Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konacno zavrsih Pacific i Generation Kill

Pacific nakon odgledanog BoB (koji je bas masterpiece) je bio tezak za gledanje.
Prica je iskrzana na 3 lika (BoB prati celu cetu) i to je premalo za 10 epizoda. Serija deluje "nabacano" i tek od 5. ili 6. epizode rekao bih biva interesantna (sa pojavom Remi Maleka), kao da su tek tada Spilberg/Henks uzeli seriju pod svoje. Imam utisak da su pokusali da serija bude "eksplicitnija" ali to ne nadoknadjuje kvalitet price.
Takodje je u BoB uvek bio mali intro i tekstualni outro/epilog koji objasnjavaju dogadjaje, i sve je to delovalo kohezivno tokom 10 epizoda sa odlicnim razvojem likova kao i dogadjaja, gde si mogao da se povezes sa "protagonistima". Moguce da je i poznatije bojiste imalo uticaj da serija bude "prisnija". (sto su spomenuli neki clanovi)
U BoB mi se desilo opet da deo u Ardenima bude kilav za gledanje (ep.7-8) ali zato posle toga idu mozda dve najbolje epizode celog serijala.

Cenim sto nisu hteli sa Pacifikom da igraju na isti "shtick" tj kalup ali ipak je jedno 2 koplja losija od BoB. Vredi da se odgleda ali sumnjam da cu je ponavljati kao BoB.

Generation Kill preporuka od mene, za one koje zele da odgledaju seriju sa "modernijom" ratnom tematikom, ali ima dosta praznog hoda.
Licno me je "nalozila" da ponovo "obnovim" Jarhead, Black Hawk Down i Hurt Locker.
Mozda nije lose i FMJ i Apocalypse Now pre toga

BoB>GK>Pacific (9.5>8>7; ako mora da se ocenjuje)

Poslednja izmena:
Generation Kill je po priči i atmosferi više dokumentarna nego igrana. Meni nijedan sekund nije prazan.

Little Fires Everywhere

Pravi mali sporogoreći fitilj od serije. Dobar, obećavajući početak, međutim kod druge i treće epizode sam se ozbiljno pitao da li će ovo ići, ne zbog toga što pola internet kritičara zamera Kerry Washington na svojim facijalnim ekspresijama, te je supruga na svaku njenu pojavu reagovala prevrtanjem očiju, a i ja kao (kad već nisam treptao dok je dotična u kadru, jer žena kao pojava ubija).
Nevezano za nju, nekako mi se priča previše otegla ni oko čega, čak šta više delovala mi je previše dečurlijasta jer ovde imate petoro, šestoro tinejdžera koji se provlače kroz epizode, mada sam sve to pristojno gutao jer je ekipa glumaca, kao i sama priča koja se odmotavala bila takva da sam već stvarao sliku u glavi da će serija izaći na magičnu ocenu osam, iako nisam imao predstavu kako će se stvari odvijati, ali ono unutarnje zadovoljstvo kod te druge i treće epizode mi je palo na neku šesticu što je za seriju (još neodgledanu do kraja) poražavajuće.
Ali od četvrte epizode lagano kreće bindž do kraja i mogu reći da sam jako zadovoljan viđenim, možda ne i samim krajem, jer ako su seriju bespotrebno razvukli na početku zbog manjka ne znam ti čega, mogli su i taj kraj malo bolje da odrade. I bez obzira na to od mene 8/10

Poslednja izmena:
The undoing strašna serija. Hvala na preporuci, da nisam čitao hvalospeve ovde ne bih nikad ni primetio da postoji.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Pa serija ne zasluzuje hvalospeve, pre je moze se zabaviti uz nju i nista vise

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

The Undoing 2/10 samo iz poštovanja prema svima koji su učestvovali u seriji.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Kako koja sezona. Do kraja, kao da je Lindelof umešao prste.
Ja sam odusevio prvom sezonom, ali mi se cini da j kvalitet poceo da opada sredinom druge sezone da bi u trecoj....
Evo mesec dana gledam tu trecu sezonu, viee na silu da bi zavrsio seriju nego sto me stvarno interesuje kraj. Po meni ovo je trebalo da se snima u dve sezone bez dodatne komplikacije price, previse su razvikli, prezakomplikovali, na kraju bljutav zavrsetak jer drugacije nijw ni moglo. Za mene pokazna vezna kako upropastiti odlicnu seriju.
Ideja fantasticna, pocetak fantastican, ali kraj nije, tj zadnja trecina serije.

Posle Dark-a sam gledao Mindhunter, e ovo jw zaista zlocin sto su prekinili, da covek ne poveruje da ovo nije nastavljeno, bar jos jedna dobra sezona je mogla da se izvuce, svaka preporuka za ovu seriju.

Sada gledam True Detective,tu ne treba trositi reci,sve tri sezone odlicne, ali prva je remek delo, Woody Harrelson i Matthew McConaughey fantasticni,prica super, njih dvojica kao da su likovi radjeni za njih. Naravno preporuka i za ovu seriju mada kontam da je vecina gledala.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

True Detective samo prva sezona dobra 9/10, druga i treća sezona ni ime ne zaslužuju.

Taboo 9.5/10 najveća ocena za seriju.

Twin Peaks 9.5/10 sve sezone vrhunske.

Peaky Blinders 9.4/10 sve sezone.

Expanse prvih 4 epizoda zadnje sezone rasturaju, ovo bolje da sačekam da sve izadje pa da izbindzujem.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
Slazem se za Expanse, ali meni nekako vise odgovara da gledam sa pauzama. Par dana izmedju epizoda idealno :)

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

The Outsider

Meni ok serija, valjda zato što sam prvo pročitao knjigu pa sad gledam seriju.

Gledam uporedo i NOS4A2 i čak mi je ona malo sporija nego Outsider.

Jedino što su obe serije morali da malo ukake sa PC...ali to je već postao standard

Jel ovo izašla cijela sezona 6 Vikinga? Gledam i vidim svih 20 epizoda u torentu...

True Detective samo prva sezona dobra 9/10, druga i treća sezona ni ime ne zaslužuju.

Taboo 9.5/10 najveća ocena za seriju.

Twin Peaks 9.5/10 sve sezone vrhunske.

Peaky Blinders 9.4/10 sve sezone.

Taboo, ono sa Hardijem?
Ma daj, jedva sam se naterao da pogledam prvu sezonu, drugu i ne planiram da počinjem...

Meni odlična, neobičan format. Bilo mi je čudno nakon prve sezone kad su najavili i drugu, pošto mi je priča bila zaokružena. Ako ti se svidi, pogledaj obavezno i Fleabag.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Gledam sta bih mogao sledece, pa naleteo na ovu... Nekako verujem da Gervais moze da izgura interesantnu komediju, pa me zaintrigiralo...

Mislim da cu staviti na spisak, hvala [emoji846]

@kure198

Očigledno ste nešto pogrešili, samo jedna sezona je bila, većina kritičara se složila da serija nije baš za svakog, kao uostalom za sve - neko voli tic neko tac.

Taboo ?? Uvek sam se pitao zasto neki svrsavaju na seriju,meni onako...prosek

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Taboo sam gledao i solidna je serija. Od mene 7,5/10
Twin Peaks pogledao dve sezone pa cu se baciti na ovu iz 2017-e. Remek djelo 10/10
Mr. Robot, remek djelo 10/10!
Billions, jedna od boljih serija sto sam gledao. Kasnije su malo zabrljali sa SJW momentima ali sve u svemu 9,5/10.
Dark... Ne sjecam se da sam neku seriju ovako brzo "progutao" u zadnje vrijeme, poceo trecu sezonu. Remek djelo 10/10!

Your honor, trenutno najbolja serija u svemiru i šire...domaći zadatak za sve ove fantazije za decu...ako vas ova serija ne zakuca za krevet/fotelju/ugaonu garnituru onda ne znam šta će [emoji3]

https://www.imdb.com/title/tt7440726/

Poslednja izmena:
sa Cranstonom nema greske, od ćaleta kreelca preko narko bosa do sudije... dodaje se na listu... isto se nadam da je mini nemam zivaca da sezoniram

Znam da je 30.12. trebalo da krene i mislio sam da ide, ono standardno, jedna sedmično ali je na torentima izašla cijela sezona, sve do kraja

Da li je ima na HBO? Torrent mi nije opcija...

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

B. Cranston jednostavno iritirajući lik, ne mogu ništa da gledam gde se on pojavljuje.

Billions svaka epizoda sezona za sebe, taman pomisliš to je to - kad ono krećemo u novu zezu... 9.4/10

Succession kako su ih samo našli za tako ljigave uloge 8.4/10

Mindhunter dobra serija 9.2/10

Devs vredi pogledati 8.5/10

The Night Of - za moj ukus gde se pojavi J. Turturro nema greške 9.1/10

Carnival Row može da se gleda ko voli fantazija-sf-krimi 8.1/10

Generation Kill je po priči i atmosferi više dokumentarna nego igrana. Meni nijedan sekund nije prazan.

Dokumentarna?
Znam da je radjena po knjizi (na stvarnim dogadjajima) ali mi deluje da je previse "amerikanizovana" kako bi marinci izgledali kul i glorifikovalo se ono sto rade.
Naravno ne zelim ni da odbacim kritiku serije koja se odnosi na njihove rednekove (koji pristupaju vojsci), kao i komandnog lanca i postupke (nesposobnih) nalozenih glavonja u istom, naravno i nacin ratovanja Amera u Iraku, ali opet deluje da je drasticno preuvelicano/karikirano.
Na stranu humor i zezanje (koji je odlican) deluje da je previse ubacen/forsiran bas iz razloga gore.

Ne osporavam da je serija odlicna (cak i genijalna) ali meni licno ima vise entertainment karakter nego dokumentarni. (mozda i gresim)
Licno mi nedostaje vise "rostiljanja" u seriji, ali poenta je i bila da se prikaze ona druga strana ratovanja. Zato i rekoh da bih ponovo da odgledam Jarhead, BHD, Hurt Locker i 13h SS of Bengazi...

Poslednja izmena:
Zavrsih danas Vikinge... Odgledao 10 epizoda... Moram priznati, bar meni,
posle Ragnarove smrti serija mi je prazna. Nije losa, ali ja se jako vezem za neke likove u serijama i filmove i kad ih nema vise nije vise to to... Ragnar, Rollo, Lagertha, bez njih mi je nekako prazno.
Sve u svemu gotovo je sa Vikingzima. Od mene zadnja sezona 6/10

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno