Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Verovatno od mreže zavisi ja sam na VIPu

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Društvo, jel' P30 i dalje ok kupovina za do 300€? Nisam zahtevan korisnik, treba mi da baterija izgura dan uz normalno koriscenje i da je pristojna kamera.
I pošto bih uzimao polovan, jel' model ima nekih problema koji su česti, pa da obratim pažnju na to prilikom kupovine?
Pretpostavljam da ima boljih telefona za te pare, ali su svi cigle od 6 i kusur inča...

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Za te pare ne može bolje po meni. Prvi konkurent mu je Poco F2 Pro on je 380 nov. Kamera je ok, baterija je dobra izgurace ti ceo dan i ako odigras neku igru. Ali sve zavisi u kakvom je stanju telefon. Gledaš da nema burn in ekran da staklo kamere nije izgrebano (pošto dosta štrči). Ja bi na to prvo obratio pažnju. I možeš odmah u support aplikaciji da proveris do kad ima garanciju.

Jeste, i dalje odlična kupovina

Sent from my P30 using Tapatalk

Evo kakvih ljudi ima.... Slike su sa prepiske sa FB telefon ima neverovatan Burn in izgreban port za punjenje tvrdi da je nov i u odličnom stanju. Pokušao sam da joj kažem da nije ok da to piše i onda kreće paljba i vređanje.

P. S. OnePlus su poznati po Burn in problemima čak i kad su novi kupljeni, drug je vratio nedelju dana star zbog tog problema.
63aeed102caff23eb0144f7930faa91b.jpg
a611fbbc143d1e65edf585fa68d56f36.jpg
b371b24faa4a1c5281873df7c5626ab3.jpg
fed0c614bc9f51211e72632d5a80914b.jpg
42ebb253c2c6b2af3a1e593222c362ca.jpg
41bb2519969b34934cf27d009ce384e7.jpg

Da ne ispadnem đavolov advokat, ali cura je možda samo klasična ćurka koja je telefon dobila sa tim burn-inom a taj koji joj ga je prodao je ubedio da je to od stakla i to sad BogOtac ne može da joj dokaže da nije tako.
Da hoće nekoga da prevari, ne bi ona slikala telefon iz svih uglova i prikazivala ga tako da zna da svako može da mu vidi falinke iz tih slika.

Poslato sa Huawei P30 Pro

Poslednja izmena:
Ja jednom tako prodao telefon note 9 pro i lik se žalio kad stavi zaštitno staklo da od sijanja telefona na zaštitnom staklu se pojavi pečat. Kad stavi novo staklo nema ništa par sati i opet se pojavi...

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Za te pare ne može bolje po meni. Prvi konkurent mu je Poco F2 Pro on je 380 nov. Kamera je ok, baterija je dobra izgurace ti ceo dan i ako odigras neku igru. Ali sve zavisi u kakvom je stanju telefon. Gledaš da nema burn in ekran da staklo kamere nije izgrebano (pošto dosta štrči). Ja bi na to prvo obratio pažnju. I možeš odmah u support aplikaciji da proveris do kad ima garanciju.

Super, hvala na detaljnom odgovoru. Igrice ne igram uopšte, tako da cenim da sam miran što se baterije tiče.

Kako najlakše da proverim burn-in, da gledam nešto što svetlije ili što tamnije?

Jeste, i dalje odlična kupovina

Sent from my P30 using Tapatalk
Hvala na odgovoru :)

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Imaš aplikacije na Play Story pa one is testiraju u principu na max osvetljenje menjaju pozadine i onda se vidi da li ima Burn in. Mogu da ti slikam da ti pokažem kako to izgleda na sestrinom s7e. Ili ima gore sa kacio sa One Plus telefona.

Inače kod mene jos nema security patch za novembar....

Već sam ga uzeo, iskočila mi dobra ponuda :) Gledao sam ekran na najjačem osvetljenju, listao slike, deluje mi sve ok...
Hvala u svakom slučaju :)

250€, telefon bukvalno bez tačkice, još nekoliko meseci u garanciji. Mislim da sam dobro prošao :)

Odradio sam factory reset.na Huawei P30 Pro i ponovo se vratila stara boljka sa đubretom od Viber-a..o čemu se radi..naime, kada me neko pozove na taj dotični Viber, a telefon je u stanju mirovanja, tj. display je isključen, čuje se poziv , tj. Viber zvrnda, ali na display-u nema ništa. Probam da probudim telefon, otiskom prsta,ili face recognition..sve ok, ali Viber i dalje zvoni, a nigde notifikacije..ne vidi se poziv osobe koja me poziva, ali se čuje zvuk. Moram da čekam dok ta osoba ne prekine poziv,onda pokrenem Viber i tek tada vidim propušten poziv u okviru Viber aplikacije, ne u sistemu, već u Viber-u. Pozovem tu osobu ,naknadno i tako je obavljena komunikacija..

Elem, to mi se i ranije, kada sam tek bio uzeo P30 Pro, dešavalo, ali sam nekako bio uspeo da rešim taj problem, ali se više ne sećam metode, pa ako neko ima ,ili je imao isti problem, bio bih zahvalan da podeli hint..

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Odradio sam factory reset.na Huawei P30 Pro i ponovo se vratila stara boljka sa đubretom od Viber-a..o čemu se radi..naime, kada me neko pozove na taj dotični Viber, a telefon je u stanju mirovanja, tj. display je isključen, čuje se poziv , tj. Viber zvrnda, ali na display-u nema ništa. Probam da probudim telefon, otiskom prsta,ili face recognition..sve ok, ali Viber i dalje zvoni, a nigde notifikacije..ne vidi se poziv osobe koja me poziva, ali se čuje zvuk. Moram da čekam dok ta osoba ne prekine poziv,onda pokrenem Viber i tek tada vidim propušten poziv u okviru Viber aplikacije, ne u sistemu, već u Viber-u. Pozovem tu osobu ,naknadno i tako je obavljena komunikacija..

Elem, to mi se i ranije, kada sam tek bio uzeo P30 Pro, dešavalo, ali sam nekako bio uspeo da rešim taj problem, ali se više ne sećam metode, pa ako neko ima ,ili je imao isti problem, bio bih zahvalan da podeli hint..

Podesavanja-> Aplikacije -> Aplikacije -> u gornjem desnom uglu na tri tacke -> pa na specijalan pristup i onda daj viberu dozvolu da radi u pozadini i resen problem.

Pokušaj sa opcijom - write over other apps ili tako nesto mozda nema tu dozvolu da prikazuje preko pa zato baguje.

To se dešava i meni a i ženi na njenom samsungu A40.

P40Pro+ & Tapatalk

Podesavanja-> Aplikacije -> Aplikacije -> u gornjem desnom uglu na tri tacke -> pa na specijalan pristup i onda daj viberu dozvolu da radi u pozadini i resen problem.
Hvala svima, mislim da je to..ili dozvola Viber-u u battery saving podešavanju /App launch ,pa se tu isključi aplikacija,ili Viber ,u ovom slučaju, kako bi slao notifikacije.

E sad, zamolio bih te da mi napišeš tačne staze do tih opcija,jer telefon nije kod mene, (plus je na Srpskom ceo EMUI)[emoji16] ,a osoba nije baš vična ..izgleda mi da si sasvim ispravno napisao stazu za hint koji si već napisao..možeš li da učiniš isto i za Podešavanja/Baterija/App Launch....ali sve na Srpskom,jer ja ne znam nazive opcija na Srpskom, a na YT-u ima tutorial ali za neke starije Huawei modele,nema za P30.

Hvala svima, mislim da je to..ili dozvola Viber-u u battery saving podešavanju /App launch ,pa se tu isključi aplikacija,ili Viber ,u ovom slučaju, kako bi slao notifikacije.

E sad, zamolio bih te da mi napišeš tačne staze do tih opcija,jer telefon nije kod mene, (plus je na Srpskom ceo EMUI)[emoji16] ,a osoba nije baš vična ..izgleda mi da si sasvim ispravno napisao stazu za hint koji si već napisao..možeš li da učiniš isto i za Podešavanja/Baterija/App Launch....ali sve na Srpskom,jer ja ne znam nazive opcija na Srpskom, a na YT-u ima tutorial ali za neke starije Huawei modele,nema za P30.

Nisam te razumeo sta ti tacno treba ali ako si ovo podesio kako treba, sto sam napisao, za Viber u opcijama baterije ti apsolutno ne treba bas nista dodatno da podesavas. Viber odlicno radi samo sa podesavanjem koje sam ti napisao. Nema da se desava sa njim ono sto si naveo da se desava. Tu sam za dodatna pitanja koja ti trebaju samo mi napisi tacno sta ti treba.

Je l koristi neko pro bez ičega na ekranu, imao sam foliju od prvog dana znači nekih 7 meseci već i sad skinuh i mnogo je lepše.. Ne znam koliko će da se izgrebe tako, folija je bila poprilično izgrebana

ja koristim zadnja 3 meseca. ne stavljam ga zajedno sa kljucevima i zasad je ok [emoji2957]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Nisam te razumeo sta ti tacno treba ali ako si ovo podesio kako treba, sto sam napisao, za Viber u opcijama baterije ti apsolutno ne treba bas nista dodatno da podesavas. Viber odlicno radi samo sa podesavanjem koje sam ti napisao. Nema da se desava sa njim ono sto si naveo da se desava. Tu sam za dodatna pitanja koja ti trebaju samo mi napisi tacno sta ti treba.
Samo mi napiši putanju na Srpskom jeziku, gde se nalazi tačno ta opcija (ako ti je EMUI sistemski na Srpskom) .

Koristim ja jedno 2 mjeseca, ima 2 tacke ne znam odakle, ipak treba neku foliju staviti kome je stalo da ostane clear.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Jel postoji mogućnost sada da se p30 pro vrati na 9.1 ili 9.0? Želim to da odradim iz mnogo razloga a jedan od njih je da ga opasno opstruišu novim updateovima zbog novijih serija telefona. Prvenstveno kvalitetom slikanih slika. Možda sam paranoičan ili neki teoretičar zavere [emoji16] samo me ne ubeđujte da ostavim ovaj 10.1 . Pokušao sam preko hiSuite ali mi samo daje na prethodnu verziju 10.0.148... i ništa više. Nije valjda da moram verziju po verziju u nazad dok ne dođem do 9.x???

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Kako piše Huawei moralo bi moći i to metodom koju si ti probao, kad odabereš da praviš update...možeš odabrati vraćanje na prijašnje verzije i tu odabrati EMU9.1
Ali ako Huaweiu kaže da može onda mora ići i "ručno" što znači da ti treba još hisuite proxy, odgovarajući firmware sa pro-teammt.ru a odgovarajući firmware ćeš naj lakše naći sa Firmware Finder for Huawei aplikacijom.

P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Evo da odogovorim sebi :d a mozda i kome jos zatreba. Nestrpljivost je dala rezultate... Mora ipak prvo na jedini 10.0.148 koji nudi. Posle kad se pusti jos jednom onda nudi korak unazad tj na 9.1 :) Upravo se svlaci na 9.1.0.260 pa ako nema nikakvih promena vracam se na zadnji 10.1

Poslednja izmena:
Evo da odogovorim sebi :d a mozda i kome jos zatreba. Nestrpljivost je dala rezultate... Mora ipak prvo na jedini 10.0.148 koji nudi. Posle kad se pusti jos jednom onda nudi korak unazad tj na 9.1 :) Upravo se svlaci na 9.1.0.260 pa ako nema nikakvih promena vracam se na zadnji 10.1
Molim te kad vratiš na 9 napiši kakvi su utisci što se svega tiče, baterija, foto itd..

I mene takodjer interesuje, pogotovo kamere.

Ja koristim skoro 2 godine i bukvalno nema ni tacke. Kljuceve ne nosim sa sobom. Zao mi ove maske sto nosim kad je telefon bez njih i lep i u ruci stoju super.

Ljudi supruzi jutros ispao p30, rabio se ekran i ne reaguje touch. Zanima me jel zna neko koja je cena zamene ekrana u ovlašćenom servisu?

Pozovi CC, imaju i opciju besplatnog slanja u servis ako nisi iz BG-a.

06988fc537c485a311715ad33e8d26b6.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno