Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno pitanje, koju oznaku UTP kabla da kupim treba mi 5m da povezem modem i Move uredjaj, vidim ima neke oznake CAT 5e, 6, 6a pa ne znam sta da gledam ?

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

najsigurnija varijanta ti je cat6 plave je boje, malo je skuplji ali je sigurna varijanta za protok-brzinu interneta

A koja je fora s tim plavim kablovima?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

u brzini prenosa interneta u odnosi na dužinu kabla
kabal cat5 je ograničen sa brzinom i ne može da prenese veće brzine ako je dugačak kabal, a plavi kabal cat6 može da prenosi velike brzine ako je dugačak kabal

Dobro si mi prodao fazon sve da zamenim kablove. Ja na to nisam ni obraćao pažnju, bio u fazonu kabl je kabl.

Dobro si mi prodao fazon sve da zamenim kablove. Ja na to nisam ni obraćao pažnju, bio u fazonu kabl je kabl.

ja sam kod mene u kući zamenio sve stare kablove cat5 sa plavim kablovima cat6

najsigurnija varijanta ti je cat6 plave je boje, malo je skuplji ali je sigurna varijanta za protok-brzinu interneta
Hvala na odgovoru, video sam ima u G. on mi je najblizi, je l to ovaj kabal ?

5dcf99bd7f0dabef0027f926db2e61bf.jpg

Upravo internet ne radi Beograd centar

Bio prekid u trajanju od 15 minuta sada opet radi.

11:18 Opet prekid internet saobraćaja

Poslednja izmena:
@Dakii....da to je taj kabal.....od koliko metara je taj na slici?.....čisto pitam zbog cene......

Idu koaksijalni kablovi koji moraju da se razvlače po stanu. Ukoliko imaš razvučene LAN od ADSLa njih možeš da koristiš.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
Ako može malo detaljnije.
Da li dobijam ruter (kao kod ADSL-a) pa iz njega ide mrežni kabl do stb-a ili je ovde drugačiji princip spajanja?

@Dakii....da to je taj kabal.....od koliko metara je taj na slici?.....čisto pitam zbog cene......
5metara je, uglavnom je cena kod nekih 100, 200 din manje ali ovi su mi najblizi.

CAT 6
1m - 199 din
2m - 399 din
5m - 699 din

Poslednja izmena:
Kontaktirao sam supernovu zbog smetnji koje imam preko maila pre par dana, i nema nikakvog odgovora. Preko telefona "svi operateri su zauzeti"

Situacija kod mene:

TV A: Uredjaj MOVE, jacina signala 76% Kvalitet signala 86%. Ovde radi dobro, osim vracanje programa koje hoce ponekad da zakoci.

TV B: Uredjaj Skymaster, jacina signala 58% Kvalitet signala 100%. Ovde radi lose od pocetka, slika cesto koci dok ton ide normalno.

Kada prebacim Skymaster na TV A, umesto MOVE. Dobijem nesto jaci signal 64%

Moze li mi neko reci koja je jacina signala kod vas i da li je ovih 58% suvise slabo?

Ajde probaj prvo da vratiš STB na fabrička podešavanja, pa će on skenirati opet kanale. To ti je 5min posla, meni je nekada znao da ubaguje taj Skymaster stb, slika je bagovala, posle restarta sve ok.

Sent from my Mi10T using Tapatalk

Ako može malo detaljnije.
Da li dobijam ruter (kao kod ADSL-a) pa iz njega ide mrežni kabl do stb-a ili je ovde drugačiji princip spajanja?
Mrežni kablovi se ovde isključivo koriste za net i ako ti treba recimo da povežeš komp onda ide LAN od rutera. Što se TVa tiče ide koaksijalni kabal od ulaza u stan/kuću do TVa.

Dakle, kod ADSLa ti je moralo do rutera pa od njega razvlačenje. Ovde to za TV nije slučaj.

Meni recimo ulazi u stan kabl i tu je postavljeno račvanje. Jedan kabal ide direktno u dečiju sobu dok drugi ide u dnevnu gde je ruter.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Kontaktirao sam supernovu zbog smetnji koje imam preko maila pre par dana, i nema nikakvog odgovora. Preko telefona "svi operateri su zauzeti"

Situacija kod mene:

TV A: Uredjaj MOVE, jacina signala 76% Kvalitet signala 86%. Ovde radi dobro, osim vracanje programa koje hoce ponekad da zakoci.

TV B: Uredjaj Skymaster, jacina signala 58% Kvalitet signala 100%. Ovde radi lose od pocetka, slika cesto koci dok ton ide normalno.

Kada prebacim Skymaster na TV A, umesto MOVE. Dobijem nesto jaci signal 64%

Moze li mi neko reci koja je jacina signala kod vas i da li je ovih 58% suvise slabo?

Kod mene je na tom Skymasteru oko 52% jacina, kvalitet 100% ali je sve super, nema seckanja slike, kad kliknes na dugme hdmi na daljinskom koja ti je rezolucija podesena, probaj da prodrmas dzek koji ulazi u Skymaster, vrti ga, meni je tu jednom pravio problem pa sam zamenio dzek, isto slika seckala.

Razor 81, hvala puno.
Sad mi je sve jasno. Ova varijanta mi više odgovara nego ADSL. Moći ću onda da iskoristim antenske kablove koji mi dolaze sa tavana. A račvanje da mi bude na tavanu i odatle da se razvodi gde treba dalje po kući.

Meni se pre neki dan desilo da je odjednom postala loša slika, i onda uđem u podešavanje i provalim da je iz nekog razloga samoinicijativno prebacio na nižu rezoluciju i 50hz.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

DVB-C signal tv koji ide u stan il' kucu se racva na koliko mesta ti treba ali vodite racuna da se pri svakom delenju (na svakom razdelniku) gubi na snazi signala pa negde mozda ne bude dovoljno dobar signal za nek ili tv.

U vezi LAN kablova, i CST5e (vidi ono "e" na kraju) ce prefektno da obavi posao, ne mora CAT 6 (ovaj samo ima bolju zastitu, pa je manje podlozan smetnjama).

U vezi duzine potrebnog kabla vodite racuna da se kabl mozda treba spustiti do poda (oko 1m) pa ici podom i onad se opet podici (1-1,5m) do uredjaja...

CAT 6 i drugi kablovi zbog svoje krutosti su pogodniji za ugradnju u zidove prilikom renoviranja i kompletne zamene instalacija, a nece biti najlaksi za produzni od do neke tacke...
Oba (cat 5e i cat 6) prodrzavaju iste brzine na svim ovim nasim paketima koje koristimo i koje ce mo jos mnogo godina imati.
"Cat5" i "CAT 5e" NIJE isto.

Poslednja izmena:
DVB-C signal tv koji ide u stan il' kucu se racva na koliko mesta ti treba ali vodite racuna da se pri svakom delenju (na svakom razdelniku) gubi na snazi signala pa negde mozda ne bude dovoljno dobar signal za nek ili tv.

U vezi LAN kablova, i CST5e (vidi ono "e" na kraju) ce prefektno da obavi posao, ne mora CAT 6 (ovaj samo ima bolju zastitu, pa je manje podlozan smetnjama).

U vezi duzine potrebnog kabla vodite racuna da se kabl mozda treba spustiti do poda (oko 1m) pa ici podom i onad se opet podici (1-1,5m) do uredjaja...

CAT 6 i drugi kablovi zbog svoje krutosti su pogodniji za ugradnju u zidove prilikom renoviranja i kompletne zamene instalacija, a nece biti najlaksi za produzni od do neke tacke...
Oba (cat 5e i cat 6) prodrzavaju iste brzine na svim ovim nasim paketima koje koristimo i koje ce mo jos mnogo godina imati.
"Cat5" i "CAT 5e" NIJE isto.

u pravu si sve, mene je mrzelo da objašnjavam pa sam zato i napisao:"najsigurnija varijanta ti je cat6 plave je boje, malo je skuplji ali je sigurna varijanta za protok-brzinu interneta"
ustolam sve informacije mozete naći na google kucajte: -razlika između cat5, cat5e i cat6....

Meni se pre neki dan desilo da je odjednom postala loša slika, i onda uđem u podešavanje i provalim da je iz nekog razloga samoinicijativno prebacio na nižu rezoluciju i 50hz.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
50hz i treba

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Bitno da je plave boje... ccc

čemu takva reakcija, jel ti to nešto znaš ono što mi ne znamo, jer primećujem da si ti ovde najpametniji i najstručniji za sve-bukvalno
izvoli objasni ljudima šta je šta kao što je Zeha uradio, a ne da se rugaš tipa bitno da je plave boje....ccc
ja sam namerno naglasio da je plave boje da se ne bi za..bo pa da kupi cat5

Poslednja izmena:
Hteo je reći da se kabl ne gleda po boji

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

To si ti verovatno samo negde video cat6 kablove u plavoj boji...

Ne postoji neka standardizacija vezano za bakarne kablove, kod optike je drugacije, mozes ih razlikovati po boji konektora...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uzeo sam cat6 nije nesto debeo naspram 5e uporedjivao sam, samo ne mora biti plave boje, na sajtu je plave boje a u radnji je crne, ista je sifra tako da je to taj sa sajta.
74160543782ea6a2d540ba3c80a35ba3.jpg
739b87db5336359f701630ba589d3b43.jpg

Koje su boje?
Plave.
E *mjau**mjau**mjau*
Pa dobro, sta fali plavoj boji?
Pa nisu u modi...
[emoji23][emoji23][emoji23]

Послато са POCO X3 помоћу Тапатока

Kod mene je na tom Skymasteru oko 52% jacina, kvalitet 100% ali je sve super, nema seckanja slike, kad kliknes na dugme hdmi na daljinskom koja ti je rezolucija podesena, probaj da prodrmas dzek koji ulazi u Skymaster, vrti ga, meni je tu jednom pravio problem pa sam zamenio dzek, isto slika seckala.

Ajde probaj prvo da vratiš STB na fabrička podešavanja, pa će on skenirati opet kanale. To ti je 5min posla, meni je nekada znao da ubaguje taj Skymaster stb, slika je bagovala, posle restarta sve ok.

Sent from my Mi10T using Tapatalk

TV je stariji Samsung CRT nema hdmi, povezan je sa SCART kablom i trenutno kada pritisnem hdmi dugme stoji 750p 50mhz.

Do tog TV ima jedan razdelnik 1/3 i jedan konektor za nastavak kabla, duzina kabla je oko 25m Danas sam rastavio sve konektore i ponovo ih dotegao. I uradjaj sam resetovao na fabricka podesavanja, za sad se problemi sa slikom nisu ponovo javljali, videcemo sta ce biti do sutra.

U svakom slucaju hvala na savetima.

Ako je crt tv stavi 576i na 50hz.

Koristim Move box već mesec dana. Interesuje me ,da li još kod nekog "ne rade" lokalni i regionalni kanali koji nisu preko DVB-C ,već "idu" preko IP-a. Naime , kad hoću da pustim npr KCN Istok ,izbaci poruku ,parafraziram, nije moguće pokrenuti preko dvb servisa ,greška ,pa neki broj... I tako na oko 30ak kanala. Nije da su mi bitni ali čisto da znam kako je kod drugih . Naravno,reklamirao sam više puta ali nema odgovora..

Korisnik move od juce [emoji3]. Kod mene sve od 600 do 647 radi posle toga sve do 677 ne radi..izbacujr kao kod tebe gresku.
Ove do 647 sam imao i ranije ..ove posle yoga sad sam dobio.
Te sto vidis na slici imam i rade mada ih ja ne gledam [emoji38]
I kod mene pali HDR imam LG smart.
Nece da mi pusti kanale na LG smart app tv po tvom ..zvao ih jutros rekose da ce me zvati iz napredne sluzbe.
Tv po tvom na mob i lap topu radi sve samo sto zeza na tv.
52cb4111f9a3e1f3204d3065ac0b7ced.jpg
c60363798703ad749115fd33918489ce.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno