Samo da ga ne ureknem
Posle vise od pola godine koriscenja moram da pohvalim atv box Tanix TX5 Pro. Govorili su mi da je brz, ali iskreno nisam se nadao da ce bas ovako raditi bez problema. Cak i sa zahtevnim AuraMOD skinom za Kodi sa preko 15 widgeta i za filmove i serije nemam problema da sve radi tecno i bez neke muke. Brzo ucitava, brzo prebacuje slike razne koje se vuku preko Fanarta mislim i one cak ocene razne sa imdb-a, rotten tomatoes-s... a sve vucem sa Trakt lista, nista nemam u Kodijevoj biblioteci od filmova i serija tako da bi trebalo sve to biti zahtevnije za box, ali nikakvih vecih problema. Ne moze bas kao na PC-u normalno, ali sad neke velike razlike da ima nema. Preko Kodija koristim IPTV liste i sve radi bez problema, prebacivanje kanala sekunda mu treba najvise, veoma brzo i stabilno.
Youtube koristim van Kodija, preko aplikacije i povezivanje sa telefonom radi besprekorno. Ubacio sam samo jednom one kodove iz telefonske Youtube aplikacije u box i sada uvek kad ukljucim u isto vreme Youtube na telefonu i boxu odmah se povezuje. Brzo radi, ne secka, ne izbacuje, koliko pustim nesto na telefonu odmah istog momenta ide i na tv-u tj. boxu.
Sto se tice performansi sve pohvale. Jos nesto cime sam prijatno iznenadjen je sto se ne greje. Koliko puta mi se desi da tv ugasim a box ne i uopste se ne greje. Ocekivao sam da gledanje filmova preko Kodija greje uredjaj ali u najgorem slucaju mlak je.
Ono sto nije za pohvalu je daljinski. Nije problem sto ima malo tastera ali recimo aplikacije HBO Go i Spotify ne mozes koristiti preko njega jer je navigacija nikakva, bolje reci nemoguca. Jedino kad ukljucim mis preko usb-a na boxu onda je u redu, ali to mi je bzv. I to sam planirao da vidim dal mogu da nadjem neki drugi daljinski koji ce biti kompatibilan sa boxom al sve zaboravim.
Kad se sve podvuce odlican uredjaj za te novce, brz, hladan, pouzdan. Preporuka velika za Tanix TX5 Pro.