Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Elementum pretvara svaki tv u bioskop. Elementum za predsednika :).

Dobar je samo ima problem sa traženjem filmova koji nisu američki ili engleski.

Pitao sam na drugoj temi, pa da pitam i ovde. Da li je Beelink GT1 još uvek dobra kupovina i kome dati prednost, Beelink GT1 ili Beelink Mini M8S Pro, oba u verziji 2gb/16gb ?

A koja je poslednja verzija androida za GT1 ?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Андроид 7.1

Послато са Nova 5T

Jel Eon daljinac moze da se upari sa bilo kojim boksom koji podrzava Bt?

Послато са POCO X3 помоћу Тапатока

Ауууф колико перипетије да би направио нетфликс у 4К, а све те филмове и серије имаш и у елементуму.

Послато са Nova 5T

Netflix u 4k = Better Call Saul 4-6000 kbps bitrejt. Bolje skinuti neko blurej izdanje ko hoce da gleda 4k, slaba valjda od Netflixa ako je kvalitet slike prioritet.

Jel Eon daljinac moze da se upari sa bilo kojim boksom koji podrzava Bt?

Ja bas danas probao mi box daljinac da uparim sa mojim h96+ i radi najnormalnije tako da na Kinezima radi svaki daljinac.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja nisam uspio sa amazon fire stick
Da sacekam jos nekog da se javi. U pitanju je Mecool km1. Vidim da svi hvale taj eon daljinac pa sam mislio da ga probam, jer ovaj njegov original je bas prost...

Samo da ga ne ureknem :D

Posle vise od pola godine koriscenja moram da pohvalim atv box Tanix TX5 Pro. Govorili su mi da je brz, ali iskreno nisam se nadao da ce bas ovako raditi bez problema. Cak i sa zahtevnim AuraMOD skinom za Kodi sa preko 15 widgeta i za filmove i serije nemam problema da sve radi tecno i bez neke muke. Brzo ucitava, brzo prebacuje slike razne koje se vuku preko Fanarta mislim i one cak ocene razne sa imdb-a, rotten tomatoes-s... a sve vucem sa Trakt lista, nista nemam u Kodijevoj biblioteci od filmova i serija tako da bi trebalo sve to biti zahtevnije za box, ali nikakvih vecih problema. Ne moze bas kao na PC-u normalno, ali sad neke velike razlike da ima nema. Preko Kodija koristim IPTV liste i sve radi bez problema, prebacivanje kanala sekunda mu treba najvise, veoma brzo i stabilno.
Youtube koristim van Kodija, preko aplikacije i povezivanje sa telefonom radi besprekorno. Ubacio sam samo jednom one kodove iz telefonske Youtube aplikacije u box i sada uvek kad ukljucim u isto vreme Youtube na telefonu i boxu odmah se povezuje. Brzo radi, ne secka, ne izbacuje, koliko pustim nesto na telefonu odmah istog momenta ide i na tv-u tj. boxu.
Sto se tice performansi sve pohvale. Jos nesto cime sam prijatno iznenadjen je sto se ne greje. Koliko puta mi se desi da tv ugasim a box ne i uopste se ne greje. Ocekivao sam da gledanje filmova preko Kodija greje uredjaj ali u najgorem slucaju mlak je.

Ono sto nije za pohvalu je daljinski. Nije problem sto ima malo tastera ali recimo aplikacije HBO Go i Spotify ne mozes koristiti preko njega jer je navigacija nikakva, bolje reci nemoguca. Jedino kad ukljucim mis preko usb-a na boxu onda je u redu, ali to mi je bzv. I to sam planirao da vidim dal mogu da nadjem neki drugi daljinski koji ce biti kompatibilan sa boxom al sve zaboravim.

Kad se sve podvuce odlican uredjaj za te novce, brz, hladan, pouzdan. Preporuka velika za Tanix TX5 Pro. :)

Netflix u 4k = Better Call Saul 4-6000 kbps bitrejt. Bolje skinuti neko blurej izdanje ko hoce da gleda 4k, slaba valjda od Netflixa ako je kvalitet slike prioritet.
Jesi siguran da je toliko nizak bitrate???
Kod mene oko 12Mb/s na 4k

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

Zar nije i 12 Mb/s slabo za 4K? Ne govorim za Netflix nego ovako uopsteno za 4K?

Naravno da je malo ali opet sve zavisi šta se i na čemu gleda... Ja lično što vredi gledam 4k remuxe

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

Ajd jedno noob pitanje skroz, nisam uspeo da nađem - kako da dobijene mac liste ubacim u neku aplikaciju i gledam preko Android box-a? Koju aplikaciju preporučujete? Koliko vidim, Sofronov-ova aplikacija nudi samo ubacivanje fajlova i .m3u linkova [emoji848]

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Ajd jedno noob pitanje skroz, nisam uspeo da nađem - kako da dobijene mac liste ubacim u neku aplikaciju i gledam preko Android box-a? Koju aplikaciju preporučujete? Koliko vidim, Sofronov-ova aplikacija nudi samo ubacivanje fajlova i .m3u linkova [emoji848]

Mnogo puta napisano, recimo StbEmu

Tivi mate pusta svaku listu. Stb emu jeste super, ali su mnoge liste blokirane na njemu.

Tivi mate ima jednu manu, tj ne pusts vod, a ako i je bitan i vod, onda instaliraj iptv stalker player pro 1.34 jer on pusta sve

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Da li je neko povezivao Ps4 kontroler sa android box-om, i da li je uspeo preko bluetooth da ga poveze?Vidi ga box i pokusava da se upari i nista.Box je Tanix Tx3.Preko usb radi ali nema zvuka u igricama.Vidim da imaju neke aplikacije koje kao to resavaju,neke se placaju,pa ako neko koristi neku,bilo bi lepo da podeli na forumu.Hvala!

Imam dva boxa, mi box s i Tanix TX9S 2gb/8gb.

Kada je u pitanju eon aplikacija koja se aktivira kodom, definitibno mnogo bolje radi na tanix-u nego na mi box s.

Jedino sto je daljinski na tanix-u krsina ziva i ne moze da se poveze eon daljinski koji koristim na mibox s

Poslednja izmena:
Pa kupi neki air mouse
evo ja opet gledam neki novi da kupim posto sada ima bas dobrih sa mikrofon, airmouse, brojevi sve ima...

posto sada gboard odlicno unosi tekst glasom vise ne treba ni tastatura.
kupis jednom i posle samo menjas box, daljinski ostaje isti.

Ne mogu dati preporuku za nesto sto nisam koristio, ali mogu napisati sta sam gledao.

pre svega gledam da bude zgodan za ruku sa sto manje tastera da se moze bez gledanja koristiti i da bude na alkalne baterije posto litijumske stalno moras puniti, i svi su oko desetak dolara ili manje.

G10
s-l1600.jpg

G40s
s-l1600.jpg

H17
s-l1600.jpg

T1 i T1pro,
s-l1600.jpgs-l1600.jpg

G50s, (ne da mi vise slika da okacim)
smart T1
wechip W1

Poslednja izmena:
H17 mi izgleda sjajno,hoce li raditi na WIN 10 HTPC masini treba mi za KODI?

Uuu ala je mocan ovaj G40s! Jel zna neko kako radi na Kodiju? Jel ovi tasteri za regulisanje zvuka, play, pauza i ostali dobro rade na Kodiju?

I ja imam isto krsinu od daljinskog kao i svaki korisnik Tanix boxa verovatno :D

Jedino sto je daljinski na tanix-u krsina ziva i ne moze da se poveze eon daljinski koji koristim na mibox s
To je zato sto "nas" Tanix TX9s nema bluetooth.
Imaju neke nove verzije sa istim.
Meni je daljinac ok.
Svidja mi se sto bas hvata iz bilo kog ugla.
Mali, jednostavan, jednom recju odlican tehnicar. :D

Kad malo bolje razmislim, lakse cu se navici na losiji daljinski kao sto je na tanix tx9s nego na sam sistem na mi box s-u gde koci eon i ne radi tecno.

Eon radi odlično na Mi Box S. Upravo sada sam gledao. Pričam o Android TV verziji, naravno.

Kod mene zna da zeza, da radi usporeno, posebno kada se vraca unazad neka emisija. Bas ide na zivce. Cini mi se da je u pocetku sve radilo mnogo bolje

Vrh Dno