Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
pa, ima razlika između A i U modela :) je l' i na tvom A7500F takođe VIDAA U 4?
meni deluje da ti je faličan primerak, zbog tih tačkica. da li se iste pojavljuju i kad pustiš nešto sa USB-a ili preko mreže (ako imaš neki media server poput Plex-a, Servio-a ili onog ugrađenog u Windows)

Poslednja izmena:
pa, ima razlika između A i U modela :) je l' i na tvom A7500F takođe VIDAA U 4?
meni deluje da ti je faličan primerak, zbog tih tačkica. da li se iste pojavljuju i kad pustiš nešto sa USB-a ili preko mreže (ako imaš neki media server poput Plex-a, Servio-a ili onog ugrađenog u Windows)

Nisam video tačkice sa USB-a, a probao sam sa 4k materijalom sa you tube, nema ni problema sa zvukom. Ipak bih ja menjao ako može da se zameni, već me nervira ponašanje TV-a...Da, VIDAA 4, sa eonom...

Iz svega navedenog ja zakljucujem da ti nemas problem sa tv vec sa boxom.
Hdmi ko i svaki drugi pusti signal koji mu box da, u tvom slucaju 720 x576.
Ako mozes islikaj nam sva setovanja tog boxa tamo u podesavanjima za output.

Kad se vratim kuci, hocu, ali sam siguran da je do HDMI inputa na televizoru...

Uradi sledece:
1. update najnovijeg firmware-a
2. factory reset

pa onda probaj.

Ako i dalje imas problem
3. iskljuci fast boot opciju na tv-u i kada ne budes imao sliku na HDMI inputu, ugasi tv pa ga opet upali (2x ako treba).

FAST BOOT OFF - RESAVA MNOGE SOFTWERSKE PROBLEME KOJI SU MOGUCI NA HISENSU - velika slova i bold da se bolje zapamti ova vazna stvar :)

4. ako i dalje imas problema :
Kada prebacis na HDMI i nemas sliku izvuci kabl na zivo iz boxa pa ga odmah vrati ( ne preporucujem jer postoji mogucnost crkavanja procesora na tv-u kod zivog vadjenja hdmi kabla, ali ako bas zelis tacnu dijagnozu vredi probati)

5. Pretpostavljam da si probao taj box u razne hdmi portove na tvu ( probaj bukvalno na svaki da vidis kako ce se ponasati).

6. Ako i dalje imas problem, onda je problem u boxu, a ne u tv-u.

Jedino sto sam našao na tv-u i kutiji su ovi brojevi
....

Nema nigde A190429 ili A192901?

Tvoja hardverska revizija je A190434

Ne bih preporucio update jer moze svasta da se desi:

1. Mozda brikujes tv - manja verovatnoca
2. Mozda uspes da updejtujes, ali tv ima nekih problema u radu - veca verovatnoca
3. Mozda updejtujes i sve radi u fulu - manja verovatnoca

Ako imas veliku platu i mozes da prezalis tv :) samo napred i reci kakav je rezultat :)

Za flash treba preimenovati fajl u MstarUpgrade.bin , a proces flesovanja vrstiti prilikom paljenja tva i drzanja power dugmeta.

Ovu proceduru treba koristiti i u slucaju kada se zeli uraditi downgrade firmware-a ( jer tv po difoltu ne dozvoljava downgrade firmware-a).

Poslednja izmena:

ovogodišnji 100L5F
VIDAA U 4

cena prava sitnica: 600.000 dinara

ako sam dobro razumeo, kvalitet slike poput IPS-a sa malčice lošijim uglovima gledanja.

@[Mancha], da li sam dobro čuo da si spomenuo vodeću četvorku, u delu o MEMC (koji je kod Hisense-a lošiji u odnosu na vodeću četvroku)? ako jesam, ko su? LG i Samsung, verovatno SONY (koji ima razvoj elektronike i ozvučenja al' ne i proizvodnju samih televizora) i ko bi bio 4.? inače, Hisense je globalno među prva 4 brenda :D

5f391bf6598ce62112099811_tv-market-share-p-800.png
https://www.t4.ai/industry/tv-market-share

TV market share 2019.jpg
https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/

Poslednja izmena:
podržava da pusti. a što se optike tiče, najverovatnije prebacuje u stereo (kao i mnogi drugi)

Iz svega navedenog ja zakljucujem da ti nemas problem sa tv vec sa boxom.
Hdmi ko i svaki drugi pusti signal koji mu box da, u tvom slucaju 720 x576.
Ako mozes islikaj nam sva setovanja tog boxa tamo u podesavanjima za output.

Evo slika setovanja iptv boxa,
https://postimg.cc/gallery/K2KxBB4
sad sam milion posto siguran u falicne HDMI inpute, dok stoji grafika na meniu boxa, nema linija, kad prodje slika i zvuk, haos.
Posle rucka probam ovo od kolege @Multitasker

Uradi sledece:
2. factory reset

pa onda probaj.

Ako i dalje imas problem
3. iskljuci fast boot opciju na tv-u i kada ne budes imao sliku na HDMI inputu, ugasi tv pa ga opet upali (2x ako treba).

FAST BOOT OFF - RESAVA MNOGE SOFTWERSKE PROBLEME KOJI SU MOGUCI NA HISENSU - velika slova i bold da se bolje zapamti ova vazna stvar :)

Kada prebacis na HDMI i nemas sliku izvuci kabl na zivo iz boxa pa ga odmah vrati ( ne preporucujem jer postoji mogucnost crkavanja procesora na tv-u kod zivog vadjenja hdmi kabla, ali ako bas zelis tacnu dijagnozu vredi probati)

5. Pretpostavljam da si probao taj box u razne hdmi portove na tvu ( probaj bukvalno na svaki da vidis kako ce se ponasati).

Imam opciju fast power on ili off, pretpostavljam da je to taj fast boot, stoji na OFF. Sve HDMI portove sam probao, menjao kablove od 1.4 do najnovijih 4K. A sad vidim i da D3 secka na 1980i*1280, ali mnogo manje, kao da u trenutku izlaze tackice iz sredine ekrana i zvuk secne na delic sekunde. Fleshovao sam onaj novi softver za TV sa EON aplikacijom, verzija K0901. Na boxu TVIP 605 sam probao i zadnju stable verziju i najnoviju beta, sve isto. Default rezolucija boxa je 1080p na 50hz. Na vecini ne mogu ni sliku da dobijem, signal weak or signal lost problem... Evo sad D3 pocinje zesce da secka. U svakom slucaju hvala, gubim strpljenje. Hisense upucuje na broj nekog servisa u Bgd, na koji se niko ne javlja, a kad se javi, majstor nije tu... Banana...

Uradi sledece:
2. factory reset

pa onda probaj.

Ako i dalje imas problem

Imam opciju fast power on ili off, pretpostavljam da je to taj fast boot, stoji na OFF. Sve HDMI portove sam probao, menjao kablove od 1.4 do najnovijih 4K. A sad vidim i da D3 secka na 1980i*1280, ali mnogo manje, kao da u trenutku izlaze tackice iz sredine ekrana i zvuk secne na delic sekunde. Fleshovao sam onaj novi softver za TV sa EON aplikacijom, verzija K0901. Na boxu TVIP 605 sam probao i zadnju stable verziju i najnoviju beta, sve isto. Default rezolucija boxa je 1080p na 50hz. Na vecini ne mogu ni sliku da dobijem, signal weak or signal lost problem... Evo sad D3 pocinje zesce da secka. U svakom slucaju hvala, gubim strpljenje. Hisense upucuje na broj nekog servisa u Bgd, na koji se niko ne javlja, a kad se javi, majstor nije tu... Banana...

Na D3 ti je pogresna rezolucija 1980i*1280, treba da bude 1920x1080-50hz!!!
HISENSE.jpg

D3 ne nudi opciju 1080p, bar ne moji boxovi, a dva imam, oba ciscova... Samo ovu 1080i i 720p. A sve one opcije na TVIP 605 boxu sam probao, isti problemi.... Opet hvala na vremenu, najavio sam zamenu TV-a, sutra jos da probam par razlicitih uredjaja...

Meni i dalje nije jasni zasto kad odem u nekinod app na tv (youtube,netflix, ssiptv) stoji ova oznaka.

Isto je tako i kad ubacujem listu u ssiptv app-sam sajt prepoznanovaj naziv tv.

A u pitanju je 50b7100 uhd

6ef3eff72219b94f380ef5effc475b66.jpg

05f919222cde2fe70b2adb046a8de132.jpg

dc7b79188bbe153b38ab9ceba5857198.jpg

Sta moze biti? Da ne koriste istu plocu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni i dalje nije jasni zasto kad odem u nekinod app na tv (youtube,netflix, ssiptv) stoji ova oznaka.

Isto je tako i kad ubacujem listu u ssiptv app-sam sajt prepoznanovaj naziv tv.

A u pitanju je 50b7100 uhd

6ef3eff72219b94f380ef5effc475b66.jpg

05f919222cde2fe70b2adb046a8de132.jpg

dc7b79188bbe153b38ab9ceba5857198.jpg

Sta moze biti? Da ne koriste istu plocu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

To su neke njihove interne oznake.
Ne poklapa se ni meni za moj model.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno