Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Aj ljubim te, vrati ga već jednom ubi temu.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

A treba da kažem da je sve odlično? Bio bih srećan da je tako. Imam u kući Samsung 49 incha, LG 3D 43 incha, Vox 42 incha i Denver 55 incha koji sam hteo da zamenim Hisense-om, on je ipak iza svih, mada se čini da sve može da se popravi uz dobru podršku, ali ne kod nas.

55" za 35.000, LED, Netflix dugme, mmeni vise ne treba...
Kod drugara buljim u Samsung OLED, 120Hz, 60"
Jeste bolje ali soma evrica...

Btw, nemojte da se maltretirate sa EON box-om i HDMI 2.0 verzijom, ostavite isključeno i sce super radi.
Netflix u 4k je fantazija, vidim dlačice na mindžama [emoji16]
Koji model tesla 55 i gde za 35k, jel eadi eon na njemu tečno?

Tehnomania, EON radi normalno, bitno je samo ne uključivati HDMI 2.0 jer EON poludi a TV pocne6da baca neke sulude rezolucije.
Radi normalno u 1080p, 4K kanali u 4K.
Sve ostalo je upscale.
Netflix je vrh, sve što je 4K radi u 4K, HDR+ radi...
Imao sam pre Tesle Sony od 42", kupjen 2011 godine za 64.000 dinara... Ispusito dušu, moraju se menjaju LED lampe i da se čeka...
9000 dinara akcija a ovo 35.000 ispalo...
A 54.000 bila redovna cena.

Pogledaj na sajtu koliko je sada.

Edit 55 607SUS model

Poslednja izmena:
Kupih danas a7100f od 65",znam da je samo entry level, ali nijesam planirao ovoliki ekran, medjutim prvi tv koji sam odabrao nestao sa lagera i tako.
Moze li pomoc oko kalibracije slike za sport primarno?

Чак и са усб-ом нисам сигуран на који кабал су га прикључили. Може и то да зеза.

USB ide direktno u TV, nema kablova.

Nadao sam je da ce da ubace makar jedan 3.0.

Radi sve sa USB2.0, samo je bitno da to što udeneš u TV može da isporuči potrebnu brzinu.

Kod mene na U7QF je problem Network, lan mu je 100megabita(podatak sa neta da je na svim modelima 100megabita), preko njega radi samo web ripovi, na 2.4Ghz manji BL ripovi, na 5Ghz hoće da pusti do 40gb, sve preko toga samo bufferuje na par sekundi(ovo važi za svaku navedenu stavku,lan i wireless).
Drugo često ne učita sadržaj iz foldera, pa mora da se vrati pa ponovo, neće uvek da ga detektuje ni telefon ni komp.....a sve je na istoj mreži ("AX1500 Wi-Fi 6 Router") lan, wifi, telefon, komp, laptop. Laptop-PC sa istim kablom izvlače 60Mbs, što je dovoljno za svaki film.
Da li i vi imate imate ista iskustva?

Kad su mi uvodili optiku, zaboravio sam da im kaze, da mi pruze u dnevnu sobu jos jedan lan kabl, sad me mrzi da busim i sirim rupe, tako da su mi PS4 i tv na wi-fi!
E sad sto se PS4 on je na 5ghz mrezi, medjutim iako u specifikaciji na nekim sajtovima pise da h50b7500 podrzava 5ghz wi-fi to nije tacno!!
POdrzava samo 24 ghz, ali sve sto sam do sad pustao preko wi-fi radilo je besprekorno, recomo LOTR od 100gb povuce sa pc bez i jednog stuca, isto tako 4k HDR 10 bit filmove.
Za razliku od tebe , meni je PC na lanu, tako da ako pokusavas da pustis nesto sa tvog PC , verovatno imas losiji protok, jer su ti svi uredjaji povezani na WI-fi!!!
Koliko vidim, nisam nista izgubio sto nemam taj dodatni lan kabl, jer 100 mb lan je krsh!
Jos nesto, modem mi stoji na sigurno 10-ak metara od tv-a, jos ga dele dva zida + zivim u soliteru gde ima bezbroj takvih mreza na 2.4 i sve radi kao sat!
Sto se tice kolege koji je pokusao da pusti film sa USB, retko koji USB moze da nabije brzinu kao sto moze i najgori HDD!

Evo ga Superstar
6d6f950b3ee1de05a517839cb64dbe13.jpg

Tebi ovo bezi slika van okvira?

.
Za razliku od tebe , meni je PC na lanu, tako da ako pokusavas da pustis nesto sa tvog PC , verovatno imas losiji protok, jer su ti svi uredjaji povezani na WI-fi!!!

Ovo nisam razumeo.
Meni je PC vezan kablom do rutera (tj na lanu je) koji stoji tik uz TV na 40cm. Što se wireless-a tiče, ne može idealnije, jedino bolje od toga je LAN, a i to sam probao, kao što sam pisao gore.
Pre ovog rutera, imao sam TL-WR840N , isti problem, drugu ploču, isti problem. Imam dva odvojena sistema na kompu, sa oba isti problem.
Kad se kopira sa kompa na laptop, bilo 5Ghz ili Lan ide 60Mbs, tako da nije do kompa, ni rutera, ni instalacije, zato sam pitao da li i vi imate isto problem, da znam da li je može faličan tv.
Naručio sam Mi Box S kao rešenje ove situacije

Poslednja izmena:
Ovo nisam razumeo.
Meni je PC vezan kablom do rutera (tj na lanu je) koji stoji tik uz TV na 40cm. Što se wireless-a tiče, ne može idealnije, jedino bolje od toga je LAN, a i to sam probao, kao što sam pisao gore.
Pre ovog rutera, imao sam TL-WR840N , isti problem, drugu ploču, isti problem. Imam dva odvojena sistema na kompu, sa oba isti problem.
Kad se kopira sa kompa na laptop, bilo 5Ghz ili Lan ide 60Mbs, tako da nije do kompa, ni rutera, ni instalacije, zato sam pitao da li i vi imate isto problem, da znam da li je može faličan tv.
Naručio sam Mi Box S kao rešenje ove situacije

Mi box "resenje" bez gigabitnog lana ...tjst osudjen si ponovo na wifi....

USB ide direktno u TV, nema kablova.

Radi sve sa USB2.0, samo je bitno da to što udeneš u TV može da isporuči potrebnu brzinu.

Kod mene na U7QF je problem Network, lan mu je 100megabita(podatak sa neta da je na svim modelima 100megabita), preko njega radi samo web ripovi, na 2.4Ghz manji BL ripovi, na 5Ghz hoće da pusti do 40gb, sve preko toga samo bufferuje na par sekundi(ovo važi za svaku navedenu stavku,lan i wireless).
Drugo često ne učita sadržaj iz foldera, pa mora da se vrati pa ponovo, neće uvek da ga detektuje ni telefon ni komp.....a sve je na istoj mreži ("AX1500 Wi-Fi 6 Router") lan, wifi, telefon, komp, laptop. Laptop-PC sa istim kablom izvlače 60Mbs, što je dovoljno za svaki film.
Da li i vi imate imate ista iskustva?

Skoro svi televizori imaju samo 100Mbit LAN. Čak i onaj LG od 30000 dolara. Zašto je tako, pojma nemam ali *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*na odluka proizvođača.
Elem, čitao sam po netu da ljudi imaju uspeha sa adapterima gigabit LAN na USB i da onda mogu da gledaju ripove za velikim bitrejtom.
E sad, koji će adapter konkretno da vrši posao nemam pojma, mislim dok se ne isproba ne može da se zna.

Nvidia Shield ima gigabit network, mislim da bi to odrađivalo posao dobro.

E sad dodao bih samo ovde nešto:

Laptop-PC sa istim kablom izvlače 60Mbs, što je dovoljno za svaki film.

Zapravo i nije. Ti možeš da skineš film (npr neki 4k rip) koji ima prosečan bitrate od 60Mbps ali u toku samog filma možeš da imaš trenutke gde bitrate skoči i na preko 100 Mbps što zapravio i dovede do "štuckanja" koji primećuješ. Dakle, sve zavisi od materijala koji se gleda i kako je kompresovan. Postoje filmovi (ripovi) na netu sa toliko velikim bitrateom da se i najskuplji televizori muče. Jednostavno nemaju dovoljno memorije da sažvaću video pa slika secka.

Poslednja izmena:
Naručio sam Hisense 55U7QF, prelomio sam. I prodaću taj djavo za vazduh kada ga pošalju i to je to. Taman me manje izadje tv.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Gulftown, možeš meni da prodaš u pola (precrtane) cene, npr :)

Poslednja izmena:
Ako si ozbiljan, računaj da imamo dil.

Zadnjih par dana na U7B imam problem sa daljinskin od TVa. TV ne prihvata komandu za uključivanje i led dioda na daljinskom umesto crveno sija plavo. Da li neko zna kako to da sredim?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno