Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Pratim temu [emoji106][emoji23]

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

I ja sam na oko 130GB u ovom mesecu, sve radi kako treba osim što je moja bazna stanica užasna, u gradu mi idu brzine preko 100Mbps.

Edit: Sve je preko telefona, malo sam delio na laptop možda nekih 5GB.

Poslednja izmena:
Spremaju se novi ugovori, tako da ko je uzeo uzeo je, jer su pogrešili zbog neimanja sitnih slova. Ovo je neki side info iz Vipa.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sitna slova vezano za koji deo? Ja vec imam "sitna slova" vezana za deljenje na druge uredjaje...

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Bukvalno u tetheru treba da capuju brzinu na sporiji paket i svi bi bili zadovoljni tim kompromisom, dosta je i 10Mbit/s vecini.

Sa ograničenom brzinom od 5-20Mbps bih bio i više nego zadovoljan.

Sitna slova vezano za koji deo? Ja vec imam "sitna slova" vezana za deljenje na druge uredjaje...

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Sitna slova da verovatno neće biti tethera (onemogućen) i da će fup biti 150gb + prijava uredjaja mobilnog na kojem će se koristiti kartica.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Onda bih morali da promene ime paketa pošto to više nije neograničeno :-D

Po dosadašnjim nazivima trebalo bi dati ime novom paketu "Polu Neo kao ovo ono" :p

Ili "Polu Neo šta si danas jeo" :D

Poslednja izmena:
Nije realno da bude neograničeno i da zamenite ADSL/kabal/optiku u kući sa mobilnom karticom. Moraju ubaciti ograničenja i limite, ne računajte na to.
Već im mreža puca, dešava mi se sve češće u BG u da me ne čuju ljudi i da nisam dostupan. Šta će biti tek sa Neo ne smem ni da zamislim, raprezia MTS od pre par godina.

Ne znam zašto svi misle da je ovo skandalozno što ljudi žele da koriste mobilni internet toliko.

Idemo ka 5G mreži koja obećava stotine megabita brzine, ogromne količine protoka.
Idemo ka UHD sadržaju, ka mobilnim igrica veličine 10tak GB koje instaliramo i brišemo na nedeljnom nivou. Idemo ka radu od kuće, vikendice, kafića, šatora zato što u kancelariju ne možemo.

Braća Rusi imaju tarifu sa neograničenim internetom i ograničenim pozivima i SMS-om za 1300RSD, čak je napomenuto da je dozvoljeno neograničeno deljenje kao jedna od osnovnih informacija.

Komšije Mađari imaju sve neograničeno na 5G mreži za 3000RSD mesečno (bez akcije i popusta) + 15GB u EU romingu.

U Hrvatskoj je neograničen internet nešto skuplji pa bez popusta iznosi 3500RSD mesečno.

Nemci neograničeno surfuju za skupih 40€ na 4G mreži sa maksimalnom brzinom od 500Mbps, a prosečnom od 80Mbps (podaci sa stranice tarife) +23GB u EU romingu.

Ne bih više Googlao za primerima neograničenog interneta u Evropi, svakako postoje i lošije ponude ali valjda ne težimo ka tome.

Želim da napomenem da ovaj paket košta 4000RSD u VIP-u, a da smo mi država sa ubedljivo najmanjom prosečnom platom od pomenutih.

Tako da VIP nije uveo nikakvu super jeftinu tarifu gledano na evropskom nivou, više su krenuli ka standardu zapadnih zemalja koje imaju mnogo veću platežnu moć, a slične ili niže cene paketa. Sramota što pokušavaju nađu način da nam da nam ograniče neograničeno...

Da dodam na predhodni post i to da za 3500 vec ima neogranicen net. Sve sto mi hocemo je da bude jeftinije, sto je ljudski, zar ne? :)

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Za 3.500 je vikend net, paket samo za internet.
Ja sam gore pomenuo samo standardne postpaid tarife od kojih neke uključuju i mobilnu TV pretplatu...

Uzeo pre neki dan Neo Neo Max, 2000 din mesečno, zadovoljan sam za sada. Koristiće mi za situacije kada nisam kod kuće, ne verujem da mogu da potrošim više od 50GB mesečno. Povremeno da nakačim iPad ako bih pogledao nešto na Netflix-u, EON-u i to je to. Svakako mislim bez obzira na ovo da treba biti neograničeno ako već tako reklamiraju, ne verujem da ima puno korisnika koji će trošiti terabajte i time opteretiti mrežu. Čak i da je tako, trebali su uzeti u obzir i tu mogućnost, pa jasno navesti šta se onda dešava, ovako je sve to malo nejasno i neozbiljno.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Onda bih morali da promene ime paketa pošto to više nije neograničeno :-D
Ili da prekopiraju telenorove uslove, neograničeno jeste, ali je npr. 150GB po full brzini i posle ti obore na neupotrebljivu brzinu. :(

Ako ne budu pravili problem dokle god je ista potrosnja mobilni i hotspot, ja ne vidim razloga za paniku.
Naravno bilo bi lepse da korisnici ne moraju o tome da brinu, al uzmete dva puta dnevno instalirate neku igricu od 1GB, pa izbrisete i pustite par Youtube videa u najvecoj mogucoj rezoluciji i eto bez problema(uz trosenje baterije) nakupite 100+Gb na mobilnom.

U Hrvatskoj a1 na prepaid ima tarifu za 250kn Mesecno sto je oko 30e ali prepaid.
Fleterica
Surfaj bez brige jer internet je neograničen!
1500 min/sms
neograničen net-Fup je na 1TB Radi kartica u ruterima provereno iz iskustva ljudi na forumima iz hr.

A1 posluje u EU. Ovde se ciganišu za 300 dinara popusta za master card.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

• Like
Reagovanja: M J
Pomenutih 300 din za placanje mastercard karticom nije samo akcija Vipa vec mastercarda sa partnerima koji ima jos neke akcije npr.kod 2 taksi udruzenja u BG sa popustima za 3 odnosno 5 voznji po 300 odnosno 200din. A1 je samo rebrend a znate sta kazu kada lose krene primeni ime i izgled firme kao sto su P3 promenili u Umlaut.

Kakve ima veze što nije samo akcija Vipa. Mi pričamo da vip ne daje popust iako sam uredno platio MC karticom. To nema veze sa MC-om već sa ovim jajarama iz Vipa.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

• Like
Reagovanja: M J
Zna li neko koji je razlog što VoLTE zaključan na određene telefone samo?

I mene to zanima ? Možda moramo da menjamo sim kartice za VoLTE uslugu ?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ako već imaš uSIM (radi ti 4G), onda ne treba zamena kartice.
Pozdrav

Da ima uSIM radi 4G+ pez problema ali VoLTE I VoWiFi na žalost ne. Isključen VoLTE carrier check kodom *#*#86583#*#*
cdbf89022255eafc2bc217861086fb85.jpg

Poslednja izmena:
Jel ovo dovoljno ili ih moram zvati da uključe nešto tamo kod njih?
8087d7cc1d39bb5468f9864f736fc56a.jpg

Jel ovo dovoljno ili ih moram zvati da uključe nešto tamo kod njih?
8087d7cc1d39bb5468f9864f736fc56a.jpg

Mislim da VIP daje ovu uslugu samo uz vece pakete tipa NEO 30 i za samo neke marke i modele telefona...na zalost.
Ova podesavanja na telefonu ja imam vec dugo aktiviran ali ne podrzava VIP,imam Neo 3

Samsung S10+, Neo Neo Max. Pozvaću ih sutra baš da pitam.

Vrh Dno