Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Nakon par meseci ispijanja Illy Clasico 100% Arabika, sad sam uzeo Julius Meinl Creme Espresso Italiano i mogu vam reći da mi je baš legla, malo za promenu. 3195din/kg.

Sent from my iPhone using Tapatalk

E a ja u Beču tu istu plaćao 10 evra. Dobra je, meni se sviđa
Neko je pitao za LIdl kafu. Kupio Espresso Bellarom, ima oznaku strenght 4 i pakovana u 500 grama. Uopšte nije loša, najsličnija Lavazi

Ekipo, nemam iskustva sa espreso aparatima, pa hajde da postujem ovdje kako bih našao možda valjan odgovor.
Dakle, planiram da kupim neki aparat na kapsule, e sad volim lično jače kafe tipa hausbrend. Znam da taj espreso nikad ne može biti kao onaj sa pravih aparata, ali ovo za kucu mi je taman jer popijem svega 2 ili 3 kafe dnevno. Dakle da ne davim sa pričom, ova ponuda mi deluje ok, pa me zanima kakva je ova kimbo na kapsulice?
Da li je neko probao?
I ako mi ove kapsule ne budu odgovarale, da li mogu u njega Lavazza kapsulice?
6556a31d1612393643826f926caefd2b.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

@ZekaLoli

Hvala na detaljnom postu za kapsule.

Uzeo sam pre neki mesec Nespresso Inissia, nisam pre toga imao iskustva sa Nespresso aparatima, samo sa Dolce Gusto i mogu reci da su kafe iz Nespresso aparata meni mnogo bolje.

Za sada sam probao samo one original koje idu u pakovanju, Lidlove i Kafeterija par komada.

-Kafeterija Lenjivac mi je za sada najlepsa od ovo malo sto sam probao.

-Od Lidl kafa su mi solidne Espresso Classico, Ristretto, Viola i Lungo Forte. Gold i Modena (oba Lungo) su mi nista specijalno.

-Originalne ima po jedan komad od svake, ne mogu na osnovu toga da ocenim, a i bile su mi to prve kapsule posle duzeg vremena na turskoj pa sam u svaku morao da dodajem mleko.

Tek sam poceo sa isprobavanjem, vidim da ih ima milion :D

Stigao mi danas drzac za kapsule, prakticna i lepa stvar (subjektivno :D):IMG_20201215_111634.jpg

Poslednja izmena:
Ovo sa držačima je genijalan marketinški potez. Prodaju ti nešto čime se sami reklamiraju a uz to su ti odredili količinu koju moraš stalno da kupuješ jer glupo izgleda da bude prazno. Bravo.

Nije ovo njihovo, ovo covek radi po meri, ali toliko dobro odradi da izgleda kao original :D

Ja sam namerno uzeo veci da mogu po 10 kapsula da stanu jer toliko idu u pakovanju, standardni je ja mislim 5 reda po 6 kapsula.

Nije ovo njihovo, ovo covek radi po meri, ali toliko dobro odradi da izgleda kao original :D

Ja sam namerno uzeo veci da mogu po 10 kapsula da stanu jer toliko idu u pakovanju, standardni je ja mislim 5 reda po 6 kapsula.
Daj u pp kontakt coveka :)

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Udjete na najpoznatiji sajt za oglase i ukucate "nespresso drzac" :D

Ima vise razlicitih, meni se ovaj najvise dopao. Morao sam da ga prebacim na vrata od frizidera jer su na ovom Gorenje frizideru koji imam bocne strane od plastike, pa kad ga opteretim kapsulama on krene da klizi jer ne hvata dobro. Vrata su metalna i tu drzi, ubija, ima dosta magneta pozadi.

Poslednja izmena:
Ajd ja da priupitam ,malo glupo pitanje ali sta cu :)
Naime, imam Dolce gusto aparat, ne znam oznaku, ali koristi one vece "pastetice" , kapsule :) ( Maxi i tako to...)
Pominjete kafu iz lidla pa ja ne gledajuci da nije ista pastetica uzmem pakovanje , i jelte, manje su kapsule i ne mogu da je probam :) ( videh pise na kutiji kompatibilna sa Neskafe aparatima i ajde...)

Pitanje je, da li mogu nekako da je zeznem da radi na tom mom aparatu ili da se ne cimam prosto receno? :)

EDIT : Melody je model koji ja imam
30020-1322299294.jpg

Hvala

@boki019

To su Nespresso kapsule, ne mogu u Dolce Gusto.

Da, znam, nego sam kasno video :)
Citao sam ovde da su dobre, neko mi rece ode da su pastetice i ja uzmem, ali eto.... nije mi za 200 din :D nego rekoh da probam, pa da krenem nju da pijem ako mi je ok....ali neceeeee :D

Nespresso Inissia placena 70e u odnosu na Dolce Gusto Oblo koji je u slicnom cenovnom rangu je izmisljen aparat.

Automatski odredjuje kolicinu vode, ima rezervoar za iskoriscene kapsule (ne mora odmah da se prazni). Pored toga naravno i glavna stvar, kafe su mnogo bolje, ali nema cajeva i toplih cokolada.

Nespresso Inissia placena 70e u odnosu na Dolce Gusto Oblo koji je u slicnom cenovnom rangu je izmisljen aparat.

Automatski odredjuje kolicinu vode, ima rezervoar za iskoriscene kapsule (ne mora odmah da se prazni). Pored toga naravno i glavna stvar, kafe su mnogo bolje, ali nema cajeva i toplih cokolada.
Ima čajeva online kod nas da se poruci, probao - dobri su, makar ovi sto sam probao. Nema samo u radnjama.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Gde li onda procitah da uopste nema cajeva za nespresso, dezinformacija, hvala :D

Ima jedna veoma bitna stvar u vezi kafe, izbora i kvaliteta a to je jedino u zrnu i to sveža, single origin. Sve ostalo su prerađevine, škart i derivati. :)

Poslednja izmena:
Stigao mi danas drzac za kapsule, prakticna i lepa stvar (subjektivno :D)...

Odlično izgleda. Pohvaljujem i što je domaći proizvod.

Na Ali-ju takođe ima veliki izbor držača kapsula, kome treba. Ima ih i za DG.

Ima jedna veoma bitna stvar u vezi kafe, izbora i kvaliteta a to je jedino u zrnu i to sveža, single origin. Sve ostalo su prerađevine, škart i derivati. :)
Verujem. Pretpostavljam da je ovo za kapsulama za mene prelazni period, dok ne predjem na nesto "ozbiljnije". Trenutno mi se koncept kuvanja kafe pritiskom na dugme i ubacivanjem kapsule bas dopada, a i kafe su mnogo bolje nego po kaficima i turske koje sam pio/kuvao ranije. Videcemo koliko ce da traje :D

Drugari,

da li je neko probao kafu u zrnu iz Cafe & Factory? Ako jeste, kakvi su utisci?
Ili ako može preporuka za dobru pržionicu u NS...

Poslednja izmena:
Drugari,

da li je neko probao kafu u zrnu iz Cafe & Factory? Ako jeste, kakvi su utisci?
Ili ako može preporuka za dobru pržionicu u NS...

U NS Pogon (probao neku njihovu single origin kafu u zrnu, ne sećam se koju, ali je bila ok) i Mala radionica kafe (imaju i Ninety Plus zrna, pa im ovom prilikom čestitam na hrabrosti).

U NS Pogon (probao neku njihovu single origin kafu u zrnu, ne sećam se koju, ali je bila ok) i Mala radionica kafe (imaju i Ninety Plus zrna, pa im ovom prilikom čestitam na hrabrosti).

Hvala za info! Pogledaću Pogon. Mala radionica ne prodaje na manje od 250 g, čini mi se. Što se tiče C&F, probao sam Guatemala Antigua (broj 5) i oduševljen sam aromama! Jeste kisela za moj ukus, ali nisam očekivao ovakav kvalitet! Nastavljam da istražujem u ovom pravcu, što dalje od komercijalnih kafa... Thx i pozz!

Kakvi su utisci ?
U skladu sa cenom :) (30tak EUR) ali nisam ja primetio ni da aparati do 200e puno bolje rade (manje tandrcu doduše)

Nisam hteo kapsular (bio hausbrant za slične pare sa pumpom za mleko), dosta pijemo kafa...

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno