Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
lambos-lamborghinis-hodler-meme-700x559.jpg

Probijena trend linija , Pogledajte crvenu strelicu .

https://www.tradingview.com/x/6L5tJ7Yf/

Poslednja izmena:
Scenario koji je predvideo i LA pre desetak dana. Dobar grafik techno.

Ne znam da li ste videli ali se prica o necemu sto moze ozbiljan udarac da zada kriptu i cenama Self-Hosted Wallet Ban in usa

https://coingenius.news/congresspeople-tell-treasury-to-back-off-of-rumored-self-hosted-wallet-ban/

Gledam vesti na kripto kanalima , svi u depresiji , kao da im umro neko . Kao sto su pre 15 dana svi bili u euforiji da ide BTC na mars , sad svi pokunjeni i samo predvidjaju " korekciju " sto bi trebalo da je blaza rec za okretanje trenda i veliki pad . Jer kad kazes korekcija onda posle toga sledi jos veci skok , kad kazes pad onda je to samo pad i propustena sansa da prodas skupo ili ako si skupo kupio da priznas da ces izgubiti novac u buducnosti , Kad mislis nije ovo nista samo korekcija onda nada postoji .

0_A2374hxPfZX9TodM.jpg

Poslednja izmena:
Kako niko nista ne pise o cenama i kretanju vec ceo dan , Evo prenecu deo toga sto sam pisao na discordu , koji sam vec pominjao i koji uzivo prate samo ljudi koji imaju interesovanje za trejdovanje i clanovi su grupe ..

Dakle u 17.55 po nasem vremenu sam ovo napisao

https://www.tradingview.com/x/mbcbqStp/ BTC pravi korektivnu zastavu , dakle moguc dalji trend rasta . mislim da ce biti dobro to ispratiti i ukoliko veceras ili nocas ode jos gore u zonu 19000 tu ici u short , Tada je veliki potencijal za duzi trejd , jer koliko vidim , svi su nesto prestali sa ratnim poklicima da bTC ide na 30 000 i slicno

https://www.tradingview.com/x/PRbiek8t/ evo moguceg scenarija kretanja

https://www.tradingview.com/x/p4UqhnAd/ evo i na drugom vremenskom intervalu

https://www.tradingview.com/x/rF4HWxZE/ Evo koliko je veliki znacaj trend linija na grafikonu kretanja cene BTC , strelicama sam obelezio mesta gde cena bukvalno menja trend kad dodje do trend linije . ovo je izmedju ostalog jer osim trejdera koji su izvukli te linije i tu namestili svoje ordere zato sto su i mnogi roboti ili botovi programirani da trguju trend linije , a kao nedostatak sdrugih fundamentalnih razloga za kretanje cene kripta , jer jednostavno cena je potpuno relativna i nije kao cena akcija ili forex gde se cena krece u zavisnoti od vesti , rezultata poslovanaj kompanije ili izvestaja o stanju privrede neke zemlje

Ako je nekome ovo nezanimljivo i smaraju ga analize , moze jednostavno da blokira moje postove , otvori moj profil i stavi mene na ignore . :)

Dakle cena je od tada oticla na BTC gore 18847 .

slika sa tog diskorda

2020-12-12_204357.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam da li ste videli ali se prica o necemu sto moze ozbiljan udarac da zada kriptu i cenama Self-Hosted Wallet Ban in usa

https://coingenius.news/congresspeople-tell-treasury-to-back-off-of-rumored-self-hosted-wallet-ban/

Gledam vesti na kripto kanalima , svi u depresiji , kao da im umro neko . Kao sto su pre 15 dana svi bili u euforiji da ide BTC na mars , sad svi pokunjeni i samo predvidjaju " korekciju " sto bi trebalo da je blaza rec za okretanje trenda i veliki pad . Jer kad kazes korekcija onda posle toga sledi jos veci skok , kad kazes pad onda je to samo pad i propustena sansa da prodas skupo ili ako si skupo kupio da priznas da ces izgubiti novac u buducnosti , Kad mislis nije ovo nista samo korekcija onda nada postoji .

Pogledajte prilog 293838
To je stara vest koju je objavio Brian Armstrong nekoliko minuta pre korekcije krajem novembra.

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331744884856741888?s=19

Ti svakih 10 dana pricas o nekakvoj promeni trenda, jel prema dole ili gore odluci se vise. I ti grafikoni i povlacenje random linija mozes macku o rep.

Covek je day trader, moras ga razumeti. On trend posmatra u jako kratkom vremenskom intervalu. On gleda za danas, ja gledam za godinu dana. Zato je moj trend konstantan a njegov se menja cesto. To je nesto na sta ti moras da racunas kad citas da bi skapirao informacije kako treba.

Tapatalk from Poco loco

Mozda je stara ali su je zadnjih dana aktuelizovali , iskreno bas dobro zvuci , moci ces da imas racun na kome cuvas legalno BTC u banci , ili recimo na Paypal :) a sve uz blagoslov i znanje poreskih organa USA :p .
Ne mogu da provalim da li je ovo bilo sarkastično ili ne... nadam se da jeste.

Covek je day trader, moras ga razumeti. On trend posmatra u jako kratkom vremenskom intervalu. On gleda za danas, ja gledam za godinu dana. Zato je moj trend konstantan a njegov se menja cesto. To je nesto na sta ti moras da racunas kad citas da bi skapirao informacije kako treba.

Tapatalk from Poco loco

Ne bi se bas slozio s tim 100% evo primer:

techno:
Kako niko ne komentarise cenu , evo da ja to uradim ,
Nakon sto je BTC za kratko dostigao svoju maksimum u nekoliko godina a mozda i absolutni zavisi kako se gleda , mnogi su pozurili da prodaju BTC i on je izgubio tlo pod nogama i pao je za 1500 dolara ili na cenu 18400 ,
Sada je sve moguce , ne samo korekcija vec i okretanje trenda koji je bio u rastucem trendu sve od marta i cene 3600 usd

Ovo je samo jedan od primera "okretanja trenda" a ima ih xx, i svakih 10tak dana nova prognoza novo okretanje, sleti 1000-2000$ evo ga gotovo je sve idemo od sad samo dole jer je apsolutni maksimum dostignut, vrati se ponovo +1000-2000 evo probili smo trend sad sam bullish i onda ti grafikoni omg:lupko:...lol

Ti svakih 10 dana pricas o nekakvoj promeni trenda, jel prema dole ili gore odluci se vise. I ti grafikoni i povlacenje random linija mozes macku o rep.

Ti si neki naporan i neprijatan čovek. Swing trejder će normalno promeniti mišljenje, zavisno od toga šta chart pokazuje, a chart se stalno menja.

Ja sam recimo vrlo bullish na kripto u narednih 6 meseci, ali sam prilično bearish u narednih 10 dana. Moja dugoročna prognoza se neće lako promeniti, ali kratkoročna se promeni kao dlanom o dlan.

Volume je jako mali na svim coinima

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Dragi Sazu hvala ti na tvom kritickom komentaru .

kako se ne bi ubuduce zbunjivao mojim pisanjima sve ce ti biti jasno ako uradis sledece , Otvoris moj profil i stavis mene na Ignore .

do tada za one koje zanima dnevno kretanje na marketu i koji misle da mogu da trguju dnevne oscilacije na BTC od 1000+ usdt evo jedne 1h analize

Dakle na gore imamo dve cene u koje trebamo gledati pre apsolutnog vrha . 19425 . a onda 19604 . Posle toga bi usledio napad na apsolutni maksimum i potvrda da smo i dalje u rastucem trendu ukoliko cena ode iznad te cene . Inace moze se videti da se trend malo zamorio , a kad se nesto zamori sledi promena smera ( nekad i korekcija ) ... :) naravno u zavisnosti na kom vremenskom intervalu gledamo :)

https://www.tradingview.com/x/N4yHMpK8/

Poslednja izmena:
uptrend je vec odavno, ali vikend je i dosta mali volume, altovi miruju nema bas neki signala da bi BTC krenuo u napad na ATH, vjerovatno sutra bude malo jasnija situacija, ako bi se gadjao prognozama nema jos nista od 20k+ mozda dohvati i opet se odbije.

Ne verujem da ce 20+ pre Nove. Mislim da je nerealno pred kraj fiskalne godine ocekivati to ali nije sasvim nemoguce. Dobro je da cena malo miruje na oko 19K i da se akumulacija lagano nastavi, to je scenario gde se gradi potencijal za skok u jabuaru, februaru... Samo strpljivo ;)
Videcemo na kojoj cifri zavrsavamo godinu ali da mi je neko ponudio 15K pre 3 meseca prihvatio bih oberucke tako da smo za sada ispred plana sto se mene tice.

@lowlight Nije uopste toliko mali volume da bi cena pala ali ne znam koje altove gledas. Neki altovi i sada imaju vise nego pristojan volume. Eno ga LTC koji ima preko 3 milijarde volume od 5.3 milijardi ukupnog market cap-a. To ni u kom slucaju nije malo ali cinjenica je da je manje nego pre 15-20 dana.

Ovo je tema o komentarisanju cena a ne komentatora.

Ako misliš da si pametniji i sposobniji iznesi svoju analizu. Ovako samo ispadaš smešan.

Sazu je kupio u martu 100 ETH po ceni od 111.78eur ako se dobro secam , uclanio se pre mesec malo jace na forum i sad ceka da ETH bude 1000 eura da to proda i ostvari 1000% profit a mozda i vise ,

Ako ti nije problem Sazu daj nam svoj novcanik - to je onaj cudni broj koji pocinje sa Account 0x .......... za eth kako bi i drugi clanovi foruma mogli da vide tu transakciju kada si ti kupio , i da pokazes da si ozbiljan trejder i HODL-er .
Nadam se da znas dovoljno o kriptu da su novcanici javni kao i transakcije na mrezi i da svako ima pristup tim podacima a da ne moze nikako da ti ukrade taj novac iz tvog novcanika , koji je i verovatno hardverski .

Kako je to stvarno ozbiljan i trejd za postovanje mislim da ce svi onda da te stvarno postuju posebno kad budes sacekao i prodao na 1000 eura za 1 eth .

E sad ako ne zelis da nam pokazes tih 100 eth koje si kupio u martu na minimumu i jos ih cuvas kako kazes , jedino se da nesto drugo o tebi zakljuciti , A bilo je vec nekih pokusaja ovde , kao; " kupio sam 5 btc u martu na 3700 , da li da izadjem na 15000 ili da jos cekam "

Evo ja prvi cu ti reci bravo care , ti si sampion a verovatno i ostali

To je najveci problem, taj wire transfer, pa pozivi od banke, pa svasta nesto i prodje par dana a cena je vec dosta skocila. Ja sam uzeo 100eth 15 marta za 111.78eur, nisam imao kolicinu novca na eur wallet-u a taj wire transfer je nikakva solucija u tom momentu tako da sam direktno karticom kupio a fee je bio 460eur na totalnu kupovinu od 11 178eur, isplatilo je se itekako.

inace sazu je na forumu oko mesec ipo dana a seca se kad je BTC bio 100 i tih prica , pa onda 1000 , i tada se isto pricalo . malo cudno , mozda mozes Sazu da nam kazes svoj stari nadimak

Smejem se ovakvim izjavama jer kad malo prelistam temu iz "starih dana" opali me déjà vu, bukvalno se isto govorilo, isto pricalo. Ljudi nisu verovali kada je BTC bio 100 dollara da moze da skoci na 1000$, bilo je prosto neshvatljivo. Pa ko je lud da ga kupuje na 1000$, jel da? Uff sad da nam je BTC za 1000$, mislim da bi se svi zaleteli u kredite da bi ga za tu cenu uzeli ali voz davno prosao bas kao sto ce nam sada, a pojedinim ispred nosa.

Poslednja izmena:
Sazu je kupio u martu 100 ETH po ceni od 111.78eur ako se dobro secam , uclanio se pre mesec malo jace na forum i sad ceka da ETH bude 1000 eura da to proda i ostvari 1000% profit a mozda i vise ,

Ako ti nije problem Sazu daj nam svoj novcanik - to je onaj cudni broj koji pocinje sa Account 0x .......... za eth kako bi i drugi clanovi foruma mogli da vide tu transakciju kada si ti kupio , i da pokazes da si ozbiljan trejder i HODL-er .
Nadam se da znas dovoljno o kriptu da su novcanici javni kao i transakcije na mrezi i da svako ima pristup tim podacima a da ne moze nikako da ti ukrade taj novac iz tvog novcanika , koji je i verovatno hardverski .

Kako je to stvarno ozbiljan i trejd za postovanje mislim da ce svi onda da te stvarno postuju posebno kad budes sacekao i prodao na 1000 eura za 1 eth .

E sad ako ne zelis da nam pokazes tih 100 eth koje si kupio u martu na minimumu i jos ih cuvas kako kazes , jedino se da nesto drugo o tebi zakljuciti , A bilo je vec nekih pokusaja ovde , kao; " kupio sam 5 btc u martu na 3700 , da li da izadjem na 15000 ili da jos cekam "

inace sazu je na forumu oko mesec ipo dana a seca se kad je BTC bio 100 i tih prica , pa onda 1000 , i tada se isto pricalo . malo cudno , mozda mozes Sazu da nam kazes svoj stari nadimak
Ne sjecam se ni da si nam ti dao uvid u svoje transakcije i wallete, a svaki dan pises ovdje o promjeni trenda, daj da vidimo koliki ti je :) ovaj % uspjesnosti na dnevnom nivou.

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Mene dej-trejd ne zanima, velika je razlika izmedju kockanja i investiranja to izgleda ti jos nisi shvatio. Nije problem evo i slike live idu samo za tebe pa evo, ovo je samo 1/5 koliko drzim u kriptu, najveci deo jeste bas u ETH, ako treba slikam i ostale walette na Binancu, Krakenu, SafeTrade-u i drugim, moze ako treba i video da se okaci na YT pa ti saljem link, samo reci. Evo kao sto je i kolega Izzy predlozio, podeli i ti s nama svoje investicije, trejde i ostalo da vidimo koliko si recimo ti od marta zaradio na ulozeni 10K eur i sl. Ako evo hoces da ti slikam i najbolji trejd ove godine na kojem sam napravio dobit od 40x, samo reci care. A to sto sam registrovan na forumu oko mesec dana ne znaci da sam NA forumu mesec, bukvalno pratim forum od 2007 godine i ne nemam drugi nalog nit sam ikada ranije pisao u forumu na bilo kakav nacin..

Evo slike direktno za Coinbase-a i kartice s kojom sam direktno kupio, ako treba slikam i limit sedmicne kupovine koji imam na CB (samo reci):

Ajde sad ti trejderu-frajeru :)

Prilozi

• 20201214_195832.jpg
    20201214_195832.jpg
    226.8 KB · Pregleda: 332
  • 20201214_195843.jpg
    20201214_195843.jpg
    227.9 KB · Pregleda: 330
  • 20201214_200249.jpg
    20201214_200249.jpg
    207.5 KB · Pregleda: 310
@Sazu svaka čast :d

Kakav ti je plan, da li ćeš da izvlačiš uloženo, a ostatak da čekaš dalje (i do koje cifre), ili ćeš stepenasto izlaz, ili...?!

446 evra fee? :vomit: Bogami te je ta menjačnica propisno odrala. Generalno ne kupuj kripto karticom, bankovni transfer je bolji.

Poslednja izmena:
@outlaw Hvala, imas iznad poruku techna i on je jako dobro preneo bas tu informaciju koju sam diskutovao u ranijim postovima (hvala techno) :d Cilj je bio 10x minimalno na ETH tako da ne diram.

@morbius, Slazem se i usao sam u to svesno, jer kada sam izracunao koliko dana ce mi trebati da mi dodje novac na CB preko wire transfera (plus pozivi *******cije i ostale gluposti od banke) (a do tad moze cena da se znacajno promeni) odlucio sam se direktno karticom na kojoj sam imao limit od 12 000eur/sedmicno. Taj fee sada predstavlja samo jednu kap u moru (in the grand scheme of things). Sve u svemu mislim da sam doneo ipak ispravnu odluku.

Mene dej-trejd ne zanima, velika je razlika izmedju kockanja i investiranja to izgleda ti jos nisi shvatio. Nije problem evo i slike live idu samo za tebe pa evo, ovo je samo 1/5 koliko drzim u kriptu, najveci deo jeste bas u ETH, ako treba slikam i ostale walette na Binancu, Krakenu, SafeTrade-u i drugim, moze ako treba i video da se okaci na YT pa ti saljem link, samo reci. Evo kao sto je i kolega Izzy predlozio, podeli i ti s nama svoje investicije, trejde i ostalo da vidimo koliko si recimo ti od marta zaradio na ulozeni 10K eur i sl. Ako evo hoces da ti slikam i najbolji trejd ove godine na kojem sam napravio dobit od 40x, samo reci care. A to sto sam registrovan na forumu oko mesec dana ne znaci da sam NA forumu mesec, bukvalno pratim forum od 2007 godine i ne nemam drugi nalog nit sam ikada ranije pisao u forumu na bilo kakav nacin..

Evo slike direktno za Coinbase-a i kartice s kojom sam direktno kupio, ako treba slikam i limit sedmicne kupovine koji imam na CB (samo reci):

Ajde sad ti trejderu-frajeru :)

Evo ja ti se javno izvinjavam , mislio sam da si samo jedan od nekoliko njih koji su dolazili ovde i tako trolovali da su kupili na dnu a prodali na vrhu .

Ja se drzim druge logike sto se tice investiranja i trgovanja . novac mi je ulozen u nekretnine , drzim ga kesu , a imam i investicije u proizvodnju trgovinu , realne poslove , itd .

Nikako ne bih da ulozim sav novac - kapital u kripto novcic , bilo koji , jer se jako dobro secam 2017-2018 kada je isti taj ETH sa 1280 dosao na 85 usd , Tako da od tog vremena moj novac u kriptu je u USDT ili nekim drugim stvarima koje mi donose novac sa nekim prinosom od 10-20 % mesecno ali konstantno i ja se ne zalim .

Opet to sto ti zelis da investiras u kripto a ja ga dozivljavam samo kao nesto za brzu trgovinu po sistemu utrcis kratkorocno i izadjes ponovo u dolare to su samo dva razlicita pristupa istoj stvari .

Od sredine marta pa na ovamo svi ljudi koji su bili u HODL na kriptu su uglavnom odlicno prosli , E sad postavlja se pitanje sta je bio do sredine marta kao i sta ce biti u sledecem vremenskom periodu .

Iz tog razloga ja sam se odlucio za to da moj novac u kriptu bude u dolarima ili pak u stabilnim investicijama i na primer 10% mesecno za mene je sasvim pristojan prinos . Cak ako gledamo kolikim kapitalom sveukupno raspolazem mojih 10 % mesecno su prilicna cifra :)

Opet kako sad imamo nove zakone o oporezivanju , oporezivanju novca koji stize iz inostranstva , kao i o srpskim gasterbajterima , koji nisu bas definisani kao i novi zakon o kriptu koji je u fazi usvajanja , ja ne bih o svojim prihodima javno na forumima neka se knjigovodje bave time i poreski sluzbenici , a kako si ti vec javno izneo detalje da si kupio 100 eth i kako mozda imas adekvatne papire za zemlju u kojoj jesi to je tvoje da li ces ti to iznositi ili neces . Ja svoje ne bih javno iznosio , a postoje neki ljudi koji me poznaju pa znaju da nisam deti i da sam uspesan u tome sto radim , a i ne radim za platu i nisam nikada radio :) Napravio sam vrlo uspesnu firmu sa 21 godinom i u prvoj godini poslovanja zaradio daleko vise od cifre o kojima ti ovde pises :) a sve je to bilo jako davno

Sto se tice trogovanja imamo neki mali racun koji smo skupili na jednom privatnom disocrdu ,i ja sam trgujuci tamo napravio mozda jedva skromnih 4-5% za malo vise od mesec dana , ali trgujemo sa jako malim iznosima jer to je vise neko ucenje i razmena informacija sa clanovima , i to je javno , ima ljudi koji su tamo , i mislim da imam oko 200 trejdova i oko 12 negativnih , a ostali su pozitivni , Ali uzmite u obzir da je racun u dolarima i da investicioni fondovi u usa imaju oko 15% godisnji prinos .

Ono sto mislim da nije u redu sto si ti Sazu napisao a to je da tebe ne zanimaju dnevne analize , Pa ne zanima ni mene puno sta ali ne idem na forume gde se okupljaju ljudi koje mozda to zanima pa tamo negativno komentarisem njihovo interesovanje

Ti ne bi da izvlacis linije i pravic tehnicke analize ali neko to zeli .

Ne znam kako ti donosis odluke za svoje investiranje kako to zoves , ali verovatno da si i pre toga " investirao ' u kripto , to sto se desilo od marta je samo odlican bull market , a sta radimo kad market krene da dole ?

E pa vidis trejderi i tada zaradjuju novac ako su sposobni , " invstitori " tada gube kapital , Dakle sve su to razliciti pristupi

Tako da meni ne smeta vi iznosite svoje stavove o Hodl i " investiranju " u kripto , ja cu svoje da to mozda i nije bas uvek pametno i to je to .

Poslednja izmena:
@outlaw Hvala, imas iznad poruku techna i on je jako dobro preneo bas tu informaciju koju sam diskutovao u ranijim postovima (hvala techno) :d Cilj je bio 10x minimalno na ETH tako da ne diram.

@morbius, Slazem se i usao sam u to svesno, jer kada sam izracunao koliko dana ce mi trebati da mi dodje novac na CB preko wire transfera (plus pozivi *******cije i ostale gluposti od banke) (a do tad moze cena da se znacajno promeni) odlucio sam se direktno karticom na kojoj sam imao limit od 12 000eur/sedmicno. Taj fee sada predstavlja samo jednu kap u moru (in the grand scheme of things). Sve u svemu mislim da sam doneo ipak ispravnu odluku.

Evo dakle da ne bude zabune . Ja cestitam i ovo ce tesko ko ponoviti . Ja licno nisam cuo niti procitao za ovakav slucaj ,

sto se tice provizije , ona je oko 4-5 % a mislim i da je tesko da bude manja od 3% , ja sam na zalost jako puno novca zamenio sa 4-5% provizije , tako da stvarno ne vidim gde je tu frka , Na zalost to je tako , osim ako direktno ne menjas sa nekim ko kupuje .

Moj stav sto se tice kripta je bio da 10% mesecno u konstantnom rastu za mene je ok profit , i toga sam se drzao za 3 godine koliko sam u prici sa kriptom , Bilo je tu i 20 i 30% mesecno , ali ako se uzme u obzir da sam ja krenuo sa svojim zanemarivim delom kapitala koji posedujem i da se to svakog meseca uvecavalo , Ja sam zadovoljan , Naravno da je moglo i bole , kupio sam ja 13 marta eth na 95 dolara , ali sma ga prodao na 160 :) posle nekoliko dana

Poslednja izmena:
Znaci techno lik te je ubio na mesto,mislim na sazu. Ko je iole pametan i ko je sposoban da nauci nesto iz necega ne treba vise nikada nikoga da proziva na ovom forumu i da se pravi pametan. Bavite se svojim stvarima,gledajte u svoj tanjir i pomoci ljudima na neki delotvoran i koristan nacin a sve drugo ostaviti po strani.
P.s. svaka cast Sazu za kupovini.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno