Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@Fidel: Valjda ti je jasno da na tom drugom ruteru koji je iza ONT-a treba da kreiraš PPPoE konekciju ? Da bi imao net :D Bridge-ovan Huawei radi kao modem ali treba neko da "dial"-uje i uspostavi konekciju i dobije javnu IP adresu.
I da ti za PPPoE autorizaciju trebaju username i password?
Sad si me podsetio da prepravim postavke u fritz-u, ruteru iza ont-a. Fritz je bio namesten da radi iza kablovskog modema. Sada treba postavka spoljni modem, da sam uspostavlja vezu, i sve sto ide uz to. Za pocetak, ostavicu podesavanje da odrzava vezu bez prekida, a vlan id izgleda nije ni potreban.

Konacno. Radi.

Nisu bile odgovarajuce postavke u mom ruteru. Uputstvo iz teme za prebacivanje HG8245Q2 u bridge mode radi besprekorno.

Meni nudili najpre 6 meseci po 1 din. za prelazak na box 4, da bi me pre par dana zvali da sada daju 4 meseca, u fazonu promenila se politika. Ja pokrenuo prenos mobilnog u mts.

Ima li svrhe dopisivati se i traziti da vrate na staro? Kakva su vam iskustva?

Sent from my G8141 using Tapatalk

Sa MTS sajta:

Uslovi BOX 3 promocije:

• prvih 12 meseci po 1 dinar – za nove korisnike koji nemaju mts usluge ili koji imaju samo uslugu fiksne telefonske linije a odluče se za uvođenje BOX 3 paketa preko optičke infrastrukture

Ako bih recimo uzeo BOX 3 kombinaciju sa fisknim, TV i NET optikom, da li imam pravo na 12 meseci popusta ako do sada nisam imao mts TV, NET i fiksni, ali imam ugovor kod mts za mobilni (Omorika 1)?
Meni je u poslovnici rečeno da za nove korisnike Box-a koji nemaju uslove za optiku važi 6 meseci po 1 din i dodatno dva meseca po 1 din jer prenosi kod njih i net i tv iz Total TV-a. I to mi je ok. Najisplativije menjati operatera svake dve godine jer niko stare korisnike ne uvažava [emoji23]

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Od juce na kanalu 799 kanal Hype HD... od 800 krece numeracija kanala 18+... gde li ce sada pakovati HD kanale... uskoro krecu Arena sport 1x2, Euronews... ako ce izjednaciti ponudu sa Supernovom ostalo je jos nekoliko HD kanala da ubace (Animal Planet HD, My Zen TV HD, Museum HD...)

Meni nudili najpre 6 meseci po 1 din. za prelazak na box 4, da bi me pre par dana zvali da sada daju 4 meseca, u fazonu promenila se politika. Ja pokrenuo prenos mobilnog u mts.

Ima li svrhe dopisivati se i traziti da vrate na staro? Kakva su vam iskustva?

Sent from my G8141 using Tapatalk
Isti slucaj, s tim sto meni nudili 7,a sad 5.Ja sam im poslao jos jedan mejl, pa ako ne zovu u toku nedelje, sve prebacujem u sbb/telenor.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Isti slucaj, s tim sto meni nudili 7,a sad 5.Ja sam im poslao jos jedan mejl, pa ako ne zovu u toku nedelje, sve prebacujem u sbb/telenor.

Ne kažem da se ne treba boriti za sebe, ali vi mu hebaste majku.

Sent from my ASUS_I001DA using Tapatalk

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Pa meni je 7 ok, ali menjaju ponudu svake nedelje...

Od juce na kanalu 799 kanal Hype HD... od 800 krece numeracija kanala 18+... gde li ce sada pakovati HD kanale... uskoro krecu Arena sport 1x2, Euronews... ako ce izjednaciti ponudu sa Supernovom ostalo je jos nekoliko HD kanala da ubace (Animal Planet HD, My Zen TV HD, Museum HD...)
Kod mene nema ništa...

Sent from my MI 8 using Tapatalk

To sam se i ja pitao. Inace, kod mene tog kanala na 799 nema. BLG-Vozdovac.

Kod mene ima taj novi kanal ali idalje nema Iris nadogradnje.

Kad ukucam 799 tu je kanal, ali kad listam 798 pa sledeći je 800 :D

Definitvno mora nova numeracija kanala, nek krenu redom od 1 i ostave 200 mesta za hd. koliko ih je sad preko 100...Može i hbo tu da udje.

Jedina ispravna numeracija je od 1 kao sto je na mSatu. ovo je kosmar

Pozdrav, na hg8245 lan 1 i 4 su za net, a 2 i 3 za iptv. Da li postoji neki nacin da se iz njega izvuce jedan kabl u stan pored, kojim cu da imam i net i tv, ili moram da vucem dva kabla? Je l moguce na neki nacin osposobiti port da bude za oba, pa onda da ide lan kabl u ruter, iz rutera u stb, i tako da imam net i tv? Ili to sto sam ja u glavi smislio nije moguce?

Btw, na optici sam, istice mi ugovor za 15 dana, box 4, ja fino podneo zahtev za raskid, oni fino pozvali da ponude 6 meseci po dinar, i eto, pogadjanka kao na pijac. A lepo sam otisao u poslovnicu, rekao da ne zelim da raskidam ali da mi daju 6 meseci, kaze ne moze

Увели јуче код мог маторог бокс 4 пакет. Како му је други компјутер и ТВ у соби, неких 25 метара кабла даље, они су му спровели cat5e кабал и поделили излаз и улаз кабла на два лан прикључка. Видим да су спојили један лан у рутер у место 4, а други у место 3. Пробао сам и заменио прикључке и нисам имао интернет на рачунару.

Е сад видим на рачунару да му је мрежа конекција 100/100 мбит. Да ли је то због поделе кабла или због дужине кабла? Мрежна на рачунару јесте 1гбит.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Zanima me ako se uzima box 2 paket msat+mobilni net 100 gb da li se provera kreditni biro .Ili samo ako se uzima uredjaj na rate telefon ,televizor ...

Увели јуче код мог маторог бокс 4 пакет. Како му је други компјутер и ТВ у соби, неких 25 метара кабла даље, они су му спровели cat5e кабал и поделили излаз и улаз кабла на два лан прикључка. Видим да су спојили један лан у рутер у место 4, а други у место 3. Пробао сам и заменио прикључке и нисам имао интернет на рачунару.

Е сад видим на рачунару да му је мрежа конекција 100/100 мбит. Да ли је то због поделе кабла или због дужине кабла? Мрежна на рачунару јесте 1гбит.

Tako je, s obzirom da su podelili 4+4, max brzinu koju mozes da dobijes je 100Mbps. Ako hoces da zamenis prikljucke moras da ih zamenis na oba kraja (ne vizidm zasto bi) jer kao sto kaze u postu koji si citirao LAN2/3 su za IPTV i naravno da neces imati internet ako prikljucis na LAN2/3.
Pricano je na ovom podforumu xyz puta, ako hoces da imas max brzinu moraces da uzmes switch(-eve).

Kako si ti "slikovito' objasnio ;) izgleda da su JEDAN lan kabal podelili i dobili zapravo dva u jedan. Ako su to uradili onda veza ne moze biti veca od 100Mbit. Ne mozes da svicujes kablove jer jedan je IPTV a drugi internet. Ako hoces normalnu internet vezu (do 1 Gbit) i IPTV onda moras ili dva posebna lan kabla da vuces, sto je jeftinije, ili da kupis dva upravljiva svica (sto ce da te kosta oko 6000 hiljada).

Poslednja izmena:
Kad ste slali mail za besplatne mesece za novi ugovor,koliko ste otprilike vremenski cekali za odgovor?

Za box pakete NEMA. Koriste se popusti koje daje sam MTS za sve korisnike.

Za mobilni telefon NEMA osi popusta sem sto ima 3 paketa za invalide (slepi, gluvi i "opsti" invalidi)

Za fiksni ima 50% na pretplatu.

Za tv uslugu mislim da isto ima 50% popusta za paket.

Za internet ima 50% od cene internet paketa.

Ovih 50% imaju OSI sa 100% invaliciteta i mislim tuđom negom, da li imaju i koliki popsut on preko 80% ili preko 60% invaliditeta ne znam, nazovi pa pitaj ili u samoj poslovnici pitaj.
Ponesi resenje o invaliditetu gde se vidi % i ako ima da se vidi da tuđu negu i pomoć prima osi.
Ne znam da li moze neko u ime osi da sklopi ugovor i ne znam da li roditelji mogu na osnovu deteta koje je osi da dobiju popuste.

Popusti se daju na pojedinačnu uslugu, nema popusta na box pakete.

Puno si mi pomogao. Hvala ti.

@bane_tech и @iMilan хвала вам обојици. Размишљам како код мене да изведем, јер сам прошле године реновирао стан и умрежио све собе са једним cat6 каблом. *** зезнуо сам се.

@bane_tech и @iMilan хвала вам обојици. Размишљам како код мене да изведем, јер сам прошле године реновирао стан и умрежио све собе са једним cat6 каблом. *** зезнуо сам се.

Pa jel postoji buzir kroz koji moze da se uvuce jos jedan kabel ili ne? I jel ima prostora da se slobodno moze sa jedne strane uvuce a sa druge izvuce kabel. Ili je sve napravljeno sa nekim krivinama? Konto sam da ako vec imas jedan kabel u buziru da skines zabicu sa kraja i da na kraj jedno desetak santimetara sa obe strane novog kabla i koji je u buziru da zalepis dva nova i da prostom tehnikom da na drugom delu taj kabel izvuces napolje a u postojeci buzir uvuces dva nova.

Tim procesom jedan kabel ce ti strada ali jer ovaj sto izvuces mozes da ga upotrebis da ga uvuces u sledeci buzir sa jos jednim kabelom i ponovo isti posle krimpujes.

Ali da se ne zeznes nego kreni od onog koji je najduzi, ili vidi ako ima mesta pa pokusaj neku duzu zicu da uvuces buzir pa sa njome da provuces dodatni kabel ili prosto probaj prvo kabel koji kupis da ga polako uvuces pa vidis hoce na drugom kraju izaci ako je moguce.

Pa jel postoji buzir kroz koji moze da se uvuce jos jedan kabel ili ne? I jel ima prostora da se slobodno moze sa jedne strane uvuce a sa druge izvuce kabel. Ili je sve napravljeno sa nekim krivinama? Konto sam da ako vec imas jedan kabel u buziru da skines zabicu sa kraja i da na kraj jedno desetak santimetara sa obe strane novog kabla i koji je u buziru da zalepis dva nova i da prostom tehnikom da na drugom delu taj kabel izvuces napolje a u postojeci buzir uvuces dva nova.

Tim procesom jedan kabel ce ti strada ali jer ovaj sto izvuces mozes da ga upotrebis da ga uvuces u sledeci buzir sa jos jednim kabelom i ponovo isti posle krimpujes.

Ali da se ne zeznes nego kreni od onog koji je najduzi, ili vidi ako ima mesta pa pokusaj neku duzu zicu da uvuces buzir pa sa njome da provuces dodatni kabel ili prosto probaj prvo kabel koji kupis da ga polako uvuces pa vidis hoce na drugom kraju izaci ako je moguce.
Нажалост купио сам стан и морао сам за месец дана комплет да га реновирам. Нисам имао пуно времена да се зезам са пројектима око инсталација.
Има пластичне округле каналице са пуно кривина (провучен је само до те собе један кабал од 16 метара). Кроз њу је провучена кабловска и мрежни кабал. Јако је уско и нема шансе да се извуче све и да се врате два кабла. На свим крајевима су убачени модули, што мрежни, што кабловски. Другар ми донео 6 модулара, као часто ме. Тек кад сам спојио, видео сам да су cat5. Свакако ћу убацити ту боље модуларе.
Имам СББ, зато сам тако и постављао, али би радо прешао на МТС због цене, а и СББ је одвратан према старим корисницима.
Највише сам посветио пажњу телевизору у дневној соби. Урадио сам је по својој жељи. Е ту имају два мрежна кабла. :D
Иде слика у прилог.

Извињавам се што сам као падобранац упао у тему, свакако ћу је прочитати од почетка.

Хвала свима на појашњењу.
6bb01ed2eb232ccaf3e98a5063c4d59b.jpg

Nije valjda Vox ?? A i mogao si jos koji inc dokupiti...

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Полако бре! Биће ту 55 или више инча и неки нормалан ТВ. Скупљам паре за то сад, а и пратим другу тему о куповини ТВ-а.
Никад више Вокс! Молим Бога да цркне у гаранцији, па да узмем паре назад.
Кад сам мислио на ТВ и дневној, то је шта има од инсталација иза ТВ-а.

np! Da se ne ponavljamo, evo ovde je Bane jako lepo objasnio, cak i napravio grafik kako to sve treba da izgleda.

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?272333-MTS-BOX-paketi&p=6260709&viewfull=1#post6260709

Izvinjavam se unapred jer nemam vremena da čitam celu temu. Na linku koji si okačio je prilično dobro objašnjena situacija, ali imam nekoliko nedoumica. Kod mene je situacija da ima 3 sobe u kojima se nalaze TV+računar i 1 soba gde je samo TV. U tu sobu gde je samo TV bi mogao da provučem kabl iz jedne od ovih soba sa računarom. Telefonski priključak se nalazi iznad ulaznih vrata. Tu mi dolaze i 3 cat6 kabla iz ovih soba gde su TV+računari. Dakle rešenje bi bilo da tu stavim huawei ruter od mts i gigabitni switch u koji bih priključio ta tri kabla. Onda bih u svaku od te tri sobe trebao da stavim po jedan gigabitni switch da bi mi radili i box i računar sa punim protokom neta?

Uzeo bih Box3 Fiksna + Net100/ Net400 + TV Max. Trenutno nema optika u zgradi ali postoji najava da će uskoro biti. Dobio sam uverenje da će bez problema moći ovaj paket jer nam se centrala nalazi u zgradi.

Pitanje broj 1: Koliko boxova može da se dobije i da li se nešto doplaćuje za njih na ovom paketu koji sam naveo? Odnosno da li može 4?

Pitanje 2: Da li Tenda AC10 može da se iskoristi umesto jednog switcha, konkretno ovog koji bih stavio pored huawei rutera jer mi je plan da preko tende ide wi-fi pošto daje jači signal? Tenda AC10 ima 4 gigabitna porta.

Poznanica imala zakljucen ugovor sa Telekomom za Box paket. Pošto je živela kao podstanar posle nekih godinu dana gazda stan joj da otkaz. Ona pronadje novi stan i podnese zahtev Telekomu da joj prebaci sve na novu adresu. Telekom utvrdi da ne postoje tehničke mogućnosti za prebacivanje na novu adresu i predlože joj da raskinu ugovor ali da ona plati sve penale sa prevremeni raskid. Meni se čini da negde ima odredba da ako nisu u mogucnosti da prebace na novu adresu ugovor se raskida bez ikakvih penala. Jeli tako?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poznanica imala zakljucen ugovor sa Telekomom za Box paket. Pošto je živela kao podstanar posle nekih godinu dana gazda stan joj da otkaz. Ona pronadje novi stan i podnese zahtev Telekomu da joj prebaci sve na novu adresu. Telekom utvrdi da ne postoje tehničke mogućnosti za prebacivanje na novu adresu i predlože joj da raskinu ugovor ali da ona plati sve penale sa prevremeni raskid. Meni se čini da negde ima odredba da ako nisu u mogucnosti da prebace na novu adresu ugovor se raskida bez ikakvih penala. Jeli tako?

Moze samo da ih odj*be i da kaze cao cao. Ako nemaju tehnicke mogucnosti na novoj adresi samo treba da pita a sto ona da plati penale? Samo treba da kaze jesam ja trazila da prebacim sve usluge jesam, to sto vi nemate na toj adresi mogucnost nije moj problem i cao zdravo.

To i ja mislim ali cini mi se da je neko ovde pisao o tome da ima neki propis ili clan zakona o tome.

Nazad
Vrh Dno