Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

@kimins ali to su ljudi koji bi da sede kući ceo dan i da na preprodaju zarade velike pare. Kao što je kolega @*******i rekao niko nas ne tera da se kupi za te pare. Ja sam imao dve 3080 pa sam kolegi @ercim ustupio jednu za iste pare koliko sam je platio, nisam tražio ni za gorivo i putarinu što sam iz Šida išao po nju u BG. Naravno da nam svima trebaju pare ali ja ne želim da zaradim na taj način nego sam je ustupio pošto znam da će je kolega koristiti a ne postaviti na preprodaju.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Evo mene, radim za dzabaka jer mrzim pare! .... Oh wait...

Znam minimum dvoje koji bi odmah pljucnuli 1600e na sto za 3080.
I to je poenta svega, koliko imas i cenis svoj novac.
Imas ga i hoces sada a ne da cekas jos pola godine, platices.
Si ovcica onda? Nisi, jer ces se igras dok ostalji pljuju po cenama, uzivaces u necemu sto si zeleo a to je poenta zivota.
Merak nema cenu.
Problem je sto imamo razlicite merake...

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

^ naravno, ja sam dao za strixa 1100€ i igram se mesec dana. Ali opet merak ne treba pratplaćivati tipa 500€ više od trenutne cene.

evo su popravka :d pocetak je top sa 6800 xt :smoke:

Poslednja izmena:
^ ne možeš protiv njih kad od toga živi.

@kimins ali to su ljudi koji bi da sede kući ceo dan i da na preprodaju zarade velike pare. Kao što je kolega @*******i rekao niko nas ne tera da se kupi za te pare. Ja sam imao dve 3080 pa sam kolegi @ercim ustupio jednu za iste pare koliko sam je platio, nisam tražio ni za gorivo i putarinu što sam iz Šida išao po nju u BG. Naravno da nam svima trebaju pare ali ja ne želim da zaradim na taj način nego sam je ustupio pošto znam da će je kolega koristiti a ne postaviti na preprodaju.

Svaka tebi čast na potezu i to cenim ali ja sam mislio na korporacije jer neki misle da postoji razlika među njima.

^ što se tiče velikih korporacija politika im je ista. Čim budu na vrhu cene idu maksimalno, to smo videli kod Apple, Samsung, Nvidia, AMD...

Bice interesantno videti 3060 12GB vs 3060Ti 8GB u 1440p. Posto evo kukaju da je 8GB VRAM vec ogranicavajuc faktor na Ultra podesavanjima u toj rezoluciji (3070 je ispod 2080Ti, za razliku od 1080p gde je obrnuto).
Sta ce biti za godinu dana kad izadje jos naslova...

Bice interesantno videti 3060 12GB vs 3060Ti 8GB u 1440p. Posto evo kukaju da je 8GB VRAM vec ogranicavajuc faktor na Ultra podesavanjima u toj rezoluciji (3070 je ispod 2080Ti, za razliku od 1080p gde je obrnuto).

Klasican primer "prljavog" marketinga i izbacivanje nesto inferiornijeg produkta kako bi (average Joe) doplatio 50$ za "bolji" tj onaj sa vise vrama u ovom slucaju.
3060 nije klasa grafickih kojoj je potrebno 12gb vrama, samim tim i vestacko dizanje cene.

Trebali su da izbace 3080 modele u startu sa 12gb vrama ili 3070 sa 10gb, a ne da te modele gimpuju. Doduse imali su vec pripremljene "ti" modele u standby-ju, tako da vrlo dobro znaju sta rade.
I posle neko zna da kaze da ne shishaju svoje musterije kao ovce.

I ja isto nešto razmišljam. Nvidia je izgleda u zadnji čas uvidela da će AMD na Radeon RX 6700 XT ubaciti 12 GB memorije, pa pokušavaju da u zadnji čas nešto iskombinuju. Lako može da se desi da vanila GeForce 3060 bude bolja kartica nego Ti model. Mislio sam možda stave 9 GB memorije da ne kanibalizuju prodaju jačeg modela, ali ako bude celih 12 GB, računajte da će Ti kartica brzo nestati iz prodaje.

Ako cene ikada dođu blizu MSRP nivoa, 3060ti, i taj hipotetički 3060 nemaju smisla, jer je 3070 samo $100 skuplji. Ovo nije ono na šta smo navikli prethodnih dvadesetak godina godina da je kartica od 400 evra 40% brža od kartice od 200 evra, nego 15tak posto razlike između kartice od $399 i $499 MSRP. Ili da gledamo aktuelne cene, ko nema 1200 evra za 3080 nema ni 900 za 3070

Pa jeste, navikli smo 100% vecu cenu za 50% vise performansi, a sad cemo imati 25% vecu cenu za 12.5% vise performansi. No je problem sto je midrange cenom otisao u nebesa, RX470 sam par meseci nakon izlaska platio 220e novu, prosli midramge je bio preko 300e (2060 /5600xt), ovaj ce biti 350 (a i to je pitanje)...

Merak nema cenu :D U prevodu, igranje u upscale-u na 4K :d

Taj ce problem imati onda i 3080 uskoro
Pa ako gledamo cyberpunk onda nece jer 3080 ne moze u nativnoj 4k da tera igru bez dlss , 3060ti bolje tera ovu igru od 6800xt koja ima 16gb vram i sve to znog dlss.
Kada je u pitanju cyberpunk 4k tu nista osim dlss-a ne pomaze.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Svratio danas do sina i slucajno vidim nesto u cosetu, kaze nasao u podrumu... Kako je izbegla reciklazu sve ove godine ne znam, ali se secam puno sati i uzivanja sa klincima... A sada kmecimo na fps, 10gb vram i 4k :D
7f2683c0b3e253a0038bfbe3e01c6a5a.jpg

^
Pa normalno, to je bilo tada, ovo je sada :) I tada se kmecalo na nesto samo nije bilo foruma da se kmecanja skupe na jednom mestu :d

Taj ce problem imati onda i 3080 uskoro

To za 8giga vazi samo na Ultra RTX ON 1440p+, navodno je knap radi ali malo slabije , jer sa RTX trazi mnogo vise rama.
3080 za sada ok. 6800xt nisu uspeli da probaju jer je RTX disable za AMD iako je to DirectX 12 feature.

Poslednja izmena:
Narucena 3060ti palit gamingpro oc.. mislio da cekam 3070 i normalne cene a onda skapirqo da ove kloknute3060 imaju priblizne performanse FE 3070

https://www.techpowerup.com/review/palit-geforce-rtx-3060-ti-gaming-pro-oc/

Fabricki klok, 2x 8pinca, pustili je da buce 240w(u piku izmerili preko260w), tako da ocekujem dobre performanse. Garancija ce biti strana jedino to :) me malko muci, al ajd. Pisem kad stigne kakva je s bukom i temp.

Garancija ce biti strana jedino to :) me malko muci, al ajd
Sta je tu lose ? Od sigurnog kupca madjara ta garanicja ista je kao i ova nasa, zapravo malo bolja iz nekoliko razloga... Brze se resava ako ima potrebe, za slucaj da karta crkne dobijes adekvatnu zamenu bez suvisnih pitanja sta si rado sa kartom, nema problema da nemaju sta da ti daju kao zamenu zbog mrsavog lagera... Jedino ako kupujes u manjim firmama kao sto je monitor mozes brze da resis garanciju zato sto oni nagaze servis samo da im daju potvrdu da je karta neispravna i nista ne cekaju da stigne od uvoznika odmah dobijas novu sa njihovog stanja... Meni su za titan vratili lovu u roku od 1h, proverili kod njih da li stvarno ne radi kao sto kod mene nije radila cisto da ne ispadnu smesni da posalju ispravnu kartu na reklamaciji, i problem resen, al to je zato sto meni veruju da nista nije do mene, kao recimo da sam je otvarao pa ostetio itd. Ovi veci lanci prodaje, horor film dok rese garanciju.

Manje vise nase radnje i garantni rokovi hehe naslusao sam se svakakvih prica, a za monitor je drugar cekao na pokojnu rx570 nekih 10-14dana. Pocetkom godine.

Uglavnom i to je brze nego neki veci da ih ne nabodim sad.. za madjarsku garanciju se bise plasim zbog da ne uvedu ludaci neki totalni lockdown. Pa da se nemoze prici do hungary par meseci :D do aprila maja recimo :) al bice valjda normala neka

Jer se Jay2 umesao i napravio lepi klipic braneci HU.
Tu su se vec trznuli.

Jer se Jay2 umesao i napravio lepi klipic braneci HU.
Tu su se vec trznuli.

Pogledajte i Linusa na WAN show-u.. Sve lepo objasnio.

Imao je on ovakve komentare i na Apple pa sad mora da kupuje, testira, spremi 4-5 klipova i vraća nazad i uzima refund. Mada Apple radi samo sa par kanala.

nVidiu treba rasturiti, imaju bolji proizvod, tehnologiju, tržišno učešće ali neeee, hoće jooosss.

Linus je presudio ovde, ipak ima 12 mil subova. Jay ispao isto ok, lepo.

Nazad
Vrh Dno