Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Nista, gledacemo klipove na netu :)

Sent from my IN2013 using Tapatalk

1440p medium kod mene sa gtx 1070 je 30-45fps u pustinji ali mi sve nekako kasni po pola sekunde. Probaću još da se igram sa podešavanjima ali ću verovatno sačekati novu grafu za ovo :d

Bas to, uopste nije fludino ni na 55fps

Vidim da na stadiji super radi na 60fps a nema ni loadinga.

Radi prilično ok ali ne savršeno, mada trenutno nigde ne radi savršeno. Ja sam preorderovao ali sačekaću ipak malo da ispeglaju... ili barem lažem po internetu da ću da sačekam [emoji1787].

To je fora sa Stadijom... igra je jednostavno tu. Nema download ni update čekanja. Kartica je snimljena. Jedan klik buy i dugme se pretvara u play...

Poslednja izmena:
Zlatane batali te grafikone , igra se potpuno drugacije ponasa u zavisnosti od dela grada i gustine npc-a. Imam original gog verziju igre i ovaj pad fps mi ne smeta mnogo jer kada krenu misije sve bude ok ali optimizacija je krs.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Odmah da kazem da vega 56 na 1080p na ultra ima maks 35fps, al obicno je to ispod 35. I to u pustinji. Kako su dosli do te cifre, pojma nemam.

Nego, ko je krenuo sa kojom pricom?

Koliko mogu da zakljucim po prici sa teme, mahom su ljudi izabrali nomad...

Ja sam krenuo sa nomad takodje ali moram reci da sam malo vise razocaran nekim stvarima koje su po meni nedopustive a verujem da ih patchetvi ne mogu i nece srediti. Prvo, voznja? Pretesko je voziti sa tastaturom, auto bezi levo desno, fizika kola generalno jako losa, barem na primeru sva 3 auta sto sam do sad vozio, mozda je to ajde da kazemo los auto na koji sam naleteo pa ne bih ipak davao konacan sud. Dalje, pucanje? Iskljucio sam logicno sve moguce assiste i cak i tako recoila gotovo da nema, sve ide u tacku, mozda sam ja navikao na igre gde zapravo treba skilla ali ovo po meni nema poente, vecina pusaka se isto ponasa.

E sad, razumem ja koji je ovo tip igre, i realno je da se ne tezi ovde realnosti, ali igrajuci na hard meni ovo apsolutno nema smisla. Obicnim protivnicima treba sasuti 30 metaka u glavu da bi umrli, a prvog "bossa" nisam jos ni presao jer mi uvek nestane municije nakon sto mu saspem kombinovano 300 metaka iz svih pusaka (pretezno u glavu) i to ga dovede na nekih 50% helta.. Po meni hard treba znaciti da su protivnici bolji i tezi za ubiti u smislu da brze oni tebe ubijaju, ne da su neunistivi, a pritom kao sto sam naglasio nije potreban apsolutno ni najmanji skill za pucanje..

Sto se bagova tice, nisam stvarno naleteo ni na jedan za skoro 3 sata igre, i igra generalno radi ok i igriva je na ryzen 3700x i 2070s na ultra podesavanjima u 2k rez. Kad se stavi rtx onda je vec totalno neigrivo.

Da, kompletan fail sto se optimizacije tice. Da ne postoji DLSS, niko ovo ne bi video sa RTX-om. Meni je smesno da na PS5 i Xbox Series X izgleda kao GTA5 na Xbox 360... Svako ko je video kvalitet grafike u Miles Morales Spajdiju ili Watch Dogs Legion, zna da 10 i 12 TFlopsa na novis konzolama nisu za bacanje.

Dakle, nula optimizacije. Zbun u pustinji nestane na 10 metara od mene. Fizike nema nigde. Deluje mi da su radili na prici i pravljenju kompleksnog grada, a kad su sve pustili "u pokret" pocelo je da se raspada. Od animacija i detekcije kolizija, do fizike tokom voznje i napucavanja... islo je u dobrom smeru ali mislim da ih je ovaj covid19 pokidao i da im je trebalo mnogo vremena da ispeglaju da sve ne izgleda kao papazjanija. Opet, igra je neverovatno ambiciozna, nesto kao Crysis 2007. ali Crysis je bio zahtevan, ali nije imao game breaking bagove ovog tipa. I graficku zahtevnost mogu da skapiram, jer - jbnno dobro izgleda na najjacim grafikama, ali optimizaciju za sve osim najjacih masina, to ne mogu. Bice ovo dobro za pola godine - siguran sam. Nego ko da doceka sve to...

Ja kad' sam govorio da sistemski zahtjevi nemaju veze s mozgom, bilo je klizeci ulijetanja. Za minimum specs je receno da treba 3570k i RX470. :D

Nego, jesam li ja jedini kome kretanje izgleda kao GTA 5 first person? Ovo nije za igru iz prve perspektive nikako.

Da, kompletan fail sto se optimizacije tice. Da ne postoji DLSS, niko ovo ne bi video sa RTX-om. Meni je smesno da na PS5 i Xbox Series X izgleda kao GTA5 na Xbox 360... Svako ko je video kvalitet grafike u Miles Morales Spajdiju ili Watch Dogs Legion, zna da 10 i 12 TFlopsa na novis konzolama nisu za bacanje.
Verzije za PS5 i XBSX izlaze za par meseci. Ovo što sad postoji je čisto da ponude opciju vlasnicima novih konzola. Oni su poslednji koji je trebalo da kupe igru i graju sad, jer će primetiti ogromnu razliku kad izađe optimizovana verzija

Jako, jako slicno. Ako su vec dali 3rd person iz vozila onda je logicno nekako da i karakter moze imati isto? Nista, ostaje nam da se nadamo da ce patchevi ispeglati sto vise toga, ali mislim da su ovo stvari koje su ovakve kakve su i nece se menjati, vec ce samo raditi na otklanjanju bagova nazalost :(

Probao malo, koji je bre ono kursor, o člemu je razmišljao taj koji ga je dizajnirao? O funkcionalnosti sigurno nije.

Elem, kao što sam rekao strpljen spašen, igraće se ovo u martu-aprilu...

ec6faacc5e46761d775a4bf3df9e530c.jpg

Srbija u Cyberpunk - u [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Previse je ovo kompleksna igra da bi se sve sredilo za 2-3 meseca. Kad su devovi rekli (ima sigurno godinu ipo dana) da je prica skroz gotova i da sad samo peglaju igru. Nece oni iz ovoga da se iskobeljaju jos godinu dana sigurno.
Jos kad krenu zakrpe koje nesto srede a nesto druge za**u to ce tek da bude veselje. I ko zna sta su sve u nazad godinu dana izbacili iz igre zbog nemogucnosti da rese probleme.

Nekako mi se čini da se najviše žale oni koji imaju narodnu verziju igre. Am i right?

Ovo mu dodje kao neki preview. Ja sam morao da uzmem PS4 verziju. Ne bunim se, čak su i HDR zeznuli. Jasno je bilo da su jurili da izadje bar do katoličkog božića pa posle polako na krckanje koda. Taman da se stabilizuje tržište grafičkih pa da se odigra igra kako treba. Svakako je vredna više prelazaka.

Poslednja izmena:
Nekako mi se čini da se najviše žale oni koji imaju narodnu verziju igre. Am i right?
Nope, fercera sve lepo. Sad skidam ovaj 1.03 patch, kažu biće malo bolji fps. Mix medium/high 60fps u gradu(rtx 2060, i7-2600k).

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Igra definitivno na trenutke deluje kao Beta verzija. Automobili tu i tamo propadaju kroz asfalt, parkiram na trotoaru sa dva točka na ulici i ostali učesnici saobraćaja stoje iako imaju kodža mesta da prođu, animacije nekad deluju pokvareno i rigidno... Neko je pomenuo sukob policije i gangstera na ulici i desila mi se slična stvar - čim sam napao gangstere murija je prestala da ih puca, a oni se fokusirali na mene. Zadnji kojeg sam ubio je nastavio da se dere i da mi dobacuje.

Ako zanemarim te stvari koje će se rešiti u narednim mesecima, sve ostalo je generalno odlično. Pucanje mi odgovara, nije baš Tarkov ali je otprilike neki nivo FO4, eventualno malo iznad ako uračunam varijaciju i modove. Od hladnog oružja sam samo Katanu koristio na kratko, okej je ali ništa specijalno. Borba rukama je bezveze, možda se poboljša ugrađivanjem onih augmentacija. Hakovanje i stealth su kul ali sam ih premalo koristio da bih doneo neki sud, deluje kao da može duboko da se zaroni u to.

Ono malo sveta što sam video je prelepo, glomazno i vrrrlo vertikalno. Razočarenje za sad je jedino onaj "prolog", sve je nekako bilo zbrzano. Kao i većina ovde sam izabrao Nomada, pre svega jer sam mislio da ću se zadržati malo duže u pustinji, pa sam očekivao neki epic ulazak u Night City, kad ono..
Nakon vožnje do par lokacija po pustinji odmah krećemo u grad, i umesto grandioznog ulaska i upoznavanja sa gradom, dobijamo kompilaciju snimaka kako radimo posliće, ubijamo i upoznajemo ljude, i odjednom imamo stan, kola, X ljudi nam se javlja, kao da je par meseci prošlo.

Što se performansi tiče, ovo je definitivno prva igra koja me tera da prodam 1060 i uzmem nešto jače. RDR2 je radio knap, ali ovo mi je karticu baš pokopalo. Na medium u gradu imam 30ak fps, i igrivo je ali *mjau**mjau**mjau*, daleko od fluidnog. Mrzi me da se igram sa podešavanjima pa čekam ona optimized podešavanja koja su mi i za RDR2 dosta pomogla.

Sve u svemu, igraću je još, ali sam sve bliži odluci da sačekam par meseci, pa da se ljudski zaigra kada je ispeglaju i kad nabavim neku 3060 ili eventualno PS5.

Auto na tastaturi je nemoguce voziti. Na xbox gamepad je lakse, triger/gas na 20-30% da se ne bi okretao odmah u startu. Kao da je opel corsa od 1200hp.

Krenuh iz pocetka da vidim kakva je situacija u gradu. 1440p sve na low samo 3 stavke na medium, ne moze preko 45 napolju.
Ja stvarno ne znam jel do mene il sta je, ali grafika nista spektakularno da bi opravdala ovakvu hardversku zahtjevnost.

Poslednja izmena:
Noup , narodna i gog su 100% iste i nema razlike. Inace ja igram gog verziju sve uredno kupljenu i ovo je dno od optimizacije ali je igra prilicno dobra.

Nope, fercera sve lepo. Sad skidam ovaj 1.03 patch, kažu biće malo bolji fps. Mix medium/high 60fps u gradu(rtx 2060, i7-2600k).

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Kako u Gogu da vidim na kojoj mi je verziji igra. Skinuo je onih 59gb i nista vise. Kad idem na check for update nista se ne desava
Radi u gradu 50 fps na vecini medium podesvanja, 1440p kod mene. Rekao bih da i na ovakvim podesvanjima tesko da ima lepse igre

Sad sam bas gledao , gpu usage mi je oko 65% sto je prilicno lose .

Odigrao 6-7 sati, prezadovoljan sam.
Ima sitnih bagova, ali nista veliko. Za sada bar.

Kod mene na 1080 Ti, 1440p, sve na Ultra, RT i DLSS off, fps se krece od 30-45, u zahtevnijim scenama ide i ispod 30 na trenutak. Igra ne jede nista posebno VRAM, kod mene nije zauzela vise od 5GB za sada. Verovatno je sa ukljucenim RT to vec druga prica.

Sto se Ram usage tice, nije preslo vise od 6GB, a vidim da i procesorski nije nesto preterano zahtevna.

Nego, imam problem druge prirode, a to je sa poslednjim drajverom. Pojavljuje mi se fast flickering u 2d modu, dok u 3d modu radi sve ok. Sa starim drajverom sve radi kako treba, samo CP ima problema sa duplim texturama, zato sam i stavio nove drajvere koji su to resili, ali napravili drugi problem. Jel se jos nekom ovo desava?

Poslednja izmena:
Jel "nabavljate" verziju od 57 GB ili neki Ludi Ramzes od 109 GB?

Nazad
Vrh Dno