Ma znam, nego sam hteo ćerki da sastavim novu konfiguraciju koja će joj trajati duže vremena, pošto studira programiranje. Svakako, odlučio sam da to bude top mašina u ovom momentu (nisam hteo da štedim ni na čemu, doduše, malkice sam iskoristio Black Friday), da narednih 5 godina ne razmišljam o nadogradnji, pa logično kako sam šta kupovao ispade vrhunska i za gejmere (osim ove grafičke koja je mogla biti jača kada bih tražio dlaku u jajetu, ali zaista nisam mogao više da čekam). Inače sad sam sve kompletirao da bude zver, a i da lepo izgleda pošto je to bio prioritet.
Dakle, evo je konačno:
• Matična ploča:
GIGABYTE Z470 Vision D
• CPU:
INTEL i9-10900k 3.7Ghz LGA1200 125W
• Hladnjak za CPU:
NZXT kraken Z63 watercooler
• RAM:
Kingston HyperX 32GB DDR-4 3600 Kit x 2kom (ukupno 4 modula po 16GB)
(Black, HX436C17PB3AK2/32, Predator RGB, XMP 2.0)
• Grafika:
Gigabyte GeForce RTX3070 Vision OC 8GB
• SSD1:
A-Data XPG Gammix S11 Pro, Red, PCie 3.0 x4, M.2 2280, 1TB 3500/3000MB/s
• SSD2:
A-Data XPG Gammix S11 Pro, Red, PCie 3.0 x4, M.2 2280, 2TB 3500/3000MB/s
• HDD:
Seagate BarraCuda 8TB, 256MB cache, 5.400rpm
• Kućište:
NZXT H510 Elite White/Black
• Napajanje:
Corsair RM850X (2018) White 850W
• Ventilatori za kućište:
NZXT Aer RGB 2 single 120x120x26 case fan 500-1500rpm 22-33dB
NZXT Aer RGB 2 single 140x140x26 case fan 500-1500rpm 22-33dB
NZXT intern USB hub
MONITOR:
MSI Prestige 34” PS341WU 5120x2160 (WUHD) 21:9
TASTATURA:
SteelSeries Apex Pro
MIŠ:
SteelSeries Rival 650 Wireless
WEB KAMERA:
Logitech Streamcam 1080p HD 60Hz white
ZVUČNICI:
Bose Companion 2 series III
PODLOGA:
Sharkoon 1337 RGB V2 Gaming Mat 900
I razmišljam da sa Alija naručim Lian Li streamer plus kablove za matičnu i grafičku, pa da to bude što bi se reklo “final touch”, nego što moram da čekam mesec dana isporuku, a ovi moji uz napajanje su svakako beli i uklapaju se u priču.
Konfiguracija za programiranje :d Da ne programira Jarvisa iz Iron Man-a![]()
@PCBeast
Pozdrav kolega Jovane
Uskoro razresenje misterije zvane bottleneck u odnosu na 3080, koliko jezgara i koji klok prave ozbijan bottleneck a od koliko pocinje proseravnje u prazno na tu temu... Usla je u obradu i tema gaming performanse HT off/on, a od sutra cu se pozabaviti i uticajem kloka memorije na gaming, i na sveto videcemo koliko je intel uspeo da optimizuje sustinski istu arhitekturu procesora koja je dominantna ne znam tacno koliko al moze da se kaze vec godinama, posto za desetak dana stize i9 10980xe... Sve u svemu 6700k na 4.4ghz 4c 8t pristojno prati 3080, to je moja pretpostavka na osnovu simulacije takvog procesora pomocu i9 7920x, a iskreno verujem da bi rezultati bili jos bolji sa sistemom koji koristi taj cpu...
Mozes mislit sta sve imao u ovim folderima :-devil-:
Pogledajte prilog 293619
Ipak konacan zakljucak moci ce da se izvede tek kada u testove ukljucim i i9 10980xe, jer mozda ni ovaj i9 7920x pristojno overklokovan zapravo nije dovoljno dobar da izvuce maksimum iz 3080... Propratio sam testove i cini mi se da ima prostora da se iz 3080 izvuce jos koji procenat... Videcemo da li intel ima procesor za taj izazov, ako izazov uopste postoji, AMD svakako ima.
Konfiguracija za programiranje :d Da ne programira Jarvisa iz Iron Man-a![]()
To i ja mislim, pod uslovom da Alder Lake bude cpu sa zaista novom arhitekutrom a ne jos jedna optimizacija ove jos malo pa visedeceniske :dMislim da ce tek sa Alder Lake moci da se oseti pun potencijal. Comet Lake nije neki skok u odnosu na Coffee Lake, prakticno isto..
Pa covek je i rekao da je ulozio max casha da ne bi razmisljao u skorije vreme o menjanju icegaJa jš uvek nisam siguran da li je taj njegov post copypasta ili je seriozan...
Shomi22, za takvu mašinu minimum je RTX 3090neću da komentarišem da je mašina preterana za programiranje.
Pa covek je i rekao da je ulozio max casha da ne bi razmisljao u skorije vreme o menjanju icega
@*******i
Jeste da nije tema,ali samo da se nadovezem na uticaj brzine memorije na fps u igrama u pitanju je Far Cry 5,sve ovo ukombinovano sa 6700k....
Pogledajte prilog 293563Pogledajte prilog 293565
Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk
Ja imam monitor u potpisu koji nije zvanicno podrzan i radi odlicno samo moras preko display porta inace ne radi.Kakva je situacija sa 3000 kartama i freesync monitorima koji nisu zvanicno podrzani? Jel to radi ili ne? Po netu nalazim prilicno razlicite komentare i misljenja....
Posto mjerkam 3070, al ako cu imat urnebes od slike sa nvidia taborom, onda radije ne bih prelazio.....
evo sta kaze MSI 10/20GBNew HP OEM Driver References RTX 3080 Ti, RTX 3070 Ti, and RTX 3080 Variants:
https://www.techpowerup.com/275780/...rtx-3080-ti-rtx-3070-ti-and-rtx-3080-variants
E super. Preko DP mi je i sad, jer mi hdmi nece da radi na 75hz, a ni freesync.
@edit - mada po netu nalazim i za moj monitor, a i za druge, da radi ali tipa da mora nekad mon on/off, alt+enter itd... Znaci radi ali ne radi 100% bez greske, i ne radi u svim igrama. A neki se zale da im ne radi nikako.... Kako god, ne mogu znati dok ne probam![]()
Sent from my IN2013 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari