Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi)

Ja poslednji put vala na amigi 128 kod burazera. Mislim da se igrica zvala Galaga :)

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
Mislim da ne moze svaki djojstik tek tako...
ja imam GEN _ GAME S3 to je BT djojstik i ima dugme gde se bira na sta je prikljucen

Ali nemoj se zanositi da ce ti android box zameniti xbox, samo ces zamazati klincu oci na mozda 3 dana

drugim recima nije nikako jednostavno igrati igre na djojstiku, treba prvo naci igru koja ga podrzava ili dok sve ispodesavas prodje te zelja za igranjem.
Hvala sto si mi otvorio oci.

Znaci definitivno ne vredi zezati se dzojsticima i android box-om.

Najbolje je lepo kupiti xbox360 i resiti problem. Klinac ima samo 5.5 god pa sam se nadao da ga malo zavaram sa dzojstikom, ali izgleda da necu moci da ustedim [emoji23][emoji23][emoji23]

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 
Vredi se zezati, ali zahteva neko znanje
I teško da može zadovoljiti klinca koji jednostavno želi da uključi i da se igra.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
 
Najbolje ti je platiti geforce now i ukljuciti mu fortnite ionako svi klinci to igraju :) kad mu dosadi iskljucis pretplatu i zdravo.
 
Najbolje ti je platiti geforce now i ukljuciti mu fortnite ionako svi klinci to igraju :) kad mu dosadi iskljucis pretplatu i zdravo.

Amin. Nisam probao xCloud... ali GamePass Ultimate može da se nađe za 150€ pretplata za 3 godine... u kombinaciji sa xCloud si ga skinuo sa tapete na 3 godine...
 
Uzeo jutros 2 Eon daljinska upravljača. Ne radi mi Google Assistant (pojavi se na kratko, a onda se skloni), a ni glasovna pretraga na Mi Box S. Ne radi ni gašenje boxa (ne pojavi se meni kada se drži power taster).


Kako je kod vas?
 
Odustajem ja definitivno od te varijante sa dzojstikom i android box-om.

Nek jos malo igra na tel pa cu da mu kupim cipovani xbox360 pa ce moci da igra do mile volje.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 
Uzeo jutros 2 Eon daljinska upravljača. Ne radi mi Google Assistant (pojavi se na kratko, a onda se skloni), a ni glasovna pretraga na Mi Box S.

Ovo sam uspeo da rešim, ovako:
U listi instaliranih aplikacija našao sam Android TV Remote Service, obrisao sam ažuriranja i uradio clear data.

Odmah nakon toga je proradila glasovna pretraga i Google Assistant na Mi Box S.


Edit: Ne, nakon restarta Boxa, ponovo ne radi mikrofon u daljinskom. Isprobano na dva boxa, dva daljinska upravljača i identično se ponašaju. Sada ne mogu da ga nateram da radi.
 
Poslednja izmena:
Ne radi ni na Eon boxu. Na, nekim modelima je stigao updaye za daljinac pa je proradila glasovna preyraga ako sam dobro ispratio. Meni jos noje stigao update na oba Sdmc boxa da isprobam. Ako radi onda je jedino resenje izvrsiti update daljnca na Eon boxu.
 
Ima li neko X96 MAX Plus sa Amlogic s905x3?kako radi,sve ok?Imam Tanix Tx3,radi super,hteo sam da probam jos neki model.
 
@Corvus Corax: Zato što nisi disable-ova automatic updates na Play Store-u. Ponovo je instalirao najnoviju verziju Android TV Remote Service app i zato ponovo ne radi voice input.

@Gileb: Apsurdno je ako na KAON sa starijom (niži je broj u firmware makar) daljinac firmware i istom??? verzijom Android TV Remote Service app radi sad voice input a na SDMC koji ima noviji daljinac firmware ne radi :D
Sinoć sam za bzvz pustio da uradi update te aplikacije jer svi na EOn temi sa KAON ponavljaju kako sad radi i naravno posle update na SDMC ne radi. A Play Store ne nudi noviji apk od tog koji je iz avgusta 2020.
 
^Dajte ljudi prvo gamepad da kupi ;)

Ja jos malo pa presao GTA3 na Android TVu, koristim Gamesir T4 Pro za igranje. Pise da ne podrzava Android TV OS u upustvu, kao samo radi na smartfonima ali se najnormalnije povezuje na Android TV preko blututa. Samo nije jeftin, kod nas je bio oko 4500, negde se mogao naci i za 3600 dinara ali nema ga vise nigde. Ja porucio iz Kine i sa PDVom me izasao 3400 dinara. U svakom slucaju bez 3-4000 dinara nema BT gamepada koji može da se kači na Android i to uključuje i polovne Xbox i Playstation kontrolere (polovan gamepad je ko polovne gaće ili bubice, to nikada ne bi koristio tuđe).

Android nema neki izbor igara koje mogu raditi preko gamepada, možda 20tak igara da nešto valjaju. Alphalti, Dead Effecti, neke kao mario kart igre, rockstar igre, dead cells, pascals wager tako te neke igre. Izbor je zaista mršav. Kada se apk prebaci na box/tv i ako ga box/tv pokrene (neće mnoge da pokrene) onda dobijete pogršku za gempad ali obično nema remapiranja dugmića. Tu je Android bolji od ATV zato što na Androidu radi Octopus dok isti nisam uspeo pokrenuti na ATV.

Tu je i nvidia geforce now ali zna da zeza, mada bi preporučio besplatnu varijantu za klinca baš zbog ograničenja od sat vremena igranja u cugu :) Opet za Geforce now ti treba steam nalog i igre koje goforce now podržava.

Da me neko ne razume pogrešno, ima brdo kojekakvih igara od kojih neke podržavaju i gamepad ali 90% tih igara je Smeće sa kapitalnim S

Kontroleri se obično povezuju sa boxom/tvom tako što držiš HOME+X/Y na kontroleru dok ga Android ne upari, naravno prethodno ideš u blutut opcije i pokreneš uparivanje. Gamesir se mora svaki put paliti na HOME i to nije instant pritisak nego držanje par sekundi HOME i onda on malo traži gde je uparen ali to traje do dve sekunde. Dalje sve radi. Ovu operaciju nije moguće vršiti unutar igre nego mora se biti u Androidu inače igra neće ukapirati da je prikačen gamepad.
 
Poslednja izmena:
s905w i 2gb rama za 2000din,jel ok resenje za tv sa HD ready ekranom?
 
Izaslo novo ažuriranje za mi box s. Da li neko zna sta se dobija a sta gubi?
74731c0a571e17deb896217f1904b390.jpg


Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
 
xD

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
 
Vidim da ima dva razlicita eon daljinska da se nadju, ja imam onaj sa ravnim centralnim dugmetom, a vidim da ima i onaj na kome je ono izdignuto i sa strelicama... Da li su oni isti u sustini?

Huawei P30
 
Izaslo novo ažuriranje za mi box s. Da li neko zna sta se dobija a sta gubi?
74731c0a571e17deb896217f1904b390.jpg


Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Nista se ne dobija, mi remote aplikacija ne radi i posle updejta bar kod mene a vise kompitabilnih bt gamepadova mi ne znace nista jer ne igram igrice. Veliki updejt po velicini pa sam morao da brisem neke aplikacije da bih oslobodio malo prostora. Koliko god mi box s bio sjajan box jednostavno mu fali jos memorije, malo je 8gb tj 5,3gb za koriscenje.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
 
Molim za pomoć,
treba mi android box koji će bez problema da pokreće PUBG Mobile, uz mogućnost da se igra sa tastaturom i mišem, da li je izvodljivo?
Izbor je na:
Xiaomi Mi Box S
X96 Max Plus
HK1 BOX X3
A95X F3

Naravno, filmovi i youtube u 4k su prioritet.
Pomozite u odabiru navedenih uređaja.
 
Ako neko još uvek ima magicsee n5, na ovom linku su okačeni novi romovi. Čak postoji i android 9 rom za dual wifi verziju. E sad, celo jutro se zezam, čak sam uspeo i da brikujem (i debrikujem) box, ali taj android 9 nisam uspeo da instaliram, iako imam dual wifi verziju (provereno, kači se na 5ghz wifi). Jedino što mi je prošlo je rom od juna 2019, koji je svakako noviji od poslednjeg official kojeg sam imao, drugačiji se splashscreen, ima neke druge app instalirane i slično. Ako neko uspe da instalira android 9 voleo bih da mi kaže kako je to uspeo. Postoje 2 varijante instalacije, sve je objašnjeno u dnu, molio bih bez cimanja na pm tipa "kako da sve uradim od početka do kraja", ako negde zapnete postavite ovde pitanje.


Evo i desktop linka.

http://www.magicsees.com/help.aspx
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Meni tx9s još uvek zaglavljen na carini. Jel ima još nekome da nije stigao?

Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno