Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Da li se još nekom dešava da se posle svakog restarta telefona osvetljenje ekrana vrati na automatsko? P30pro je u pitanju.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
To je default podešavanje. Zato ti je vratio automatsko podešavanje osvetljenja ekrana.

Meni se dešava u poslednjih mesec dana da punjenje baterije ide mnogo sporije nego ranije. Pre je bilo doda 50% za pola sata, sad mu za toliko treba ceo sat.

Poslato sa Huawei P30 Pro

To je default podešavanje. Zato ti je vratio automatsko podešavanje osvetljenja ekrana.

Znam, ali nisam mu radio factory reset pa da mi vraća na default podešavanja, već mi to radi posle svakog običnog restarta.
Čini mi se da ranije nije bilo tako, zato pitam.

Jedno glupo pitanje... Kako da ugasim vibraciju telefona kad je upaljen zvuk? :)
Hoću da mi zvoni telefon a da ne vibrira kad zvoni

Edit: naso sam napokon :D slep pored očiju što se kaže

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ides u settings--> sounds&vibration --> phone ringtone

Huawei P30

Da li se još nekom dešava da se posle svakog restarta telefona osvetljenje ekrana vrati na automatsko? P30pro je u pitanju.

Nema to veze sa restartom, oduvek tako radi. Možda kod tebe nije mnogo izraženo, pa nisi primetio. Ne znam da li mi više smeta kada promenim ugao ekrana, a on promeni intenzitet svetla ili kada ne mrda ekran, a počne da smanjuje i povećava. U poslednje vreme se retko dešavalo, ali dešava se. Prvih 3 meseca sam ludeo I'd toga. Pisao sam i ovoj temi.
Trenutno mi mob radi pristojno, pa sam se pomirio da jednom dnevno odbijem već skinut Update, jer mi je do sada svaki update smao napravio probleme.

Za notifikacije moras za svaku app posebno, u delu gde su aplikacije.

Huawei P30

To je to, tnx! :)

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

@PJ
pa vidiš, baš ima veze sa restartom kod mene. To što pišeš kako ti menja intenzitet osvetljenosti ekrana dok menjaš ugao pod kojim držiš telefon, pretpostavljam da ti je to na auto brightness? Meni se ne sviđa što u mračnim uslovima previše zatamni pozadinsko svetlo i zato isključujem automatski režim, ali se on svaki put kad restartujem telefon ponovo sam uključi.

Omtw, pod promenom ugla ekrana sam mislio na normalno pomeranje tokom čitanja, nekoliko stepeni, a sedim u prostoriji, svetlo je izuzetno ravnomerno za plafonsku rasvetu (47 lepo rasporedjenih sijalica, ali i kada ne rade sve, svetlo je ravnomerno).
Hteo sam da kažem da meni radi auto podešavanje, bez obzira da li je opcija uključena ili ne. I da je užasno osetljivo. Ali opet, u poslednje vreme mnogo manje nego u početku. Možda trenutna verzija software-a radi bolje nego ranije.

Kapiram. Baš čudno da radi auto brightness i kad nije uključen. Baš sam sad testirao kod sebe tako što uperim pa sklonim sijalicu, i nema razlike, stoji onako kako sam ga postavio. Do sledećeg restarta.

Pre otprilike 11 meseci sam pisao o tome na ovoj temi. Ubediše me tada da to nije bug nego feature. Kao štedi bateriju. Bez obzira što sam mu rekao da je ne štedi.

Ali eto, ostadoh više od godinu dana na Huawei, navikao se na njegove "feature" i verujem da bi mi sada bas bilo cimanje da se vratim na telefon sa slabijom baterijom. Ovu dopunim dok se obrijem ili istuširam, tek ponekad je ostavim da se zaista napuni.

Lose sam rekao mate 20 pro ,p30 pro to rade,ne mogu da se setim za p40 pro ali mislim da i on to radi

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

...
Hteo sam da kažem da meni radi auto podešavanje, bez obzira da li je opcija uključena ili ne. I da je užasno osetljivo. Ali opet, u poslednje vreme mnogo manje nego u početku. Možda trenutna verzija software-a radi bolje nego ranije.

P30PRO, Samo da potvrdim da se i dalje dešava. Jutros mi zatamnio ekran, sam od sebe. Ručno sam pojačao. Auto isključen, sad sam proverio.

Potvrđujem p30 pro, već 6 meseci se nerviram sa tim, ne znam šts ga podstakne ili jednostavno ima tajmer koliko može da bude isključeno auto osvetljenje. Ali je ****** retardirano, u sred igrice ili filma samo potamni...... Neverovatno, ali ne bih ga menjao ni za jedan drugi na trenutnom tržištu zbog baterije dizajna(veličine) i kamera. Eventualno mi 10 ači veliki mnogo

Posle svakog restarta, osvetljenje pređe na auto, ali nakon isključenja auto, ostaje da radi normalno.

Jel su i vama ogromne ikone u PS ili sam ja uključio neku opciju za slabovide?
ca6d0ef1b9a7a8bb09925d27cdfac26d.jpg

Poručivao neko mat foliju za p30p?

Da li ima neka opcija/trik/podesavanje da se iskljuci auto ulepsavanje u kameri, slike su ocaj kad recimo slikam psa,macku krzno nema detalja. Pricam o slikam koje uslikam u kuci kad je osvetljenje onako. Primetio sam to recimo kad upalim kameru uperim ka psu i prebacim na 3x slika je prve sekunde super i onda udari auto ulepsavanje i sve ode u ..... P 30

Iskljuci Master AI

Huawei P30

Isključeno uvek.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Da li ima neka opcija/trik/podesavanje da se iskljuci auto ulepsavanje u kameri, slike su ocaj kad recimo slikam psa,macku krzno nema detalja. Pricam o slikam koje uslikam u kuci kad je osvetljenje onako. Primetio sam to recimo kad upalim kameru uperim ka psu i prebacim na 3x slika je prve sekunde super i onda udari auto ulepsavanje i sve ode u ..... P 30
Probaj da izbrišeš data i cache za kameru pa je pokreni opet, pri inicijalnom pokretanju pitaće te da li želiš beauty mod ili ne

P30 Pro

Odradio to i isključio, opet isto malo je bolje kad smanjim ISO pa je brži shutter ali i dalje se vidi da se pali beauti mod. Napravi cu snimak ekrana pa cu da okacim da vam pokažem.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Pazi, beauty mod, koliko znam ima samo na selfie kameri. Aj stavi koji screenshot

Sent from my P30 using Tapatalk

Neko je pre par dana pomenuo u temi i mogu da potvrdim, lagano je usporilo brzo punjenje na P30 pro.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno