Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Jel stigao od jutros kome tx9s?

Moj, nadam se, ako ne danas onda sutra, po statusima pošiljke. Ako nam je svima zajedno prošao kroz carinu, a dostava je za prestonicu trebalo bi danas da dođe, nama po provincijama malo kasnije...

Meni pise da je danas 'otpremljen' sa carine.
Nadam se sutra da ce stici u moj deo zabacene provincije. :D

Koji je najprostiji način da se fajlovi sa PC-a prebace na Android box. Naime, u Android box sam prikačio HDD na kojem držim filmove i muziku. Za sada, svaki put čupam HDD iz uređaja i priključujem ga za PC i tako prebacujem fajlove na HDD. Da li postoji neki prostiji način? U pitanju je veliki HDD rack sa 3.5 diskom koji zahteva dodatno napajanje i baš mi predstavlja veliki problem kada HDD prebacujem od boxa do PC-a i obrnuto.

1. Instaliraj u Android neki FTP server. Ima ih na desetine, ali ti je u principu dovoljan najprostiji i najmanji. Evo probaj npr. ovaj - https://apkpure.com/ss-ftp-server/com.sshightechss.ssftp (265 KB i prost k'o pasulj. Provereno radi u Androidu 9... i starijima, je li. A nema razloga da ne radi i u novijima, iako je aplikacija stara 6-7 godina)

2. U WiFi/LAN setinzima Androida, boxu daj statičku LAN IP adresu. Klikni na "Advanced options", pa u "IP settings" isključi DHCP i stavi "Static". IP adresu mu možeš ostaviti onu koju već sada ima, samo mu kaži da bude statična. Trebalo bi da možeš to i/ili i u ruteru namestiti.

3. Baci pogled u "Permissions" FTP Server aplikacije. Ako taj HDD (uključen u box) sada vidi neki fajl menadžer, video plejer isl. - onda nema razloga da ga ne vidi i FTP server.

4. Startuj FTP server i konfiguriši ga. Prosto k'o pasulj... U suštini, i ne moraš ništa da diriš. A možeš da npr. FTP serveru kažeš da mu startni path bude path tog HDD-a, a ne "/" (Root) - da ne bi bezveze kliktao svaki put do HDD-a. To možeš namestiti i sa druge strane, u FTP klijentu u Windows-u - kazati mu da odmah pri konektovanju direktno uskače na HDD (uključen u box), ako je za startni path na serveru upisan "/" (root).

Štikliraj još opciju "Start on boot", pa će se FTP server startovati svaki put nakon što restartuješ Android. Startovaće se samo server, ne i cela aplikacija... Odnosno, ti tu nećeš ništa ni videti. Server se startuje, čuči u par megabajta RAM-a i osluškuje eventualne dolazne konekcije na zadatom portu. Sama aplikacija se ne startuje, nema je u androidovom task menadžeru itd... I ti je, u principu, nemaš potrebe više nikad ni startovati. Radi samo server i to je to.

Možeš staviti User i Pass, ako hoćeš. (Ne znam da li u kući imaš nekoga kome želiš da zabraniš pristup tom HDD-u, sa npr. nekog trećeg uređaja)

5. Sa druge strane, iz Windowsa, sada tom HDD-u pristupaš iz bilo kakvog FTP klijenta. To može biti i Windows Explorer, Internet Explorer... bilo koji fajl menadžer koji ima ugrađen FTP klijent... web browser, Chrome, Firefox... A preporučujem Total Commander-a.

Sada ti je taj HDD dostupan (iz Windows-a) npr. na - ftp://192.168.1.18:2121/storage/neki-path/do-HDD-a/

Gde ti je:

- "192.168.1.18" - ona statička IP adresa koju si dodelio Android boxu u koraku 2.

- "2121" - ti je port koji si upisao FTP serveru na Androidu, da sluša na njemu, u koraku 4.

- "/storage/neki-path/do-HDD-a/" - ti je path HDD u Androidu. (Ako ne znaš koji je - instaliraj Total Commander-a na Android, uđi u folder koji je root HDD-a i pročitaj u Properties tog foldera). Ovaj path ne moraš pridodavati adresi na klijentu, ako je stavljen kao startni path na serveru - objašnjeno u koraku 4.

===

To ti je to. Sve je vrlo prosto, odnosno najprostije moguće. FTP je skraćenica od "File Transfer Protocol". Brzina prebacivanja fajlova će ti zavisiti od tvoje LAN mreže, tj. od najsporije karike (ne znam da li su ti i Box i laptop na WiFi-ju, ili su možda oba na kablu... ili kako).

Možeš napraviti vrlo prosto i obrnut pristup - u Windows instalirati neki mali i prost FTP server, a iz Androida koristiti npr. TC4A kao klijenta... Pod nekom pretpostavkom da će ti nekada zatrebati prebacivanje fajlova i dok si na Android boxu. Odnosno, da nećeš čitavog života imati samo potrebu da prebacuješ samo filmove, i samo u jednom smeru, i samo sa jedne strane. :)

Stigao je :)
Evo slika
Daljinski fino deluje u ruci i deluje bolje od fox tv daljinskog
d3a89c7c02505a7457b4127e387062e4.jpg
e7472a354597381eb81b4810e7ec55dd.jpg
c4833224276bca4b6ec734f057c12177.jpg
1799ed48b4b5231133eee5a1ff697b80.jpg
c6a6eed51820917406a35db7ad8fa096.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Ako mene pitaš, carina ništa.
Kod nas u Republici Srpskoj (BiH) oslobođeno carine sve do 300 KM (cijena artikla + shipping)
Shield "cilinar" bio 149$ plus 9$ dostava, to je po tadašnjem kursu bili oko 280KM

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

https://www.amazon.ca/NVIDIA-SHIELD...&qid=1606833873&sprefix=Nvidia+shield+&sr=8-1
Izašao bi me 170 eura, stric često dolazi u Bosnu
Ali kontam da sačekam novembar sledeće godine da izađe novi shield
Beelink GT1 Ultimate služi dobro još

Stigao je :)
Evo slika
Daljinski fino deluje u ruci i deluje bolje od fox tv daljinskog
d3a89c7c02505a7457b4127e387062e4.jpg
e7472a354597381eb81b4810e7ec55dd.jpg
c4833224276bca4b6ec734f057c12177.jpg
1799ed48b4b5231133eee5a1ff697b80.jpg
c6a6eed51820917406a35db7ad8fa096.jpg

Ja sam ga uzeo mami da gleda iptv. Lepo radi.

Doduše, ja sam ga uzeo na KP sve sa preinstaliranim Kodijem, EON-om i ostalim stvarčicama.

Zaboravih da kazem da nikakvih dodatnih troskova nije bilo. Svidja mi se ovaj launcher, mada nisam imao vremena da ga istrazujem jer moram sa klincem da ratujem i cim zaspi krecem u akciju, a evo jos par slika
5a9045261ac5b00ee8a49beb6af2b5cd.jpg
581fbac321e7558df4e735028428d1bd.jpg
0cc694a4673e830b313ab414ddb0b3d4.jpg
644e0522466515f0be9e0f1fa6cad0db.jpg
a796559e0a54558634381fb3e61ec46b.jpg
78a26cdcdf620b54366c1df8bc509758.jpg
ebb3a0176a87b6ec9637e04507de6a34.jpg
97d2069a5fc8a451d1676d1e0fdaedfc.jpg
9ab05d9a4ceb997256ce96432503f965.jpg

Cestitke na kupovini!I meni je danas stigao Tanix TX3-H 4gb/64gb,uzeo sam ga od ovod momka iz Backe Palanke,mrzelo me da cekam iz Kine.Uredjaj lepo radi,brz je,ne greje se mnogo.Meni je potpuno isti kao na ovom TX9s.Interesuje me sta koristite za igranje na boxu?Orginalni daljinac je neupotrebljiv za igre,povezivao sam bezicnu tastaturu i mis i dzojstik ali ne rade igre.Sta je najupotrebljivije,airmouse,gamepad?Svaki savet je dobrodosao.Hvala!

Hvala kolega! Takodje i ja tebi cestitam na kupovini.

Jedva cekam da probam kako radi tivi mate, smart iptv, eon i hbo go

Sve radi lijepo na tom boksu, jedino mu je daljinski kanta

Шта је ово, свима стигли боксови у исто вријеме. :d
Мени данас стигао Magicsee N5 Max са фамозним Amlogic S905x3 чипом, преко geekbuying-a, то је овај модел https://www.geekbuying.com/item/MAG...3-8K-Video-Decode-TV-BOX-4GB-32GB-421057.html
Морам рећи да никад брже ниједну ствар нисам добио од момента слања... јесте се на утовар у брод чекало сигурно 5-6 дана.... али по postal.ninja, од момента утовара у брод до данас до кад је мени стигао прошло је само 10 дана.

Мало сам чачкао по боксу и видио сам да реагује брзо, yt такође учитава брзо, нема сецкања нити загревања самог уређаја.

Али оно што ми није јасно је ЕОН апликација. Да ли сам ја нешто погрешно урадио, или је апликација идентична ЕОН-у какав је када се улогујем преко неког Windows browser-a?
Значи идентичан интерфејс, прилагођен за кретање кроз њега уз помоћ миша и кликтања? Како да пребацујем канале, то нисам успио да откријем?
Ако је кретање кроз апликацију могуће једино тако као мишем на компу, онда је апликација бескорисна?
Или је потребан ЕОН даљинац, што опет сумњам?

Ako neko zeli da kupi android box tx9s za 35e moze da mi se javi na pp.

Ja cu ipak da kupim jos jedan mibox s. Ne svidja mi se sto moram misem da menjam kanale na eon tv-u i na hbo go.

Inace bas lepo izgleda interfejs i veoma je brz

Zaboravih da kazem da nikakvih dodatnih troskova nije bilo. Svidja mi se ovaj launcher, mada nisam imao vremena da ga istrazujem jer moram sa klincem da ratujem i cim zaspi krecem u akciju, a evo jos par slika
5a9045261ac5b00ee8a49beb6af2b5cd.jpg
581fbac321e7558df4e735028428d1bd.jpg
0cc694a4673e830b313ab414ddb0b3d4.jpg
644e0522466515f0be9e0f1fa6cad0db.jpg
a796559e0a54558634381fb3e61ec46b.jpg
78a26cdcdf620b54366c1df8bc509758.jpg
ebb3a0176a87b6ec9637e04507de6a34.jpg
97d2069a5fc8a451d1676d1e0fdaedfc.jpg
9ab05d9a4ceb997256ce96432503f965.jpg

Da, da, to je ovaj novi Alice. Njega sam dobio na zadnjem, ranije su isli sa nekim rotirajucim tockom sa leve strane. Moj je jos uvek na carini.

Poslednja izmena:
Ja sam moj upravo vratio na fabricka podesavanja i sutra ga kacim na kp.

Jeste brz, ali nije ono sto sam zeleo. Meni definitivno treba samo android tv box

Ja sam moj upravo vratio na fabricka podesavanja i sutra ga kacim na kp.

Jeste brz, ali nije ono sto sam zeleo. Meni definitivno treba samo android tv box

Siguran si da imas jos jedan slobodan slot za eon tv ?

Ma jesam. Eon trazi username i password kao na android telefonu sto povlaci obavezno koriscenje misa. Resetovao sam ga na fabricka i sutra ga kacim na kupujemprodajem.
Nije ovo ono sto sam ocekivao. Meni je potreban android tv box, a ne ovakav android box. Jeste ovde play prodavnica krcata, ali meni to ne treba

Ma jesam. Eon trazi username i password kao na android telefonu sto povlaci obavezno koriscenje misa. Resetovao sam ga na fabricka i sutra ga kacim na kupujemprodajem.
Nije ovo ono sto sam ocekivao. Meni je potreban android tv box, a ne ovakav android box. Jeste ovde play prodavnica krcata, ali meni to ne treba

Pa instaliras Eon tv za android tv apk i reseno...bude ista kao na xiaomi boxu

Ali na play prodavnici mi vidi samo ovaj eon sto sam skinuo, tj za android telefone.

Mislis da ima da se nadje na netu aok fajl eon tv koji se aktivira sa kodom?

Meni pored toga treba i hbo go apk koja nije za mobilne telefone nego za android tv da bi mogla da se koristi sa obicnim daljincem jer ja ne zelim mišonju da koristim

Poslednja izmena:
Ali na play prodavnici mi vidi samo ovaj eon sto sam skinuo, tj za android telefone.

Mislis da ima da se nadje na netu aok fajl eon tv koji se aktivira sa kodom?

Da bas to...i onda ce ti cak i taj njegov jadni daljinac posluziti, sto se tice hbo go apk (realno ti ne treba ako je vezana za sbb mozes sve preko eon apk) A i uvek mozes hbo addon i da gledas preko kodija....

Poslednja izmena:
Pronasao sam eon tv apk i instalirao na tel i trazi kod :) Ekstra!

Samo sto sam pozurio i resetovao box na fabricka, a nisma probao ni tivi mate da li ce raditi bez misa :(

Samo jos kad abih nasao i hbo go tv aok bilo bi suoer. Onda bih mozda i zadrzao box [emoji23][emoji23][emoji23]

Hvala puno sto si mi vratio nadu jer sam se bas razocarao, a uredjaj je cini mi se brzi i od mi box s

Da bas to...i onda ce ti cak i taj njegov jadni daljinac posluziti, sto se tice hbo go apk (realno ti ne treba ako je vezana za sbb mozes sve preko eon apk) A i uvek mozes hbo addon i da gledas preko kodija....
Znaci u krajnjem slucaju postoji i hbo go addon za kodi i tu bi sve radilo bez daljinca.

Evo razlike izmedju dve eon aok. Ova sa desne strane je za android tv, a sa leve za android telefon. Samo se ikonice malo razlikuju

Па то је онда одговор и на моје питање?
Потребно је инсталирати неку другу ЕОН апликацију на бокс-у да би се она могла користити са обичним даљинским и да се могу нормално пребацивати канали, без миша?

Tako je. Ja cu danas pokusati to da uradim, a nadam se da cu pronaci i hbo go aplikaciju koja ce moci da radi na android box-u bez misa. Ako neko ima hbo go aplikaciju koja radi na box-u bez misa znacilo bi mi da se javi. Hvala unapred.

Ja koristim hbo go nalog preko telenor mreze.

Zar HBO u video klub delu EON aplikacije nije HBO OD (On Demand) a ne HBO Go? OD ima manji katalog od Go.
Pozdrav

Pitao sam juce ali niko ne odgovara.Sta koristite za igranje na android box-u?kacio sam bezicnu tastaturu i mis,kao i djojstik,prepoznaje ih box i reaguju komande ali u igricama nece da rade.Klinac me ubi da mu namestim da se igra,imate li bilo kakav savet?hvala

Vrh Dno