Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Bilo je 6 meseci po dinar... Izgleda onda u mom slucaju nije bas zgodno smuljati tu varijantu da ja postanem novi korisnik da bih dobio varijantu 12x1 dinar za box sa optikom, jer cekajuci raskid njenog ugovora do februara, promocija ce isteci 31. decembra. :(

Kod mene je bila situacija gde mi je istekla uo za vdsl. I imao sam bakar. Pa je sve moralo da se odradi oko instalacije. Nove instalacije i nov korisnik.

Ne znam kako da resis ovu situaciju, dal moze jos jedno vlakno. Mislim bezveze je i da se busi. Jer ovo sto imas je vezano uo. Mozda da sacekas da istekne uo pa da svakako iskoristis neku akciju koja bude bila u tom trenutku.

I jel moze vi sad da predjete na optiku, pisalo se ranije da ce odobriti takve ugovore.

Poslednja izmena:
...
Sa obzirom da mi se blizi kraj ovog ugovora 13. februara 2021. godine, ja sam najverovatnije zainteresovan za box 3 srednji paket, a razmisljam cak mozda da uzmem samo box 2 srednji paket 'fixni + net', pa da televiziju koristim preko pozajmljenog EON smart appa.

Pitao sam ga i da li moze biti nekih besplatnih meseci ili neceg kako bi me motivisali da produzavam ugovor, na sta me je on drugarski uputio da posaljem mejl njihovom korisnickom servisu i da vidim koje su pogodnosti spremni da mi daju kako bi me zadrzali.

Pitaj 14.decembra 2020. za produzenje ugovora odnosno na prelazak na opticku uslugu.
Obavezmo trazi meseci po dinar.
Ako taj EON nije "Eon van mreze" (il kako se to već zove), znači da je namenjeno korisnicima van sbb neta, nece ti eon raditi na mts opticiza UM programe poput N1, NovaS, SK i slicnim.
Samo ko ima taj "Eon van mreze" ce imati nesmetanu uslugu.
Sbb blokira pristup jer ljudi naveliko pozajmljuju naloge...

Dobićeš i privatnu poruku pa se potrudi da sanduce bude prazno i procitaj je...

@ThePoP: 50/8Mbps je bila standardna brzina koju su dobijali oni koji su sa obicnog ADSL-a presli na optiku bez izmene cene. Tek skoro je Telekom za istu cenu (ili 100 dinara više) za one koji su na optici ponudio 200/80Mbps. Uslov je da se potpiše novi ugovor - nije neophodno da istekne stari. Ovakvim korisnicima standardno nude 1 mesec po 1 dinar. Ja imam Box2 (Net + Fiksni)

@ThePoP: 50/8Mbps je bila standardna brzina koju su dobijali oni koji su sa obicnog ADSL-a presli na optiku bez izmene cene. Tek skoro je Telekom za istu cenu (ili 100 dinara više) za one koji su na optici ponudio 200/80Mbps. Uslov je da se potpiše novi ugovor - nije neophodno da istekne stari. Ovakvim korisnicima standardno nude 1 mesec po 1 dinar. Ja imam Box2 (Net + Fiksni)

Jasnije mi je sad, al tanak im je popust za produzenje :(

A ono sto bi voleo da znam koje su sanse da moze da prodje prica, da se isplate unapred preostala 3 meseca do kraja ugovorne obaveze i da se isti zakljuci, i onda odmah otvoriti novi ugovor na drugog korisnika al na toj istoj adresi, i na taj nacin da novi korisnik ostvari popust od 12 meseci.
Znam da zvuci blesavo, al pitam za eventualno necije iskustvo.

Poslednja izmena:
Jasnije mi je sad, al tanak im je popust za produzenje :(

A ono sto bi voleo da znam koje su sanse da moze da prodje prica, da se isplate unapred preostala 3 meseca do kraja ugovorne obaveze i da se isti zakljuci, i onda odmah otvoriti novi ugovor na drugog korisnika al na toj istoj adresi, i na taj nacin da novi korisnik ostvari popust od 12 meseci.
Znam da zvuci blesavo, al pitam za eventualno necije iskustvo.

Moze da prodje opcija da tvoja devojka ode u telekom, trazi da raskine ugovor i vrati opremu zbog "selidbe u drugi grad". Morace da plati penale za preostala 3 meseca. Nakon toga ti odes u telekom i trazis da ti uvedu optiku u stan koji si iznajmio. Sve je to moguce samo ako imate razlicita prezimena i na koga se vodi fiksni broj telefona. Ako je fiksni telefonski broj dobijen uz UO, onda bi trebalo da bude resivo u tvoju korist.
Naj sigurnije je da tvoja devojka ode i pita kakve ima opcije raskida ugovora zbog navodne selidbe.

Jos ako je "u inostranstvo" i bez insistiranja da isplati preostale mesece...

Na devojku se vodi usluga, zivimo zajedno. Kako da izvedem to da ja postanem nov korisnik na istoj adresi i da dobijem te gratis mesece. Moram prvo cekati da istekne ovaj ugovor do februara, prekinuti sve usluge na kratko sa njenog imena, pa pokrenuti iznova proceduru na moje ime na isstoj adresi? Zna li se do kad traje ta akcija?

Pokusaj da predas zahtev za nov prikljucak na tvoje ime na toj adresi ako prodje samo kad istekne njen ugovor vratite opremu i ugasite usluge.

Poslednja izmena:
Da li je mozda krenuo update na Iris platformu, da li neko zna?

U Pančevu, kod mog tasta, stigao...

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

A da li i stari beli box-ovi dobijaju taj iris update ili samo noviji tj. crni?

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

U Sremskoj Mitrovici sam Iris video 24.11, a kažu da je nekoliko dana pre toga pušteno, a uputstvo im stiglo poštom 23.11. Ljudi na ono žuto dugme zaključali neke kanale (family protection), pa sam nabadao po onim menijima dok nisam otključao. Platforma na prvi pogled izgleda skromno. Nisam nikada koristio njihov prethodni sistem, pa ne znam kakav je bio, ali IRIS mi se ne sviđa, deluje arhaično.

Mene zanima samo da nije lošije/sporije/kilavije. [emoji16]

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Kako da proverim da li imam staticku ili dinamicku IP adresu? whatismyip.com mi pokazuje 109.93.20.150

Optika 400/160, Box 4 paket.

Ako ne plaćaš statičku, onda je nemaš.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Ok, jel ovo iza CG-NAT-a ili ne?

Uradi tracert do bilo koje adrese i vidi da su adrese iz privatnog opsega, pogledaj kako je kod mene

Tracing route to www.google.com [216.58.212.4]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms router.lan [192.168.88.1]
2 14 ms 15 ms 14 ms 100.71.128.1 (ovo je opseg is privatnog opsega, što znači da sam iza CGNAT-a)
3 15 ms 14 ms 14 ms 212.200.178.211
4 15 ms 14 ms 15 ms 192.168.26.13 (ovo je opseg is privatnog opsega, što znači da sam iza CGNAT-a)
5 15 ms 17 ms 20 ms 212.200.13.114
6 20 ms 20 ms 20 ms 79.101.96.166
7 22 ms 21 ms 21 ms 108.170.250.177
8 20 ms 20 ms 20 ms 216.239.54.3
9 20 ms 20 ms 20 ms sof02s17-in-f4.1e100.net [216.58.212.4]

Da li ima MTS neku korisnicku stranu kao sto SBB ima mojsbb?

Kako da proverim da li imam staticku ili dinamicku IP adresu? whatismyip.com mi pokazuje 109.93.20.150

Optika 400/160, Box 4 paket.

Na osnovu IP adrese ne mozes da znas da li ti je adresa staticka ili dinamicka, vec da li je javna ili je natovana.
Tvoja adresa je javna, nije natovana. Za staticku adresu moras da das vise para, to je kod svis operatera tako. Po difoltu se dodeljuju dinamicke. Dakle, tvoje je javna i dinamicka.

Natovane adrese padaju uglavnom u opseg 100.64.0.0 - 100.127.255.255.

Drugi metod provere je da pogledas koju adresu prijavljuje ruter a koja ti je javno na internetu. Ako su iste, onda ti je adresa javna.

Poslednja izmena:
Hvala, jasno mi je :)

Pozdrav, ono sto mi je promaklo u planu jeste da Telekom daje NOKIA ONT u Vojvodini - kako njega staviti u bridge mode?

Nazad
Vrh Dno