Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko reče da mu ni VPN nije pomogao i da mu čak i tako EON zeza. Nešto ne verujem da je neko od administratora išao da se cima i prati šta neki korisnik gleda preko VPN, da bi mu usporio samo protok ka EON serverima. Pa još da zamislim da to rade za svakog korisnika u isto vreme. Meni čitava ta teorija zavere ne pije vodu.

Slazem se sa tobom. Nije teorija zavere, problem je.

Ja gledam eon van mreze na RV mrezi i nemam problema

Problemi su mogu ako gledas neki sportski dogadjaj i slicno gde je mnogo opterecen eon server, i to je najociglednije kada promenis kanal gde se drugo ide normalno.

Sa BT, Skysport i Motogp video pasom nemam problem sa Supernova internetom. Ukljucim VPN za BT i Sky sports, ulogujem se na svoj nalog i gledam. Moguce je da su serveri optereceni sa EON. Da, takaodje, kada je neki dogadjaj na EON kanalima, ibternet je totalno slab. Nisam mogao leoo i Netflix da gledam.

Kad se već toliko pominje eon kazaću i svoje mišljenje.....meni je eon dobar isključivo zbog video kluba koji im je baš vrhunski, najbolji, sve pohlvale.mislim da niko nikada neće imati bolji video klub i interfejs video kluba od njih. Što se kanala na eonu tiče, ništa posebno. forsiraju svoje kanale N1, nova s meni ne bitne jer me politika ne zanima pa ih i ne gledam. Ostale kanale ima i supernova(ne računam kanale ug)
Znam da eon nije tema na ovom forumu supernove , ali kad već pominjete eon ajde da napišem koju reč.....

Sa BT, Skysport i Motogp video pasom nemam problem sa Supernova internetom. Ukljucim VPN za BT i Sky sports, ulogujem se na svoj nalog i gledam. Moguce je da su serveri optereceni sa EON. Da, takaodje, kada je neki dogadjaj na EON kanalima, ibternet je totalno slab. Nisam mogao leoo i Netflix da gledam.

Verovatno nisi jedini u kraju koji pokušava da strimuje utakmice sa EONa i onda zagušite čvorište. Meni je to najverovatnija opcija. A i EON serveri verovatno budu zagušeni.

U iptv Mts danas ubaceni i Klasik TV HD i Dox Tv HD, prosli petak ubaceni kanali Prve u HD (Max, Files, Life, Kick i World) i TV Radio S HD tako da je verovatno pitanje dana kada ce i u Supernovoj pustiti... mada su nekim korisnicima Supernove vec pusteni kanali Prve u HD

Kad se već toliko pominje eon kazaću i svoje mišljenje.....meni je eon dobar isključivo zbog video kluba koji im je baš vrhunski, najbolji, sve pohlvale.mislim da niko nikada neće imati bolji video klub i interfejs video kluba od njih. Što se kanala na eonu tiče, ništa posebno. forsiraju svoje kanale N1, nova s meni ne bitne jer me politika ne zanima pa ih i ne gledam. Ostale kanale ima i supernova(ne računam kanale ug)
Znam da eon nije tema na ovom forumu supernove , ali kad već pominjete eon ajde da napišem koju reč.....
Mali off, Eon se trazi zbog Sport klubova a ne zbog neke tamo Nove S ili N1...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Verovatno nisi jedini u kraju koji pokušava da strimuje utakmice sa EONa i onda zagušite čvorište. Meni je to najverovatnija opcija. A i EON serveri verovatno budu zagušeni.

Ping je bio 34 na speed testu. Brzina interneta ie bila 12/8. Nije tema EON. Brzina interneta u terminima pre, za vreme i nakon neke emisije/sportskog dogadjaja na kanalima iz EON nebo i zemlja. Nije aplikacija problem, nego brzina interneta dok traju neki dogadjaji, emisije. Bas cu videti za vikend. Hvala za odgovor bez kritike i poziva na raspravu.

Komentar :bez komentara.

Tačno sam znao da će da bude takav komentar. A da sam napisao da forsiraju sport klubove i da me sport ne zanima i ne gledam tačno bi neko rekao pa meni su bitni N1 i nova s. Ajde sad gledaš u sitna crevca. Neko voli sport neko politiku. Ja sam lepo napisao moje mišljenje. Uostalom ja sam napisao da meni kanali na eonu nisu bitni jer 99% imaju iste kanale kao supernova(bez kanala ug). Pohvale za eonov video klub.....
p.s.neko trazi novu s zbog kesića ivanovića bećkovićke....n1 zbog drugačijeg informisanja....svako trazi ono šta voli

Poslednja izmena:
Mali off, Eon se trazi zbog Sport klubova a ne zbog neke tamo Nove S ili N1...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Možda tebi,meni su ta dva kanala isto bitni kao i SportKlubovi.

Tačno sam znao da će da bude takav komentar. A da sam napisao da forsiraju sport klubove i da me sport ne zanima i ne gledam tačno bi neko rekao pa meni su bitni N1 i nova s. Ajde sad gledaš u sitna crevca. Neko voli sport neko politiku. Ja sam lepo napisao moje mišljenje. Uostalom ja sam napisao da meni kanali na eonu nisu bitni jer 99% imaju iste kanale kao supernova(bez kanala ug). Pohvale za eonov video klub.....
p.s.neko trazi novu s zbog kesića ivanovića bećkovićke....n1 zbog drugačijeg informisanja....svako trazi ono šta voli

Kakav komentar ocekujes kada govorimo o losem internetu kada se koristi EON aplikacija , a ti pises zasto volis EON. Gledaj sta zelis, pisem o problenu brzine interneta Supernove koja je promenljiva kada su neki dogadjaji na kanalima koji se nalaze na EON. Razumes?

Meni nesto nije jasno, ex rv NBGD, od 20.30 do 22.30 Eon van mreže secka, test brzine na internetu ok, ali kad eon uredjaj meri protok, mnogo manji nego tokom dana, u isto vreme vpn sa engleskom zarad gledanja UK kanala bez problema, nije mi mnogo jasno zasto kod SBBa tako pada protok, onda je ipak kod njih

J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, da razmeni mišljenje, da pomogne nekome ako zna, da iznese svoj stav o nečemu, jer zato i postoji ovaj forum, a tebi ako se ne dopada to sto ja mislim zaobiđi me i nemoj da me komentarišeš. I meni se mnogi nečiji stavovi i mišljenja ne dopadaju pa ih ne komentarišem, preskočim i čitam dalje.....iskreno i ti smaraš sa eonom van mreže što ne možeš da gledaš...koga je to briga....

Probaj neki EU server, meni tu radi extra, ping ispod 30 sa GER ...i ubacili su jos jedan upload kanal, sad imam 3 :D

Pogledajte prilog 292603

Ka Nemackoj OK, ali i danas sbb i vip poprilicno losi. Dok mi danas opet krenulo po starom, tj. nikako nece preko 115. Mada i nije mi neki problem, jer u poslednje vreme i ne skidam nesto ozbiljno. Uglavnom strimujem hbo i tv po tvom i to je to, a tu nisam imao problema.

Screenshot_2020-11-19 Results Speedtest by Ookla.png

Poslednja izmena:
Meni nesto nije jasno, ex rv NBGD, od 20.30 do 22.30 Eon van mreže secka, test brzine na internetu ok, ali kad eon uredjaj meri protok, mnogo manji nego tokom dana, u isto vreme vpn sa engleskom zarad gledanja UK kanala bez problema, nije mi mnogo jasno zasto kod SBBa tako pada protok, onda je ipak kod njih

J

Konekcija supernove ka SBB-u je kilava.Ponovo ponavljam: sa MTS VDSL-a nikad nije stucnuo a evo drugo vece sa optike 1000 zapinje i stuca.Poprecne veze supernove sa ostalim provajderima su jako lose i minimalne.Optika je super do mts servera a bilo sta drugo da testiram je 3x sporije.Ovog trena brzina ka sbb u ns je tacno 10x sporija od brzine ka serveru mts u istom gradu.

Poslednja izmena:
Konekcija supernove ka SBB-u je kilava.Ponovo ponavljam: sa MTS VDSL-a nikad nije stucnuo a evo drugo vece sa optike 1000 zapinje i stuca.Poprecne veze supernove sa ostalim provajderima su jako lose i minimalne.Optika je super do mts servera a bilo sta drugo da testiram je 3x sporije.Ovog trena brzina ka sbb u ns je tacno 10x sporija od brzine ka serveru mts u istom gradu.
Hvala to objašnjava

J

Brat ima sledeću situaciju.
Supernova, Gronet Grocka je u pitanju.
Nema ugovornu obavezu. Odluči da neće više da koristi njihove usluge. Pozove ih i to im saopšti. Znači, od 01. sledećeg meseca gasite [emoji1787]
Kad ono međutim [emoji848]
Kaže teta da postoji otkazni rok od mesec dana, tj. mora da im plati još jedan mesec.
On raskači sve, spakuje i odnese svu njihovu opremu i vrati im (u Gronet).
Oni na kraju nekako prime opremu, ali kažu da će morati da plati i decembar!

Ima li neko ko zna nešto o ovome, da mi da savet šta čovek treba da uradi u ovoj situaciji?

Ponavljam, oprema je vraćena, ne postoji nikakva ugovorna obaveza već dugo.

Hvala.

Da sledeći put kad potpisuje nešto, gleda šta potpisuje. U ugovoru/opštim uslovima stoji sve o otkaznom roku. Nek plati šta duguje i to je to, sad zna za sledeći put...

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ako nema ugovornu obavezu sta ima da im plaća decembar, može da plati svega novembar ako je koristio

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ugovorna obaveza je istekla, ugovor je i dalje važeći.

Neka proveri u ugovoru kako je definisan otkazni rok, sasvim moguće da je 30 dana.

Evo iz ugovora na njihovom sajtu:

Ugovor na neodređeno vreme se može otkazati otkazom izjavljenim u pisanoj formi (slanjem izjave o otkazu na adresu operatora ili predajom u poslovnim jedinicama u kojima operator vrši prodaju usluga) i elektronskim putem (slanjem na adresu [email protected]), uz poštovanje otkaznog roka od najmanje 30 dana od dana prijema otkaza od strane operatora, izuzev ukoliko se operator ne saglasi sa prestankom ugovora pre isteka tog roka.

Poslednja izmena:
Brat ima sledeću situaciju.
Supernova, Gronet Grocka je u pitanju.
Nema ugovornu obavezu. Odluči da neće više da koristi njihove usluge. Pozove ih i to im saopšti. Znači, od 01. sledećeg meseca gasite [emoji1787]
Kad ono međutim [emoji848]
Kaže teta da postoji otkazni rok od mesec dana, tj. mora da im plati još jedan mesec.
On raskači sve, spakuje i odnese svu njihovu opremu i vrati im (u Gronet).
Oni na kraju nekako prime opremu, ali kažu da će morati da plati i decembar!

Ima li neko ko zna nešto o ovome, da mi da savet šta čovek treba da uradi u ovoj situaciji?

Ponavljam, oprema je vraćena, ne postoji nikakva ugovorna obaveza već dugo.

Hvala.
Evo priče iz ličnog iskustva i odnosi se na MTS BOX paket.

Kao prvo davno su prošla vremena kada nas je nisam znao ili nisam video aboliralo od obaveze. Da bi ste zaštitili svoja prava morate biti upućeni i pročitati sva dokumenta koja se odnose na vaša prava ali i obaveze vezano za uspostavljen poslovni odnos. Osim ugovora koji potpisujete postoji i dokument koji se zove opšti uslovi poslovanja ili opšti uslovi pružanja usluge koji su sastavni deo ugovora a koji su istaknuti na sajtu pružaoca usluge.

Tako sam ja, na vreme, isčitao svoj ugovor ali, i u slučaju BOXa,Opšte uslove pružanja usluge u javnoj fiksnoj mreži (ili sl. fa ne jurim sada tačan naziv) i video da se u istim takođe pominje otkazni rok od 30 dana. Zato sam, da ne bih došao u situaciju kao tvoj brat, mesec dana pred istek ugovorne obaveze pisanim putem obavestio Telekom Srbija da nakon isteka ugovorne obaveze neću koristiti više njihove usluge. Sada samo čekam da se približi 30.11 i da im vratim opremu!

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Jel ima ko još problem sa titlovima? Dešavalo mi se da neki kanal nema ali evo sada nemau ni jedan HBO, Filmbox i Cinemax.

Desi se da nema titl, pa moraš preko daljinskog da uđeš u izbor prevoda i odabereš koji želiš.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Na nekim kanalima se čeka titl da se pojavi od 30sek. do 1min....(na skymaster boxu).

E sad sam tek napravio *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*. Ne znam šta sam uradio ali em su mi se svi kanali izgubili em TV neće preko LANa da se poveže sa Tehnicolor modemom. Pomagajte

Laički savet proveri modem nekako , možda je "crkao"

J

Laički savet proveri modem nekako , možda je "crkao"

J

Sredio sam TV. Pravio sam se pametan pa sam isključio DHCP. Sad kada sam ponovo uključio povezao se bez problema. Još samo da vidim što nema programa.

Kako ide kartica u modul u odnosu na ono gde je nalepnica, čip ka toj strani ili suprotno?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno