Šta je novo?

Banka Intesa

Ništa ništa :d

Preorderovao sam 12-ku, pa se raspitujem kako i šta, jer sam navikao na wave2pay :)

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Sada ces morati da se naviknes da za svako placanje kucas sifru, jer FaceID ne radi sa maskom :) vrlo iritantno.

Oni sa fingerprintom ili Apple Watchom su dobitnici :-€

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
E kada bi se to tako testiralo

Od ove havarije izgleda Wave2Pay ima probleme (mozda je do bete, u mom slucaju). Juce popodne u marketu nisam uspeo da platim telefonom, a kasirka mi je rekla da je vise ljudi imalo probleme, mada ne zna iz kojih banaka.

Izgleda da ja jedini nisam imao probleme nikad sa wave2pay

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Od ove havarije izgleda Wave2Pay ima probleme (mozda je do bete, u mom slucaju). Juce popodne u marketu nisam uspeo da platim telefonom, a kasirka mi je rekla da je vise ljudi imalo probleme, mada ne zna iz kojih banaka.
U subotu sam plaćao sa beta verzijom w2p, prošlo bez problema.

s10e on Tapatalk pro

Da li je moguće da mi druga osoba uplati pare na Intesa Internet kartici ako joj dam broj računa? Ili je dozvoljeno da samo ja uplaćujem?

Kartica je vezana za devizni račun, na koji mogu uplaćivati samo vlasnik i ovlašćene osobe

Kako funkcionise onaj QR kod? Bio u Disu, kaze ova cime da skeniram, rekoh otkud znam imate aparat, nema. Ima samo barcode citac.

Zavisi, iamas da ri pokazes ili da ga ona generise. To kazes pre placanja ali mislim da ga Dis nema. Mercator, Roda i Idea sigurno. Kazes joj da hoces da platis preko koda i da ga generise. Ili ti generises njih pa ga ona skenira rucnim skenerom

I barcode citac moze da radi u rezimu citanja QR koda, data matrix-a, itd.

Verovatno ne zna da podesi, nisu ih obucili.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nema ona šta da podešava, ako plačanje QR kodom nije uvedeno, a ne sećam se da se DIS hvalio time.
Pozdrav

Ja sam mislio da to svi imaju...

Znači dok ne dodje Apple Pay mrka kapa.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Kakva je sad situacija sa Intesa Mastercard? Ništa nisam ni prihvatio ni odbio što se tiče moratorijuma.
13.09. sam uzeo nešto na 3 rate.
Tek 14.11. se izvršila prva rata i vidim da mi je stanje kartice otišlo u minus.

Znam da se to pre automatski prebacivalo sa tekućeg računa, a ovaj put se to nije desilo.
Da li da čekam još ili ručno da prebacim na karticu taj iznos prve rate?

Mmmm, ja koliko imam kreditnu (oko 3-4 godine), nikad se automatski nisu prebacivale rate.

Sistem skidam automatski samo onih 5% što je minimum, a rate moraš sam.

+1

Mmmm, ja koliko imam kreditnu (oko 3-4 godine), nikad se automatski nisu prebacivale rate.

Sistem skidam automatski samo onih 5% što je minimum, a rate moraš sam.
On je koristio opciju rate bez kamate do 12 meseci , samo je on izabrao 3 rate , mozda sistem sam skida rate kada je tako kupljeno mada sam ja uvek sam prebacivao unapred tako da ne znam.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Sigurno ne skida sam, jer baš koristim tu opciju redovno - uvek sam morao sam da prebacujem.

Meni skida automatski jer kreditne imam bar 15 godina i svima je tako bilo po defaultu onda i ostalo do danas, kasnije su to promenili. Moguće da postoji mogućnost da se aktivira to automatsko povlačenje sredstava određenog datuma za pokrivanje iznosa rata na zahtev, treba se raspitati

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Da. Samo tako sam do sad i koristio, u prodavnici na rate bez kamate i automatski je skidalo ceo iznos rate svaki mesec.
Sad kako prvi put nije skinulo, uplatio sam na karticu iznos prve rate i povećalo mi se raspoloživo stanje za taj iznos.
Videću sutra da li će se šta promeniti, jer mi je stavka ''stanje" i dalje u minusu za iznos prve rate.

Mislim da je ove godine nešto promenjeno i da ne skida više automatski sa tekućeg računa nego do 10. mora da se sa tekućeg prebaci na Mastercard iznos rate (posebno u dinarima a posebno ko ima u evrima).

Dođe ti ovako i ti uplatiš vrednosti na Mastercard...
8e715010187c88c9562ab74f25587bdc.jpg

Uplaćuješ onoliko koliko ti piše na "novo stanje" jer je toliko zbir svih rata koje ti stižu na naplatu 10. u mesecu (ne obraćaj pažnju na minimum za uplatu).

Poslednja izmena:
Приликом добијања кредитних картица по default-u се са AMEX-a скида аутоматски јер има трајни налог, док то није случај код MasterCard. Једном сам их питао може ли да се то измени и да аутоматски скида износ доспеле обавезе на Мастеру и рекли су да може али се мора поднети захтев за трајни налог.
Мени се ништа не скида аутоматски са Мастера, све уплаћујем ручно, притом нисам узимао никакве мораторијуме. Свакако треба да провериш са банком. Мени су недавно заборавили да скину рату кредита у месецу у коме је доспевала и онда ми у наредном скинули 2 рате. Односно нису заборавили него је то сигурно грешка у њиховом систему.

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Ako celo zaduženje skida automatski to je charge kartica i ona ima veće kreditno opterećenje za vlasnika.
Ako sam uplaćuješ, onda je revolving kartica. Kreditno opterećenje je utvrđeni mesečni minimum za otplatu. Meni je na MC kod Intese 5%.

Predpostavljam da za revolving karticu može da se uradi trajni nalog na neki iznos ili 100% zaduženja.

Nije revolving i ne skida po 5% već se radi o plaćanju na odabrani broj rata (od 2-12). Iz gore navedenog primera možeš da vidiš da je meni zbir svih rata koje dospevaju tog 10. u mesecu iznosio 10.287,39 dinara i toliko (ili više) sam ja morao da im uplatim sa tekućeg na MC kako bi oni to skinuli i razdužili mi dugovanje za taj mesec.

Da sam im uplatio 10.500 dinara oni bi mi za tu razliku od 212,61 dinar umanjili dugovanje (zbir svih rata) koje dospeva idućeg meseca.

@PJ vam sve dobro kaže. Tih 5% revolvinga važi za svaku MasterCard koju izdaje Intesa. Ako ne platiš sam, automatski skidaju.
I to je 5% na celokupno dinarsko zaduženje, i 5% za celokupno ne-dinarsko zaduženje za prethodni kalendarski mesec.

I onda ide kamata...

@ kibicer

Ali vidiš u praksi nije tako - za devet godina koliko koristim njihovu MC, a odmah u startu sam im rekao da ne želim revolving opciju već plaćanje na rate, nikad mi nisu skidali 5% po revolving modelu već isključivo koliko iznosi dug po ratama.

Čak i kada jednom za to vreme nisam imao dovoljno para da skinu sav dug, nisu skidali onoliko koliko imam već je skinuto sledeći put uz obračunatu kamatu za taj period.

Svaki put su mi bila sabrane sve rate za taj mesec po sledećem primeru:

21ccaf03d1c46c8c226f87660928f65c.jpg

I onda mi dođe koliko treba da uplatim za taj mesec prema sledećem:

b8b2d97fe089b30eec25760f8968eec4.jpg

Znači nikakav revolving, 5% ili bilo šta drugo već se uplaćuje isključivo zbir rata za sve kupovine koje dospevaju tog meseca.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno