Šta je novo?

iPhone 12

Ja sam to prosao davno, hteo mu reci da pristajem na takvu kradju pa kad se pojavi da ga olesim od batina. Onda sam shvatio da sam ja kriv kad sam hteo takvu kombinaciju, nisu oni krivi sto su lopovi i sto od toga zive.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A zasto bi uopste prelazio, zbog baterije, veceg ekrana ili mozda oboje? Pitam, jer sam i ja u dilemi, cekao sam testove kamere, i tu nema nekog znacajnijeg napretka koliko vidim, a to bi jedino mozda prevagnulo u mom slucaju, jer mi inace kompaktniji uredjaj vise odgovara, tako da vise naginjem ka manjem Pro modelu.
Kakva ti je autonomija u odnosu na prethodne uredjaje?

Ja sam prvo hteo da uzmem 12 pro max, međutim sam shvatio da mi je to baš veliko i da ne znam kako će mi stati u džepove od farmerica, pa sam hteo 12 Pro, pa sam shvatio da lepše kućište, kamera više i više ram-a ne vrede ~200€, na kraju da uzmem običnu 12-ku, samo čekam da dobiju od 128gb.

Bukvalno isti rezon sam imao i tako i ja uzeh 12 128.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Bas zbog toga heklanja sa prodajom sam bio spreman dati 200€ doplate,mada bi bolje prosao da prodam svoj tel,ali to heklanje me umara sve vise i vise,pa hajde kontam pitat cu da zamjenim(ne bih to ni radio nego sinoc dobio na kladionici nesto para pa kontam da ih ne vratim njima ulozit cu u 12 pro max,ali covjek me izbi iz cipela,dan mi unisto totalno:)

Zato nikad kod prodavca mobilnih, samo kod ljudi koji su kupili za sebe i hoce zamenu.
Preprodavci racunaju da mogu da dobiju tvoj fon i zarade jos 300-400e l. Sve je novac :).
Imas brdo primera na nasim sajtovima hlgde lepo kazu, super mogu zamene a vas telefon racunam 60-70% od trzisme vrednosti gde je obicno ta vrednost najjeftinija ponuda na oglasima :).

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ja ne znam sto se cudite takvim ponudama, tako je kada i dajes auto staro za novo na primer.

Svako gleda da zaradi sto vise, a ne da vam ucini uslugu. U svakom poslu postoji rizik, plus vreme oko razgovora sa kupcima i sl., koji se kompenzuje preko cene, kao

Najbolje da ga sam prodas, jedino sto ces da se smaras sa raznim pozivima, i budes spreman na nizu cenu, jer cim izadje iz vakuma definitivno mu pada cena. Ja prvi ne bih platio samo 100 evra manje takav telefon.

U temi slabo ima price od day to day upotrebi... Jel ih ljudi jos nisu dobili ili sta je? Baterija i te stvari...

Huawei P30

Ja ne znam sto se cudite takvim ponudama, tako je kada i dajes auto staro za novo na primer.

Svako gleda da zaradi sto vise, a ne da vam ucini uslugu. U svakom poslu postoji rizik, plus vreme oko razgovora sa kupcima i sl., koji se kompenzuje preko cene, kao

Najbolje da ga sam prodas, jedino sto ces da se smaras sa raznim pozivima, i budes spreman na nizu cenu, jer cim izadje iz vakuma definitivno mu pada cena. Ja prvi ne bih platio samo 100 evra manje takav telefon.

Pa dobro, njima je u interesu da prodaju telefon, tako da mogu da izađu u susret i ponude neku realnu cenu za polovan uređaj. Ja sam samo jednom menjao polovan telefon za nov i imam pozitivno iskustvo. Čovek mi je računao telefon po nekoj sasvim korektnoj ceni, da mi nije bilo vredno da se cimam da bih zaradio 10-20€ više. Isto tako je i za kola. Često kada kupuješ staro za novo često ti ponude više nego realnu cenu ne bi li prodali novo vozilo i time ispunili kvotu prema dobavljaču.

Sa druge strane, uvek se radi o dogovoru između kupca i prodavca i svako ima pravo na svoje uslove, kao što i kupac može da pristane na to ili ne. Zbog toga i ne razumem ta mitingovanja o pokvarenosti ljudi ovde, pretnje batinama za prodavce i sl. I taj koji kupuje nov telefon preko malih oglasa je i sam na neki način "pokvaren", jer svesno izbegava da plati carinu, porez i ostale troškove koji postoje kada se telefon kupuje legalnim kanalima.

A zasto bi uopste prelazio, zbog baterije, veceg ekrana ili mozda oboje? Pitam, jer sam i ja u dilemi, cekao sam testove kamere, i tu nema nekog znacajnijeg napretka koliko vidim, a to bi jedino mozda prevagnulo u mom slucaju, jer mi inace kompaktniji uredjaj vise odgovara, tako da vise naginjem ka manjem Pro modelu.
Kakva ti je autonomija u odnosu na prethodne uredjaje?

Ma eto imao sam 11 pro max pa note 20 ultra i navikao na veci ekran,samo zbog toga,kamere su mi totalno nebitne i koristim ih samo kada nesto slikam za oglas na prodaju,a baterija na 12 pro je meni savrsena,za moj nacin koristenja telefona lagano mi gura dan ipo,nerijetko i 2 dana mogu izdrzati:)
Ja sam cudan lik,perfekcionista i mene mozes kupiti dizajnom,a veci max je ipak tezi dosta,a ja spadam u onu grupu id 5% ljudi koji vole osjetiti tu tezinu hladnog celika,daje mi dodatnu notu premiuma,bolest drug jednostavno:)
Ovaj 12 pro je savrsen tel za komotan rad jednom rukom za veliku vecinu muske populacije,nemam ama bas ni jednu zamjerku na isti,ali eto poslije 11 pro max i note 20 ultra navikao sam na veci ekran i to je jedini razlog:)
Mada evo vec se lagano hladim od te udeje i 80% da cu ostati na ovom 12 pro:)

Kontam, i ja volim malo tezi uredjaj, bas sam skoro poredio obican iP 12 sa 11 Pro, i delovao mi je kao neka igracka u ruci. [emoji53] Mnogo veca razlika , nego na papiru. Navikao sam valjda na ovaj celik, ipak treca godina zaredom... Lepo je cuti pozitivna iskustva sa baterijom, eto bar nekih informacija iz prve ruke [emoji1360]

Poslednja izmena:
Kontam, i ja volim malo tezi uredjaj, bas sam skoro poredio obican iP 12 sa 11 Pro, i delovao mi je kao neka igracka u ruci. [emoji53] Mnogo veca razlika , nego na papiru. Navikao sam valjda na ovaj celik, ipak treca godina zaredom... Lepo je cuti pozitivna iskustva sa baterijom, eto bar nekih informacija iz prve ruke [emoji1360]

Navikao si na čelik kažeš, jel ga to bez maske koristiš?

Kako kad, nego je vise tezina/cvrstina u pitanju nego sam izgled, uzmi oba u ruke istovremeno, pa ces videti o cemu pricam. [emoji1]

Poslednja izmena:
Ma sve ja to znam i sve to stoji, ali svi mi zatrpamo telefon u neku futrolu tako da se dizajn uopšte ne vidi niti oseća. Tako da ne znam ni da li je bitan toliko? [emoji2369]

Ja telefone ne stavljam u futrole, nikada. Samo staklo napred nalepim.

Jednostavno ne mogu, lična stvar.

Što se težine tiče, jeste da ostavlja utisak boljeg kvaliteta na prvu, ali vremenom mi dođe kao minus, ali ne sada neki veliki.

Makar meni, kad poredim Xs max i S10 plus.

Idem večeras da pogledam fon baš, nisam siguran da ću kupiti. (IP 12 pro)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Pa nije to sad jedini razlog zasto bih isao na Pro, ali to je neka druga tema.
Kad smo vec kod maske, nijedan ne bih nosio stalno bez, prvenstveno zbog otisaka, na Pro modelu na ramu, a na obicnom pozadi, druga stvar, verujem da je sa maskicom dosta udobniji za koriscenje, zbog tih malo ostrijih ivica. Ici ce standardno, silicone ili leather case, a pacific blue boja, cini mi se da se na njoj najmanje poznaju otisci.

Nikada iphone ni jedan nisam stavljao u maskice,samo mu zaljepim kaljeno staklo i picim dalje:)
Kupim ja maskicu uvijek i stavim je samo tipa kada idem negdje i kada sam u nekoj rfci,tipa na plazu obavezno u maskici,kada nesto radim on da ne gledam gdije cu spustiti telefon i tako to,ali u 95% slucajeva je bez maskice,jednostavno ja sam rob dizajnu i kvalitetnim materijalima,da jednostavno ne mogu protiv sebe:)
Onaj osjecaj hladnog celika u ruci,uhhhhhhhhh,ja na to padam:)
Ove zadnje 3 godine od iphone x jedino zbog cega sam uzimao ove skuplje iphone jeste taj hirurski celik 80% a amoled onih 20%:)
Kako kazu,milion ljudi milion cudi,ne bi valjalo da smo svi isti:)

I ja sam rob dizajna :)

Pazim gde stavljam fon, nikada sa ključevima u džepu i to je to.

Ostalo mi još od HTC M7 da ne pomisljam na masku neku.

Jedino što brišem stalno nekim krpicama.

Brat mi sušta suprotnost, on prvo naruči stakla i maske, pre nego mu i stigne novi iphone :)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ja ga brisem svako 15 minuta,ljepo me nekada stid sta ce ljudi oko mene pomisliti,ali sada mi na zalost ide u prilog ova korona i ono obavezno dezinficiranje pa se na to vadim hahahaha

Ja isto tako ne otpakujem iphone dok staklo ne kupim i odma skidan fabricu foliju sa ekrana i stavljam staklo,tako da nikada prstom ni ne didirnem ekran:)
Sada sam cekao na staklo skoro 10 dana a za to vrijeme iphone zapakovan cekao u ladici:)

Poslednja izmena:
E pa o tome i pricam, utesno je videti da ima jos robova (perfekcionista) [emoji39]

Ja sam i do sad nosio telefon bez maske, eventualno sa zaštitnim staklom. Imam kožnu futrolu koju koristim na putovanjima (tipa za plažu i na skijanje). Sada ne nosim ni staklo. Telefon ne izgleda razvaljeno ni izgrebano ni posle 2 godine. Pogotovo ne planiram da stavim masku na sledeći ajfon jer je iz do sada viđenog jasno da su u pitanju tenkovi od telefona. Juče sam gledao klip gde miniju nije puklo staklo (a ni ekran ispod) ni sa 10m visine.

Ja sam uzeo Apple care tako da ne moram da se cimam hoće li se razbiti ili neće, a lepo leži u ruci, ne seče me.

Na poslu jedino stavljam maskicu i to je to.

Naručio sam sa slickwraps honeycomb plavi, jedva čekam da zalepim.

Baterija dan ipo - dva. Pošto sam imao mi10 slabija je od mi10 za nekih 10%

Mada optimizacija je čudo.

2800 6.1 vs 4800 6.6

Neko je pričao da posle 90hz ne može da se vrati na 60hz, ali ja taj problem nemam.

Juče u 14h skinut sa punjača.

947ba411f619a73903dd08d5e4bf87f6.png
51edc7e3b1d81122ef737a182f9a9d09.png

Gde je najpovoljnije da se kupi 12 Pro Max? eDigital.hu ili...? Da li je tacno da u HU ima samo godinu dana garancije...? Da li moze care da se kupi naknadno?

Mi 10 radi na 90Hz, zato je baterija slabija. Ja sa na Mi 10 Pro imao preko 10h na 60Hz a na 90Hz oko 6h.

Gde je najpovoljnije da se kupi 12 Pro Max? eDigital.hu ili...? Da li je tacno da u HU ima samo godinu dana garancije...? Da li moze care da se kupi naknadno?
Može imaš 60 ili 90 dana rok.
Mi 10 radi na 90Hz, zato je baterija slabija. Ja sa na Mi 10 Pro imao preko 10h na 60Hz a na 90Hz oko 6h.

Ja nisam imao toliku razliku u 90 i 60hz.

Meni je važno da nije velika razlika, pa da sad vijam punjač.

Ponudi ti čim je nov telefon, potrebno je samo da budeš na US store npr.

I onda uzimam gift cards i on skida mesečno.

Jedno pitanje ( izvinjavam se ako je na temi već bilo priče o tome)
Da li telefon uzet u MTS- u može da podrži nano karticu iz VIP-a a e sim svoje mreže? Hoću da naručim pro max, ali pošto mi je drugi telefon N9 ne bih da nosim dve cigle.
Nažalost, ostarilo se pa je dijagonala od 5,8 postala mala.

Nazad
Vrh Dno