Šta je novo?

Prečistač vazduha

Ima li neko iskustva sa Blueair i Fellowes prečišćivačima?!

Čudno. Ja do sad nisam imao problem sa Xiaomi Home. Robota imam već jako dugo, ali čistač tek od skoro.

kad otvorim mihome ona osnovna stranica radi ok...ali kad odem na more operations i otvorim ovo što si ti postavio tu zaglavi...
i to baguje tako da recimo ne pokazuje pm vrednost, ali pokaže samo vlažnost dok temperaturu ne pokazuje, ne pokazuje status filtera, ali recimo mogu da menjam one donje opcije koje imaju on/off :lupko: kao deca da su ga pravila...

imam i nekoliko yeelight lampi i ledova i ista priča, katastrofa od softvera...ili radi dobro samo na xiaomi telefonima :)

Poslednja izmena:
Kod mene na LG-u radi kako treba, tako da nije do modela telefona sigurno. Koju verziju imas, za EU ili China trziste?

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Moj 3H danas krenuo u sezonu. :)
Bio je blizu 50 kad sam ga uključio. Preko leta ga nisam koristio.
48fb7d446f03e724d45cc11c61f92dab.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Kod mene na LG-u radi kako treba, tako da nije do modela telefona sigurno. Koju verziju imas, za EU ili China trziste?

sve što imam "smart" od njih je za evropsko tržište...da ne pričam da me mi home izloguje iz aplikacije svaki drugi dan, iako je zaključana u memoriji...nema veze, da ne širim dalje priču ali bar što se mene tiče što sam kupio od šjaomija kupio sam :)

čak i xiaomi micro usb kabl koji sam kupio na gearbestu neće da puni sony powerbank :)

Poslednja izmena:
Pitam jer sto vise citam ispada da je to kupljeno eto da se ima i neka se nadje....

Ja sam konkretno uzeo da bi smanjio količinu prašine u stanu. U izboru mi je bio prečišćivač vazduha i robot usisisvač a pošto je provi koštao 21K a drugi skoro pa duplo izabrao sam da probam sa jeftinijom varijantom.
Posle više meseci testiranja mogu da zaključim da to nije to tako da kad trenutni filter istera svoje uzeću novi filter i verovatno sve komplet prodati a uzeti robota.

Tu gde živim generalno nije veliko zagađenje vazduha leti, videćemo kako će biti sad kad krene intenzivno loženje ali meni to ne smeta puno a nemam ni alergija, primetan dobitak je kod ljudi sa alergijama, osetljivim na polen, ambroziju isl.

E sad, pošto mi je elektornika hobi i često nešto lemim često imam isparenja od kalaja, fluxa isl. znači dim koji se javlja pri lemljenju, prečišćivač koji je na oko metar od radnog stola to vrlo dobro primeti i odma poraste ona brojka na njemu, tako da ga uključujem kad lemim i posle kad završim sa tim što sam radio ne ostaje mi u stanu miris tinola (koji, opet, meni lično ne smeta ali nije baš najzdraviji) tako da sam razmišljao i da ga preradim tj. da mu dodam usis u vidu creva koje bi držao na radnom stolu na 15-20 cm od mesta gde se lemi.
Znači nije potpuno beskoristan :D
I naravno, mirise od kuvanja, to dobro rešava.

Ovog leta maltene nije ima simtpome, a obicno je na nivou gusenja, pumpica i slicno pored standardne kijavice.
E sad ona nesto eksperimentise i sa nekim uljima i ne znam cime, kod nas u ulici je bilo dosta ambrozije inace koju su ove godine hemijski prskali i unistili tamo pocetkom avgusta, mozda je i takva godina bila, ali sam ubedjen da je preciscivac sigurno pozitivno doprineo situaciji.

trebas supruzi da kazes da ode i da primi terapiju, ambrozija kada se ne leci vodi u astmu. Znam jer ja imam ambroziju, dobio je sa 30 god, prvih godina gusenje i ludila dok nisam naisao na jednu doktoricu ovde u ns. Dobijem sad 3 inekcije na razmak od 20 dana pred sezonu,nisu kortikosteroidi nego neke druge inekcije zaboravio sam. I ja sam miran, nula simptoma, nula side efekata. Tako primam vec 4 god, sad bi trebao da batalim skroz, trebalo bi da bude ok da vise ne moram ali rekla je videcemo dogodine provericemo sve.

Koja je razlika izmedju ljubicastog i sivog filtera za xiaomi? Za sivi pise da je hepa filter, a za ljubicasti da je antibakterijski. Da li to znaci da ljubicasti nije hepa filter? Posto je ljubicasti jeftiniji za nekih 1.5k od sivog.

trebas supruzi da kazes da ode i da primi terapiju, ambrozija kada se ne leci vodi u astmu. Znam jer ja imam ambroziju, dobio je sa 30 god, prvih godina gusenje i ludila dok nisam naisao na jednu doktoricu ovde u ns. Dobijem sad 3 inekcije na razmak od 20 dana pred sezonu,nisu kortikosteroidi nego neke druge inekcije zaboravio sam. I ja sam miran, nula simptoma, nula side efekata. Tako primam vec 4 god, sad bi trebao da batalim skroz, trebalo bi da bude ok da vise ne moram ali rekla je videcemo dogodine provericemo sve.

Hvala na podeljenom iskustvu, isla je kod alergologa, uzima ona redovno antihistaminike ali slaba vajda od njih, isla i na Torlak gde je 3 godine uzima oralnu vakcinu koja je dosta pomagala, ali nakon prestanka(a ne moze duze od 3 godine da se uzima) sve po starom. Jedine injekcije za koje znam su Diprophos a one su na bazi kortikosteroida, kucni ako nije problem sta je to sto primas kao terapiju.

Hvala na podeljenom iskustvu, isla je kod alergologa, uzima ona redovno antihistaminike ali slaba vajda od njih, isla i na Torlak gde je 3 godine uzima oralnu vakcinu koja je dosta pomagala, ali nakon prestanka(a ne moze duze od 3 godine da se uzima) sve po starom. Jedine injekcije za koje znam su Diprophos a one su na bazi kortikosteroida, kucni ako nije problem sta je to sto primas kao terapiju.

od oralnih antihistamika meni isto nije bilo pomoci nikakve, u hitnoj zavrsim.Oralne inekcije nisam dobijao, iskreno ne znam ni kakava je to oralna inekcija. Zaboravio sam tacno koja je vrtsta inekcije proslo je vec 4 god od tad kad smo pricali o njoj detaljno, porucuje doktorica iz Nemacke pred sezonu, znam sigurno da nisu na bazi kortikosteroida. Meni je odmah prve godine kad sam primio odmah bilo bolje a sad nemam simptoma u sezoni nikakvih kad primim. Kucaj samo Svilar medica ( ordinacija u ns ) . Doktorica Svilar, slobodno reci Ognjen vas preporucio, zna ona dolazim tamo godinama :). 3500 ili 4000 din je inekcija i primis 3 komada pocev negde krajem maja pocetkom juna na 20 dana jedna. Ovo pricam svima kome stignem a da ima ambroziju jer je meni momentalno pomoglo

Ima li neko DELONGHI AC 75?
Koji je jeftiniji sto se tice odrzavanja, zamene filtera, Delonghi ili Xiaomi?
Da li Xiaomi modeli imaju UV lampu?

I ja uzeh 3H pre neki dan. Posto calac pusi u dnevnoj sobi, gde je inpostavljen uredjaj, sav dim ode i kod nas na sprat kuce. Jeste malo bucan kada upali ventilator na najjace, ali stvarno odradjuje posao odlicno. U jednom momentu je skocio na 700. Posto pored pusaca, su jos i majatori u kuci, koji gletuju zidove, ali je jako brzo svukao na ispod 50.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sad kad je napolju 170 PM 2.5 baš se muči unutra da ga spusti ispod 20 čak i u najjačem režimu. Naravno sa zatvorenim prozorima :D

Ima li neko DELONGHI AC 75?
Koji je jeftiniji sto se tice odrzavanja, zamene filtera, Delonghi ili Xiaomi?
Da li Xiaomi modeli imaju UV lampu?

Verovatno neko ima, pitanje je samo da li je na ovom forumu :)
Izguglaš cenu filtera za Delongi i isto za Xiaomi i uporediš. Kod Xiaomija se samo filter menja, nema ništa drugo.
Nemaju UV lampu.

^ ti bese onaj sto je kupio precistac vazduha ali da ti sluzi kao usisivac prasine. OK, sve jasno.

^ Hm, rekao bi da ipak nije sve jasno.
Prečišćivač i usisivač su dva različita uređaja.
Ja sam uzeo prečićšivač sa idejom da će u izvesnom nivou redukovati količinu prašine u prostoriji, da si pročitao temu video bi da i drugi imaju ista očekivanja za ovaj uređaj.

Naravno da imamo ocekivanja kad tako i pise na sajtu...
Screenshot from 2020-11-16 08-16-09.png

Ovo je opis za filter - sve ce ovo biti izfiltrirano iz vazduha koji prodje kroz filter. Ima Xiaomi nekoliko verzija filtera.

skuplja prašinu zavisno od položaja prečistača i cirkulacije vazduha oko njega, ali svakako nije zamena za usisivač :)

I ako ima funkciju usisivača to je jedan preskupi usisivač.

Po sopstvenom priznanju trebalo ti je nekoliko meseci "testiranja" da to utvrdis. :laugh:

Reče lik koji nije u stanju da izgugla par osnovnih informacija o uređaju i uporedi vreme trajanje i cenu dva filtera :lupko:
Ti bi inače utvrdio efikasnost pročišćavanja vazduha za 5 minuta, izbrojao bi mikroskopom broj čestica prašina na površini 1x1m pre upotrebe prečišćivača i nakon 5 minuta rada.

U izboru mi je bio prečišćivač vazduha i robot usisisvač a pošto je provi koštao 21K a drugi skoro pa duplo izabrao sam da probam sa jeftinijom varijantom.
Posle više meseci testiranja mogu da zaključim da to nije to tako da kad trenutni filter istera svoje uzeću novi filter i verovatno sve komplet prodati a uzeti robota.

Neko bez blama prizna da je mesecima pokusavao da li moze precistac vazduha nekako da zameni usisivac, da bi prosao jeftinije. i na kraju.. prodaje ga i kupuje usisivac. Nemam nikakav komentar dalje. :laugh:

Vjerovatno prežvakano pitanje vrijedi li 3H doplate u odnosu na 2H ?

Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk

Moje lično mišljenje, ne mora da znači da sam u pravu, je da vredi doplata za 3H u odnosu na 2H, a da ne vredi doplata za Pro u odnosu na 3H.
2H prečišćava najmanju površinu, nema ekran već vrednosti moraju da se prate iz aplikacije, dok je Pro overkill osim ljudima koji imaju ogroman prostor bez pregradnih zidova za koji je Pro stvoren.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Navodno 3H ima veći protok vazduha, tako da po tome verovatno može da bude malo tiši.
Inače, mislim da prečistač može malo da umanji količinu prašine. Primetio sam npr. da su zavese duže vreme svežije nakon pranja; u toj prostoriji prečistač je blizu prozora i radi 24/7.

Moze malo da umanji, naravno, ali svakako treba imati oba uredjaja. Vecini ljudi nece raditi 24/7, narocito ako je mali stan u pitanju.

Pozdrav drugari,imam slicno pitanje kao i svi ostali,uzeo bih 2H iz razloga sto su mi prostorije zasebne i sve su tipa oko 15m2 tako da predpostavljam da mi u tom slucaju ne znaci uredjaj veceg kapaciteta,pitanje je sledece,da li mi je u tom slucaju najbolje da uredjaj drzim tipa preko dana u dnevnoj sobi a uvece nekoliko sati pred spavanja da ga odnesem u spavacu sobu,sve ovo pitam iz razloga sto imam dete od 2.5 godine koje pri svakoj prehladi inhaliram i generalno zivimo u veoma zagadjenom mestu,ima li neko neki savet,sta je najpametnije raditi u smislu provetvaranja prostorije,ne mogu bas 24 casa drzati prozore zatvorenim,da li je ideja provetriti sobu 10ak minuta i uredjaj ce precistiti taj vazduh.eventualno uzeti 2 uredjaja za dnevnu i spavacu sobu.

Neko bez blama prizna da je mesecima pokusavao da li moze precistac vazduha nekako da zameni usisivac, da bi prosao jeftinije. i na kraju.. prodaje ga i kupuje usisivac. Nemam nikakav komentar dalje. :laugh:

Ok doktore, navedi koji od ovih uređaja ne smanjuje količinu čestice prašine?

Nazad
Vrh Dno