Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Navlakuša neka. Tako je bilo i pre par meseci, neka niža cena u odnosu na KP, kad smo zvali niko nema na stanju i ne znaju ni kada će biti. Naravno kada im je stigao telefon ni cena više nije bila ta.

Klasika u srpskim, vecim lancima trgovina...

Nije lažna, zvao sam ih večeras. Nikada do sada kod njih nisam imao tu situaciju, a uzeo sam preko njih preko 100 telefona za prethodnih 10 god. (naravno, ne samo za sebe)

Zasto ovom telefonu toliko opada cena? Na papiru deluje kao da ima sve sto bi jedan flagship trebao da ima. Jeftiniji je cak i od mi 10t pro koji je losiji telefon. Jeste da je malo stariji ali nema cak ni godinu dana da bi mu toliko opala cena. Jel postoji mozda neki problem ili u cemu je fora?

Zasto ovom telefonu toliko opada cena? Na papiru deluje kao da ima sve sto bi jedan flagship trebao da ima. Jeftiniji je cak i od mi 10t pro koji je losiji telefon. Jeste da je malo stariji ali nema cak ni godinu dana da bi mu toliko opala cena. Jel postoji mozda neki problem ili u cemu je fora?
Uvek je tako generacijama unazad sa xiaomi flagship telefonima. Ista priča bila i sa mi8, mi9 pa i sada sa mi10. Za ljude koji ne prate deluje čudno jer smo mi navikli da na našem tržištu Samsung i Apple flagship modeli prethodnih generacija dobro drže cenu... Ali ovde to nije slučaj. Pride nema nikakve veze sa nekom falinkom na telefonima, jednostavno je tako globalno sa xiaomijem. Neki to gledaju kao manu pri daljoj prodaji kroz godinu dve, neki kao prednost ako se strpe 6 meseci pri kupovini... Ja kao neko ko telefon menjam kad prethodni crkne ili uspori do momenta da je neupotrebljiv nisam ni u jednoj ni u drugoj kategoriji. Telefon sam uzeo maltene na dan kad je izašao kod nas za akcijski cenu od 85k i evo od maja ga sa uživanjem koristim - model od 256, prodaja mi nije ni na kraj pameti, a makar ja mu skrivene mane za svo ovo vreme nisam našao. Čak naprotiv jedva čekam Android 11 update, a miui posle zamene launchera i par kastomizacija je fenomenalan. I dalje to nije na nivou stock Android ili o eplus oxigen OS-a koji je po meni ubedljivo najbolja izvedba mobilnog OS-a, ali su daleko napredovala od pre par godina kada sam koristio neke njihove starije modele. Ništa bolje nema samsung/Huawei po tom pitanju od xiaomija sada...

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Uvek je tako generacijama unazad sa xiaomi flagship telefonima. Ista priča bila i sa mi8, mi9 pa i sada sa mi10. Za ljude koji ne prate deluje čudno jer smo mi navikli da na našem tržištu Samsung i Apple flagship modeli prethodnih generacija dobro drže cenu... Ali ovde to nije slučaj. Pride nema nikakve veze sa nekom falinkom na telefonima, jednostavno je tako globalno sa xiaomijem. Neki to gledaju kao manu pri daljoj prodaji kroz godinu dve, neki kao prednost ako se strpe 6 meseci pri kupovini... Ja kao neko ko telefon menjam kad prethodni crkne ili uspori do momenta da je neupotrebljiv nisam ni u jednoj ni u drugoj kategoriji. Telefon sam uzeo maltene na dan kad je izašao kod nas za akcijski cenu od 85k i evo od maja ga sa uživanjem koristim - model od 256, prodaja mi nije ni na kraj pameti, a makar ja mu skrivene mane za svo ovo vreme nisam našao. Čak naprotiv jedva čekam Android 11 update, a miui posle zamene launchera i par kastomizacija je fenomenalan. I dalje to nije na nivou stock Android ili o eplus oxigen OS-a koji je po meni ubedljivo najbolja izvedba mobilnog OS-a, ali su daleko napredovala od pre par godina kada sam koristio neke njihove starije modele. Ništa bolje nema samsung/Huawei po tom pitanju od xiaomija sada...

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Stvarno je neverovatno da ovaj telefon kosta 430e dok s20 drzi cenu preko 600e i to exynos verzije...

Kako radi proximity senzor?

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Mene je to izludjivalo na svin Xiaomi telefonima, osim na Mi 9T gde je radilo normalno.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Na MIUI sam koristio xiaomi adbfastboot tool za debloat , a od pre nekih 2 nedelje sam u fazi isprobavanja ostalih aosp ili caf romova. Posto ne koristim gmail nalog osim za logovanje u playstore ne volim kad mi dodje preinstaliran, i nakacim telefon na usb i na xiaomi adbfastboot tool da probam da li moze da se obrise, kad ono radi. Moze.

Moze i instaliranjem magisk modula "Debloater" i putem terminala cela lista aplikacija da se debloatuje. Mada flesovanjem sledeceg builda one se opet vrate.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Imam nekih problema sa baterijom...ne mogu da je potrošim za dan. :d na WiFi telefon gura 8+ h SOT, ja ovo nisam doživeo do sad, pogotovo na flagship-u. :d :d

Lepo sam ti pricao jos pre 2 meseca da predjes na mi 10, a ti se dvoumio, kao mi8 zakon, bla bla bla :d

Jedina mana ako se može tako reći jer to je pre nedostatak je nemanje IP sertifikata. Da je vodootporan...uh.

Imam nekih problema sa baterijom...ne mogu da je potrošim za dan. :d na WiFi telefon gura 8+ h SOT, ja ovo nisam doživeo do sad, pogotovo na flagship-u. :d :d

Nije da se hvalim ali moj to izgura na 4G a WiFi...ništa ispod 10+ [emoji12]
Nego jeste vi zadovoljni kamerom na tim uređajima i da li korištenje GCama pravi veliku razliku?

P40Pro+ & Tapatalk

Za p can senzor još nema gcam koji potpuno iskorišćava njegove mogućnosti.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

GCam ne pravi veliku razliku, stok je odlicna.

Izisao novi TWRP za ove poslednje weekly koji su pravili problema

Kad se očekuje Gcam? Nisam baš preterano oduševljen kamerom. Dobra je ali verujem da može dosta više da se izvuče iz ovog senzora. I naravno da se izvuče maksimum iz ovog prosečnog ultrawide senzora.

Verujem da je vec bilo u temi o ovome, ali ja sada prosto ne mogu da nadjem, pa ako je neko raspolozen u par reci...

Ima li ovaj telefon fabricki stavljenu foliju, i valja li ta folija cemu, ili se mora odmah menjati nekom boljom? Moze li se porediti sa onima iz Outfittersa, ili Hidrogel...

Ima i odlična je. Ima neki oleo premaz, prst lepo klizi, skoro kao po staklu. Zamerka je da se prašina lepi ko luda.
Moj ti je savet da ne diraš foliju dokle je god čitava i da je posle zameniš nekom hydrogel varijantom (bar tako ja planiram da uradim).

imam ja gcam 8 betu, ali reko je developer da ne smemo da delimo jer smo je dobili mi koji smo donirali za njegov telefon

Cek, P2i je na Mi10? Znaci moze kisu da istrpi?

@suboticanin Da ali je napisano da ima problema koliko sam video. Ne može ova tehnologija da bude ista kao IP rating :).
@kpcom Zavisi koliko pada jako :).

Vrh Dno