Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

^https://github.com/yuliskov/SmartTubeNext/releases/tag/6.7
16ac1c3cb09522d7addcb42212c0c854.jpg

Ja ga stalno gledam, ali se bojim koliko je on upotrebljiv u odnsou na klasican android box
Drago mi je da se google malo pokrenuo i ukljucio u igru da se malo razvije i taj segment trzista ali me u isti mah brine kako to sve moze da se razvije, na kraju cemo sve morati da placamo.

jos jedan interesantan pogled na novi chromecast:

https://www.youtube.com/watch?v=2wFN1w1QWEE

Djeluje mi da je noci chromecast svojom cijenom bas obesmislio kineske boksove.

Meni je sa novim chromecastom sakata priča što u odnosu na ultru nema LAN porta na napajanju nego mora da se kupuje hub i izvode akrobacije.

Wifi na ovim igračkama je uglavnom sasvim dovoljan za streaming za koji su namenjeni. Kome treba ili želi konekciju kablom mora da traži alternativu, drugi uređaj, ili neke adaptere. Nego, zna li se koji SoC ide u taj novi Xiaomi?

Djeluje mi da je noci chromecast svojom cijenom bas obesmislio kineske boksove.

Mozda u Americi, u Nemackoj je 70 evra. Cekam ga na 35-40 evra. Nadam se vec za ovaj crni petak.

SmartTube Next se apdejtuje svakih par sati, sinoc bila aktuelna verzija 7.1 cini mi se. Gotovo se momentalno podize, jedino se malo ceka da ucita feed. Nebo i zemlja u odnosu na staru aplikaciju.

Da li se i vama dešava da Mi Box S neće da se upali daljincem? Jednostavno ne reaguje pa moram da ga čupam iz struje.

Mislim da je to normalno, nije to neka zver od konfiguracije da bi bas dugo terala bez greske. Slicna je situacija sa krsem od eon android box-a. Sve su to krsici koji su bolji od najgorih, ali su slabi da bi sve radilo kao na nekom kvalitetnijem telefonu.

Nekad si morao telefon da restartujes jer je imao slab procesor i malo ram memorije, a sada smo dosli u situaciju da vecina telefona od oko 200e rade savrseno zahvaljujuci osmojezgarnim procesorima i ram memoriji od 4-6 gb

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Da li se i vama dešava da Mi Box S neće da se upali daljincem? Jednostavno ne reaguje pa moram da ga čupam iz struje.
Desava se ali primetio sam da je to kada nestane struja. Nema sanse da se upali daljincem. Vec kao sto si ti rekao

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Nešto mi se to često dešava u poslednje vreme pa me malo zabrinulo.

Ako imas ir na telefonu skini Mi remote pa ga pali tako. To mi je bas puno pomagalo nekad na Mibox 3.Sad ga palim Eon dalnincem bez ikakvoh problema.

Ni ja nemam nikakvih problema, nije mi se desilo da ne mogu da ga probudim.

Probao neko Android 9 na MiBox 3?
Iskustva?
Ne bih da radim update ako će ga usporiti jer je tanak sa memorijom. Imali su takvih slučajeva ranije [emoji3]

Ima isto, ili možda više slobodne memorije. Jedina mana je malopre pomenuto gubljenje konekcije sa daljinskim koje se povremeno dešava. Pokušao sam da shvatim kad i zbog čega gubi konekciju, ali bez uspeha za sad, deluje skroz slučajno.

Ako koristis Eon vidno je poboljsanje. Tacno je da ponekad nece da se ukljuci na power dugme. Ja sam kupio Eon daljinac za njega i on ukljucuje box momentalno.

Imam ovakvu, ne koristim je, nesto je glomazna da stoji na stolu u dnevnoj. Ovo sve radi sto mi treba: € 6,27 25%OFF | MX3 MX3-L Backlit Air Mouse T3 Smart Voice Remote Control 2.4G RF Wireless Keyboard For X96 mini KM9 A95X H96 MAX Android TV Box
https://a.aliexpress.com/_mtrujoN

Ima li neko da preporuci neku bezicnu tastaturu za nvidia shield? Drug bi da uzme jednu, pitao me je za ovu.

https://www.saturn.de/de/product/_l...B3-dY_TzDWdr0JMxxXoBzxfIn1ofOvCCOtoP5m97-2k3w

Ima li nesto bolje i da li ce ovo uopstw da funkcionise sa ovim boxom?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ovo da uzme jedino ako ce da unosi excel i word dokumente:d

Ako ce da gleda filmove i multimediju sasvim je dovoljna neka mala tastatura na kompaktnom daljincu

Takođe koristim Shield TV app, i sasvim dovoljno za povremeno tipkanje.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Koristi li neko Amazon Prime na Mi Box S?

Ja za te svrhe koristim Shield Android app na telefonu. Za povremena kucanja je ok, lepo radi
Ovo da uzme jedino ako ce da unosi excel i word dokumente:d

Ako ce da gleda filmove i multimediju sasvim je dovoljna neka mala tastatura na kompaktnom daljincu
Takođe koristim Shield TV app, i sasvim dovoljno za povremeno tipkanje.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Hvala na odgovorima, on ladno nije znao da postoji air mouse hahaha. Ja mislio treba mu bas tastatura, posle sam skontao da bi on u stvari da upravlja boxom. Da li mogu ovi sa alieepresa da se poruce, radice na shieldu?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

odjednom mi ne radi hbo go app na amazon firestiku 4k, vrti samo i izbaci iz app..A radila je fino do pred mesec dana kad sam poslednji put koristio..na xiaomi boxu radi ok

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Vrh Dno