sam633
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.11.2011
- Poena
- 405
A šta ću, ne može više od 4000mhz 12-12-12 latence, samo sam toliko izvukao.
A šta ću, ne može više od 4000mhz 12-12-12 latence, samo sam toliko izvukao.
Meni je crkao pre mesec dana Ryzen 5 3600, a nisam mu ništa radio od navedenogNe trolujem, nisam cuo da je ikada ikome crkao procesor/ram, a da su radili u normalnim uslovima (bez klokovanja do nebesa, pregrevanja, na normalnom napajanju).
Ovo govorim za duze staze, cpu/ram koji rade prvih nekoliko meseci kako treba, sansa da crknu nakon toga je mizerna..
DOA je normalna stvar i moze se desiti sa bilo cim, ovde ne racunam DOA kvarove..
Ne trolujem, nisam cuo da je ikada ikome crkao procesor/ram, a da su radili u normalnim uslovima (bez klokovanja do nebesa, pregrevanja, na normalnom napajanju).
Ovo govorim za duze staze, cpu/ram koji rade prvih nekoliko meseci kako treba, sansa da crknu nakon toga je mizerna..
DOA je normalna stvar i moze se desiti sa bilo cim, ovde ne racunam DOA kvarove..
Jedna osoba koja godinama i godinama ima procesore barem mesec, par meseci ranije pre izlaska, ES semplove i ranije od toga, i dosta verno daje informacije, kao i do sada, prenela je to da, recimo 5950X boost-uje i iznad zadanih, tj. fabričkih 4,9 GHz.
Poljaci objavili test 5600x
https://cdn.videocardz.com/1/2020/11/AMD-Ryzen-5-5600X-Gaming-Perforamnce.png
A ko nema ni 3600(x), isplati li se ici odmah na 5600(x) uz dobru b550 plocu?
Zavisi od toga koju grafičku (i monitor) imaš ili planiraš da staviš, kao i da li bi da čekaš 4-6 meseci za izlazak 5600 i/ili pad cena 5600/5600x.A ko nema ni 3600(x), isplati li se ici odmah na 5600(x) uz dobru b550 plocu?
Poljaci objavili test 5600x
https://cdn.videocardz.com/1/2020/11/AMD-Ryzen-5-5600X-Gaming-Perforamnce.png
Zato sam i uzeo B550 i DRP4, da ako zatreba (pokaže se isplativo/potrebno u nekom trenutku) može lako da se pređe na 5600(x)/5700(x)/5800(x)A koliko može da se klokuje 5600X, to niko ne spominje? Na kuleru od 15e možeš da ga nasviraš lepo opasno. Da ne pričam za bolja hladjenja.
Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk
A koliko može da se klokuje 5600X, to niko ne spominje? Na kuleru od 15e možeš da ga nasviraš lepo opasno. Da ne pričam za bolja hladjenja.
Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari