Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Eto, ja upalio vatru.

Jel ima neko problema sa exe net internetom , odredjene sajtove nece uopste da mi otvori a i viber na mob preko wi fi mi uopste ne reaguje (kada ukljucim mobilni net radi normalno ) ?

Jel ima neko problema sa exe net internetom , odredjene sajtove nece uopste da mi otvori a i viber na mob preko wi fi mi uopste ne reaguje (kada ukljucim mobilni net radi normalno ) ?

Te sajtove ti ne otvara uglavnom uvece, iza 20h ????
I ti sajtovi su neki strani, a ne neki srpski ?
I posle 23h ponovo mozes da ih otvoris, ili sutra dan ?

Resila mi tehnicka podrska exe neta , nesto je kod mene u ulici bio problem , inace do sada ni jedan problem sa netom nisam imao ovo je prvi put da se nesto desilo za skoro 2 god ot kako sam kod njih .

Obaveštenje za korisnike
7. октобра 2020.

Dragi korisnici,

Obaveštavamo vas da, od 16. novembra 2020. godine, kablovski operator „EXE NET“ d.o.o. Niš postaje sastavni deo kablovskog operatora „Moja Supernova“ d.o.o. Beograd. Od tog trenutka, korisnici pomenutog operatora nastaviće sa korišćenjem usluga televizije, interneta i telefonije u okviru kablovskog operatora „Moja Supernova“ d.o.o. Beograd, koji na tržištu posluje u okviru brenda „Supernova“.

Vaš Exe Net

Да ли неко зна шта ово значи за текуће и будуће пакете?

Из Ехе нета немају информације.

Znači, možemo samo da nagađamo.
Možemo očekivati da će nas vremenom sve više "pritiskati", a na kraju i naterati da potpišemo novi ugovor sa Supernovom. Nateraće nas tako što će recimo, povećati cenu paketa na kojima smo trenutno, tako da će isti biti skuplji od Supernovinih Super Par i Super Sve paketa. Ponudiće neke kanale gratis. Ukinuće nam Exe android aplikaciju (koja nije definisana ugovorom), a ponudiće u prvo vreme besplatno svoju "TV po tvom, ali pod uslovom da potpišemo novi ugovor. Potpisivanje novog ugovora neizostavno povlači ograničavanje na do tri stb/cam po domaćinstvu.
To su ti sofisticirani načini kako privući korisnika na potpis novog ugovora.
Da se razumemo, sve su ovo samo neke moje pretpostavke, jer sam već imao slično iskustvo dok sam bio Kopernikusov korisnik, a istog kupila Supernova pre godinu i po dana.

Ако укину Ехе пакете и за старе кориснике, имаш опције остани или иди. Дал нетнет или сбб...
Чак и да понуде боље пакете по нижој цени, код новог оператера имаш неколико месеци гратис.

Vazda bilo ko ima izbora oko optike neka se ne brine, uvek se moze raskinuti ili cekati da se okonca ugovor, ja skoro potpisao ugovor pa necu propasti za 2 godine, a dotle moze da se desi i da Tramp ponovo bude predsednik.

Hocu reci, i od boljeg ima bolje kao i od goreg gore, ne verujem da je neko toliko tvrdoglav da namecje degradaciju ugovora za postojece korisnike, a ako ponude ne budu uskladjene sledece godine nego se bude tapkalo u mestu sa uploadom, posto to vidim da je masi korisnika problem, sto zbog posla ili drugih razloga, i da strahuju da li ce im ugovorene brzine nakon nove godine i dalje biti isporucivane, ja kazem da i ako se tako nesto ne daj Boze desi imace mesec dana vremena da raskinu ugovor ukoliko im novi uslovi ne odgovaraju i odu kod drugog provajdera.

Tako bilo sa kopernikusom i supernovom, e sada sto su ljudi inertni 80%, pa kazu, necu da se bakcem i ovo mi dovoljno ko da mi razvlaci kablove opet sada, to je ono nashe. Na zapadu je normalno da ides tamo gde je ponuda i podrska bolja i da nemas emocija prema starom klijentu.

Znaci podvlacim, morace po zakonu da obaveste da ukoliko ne odgovaraju uslovi mogu raskinuti ugovore u roku od mesec dana od dana promene sadrzaja ili uslova u ugovorima a koji idu na stetu korisnicima usluga, za cene mislim da ne moraju ne znam dobro bash taj pravni deo.

E sada tu postoji caka, nece niko vas zvati poimenice telefonom da vas obavestava, niti da salje mailove niti da pise ovde na forumu, mozda na FB stranici. Jednostavno izbacice KAJRON na ExeNet INFO kanalu da je doslo do takvih i takvih promena i da ukoliko niste saglasni i smatrate se ostecenim mozete se pismenim putem obratititi za raskid ugovora.

Tu su caku koristili na Kopernikusu, koristice i ovde, znaci od 16 novembra kada je zakazano da prestaje ExeNet i dalje se pojavljuje samo kao supernova, odnosno posle nove godine kada su najavljene neke povoljnije ponude, treba s vremena na vreme jednom nedeljno ispratiiti 5 min taj info kanal, mada cemo verovatno dotle vec znati ovde na forumu.

Realno koga interesuje to on ce i pratiti u realtime sta se deshava, skoro sam imao kontakt sa userom koji ima 320 100 brzinu i koji strahuje od degradacije ponude jer mu posao i klijenti zavise od toga, ima izbora ali nece da se bakcje ukoliko se kao stari korisnik ne dira, da mu ponovo razvlaci neko infrastrukturu.
To je opravdano, i postujmo ovde drzimo jedne druge informisanim da ne bude strahovanja.

Da li vam odgovaraju na otvorene tikete iz ExeNeta? Prošlog meseca sam im najavio da menjam adresu stanovanja, novoizgrađena zgrada u istom gradu. Tražili su mi broj od investitora kako bi dobili dozvolu za postavljanje njihove infrastrukture u zgradi i rekli da im se javim desetak dana pre kako bi organizovali preseljenje opreme. U međuvremenu sam čuo da neće biti njihov optički kabl u zgradi, jer je već postavljen Telekom MTS. Još pet meseci sam pod ugovorom, pa me zanima šta činiti u ovom trenutku? Već nekoliko dana ne odgovaraju na otvorenom tiketu.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Већ 3-4 недеље нема одговора. Најбоље да зовеш телефоном.

Poslednja izmena:
Ne znam meni na svaki ticket u roku od pola sata max odgovaraju, dodushe izbegavao sam u vecernjim satima kao i vikendom da saljem tickete, jer tada ocekujem odgovor tek sutrasnjeg dana odnosno u ponedeljak ako je vikend, posto uglavnom moja pitanja su vezana za naprednu podrsku, osim ako mi je nesto bas hitno, a do sada nije bilo.

Sto se tice brzine u Paracinu sve ok, nema smetnji, skoro neko postovao sa pitanjem, pa ispalo da su otklonili tu smetnju, mada to je bio izolovani slucaj kako se cini. Ja za sada zadovoljan netom i tv-om ko sto rekoh ranije 95% isti kanali su vec ko Supernova tako da sama tranzicija bice neosetna, sto se tice exe-net aplikacije meni ne radi kako treba i to je do kompatibilnosti uredjaja i aplikacije, a s obzirom da su ionako u tranziciji ne verujem da ce skoro biti nekog updejta aplikacije, tako da ne zelim da smaram podrsku vise oko toga.

Na kompu gledam tv kanale i bez exe-net, sve je lako ko zna sta trazi i ume da se snadje.

Svi smo mi za sada zadovoljni, videćemo kad nas Supernova preuzme.

Inače, koga zanima, Supernova priznaje popust za osobe sa invaliditetom od 20% na sve Super Par ili Super Sve pakete, ili 50% popusta ko želi samo televiziju. Naravno, uz potpisivanje novog ugovora. Osoba sa invaliditetom mora da ima 100% invalidnosti, i ne mora biti potpisnik ugovora, znači popust se priznaje za svako domaćinstvo u kojem živi osoba sa 100% invalditetom.

Nema od toga nista, slovo na papiru. Mora da ima 100% invalidnosti... Gledao sam, ja sam osoba sa invaliditetom, 50% i nikada mi niko nije nudio nijedan popust, 2 operacije me cekaju, prva bi trebalo u decembru Boze zdravlje. Niti mi je neko pominjao prilikom potpisivanja ugovora, niti su ikada u poslovnici nesto pomenuli, pricam za supernovu, isto je za exe-net. Ovo nam je prozor u svet za mene i porodicu, a to sto oni imaju u ugovoru 100% invalidnosti to je jer moraju da imaju tu klauzulu, koju mozda koristi 0.001 posto korisnika i to na ime invalida. Ako je neko 100% invalid, pa znate pobogu sta to znaci, to je tolika glupost.

Svakako se procena radne sposobnosti ili invalidnosti ne posmatraju iz ugla pomoci, vec iskljucivo je to birokratsko pitanje, recenica koja eto mora biti ukljucena kao neka vrsta solidarnosti prema takvim licima, dok se u sustini to slabo primenjuje u praksi.

Nažalost, ja znam šta znači imati 100% invalidnosti, imam slepo dete.
I niko ti neće ponuditi popust (a imaš pravo na njega), ako sam ne pitaš.
df1409d019e42fc57b65d4565543fb2d.jpg

Poslednja izmena:
Imaće ovi iz Net Neta pune ruke posla.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Evo ko će ubuduće biti naš pružaoc tv, internet i usluga fiksne telefonije:
https://postimg.cc/gallery/701WHMV

A šta je teško da okreneš 19911 i lepo sa čovekom iz kontakt centra ne porazgovaraš o svemu što te interesuje, nego što se dopisuješ sa njima i dobijaš "generičke" (šablonske) odgovore na koje i sam znaš odgovor (brzine interneta preko sajta možeš sam da vidiš, ne treba oni da ti to ponavljaju preko poruka).
Evo moje merenje, sa uključenim EON boksom na najvišem kvalitetu slike, selo jedno kod Šapca, nova infrastruktura koja je letos instalirana i od tada imam konstantnu brzinu prema paketu (100/10). Ja prezadovoljan prema svojim mogućnostima plaćanja i potrebama: https://www.speedtest.net/result/10260459090.png

Poslednja izmena:
A šta je teško da okreneš 19911 i lepo sa čovekom iz kontakt centra ne porazgovaraš o svemu što te interesuje, nego što se dopisuješ sa njima i dobijaš "generičke" (šablonske) odgovore na koje i sam znaš odgovor (brzine interneta preko sajta možeš sam da vidiš).
Evo moje merenje, sa uključenim EON boksom na najvišem kvalitetu slike, selo jedno kod Šapca, nova infrastruktura koja je letos instalirana i od tada imam konstantnu brzinu prema paketu (100/10). Ja prezadovoljan prema svojim mogućnostima plaćanja i potrebama: https://www.speedtest.net/result/10260459090.png

Možda zato što sam zadnjih 6. godina dobijao sve potrebne informacije i ugovarao sve pogodnosti putem tiketa.
Pa ako jedan lokalni provajder to može, onda može i dosta veći provajder ispoštovati "svoje" pripojene korisnike i dati im odgovor na postavljena pitanja, a ne odgovarati generičkim porukama.
Sve je to lepo, ako si ti zadovoljan tim internet brzinama ima dosta nas koji nismo, jer smo se navikli na dosta veće upload brzine.

Poslednja izmena:
Koliko placas ovaj paket?

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Trenutno u Nišu imamo 396 tv kanala, od kojih je dobar deo u HD-u, možemo da gledamo na neograničenom broju televizora i ako od 16.11. to ne bude slučaj, većina onih koji ja znam će napustiti Exe.
Ja imam trio paket koji sam uzeo pre godinu dana. Potpisao sam ugovor na 24 meseca, pri čemu je prvih 12 meseci po 1 dinar, tako da ne znam da li ću moći da raskinem ugovor bez plaćanja penala ali ako budu paketi kao u Supernova, to nam definitivno ne odgovara jer u kući imamo 6 televizora.
Alternativa su mi Jotel (na kome sam bio 15 godina, zadnje 2 godine na optici) ili Net Net.
Jotel-ov optički internet je OK, ne vidim razliku između njega i Exe Net-a po tom pitanju. Ali TV kanali, broj kanala, EPG i sam kvalitet je na strani Exe-a. To je neuporedivo.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Možda zato što sam zadnjih 6. godina dobijao sve potrebne informacije i ugovarao sve pogodnosti putem tiketa.
Pa ako jedan lokalni provajder to može, onda može i dosta veći provajder ispoštovati "svoje" pripojene korisnike i dati im odgovor na postavljena pitanja, a ne odgovarati generičkim porukama.
Sve je to lepo, ako si ti zadovoljan tim internet brzinama ima dosta nas koji nismo, jer smo se navikli na dosta veće upload brzine.
Što se tiče ovoga navikni se, pa neće ni da se predstave na fejsbuku, da ne bi posle bio dotični/dotična kriva što su ti obećali nešto a nisu ispunili (tipa čekaš 3 meseca jedan televizor, kao što moji prijatelji još uvek čekaju, potpisali ugovor početkom avgusta i dan danas još uvek ih niko ne zove da im kaže za dostavu TV-a). Vidim da ima stvari gde su neozbiljni i to me žulja, znam da niko nije savršen pa tako ni internet provajderi. Sa SBB podrškom uvek znam sa kime razgovaram (obično je to Božidar u mom slučaju) ali bar znam da je čovek sa druge strane i svaki put dobijem odgovor na pitanje a ne ovako da dobijam šablonske odgovore sa sve "uguranim" linkom ka njihovom sajtu što i mene gadno nervira. Pitam ih jednu stvar a oni odgovaraju šta oni hoće i još rade copy/paste te šablone.
Jesam zadovoljan jer se širim prema svojim mogućnostima i meni je ovo u odnosnu na pređašnjih mts-ovih 10/1 (u stvarnosti 8/0.6) veliki napredak. Prijatelju ne znam šta da ti kažem osim : "Neka ti je Bog u pomoći sa njima onda". Sve najbolje ti želim. Meni ovo obavlja posao jer imam dva člana u domaćinstvu (uključujući i mene) i nama je 100/10 sasvim pristojna brzina za sada, ako rešim brže lako ću podići brzinu. Stabilnost mi je zaista bitna i za ova tri meseca novog ugovora drže se zaista toga i brzina je u srazmeri sa ugovorom. Juče je bio neki kvar u celom selu i prijavio sam odmah problem, evidentiran problem i jutros zvali da pitaju je li sve u redu ili da odmah dođu (terenski radnici), međutim nije bilo potrebe za tim. Sa te strane imaju veliki plus. Ali svako uzima prema svojim potrebama, meni je ovo i više nego dovoljno. Možda tebi zbog tvog posla treba mnogo jači protok i sa te strane te u potpunosti razumem. Neka ti je sa srećom sa njima, ne znam šta drugo da kažem.

Koliko placas ovaj paket?
"Super Sve" smo ja i majka uzeli, prvih 12 meseci za 1 din jer je nova instalacija u mestu i prvi su koji su ponudili GPON (optičke) pakete u odnosu na dosadašnji ADSL pa su maltene svakom ko se prijavio davali 12 meseci po dinar umesto standardnih 6 meseci po dinar a posle će biti 2900 din (Internet, Televizija i fiksni u njihovoj mreži).

Poslednja izmena:
Trenutno u Nišu imamo 396 tv kanala, od kojih je dobar deo u HD-u, možemo da gledamo na neograničenom broju televizora i ako od 16.11. to ne bude slučaj, većina onih koji ja znam će napustiti Exe.
Ja imam trio paket koji sam uzeo pre godinu dana. Potpisao sam ugovor na 24 meseca, pri čemu je prvih 12 meseci po 1 dinar, tako da ne znam da li ću moći da raskinem ugovor bez plaćanja penala ali ako budu paketi kao u Supernova, to nam definitivno ne odgovara jer u kući imamo 6 televizora.
Alternativa su mi Jotel (na kome sam bio 15 godina, zadnje 2 godine na optici) ili Net Net.
Jotel-ov optički internet je OK, ne vidim razliku između njega i Exe Net-a po tom pitanju. Ali TV kanali, broj kanala, EPG i sam kvalitet je na strani Exe-a. To je neuporedivo.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

U Jotel ne bih išao ni lud, verujem da je optički internet, optički internet, ali na njihovom sajtu non-stop vidim najave kako neće biti interneta i televizije u periodu od do zbog radova na mreži, oni uvek nešto rade na mreži, tako je bilo i pre 8 godina kada sam bio njihov korisnik.
Znam i ja dosta korisnika Exe Neta koji će napustiti, ukoliko paketi budu trenutni paketi Supernove. Takođe za to sam da odem u Net Net, ukoliko postoji mogućnost na trenutnoj lokaciji. Takođe mi u Nišu imamo provajdera Ninet koji ima samo internet pakete potpuno iste kao i Exe Net i Net Net, samo što je najveći paket 250/80Mbps

Poslednja izmena:
Možda tebi zbog tvog posla treba mnogo jači protok i sa te strane te u potpunosti razumem. Neka ti je sa srećom sa njima, ne znam šta drugo da kažem.

Baš tako druže, zbog opisa posla potreban mi je veći protok, a time sam bio zadovoljan kod Exe Neta. A pošto vidim da će nas naterati da pređemo na Supernova pakete, prećiću na Net Net koji imamo u Nišu.

Да ли се зна да ли аутоматски прекидају пакете постојећим корисницима?

Zatečen sam ovim... nisam pratio temu neko vreme.... Ne razumem kako mogu da nastave ugovor, ako sam ja potpisao sa firmom exe net po tim i tim uslovima, ne može neko bez moje saglasnosti da ubaci nešto drugo i pritom degradira uslugu a ne obavesti me ida to bude ok.
Pa vip kad je nešto menjao sa paketima (podugli su cenu za 200 dinara) bukvalno je svakog obavestio korisnika i to oni imaju neuporedivo veći broj, i ponudili raskid bez ikakvih penala i zadržavaš uredjaj bez izmirivanja UO, ili da ostaneš....

@Mr.Cojko šta nam je alternativa u Vlasotincu? Fiksni sam ugasio.... a da imam kablovsku na više tv-a? Ovo sa njihovim risiverima nek se teraju....

Послато са Redmi Note 8 Pro уз помоћ Тапатока

KDS Jala je razvukao mrežu po celom Vlasotincu, ima trenutno 106 kanala, a uskoro ubacuje još oko 50, ima sve Arene, SK HD, SK 1, 2 i 3, N1, Novu Sport, Novu S. Broj televizora nije ograničen. Ima i internet, ali ne mogu da iščačkam kakvog je kvaliteta.

Poslednja izmena:
A ima li hd kanale?

Послато са Redmi Note 8 Pro уз помоћ Тапатока

Ne znam, verovatno ima, Arene, Nova S, Nova Sport, SK HD su u HD-u, ići ću ovih dana kod drugara koji je kod "Jale" da detaljno ispitam. Hteo sam da ti pošaljem privatnu poruku, iz nekog razloga ne može.

Poslednja izmena:
Citam i ne verujem.
Da nemam jos koji izbor, kupio bih android boxove, placao 5e mesecno za kanale i gledao sta mi se cjefne.

Odgledajte dokumentarac "Deep Web" pa cete imati drugaciju perspektivu drustva u kojem zivimo gde 1% namece svoje usluge, proizvode i standarde.
Narocito insipirativno pogotovu ko je gledao Mr. Robot, s tim sto je ovaj dokumentarac realan i otvara ochi.

Morace da ispostuju stare ugovore, za nove verujem da ce izaci sa nekom ponudom posle Nove godine i praznika, da kazemo na prolece. Znaci neke informacije imam da ce biti izmena na prolece, e sada sve je to u domenu spekulacija, i ne zelim da pojasnjavam, samo zelim da verujem u to.

Za nove korisnike verovatno ce nazalost nuditi postojece pakete koji su previshe na stetu korisnika trenutno, do tih izmena.

Sto se tice podrske Exe-Neta kao i Supernove, znaci momci iz podrske Exe-Neta su me dobili kompetentnoscu i to genericko odgovaranje od Supernove je tacno, nije nista bolje ni preko telefona i mahom je cekanje duze, vise sam postizao kada odem direktno u poslovnicu, za par sati mi reshavaju onda problem. Sve se svodi na komunisticko prijavi kvar i neko ce vam se javiti, u ExeNet druze, po imenu i prezimenu razgovaram sa covekom, razlika je ogromna, iako vidim da su neki imali problema u komunikaciji sa njima, pa se zato ogradjujem i pricam na osnovu svog kratkotrajnog iskustva.
Vecinu iz tehnicke podrske ce zadrzati, narocito iz napredne, nije lako instalirati optiku, kod nas su priuceni, negde je to placeno ohoho radno mesto. Ali sa onima sa kojima sam ja razgovarao, video sam da su "ispekli zanat" vec.

@Mr Cojko
Razumem te buraz, svako od nas nosi neko breme, i ja nekad sebi kazem ima onih kojima je jos gore od mene, pa poshtuj to gde jesi i budi uvek na zemlji, ali imaj svoje ja. Moja supruga pored obaveza i opsluzuje jednu osobu koja je slepa, tako da empatije imamo dovoljno, ali drustvo kao drustvo ne bash.

Nazad
Vrh Dno