Šta je novo?

Oneplus 8 / Pro

Strašno da ni sa a11 ne reše tako mizernu glupost ni na p5 (predhodnim), a ni na one plus modelima. Mislim da bi mi baš baš puno vremena trebalo da se naviknem na tu strelu nesretnu [emoji849]

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

vidis... i pixel korisnici moraju da trpe to, nismo samo mi sa oneplus-om osudjeni na tu propast... ne znam sta da mislim...
I meni je bas smetala na 7t pro ali je mogla adb komandom da se resi,ne znam kako je sad
moze i na 8 i 8 pro da se ukloni tom adb komandom, na androidu 10. na androidu 11 ta komanda vise ne radi.

mene izrazito nervira jer ovaj 8 pro ionako ima mali ekran, i sad kad imam nepotrebne ui elemente na njemu uzasavam se koliko malo prostora ostane zapravo... tastatura pokrije i ovako veliki deo ekrana, sa ovom strelicom trecinu vise nego sto bi trebalo. mislim da je stvarno tragicno da se ovakve stvari desavaju u 21. veku.

Druže razmisli o note 20 ultra 5g kad te već toliko toga nervira oko op8 pro-a [emoji2960][emoji6]

ma kakvi note 20 ultra, on je klasu ispod 8pro. em nema veci ekran, em je exynos, em je ekran 60hz -.- tuga za sta uzimaju ljudima pare :/

odlucio sam ja za fold 2, i hteo sam njega da cekam da dodje na 1500, medjutim prelomim i uzmem 8 pro. i sad ne mogu da prezalim sto sam zarobljen sa ovolisnim ekranom, a mogao sam da imam telefon sa ljudski velikim ekranom. svejedno, dogovorio sam se kome cu da uvalim ovaj 8 pro za jedno godinu dana ide kod zene pa nek se ona pati s njim, a ja uzimam fold 2 kad izadje fold 3. dvojka ima sve sto mi treba, prvenstveno 120hz ekran krstene rezolucije. mozda se jos neko seti da izbaci krsten telefon sa velikim ekranom u medjuvremenu. ne mora cak ni da se savija. oneplus od 8" 4:3 odnos stranica, neka nije ni savitljiv uzeo bi na keca. ovi novi telefoni ko daljinski za tv. uzas boziji, ja ne znam kako to ovaj narod trpi.

Poslednja izmena:
ma kakvi note 20 ultra, on je klasu ispod 8pro. em nema veci ekran, em je exynos, em je ekran 60hz -.- tuga za sta uzimaju ljudima pare :/

odlucio sam ja za fold 2, i hteo sam njega da cekam da dodje na 1500, medjutim prelomim i uzmem 8 pro. i sad ne mogu da prezalim sto sam zarobljen sa ovolisnim ekranom, a mogao sam da imam telefon sa ljudski velikim ekranom. svejedno, dogovorio sam se kome cu da uvalim ovaj 8 pro za jedno godinu dana ide kod zene pa nek se ona pati s njim, a ja uzimam fold 2 kad izadje fold 3. dvojka ima sve sto mi treba, prvenstveno 120hz ekran krstene rezolucije. mozda se jos neko seti da izbaci krsten telefon sa velikim ekranom u medjuvremenu. ne mora cak ni da se savija. oneplus od 8" 4:3 odnos stranica, neka nije ni savitljiv uzeo bi na keca. ovi novi telefoni ko daljinski za tv. uzas boziji, ja ne znam kako to ovaj narod trpi.
Ja ne znam gde si ti i šta gledao/čitao, ali evo note 20 ultra pored mene u sobi sa snapdragonom, duos i radi na 120hz zakucano [emoji2960][emoji6]

Inače sam imao one plus 8 pro kratko vreme i ne pričam bez razloga [emoji112][emoji4]

120hz u rezoluciji iz 2012. godine -.-

dobro ti si nasao negde taj sa snapdragonom, on je malo manja beda od ovih sa exynosom, ali to sto ti nalazis telefone ispod ruke, dal su kradeni, dal su od ljudi koji rade u oblasti pa im je kompenzacija, sta god da je, mi u evropi ne mozemo da kupimo snapdragon note 20 ultra. generalno, i da je sa snapdragonom, ne mogu da shvatim 60hz ekran u 2020. godini koliko god ona bila bedna.

Poslednja izmena:

Pre ce biti da je do tebe,ne razumem kako ti je mali ekran na 8pro?? Uzmes lepo tablet,batalis telefone.

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

ne postoji high end tablet koji bi parirao 8pro. 8pro je jednostavno jedini uredjaj na trzistu da je ovako kompletan. jedini koji je u klasi 8pro po specifikacijama i ima veci ekran je fold 2. doduse i on ima mozda malo losiju kameru, ali sta sad, zazmurecu. ono na sta ne mogu da zazmurim je cena. pa dati 2000 evra za telefon, to je tacno ulaznica za lazu.

Au svaka čast. Meni i ovaj oneplus 8 veliki, voleo bih da je manji. :D

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Izvini ali bez ljutnje gde si ti video ove specifikacije

koje specifikacije? sve je na netu, na gsm areni.

Za sve one koji imaju problem sa strelicom,mozda ovo pomogne,barem je kod mene na s10 u tome fazon...

Settings->display->navigation bar-> i onda ima ova glupost "show button to hide keyboard" to treba da bude iskljuceno.
5e72565c841f0808333825c1db309b4e.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Za sve one koji imaju problem sa strelicom,mozda ovo pomogne,barem je kod mene na s10 u tome fazon...

Settings->display->navigation bar-> i onda ima ova glupost "show button to hide keyboard" to treba da bude iskljuceno.
5e72565c841f0808333825c1db309b4e.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Nema to na oxygen-u nažalost.

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

alo ljudi, jel se vi pravite ili ne znate da note 20 ultra moze da ima 120 hz osvezenje samo kad koristi fhd rezoluciju. u suprotnom je 60hz. i ja ga tretiram kao 60hz ekran, jer high end telefon iz 2015. godine ima 1440p rezoluciju, ja u 2020 treba da se gimpujem na nizu rezoluciju da bih imao 120hz osvezenje? give me a break.

Kao da je na telefonu potrebna rezolucija veća od 1080.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Da ne idemo u off op8 pro je najbolji tel na trzistu
I da, slazem se sa kolegom iznad da je 1080 i vise nego dovoljno za tel. Koliko procenata ljudi moze da vidi razliku???

Poslednja izmena:
Da ne idemo u off op8 pro je najbolji tel na trzistu
I da, slazem se sa kolegom iznad da je 1080 i vise nego dovoljno za tel. Koliko procenata ljudi moze da vidi razliku???

nope, ta titula ide foldu 2. samo ako se pogleda cena... *mjau**mjau**mjau*... :/

Pozdrav ljudi. Evo i ja da se javim, od skoro sam uzeo 8 Pro. I tek kad se covek vrati na OnePlus shvati koliko je sve jednostavno, brzo i fluidno. Pre njega sam imao Samsung S20+ i shvatio sam da sam se ozbiljno zeznuo. Ok, jeste to kompletan telefon, flagship, kao sto i treba, ali onaj Exynos...ne prasta. Ugreje se a da ga nisam ni maltene koristio a baterija je smesna za onaj rang telefona. Ovo mi nije prvi OnePlus telefon, imao sam i 6 i 7T Pro. Da li imate neki savet sta bih mogao na pocetku da uradim, ukljucim, iskljucim, kako da se poboljsa baterija kod ovog modela (razumem da svi razlicito koristimo telefone) itd. Hvala unapred.

Nema sta da podesavas,sipaj i vozi :)

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

Pozdrav ljudi. Evo i ja da se javim, od skoro sam uzeo 8 Pro. I tek kad se covek vrati na OnePlus shvati koliko je sve jednostavno, brzo i fluidno. Pre njega sam imao Samsung S20+ i shvatio sam da sam se ozbiljno zeznuo. Ok, jeste to kompletan telefon, flagship, kao sto i treba, ali onaj Exynos...ne prasta. Ugreje se a da ga nisam ni maltene koristio a baterija je smesna za onaj rang telefona. Ovo mi nije prvi OnePlus telefon, imao sam i 6 i 7T Pro. Da li imate neki savet sta bih mogao na pocetku da uradim, ukljucim, iskljucim, kako da se poboljsa baterija kod ovog modela (razumem da svi razlicito koristimo telefone) itd. Hvala unapred.

ako hoces da koristis ir kameru (mnogi smatraju da je glupost, ali meni se bas svidja, ja sam hteo dslr da modifikujem za ir fotografiju), nemoj da updateujes posle 10.5.8 eu. ili, update-uj na 11.0.0 i pristupaj ir kameri pomocu adb komande (to sam uradio ja). druga stvar, na samsungu si mogao da sklonis strelicu ispod tastature jednostavno opcijom u settings-u. ovde kao i na pixelima to ne mozes. na android 10 romovima postoji adb komanda da se ukloni ta strelica, ali na 11 ne moze. takodje ako uradis update desetke posle 10.5.8 neces moci da pozoves ir kameru adb komandom.

to su upozorenja. a onda imam i molbu, da te smorim da proveris da li ti detektuje dodir na levoj i desnoj ivici ekrana, ali ne kad ih dodirnes odozgo, nego sa strane, kao ja u ovom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=WOnQvtUdpW0&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=B1_fpUZKdaM&feature=youtu.be

pokusaj da koristis taj program koji sam ja koristio u videu.

inace, nisi prvi koji je presao sa s20 serije, i kolega brankovic je isto. ne znam sta vam je uopste bilo da uzimate to precenjeno samsung smece. od samsunga deluje odlicno fold2 trenutno, on je pre pre precenjeno ne smece :d

takodje moram da prijavim da problem sa zakucavanjem chrome-a na 11 i najnovijoj verziji chrome-a se ne desava vise. ima chrome svojih bubica ali nema onog zakucavanja vise.

jos jedan edit: 8t kompletan raspad :/

Poslednja izmena:
ako hoces da koristis ir kameru (mnogi smatraju da je glupost, ali meni se bas svidja, ja sam hteo dslr da modifikujem za ir fotografiju), nemoj da updateujes posle 10.5.8 eu. ili, update-uj na 11.0.0 i pristupaj ir kameri pomocu adb komande (to sam uradio ja). druga stvar, na samsungu si mogao da sklonis strelicu ispod tastature jednostavno opcijom u settings-u. ovde kao i na pixelima to ne mozes. na android 10 romovima postoji adb komanda da se ukloni ta strelica, ali na 11 ne moze. takodje ako uradis update desetke posle 10.5.8 neces moci da pozoves ir kameru adb komandom.

to su upozorenja. a onda imam i molbu, da te smorim da proveris da li ti detektuje dodir na levoj i desnoj ivici ekrana, ali ne kad ih dodirnes odozgo, nego sa strane, kao ja u ovom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=WOnQvtUdpW0&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=B1_fpUZKdaM&feature=youtu.be

pokusaj da koristis taj program koji sam ja koristio u videu.

inace, nisi prvi koji je presao sa s20 serije, i kolega brankovic je isto. ne znam sta vam je uopste bilo da uzimate to precenjeno samsung smece. od samsunga deluje odlicno fold2 trenutno, on je pre pre precenjeno ne smece :d

takodje moram da prijavim da problem sa zakucavanjem chrome-a na 11 i najnovijoj verziji chrome-a se ne desava vise. ima chrome svojih bubica ali nema onog zakucavanja vise.

jos jedan edit: 8t kompletan raspad :/

Testirao sam i radi sve normalno. Registruje ivice, i pritiskanjem i prevlačenjem. Kad ti je proizveden telefon?
Što se tiče 8T, i ja sam malo razočaran. Mogli su taj "quad" sistem kamera da modernizuju, ali dobro, da su stavili i wireless charging onda bi previše ugrozio 8 Pro.

jesi skinuo fabricku zastitnu foliju ili ne?

27.7.2020. a kupio sam ga 27.8.2020... pretty fresh. razocaran sam... ne znam zasto je kod mene ovako...

znaci kod tebe ocigledno nije kao na onom snimku koji sam postavio? kad pipkas ivice na isti nacin ne dobijas nikakav problem? mnogo smor :/

troll alert!

na androidu 11 taj mod ne radi.

ovo moje gvno reaguje kad se pritiska odozgo, ne reaguje sa strane skroz na ivici

edit: pa ovo je neverovatno... zeni kad dam telefon da testira kod nje se ponasa drugacije. meni je ocigledno zadebljala koza na prstima -.-

izgleda da je osetljivost na ivici smanjena taman toliko da zeza mene, a ne i normalan narod...

Poslednja izmena:
inace, nemacki sajt computerbase.de je objavio review pixela 5 koji bi trebalo da bude referenca za kvalitetnu kameru na mobilnom telefonu, i objavili su 100 i kusur slika poredeci sve aktuelne telefone, pixel 4, 5, ipone 11 pro max, note 20ultra, p40pro i oneplus 8t. interesantno je da 8t nije uopste ispod pixela 5, sto je izuzetna pohvala. 8pro ga onda sije uzduz i popreko... note 20 ultra se kompletno ukakio, slike su bljuc u svim uslovima, ono je tragedija sta ovaj samsung radi...

Nema šanse da se budžet senzor star 2 godine takmiči sa flagship senzorima. Kakva god da je optika i koliko god da je softver ispeglan (a sigurno nije toliko) ne može da hvata više detalja, da ima veću oštrinu i da noću slika približno dobro kao Pixel 5, 11 Pro, OP 8 Pro ili S20+.
Nijedan review nije rekao da je kamera na 8T odlična, i dalje nije na flagship nivou, pogotovo u uslovima slabijeg osvetljenja. Trebali su novi senzor iz 8 Pro da stave ali bi time poremetili prodaju 8 Pro modela. Slike su upotrebljive, i za prosečnog korisnika koji ih gleda na telefonu i kači na društvene mreže biće sasvim dobra. Čim hoćeš da kropuješ sliku ili slikaš noću vidi se da nije neki kvalitet.
Btw Pixel 5 koristi stari IMX363 koji je godinama softverski peglan i koji pravi odlične slike ali ga već stižu godine što se može videti u pojedinim situacijama. A senzor je osetno bolji od ovog u 8T.
Ja na Mi 8 imam taj famozni IMX363 i Gcam port i OP 7 Pro ne može da mu priđe po kvalitetu i oštrini slika, jedino je WB malo bolji na 7 Pro.

Vrh Dno