Šta je novo?

iPhone 12

Poslednja izmena:
Prednja kamera koliko vidim po specifikacijama je nepromijenjena, samo ubacen night mode. Tako da ne vidim razlog da ne ubace i seriji 11, a na ultrawide neces dobiti, jer je senzor drugaciji.

Neće ubaciti Night Mode na prednje kamere kroz update, iako bi mogli.

Počeli su kao i Samsung da prave sve veću razliku između max i redovnog pro telefona; ne sviđa mi se to [emoji17]

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Ja ne znam da li se uopste isplati prelaziti na novi model bilo koji, s obzirom da je glavna karakteristika (po mom misljenju) 5G mreza. Na stranu druge funkcije koje bi bile tu i da nije 5G. Normalno je da telefon ima bolju kameru, ekran i procesor i po nesto novo od gadzeta... Iskreno, meni nije problem da platim ni 1500€ ni to sto nema punjac ili sta vec... Samo se pitam, da li je momenat sada uopste kupiti 5G telefon koji je toliko skup, a opet, to sem u Holandiji ja ne znam da li se igde moze koristiti trenutno. Mnogi portali koje citam u Nemackoj takodje ne savetuju kupovine 5G uredjaja pre 2021-22. Jer svaki naredni ce biti svakako 5G... Mislim, ko ima telefon iz X serije, bilo da je X,XR, ili 11, zaista osim statusa, ne verujem da bi u koriscenju dobio nesto puno Wow! Ali opet, dobio bi nesto :D

Apple ONE servis na primer jedva cekam da puste. Tu je Apple ispao fer po mom misljenju.

Poslednja izmena:
Ma 5G kontam ni za 3 godine da ne moram da koristim.

Nego jel ima ikakvih pomaka po pitanju baterije?...ili to čuvaju za dogodine kad (nadam se i ako) izbace konačno modele sa 120hz? S20 mi je najbolji pokazatelj da je moguće ubaciti 4000mAh u relativno male dimenzije i da su mogli to i ranije ali da neće.

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Ja se samo bojim da u idućim verzijama ne krenu dodatno da osakaćuju mini verzije. Koliko sam shvatio sada je jedina razlika u odnosu na pro kamera (možda i RAM memorija).

Ima li neke bitnije razlike izmedju 12ce i Pro modela. Osim što Pro ima telefoto kameru?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Mozda i 2GB RAM-a vise za Pro model. Najveca razlika je na polju kamere, “ProRaw” format koji stize nesto kasnije samo na Pro modele i HDR snimanje 60 vs 30 fps...

Edit:
Plus LiDAR skener, za nocne portrete, bolji autofokus, itd..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Suštinski samo kamera. RAM nikad nije bio boljka kod iosa, pa ne verujem da ta razlika (ako je uopšte i ima) može da se oseti u svakodnevnom radu

Ovaj put ću da probam Max a prelazim sa X ,)

Priča o ekologiji je velika gomila s.... (da ne kažem čega).
Da im je bilo do toga izbacili bi svoj lightning port još davno, a ove godine je bio pravi trenutak da ga se odreknu i ispadnu frajeri. Naravno da nisu. Svakoj firmi je cilj da što više uzme love, ali Apple je predefinisao kategoriju.
Ukidanje punjača u pakovanju mi je bilo jasno da će se desiti još davno - https://twitter.com/vladixx/status/1316180542157664257

Što se telefona tiče, dizajn mi se dopada, nadam se da će ih neko prekopirati, ali notch da barem malo ne smanje je neoprostivo.

Uglavnom ne varaju kupce uvaljujuci inferiorni exynos procesor, a sada je li notch manji ili ne, ne smeta, jer je face id vrh. Punjac je glupost, ja npr imam 1 iphone i trebam ga prodati bez punjaca, jer eto necu imati cime puniti novi uredjaj, hahah. Kada cijena bude 100-1100 eura, bice super kupovina, znaci negdje oko februara, ako bude ista situacija kao sa 11 prosle godine. Ali da li se isplati prelaziti sa ip 11 PM, po meni apsolutno ne, osim onih sto vole imati najnoviji hardver koji postoji na trzistu.

Ne razumem toliku kuknjavu oko punjača, pogotovo kad su ljudi spremni da plate 700-800 i više eura za telefon. 99% ljudi koji imaju poslednjih 5 godina mobilni imaju bar 2 USB punjača negde u stanu koji se koriste po potrebi ako ikad. Sertifikovani kablovi danas koštaju par eura, za one koji kupuju prvi iphone u životu. Oni koji duže imaju iphone imaju i kabl. Veci bi problem bio da su izbacili lightning port pa da sve kablove mogu da pobacam.

Sto se tiče same prezentacije nisam oduševljen. Živ, funkcionalan primerak ne videsmo, prikazani renderi deluju kao plastične igračke. Pitam se da li uopšte imaju primerak koji radi. 12 mini koji sam čekao da vidim me nije oduševio, veliki bezeli, notch katastrofa ne znam da li će ista stati pored. Reklamiraju smanjenje debljine telefona, a na leđima ringle oči da izbiju. Volim sto su vratili ravne ivice ali to je sve. Videću kad stigne kakav je uživo pa ću odluciti.

Sent from my iPad using Tapatalk

To kao da kupujes novo auto iz salona, i oni ti prodaju bez guma sa alu felugama 17, jer eto imas vec stare gume u garazi, pa ces staviti sebi. Kabl dolazi u kutiji, a i sta mi znaci, kad nemam adapter sa type c. Sto bih uzimao zamjenski ili davao 50$ na originalni. Nema za to opravdanja, dajte molim vas. Ali posto ameri, pretpostavljam preko 80% imaju u ladici bezbroj punjaca, to je onda ok. Ionako im mi nismo ciljna grupa. Prodaj ti telefon bez punjaca nasim ljudima na oglasima, pa to bi bio cirkus, hahah (makar kod nas u BIH). :d

Poslednja izmena:
Ok mi je što su izbacili slušalice, ni prošle ne otpakovh, ok mi je i što nema punjača... ali mi nije prokleto ok što u istom trenutku izbacuju punjač i menjaju priključak na kablu.

A realno da brinu o okolini, port bi bio USB-C...

Sve u svemu, i dalje planiram da uzmem mini... nisam suludo rešen i oduševljen, ali dobro.

Pa manji je trosak kupiti adapter, nego da su podigli cene za 100-200$ samo zbog 5G, kao svi ostali sto su uradili. Stoji to da su uvek propagirali reciklazu delova i zastitu zivotne sredine, ali valjda je jasno da su izbacivanjem tih delova pokrili dodatne troskove, koje bi neko svakako morao da plati. Nama 5G nista ne znaci, tako da je skroz fer to sto su ostavili istu cenu za Pro modele, sa adapterom ili bez...

Poslednja izmena:
Idealno bi bilo da su spustili cenu za 50€ i stavili brzi punjac i airpods pro u kutiju :D Opet bi bilo kritike sigurno sto model lici na neki stari i sto nema safirnog stakla na displeju ...

[emoji16]
6d2b82adc660591f9a07138e158a73a6.jpg

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Tek ti su imbecili, sto se kao podsmevaju, pa sledece godine urade isto [emoji2359]

Kao sto su pravili smesne reklame i spotove za izgled kamere na 11 pro, sporet, ringla....a vidimo kako to sad izgleda na skoro svim telefonima.Ja sam cak popio ban kad sam pitao, dobro, ismevate kameru na 11 pro, hocete li se smejati kad Xiaomi i Samsung sledece godine urade isto to.

Poslednja izmena:
Od sledeće godine će svi početi nažalost i taj trend. Taman do tad da ubace 120hz, da se uzme neki kvalitetan 65w punjač.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Jedno pitanje? U kutiji nema samo adaptera? Kabl se isporucuje?

Huawei P30

Da, samo kabl, USB-C na Lightning.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Brzi punjac i airpods pro bi bio pravi pogodak :D.

Ne znam, ali ovaj njihov novi bi trebalo 15W da daje

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

To kao da kupujes novo auto iz salona, i oni ti prodaju bez guma sa alu felugama 17, jer eto imas vec stare gume u garazi, pa ces staviti sebi. Kabl dolazi u kutiji, a i sta mi znaci, kad nemam adapter sa type c. Sto bih uzimao zamjenski ili davao 50$ na originalni. Nema za to opravdanja, dajte molim vas. Ali posto ameri, pretpostavljam preko 80% imaju u ladici bezbroj punjaca, to je onda ok. Ionako im mi nismo ciljna grupa. Prodaj ti telefon bez punjaca nasim ljudima na oglasima, pa to bi bio cirkus, hahah (makar kod nas u BIH). :d

U stvari te dve stvari nemaju veze jedna sa drugom. Gume su potrosna roba i ocekuje se da se menjaju na određenoj kilometrazi ili posle par godina čak i na sopstvenim kolima koje si kupio nova sa novim gumama, dok punjači pune bilo koji telefon i ne troše se od upotrebe. Pravilna analogija bi bila, kupio si teslu ili neki drugi električni auto od XX$$ i nisi dobio centralu koja generiše struju da ga punis. Čekaj, pa i ne dobiješ ništa za punjenje sa električnim kolima, zašto to ljudi kupuju, ovce za šišanje, itd, itd, bla, bla...

Ionako iduce godine u ovo vreme ni jedan telefon više neće imati punjač u kutiji tako da je cela ova priča gubljenje vremena.

Ranije nije bilo slušalica sa telefonima nego ko je hteo da slusa muziku morao je da kupi 3rd pty, pa je posle nekoliko godina to postao standard pa će sad opet biti izbačene iz kutije.

Sent from my iPad using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno