Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Имаш на сајту тренутну акцију. Она важи за старе, дугогодишње кориснике, који су им оставили на хиљаде евра профита.
https://sbb.rs/eon-paketi/

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Tih 6 meseci po 1 din je za nove korisnike. Taj podatak znam.

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Извини. Стара цена 6 месеци и остатак нова цена. То су мени понудили као старом кориснику. Али 12 месеци гратис ХБО премијум. То им је тренутно акција.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
I SBB i MTS nemaju ponudu za korisnike koje boli uvo za TV (kao što sam npr. ja), što je porazno, ali samo odslikava stanje na tržištu i šta se desi kada se ima duopol.

A jeli imaju neku "uobičajenu" ponudu za produženje ugovora?

Mislim da je "uobicajena" ponuda 4 meseca po dinar samo ako prelazis na veci paket od dosadasnjeg. Meni su ponudili 24 mes po staroj ceni, sa duo gold extra na eon trio premium

Daju i 4 meseca po 1dinar ZA STARE KORISNIKE ali to nigde ne piše. Moraš da im kažeš da dolaziš u MTS, Supernovu ili Orion i za nekoliko dana te zovu i nude 4 meseca za 4 Dinkića

Hvala, to je sasvim dobra ponuda.

Ne daju ništa ako ne pregovaraš.

Da li mozete da mi kazete koju aparat je najbolje da uzmem da pojacam wifi signal u kuci? Imam ssbov beli ruter veliki.

Мени је женски глас изнапричао бајке како за само 400 динара више треба да пређем са трио силвер на Еон и добио бокс и још штошта. Кад сам јој рекао да ме то штошта и бокс не занимају онда је понудила Еон лајт и да ћу тако да уштедим читавих 50 динара. Пристадох, само да је скинем са грбаче, али кад је дошао анекс уговора, једна ставка је била уговорна обавеза, и нисам хтео да се обавезујем за ситне паре. Стиже ускоро оптика и код мене, најмање што ми треба је уговорна обавеза. Истрпећу их још неколико месеци.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Okrenite obrnite jedino resenje i efikasno kabal do drugog dela kuce pa onda neki tenda ili bilo koji ruter. Mi smo sve probali ali dok nismo kabal provukli sve je bilo uzalud.

Da li kod za Eon aplikaciju za Smart TV radi van SBB mreže?

Ne mislim na paket EON van SBB mreže već na kod sa regularnog naloga.

Sent from my iPhone using Tapatalk

radi
ali zavisi od mreže koji će kanali raditi, a koji ne

Nije pola kanala... verovatno je "pola" kanala zbog kojih si ti "pozajmio" nalog ali nije pola od 240+ kanala. Pretpostavljamo da si u Srbiji, van ex-YU naravno da ne radi većina kanala...

Ne radi, neki dan dao drugaru u Nemackoj da proba i kaze da uglovnom ne radi nista, morace neki VPN da pazari.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li vredi cimati se oko zamene cisco 3928s za TC2121 ili Ubee, najvise me zanima da li je kod ova dva bolji domet WiFi

Da li vredi cimati se oko zamene cisco 3928s za TC2121 ili Ubee, najvise me zanima da li je kod ova dva bolji domet WiFi
Из мог искуства Убее задовољава твоје потребе. Имао сам све наведене.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

A TC 2121, u slucaju da nemaju Ubee?

radi
ali zavisi od mreže koji će kanali raditi, a koji ne
A na sbbu rade svi?

Uzeo bih jedan koji bih nosio na vikendicu, tamo na vip vikend netu šta radi radi, ali me zanima da li bi radio pristojno kod kuće kao drugi uređaj umesto d3 minija, zbog premotavanja.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Na vikend netu (vip) ti rade svi.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Na VIP-ovom vikend netu radi sve perfektno kao da si u SBB mrezi ( naravno ako ti je dobar VIP signal ), i na SBB mrezi ga koristim kao drugi uredjaj bez ikakavih problema.

Ja danas potpisao zahtev za raskid ugovora.

Kada sam rekao da želim da raskinem ugovor konačno su me pitali zbog čega i rekli su mi da mogu da mi ponude četiri meseci za po dinar.... Rekoh, sada je već kasno...

Inače u SBB poslovnici na Trošarini ima četiri šaltera i na sva četiri su u tom trenutku došli da raskidaju ugovor...
Ja sam pre neki dan bio da raskinem saradnju. Samo me je šalteruša pitala bukvalno " a što". Ništa nisu nudili niti bih pristao. Čekam sad da istekne ovih mesec dana i odoh na optiku 12 meseci po dinar...

Послато са MI 8 помоћу Тапатока

Imam par pitanja, pa molim nekoga ko se vise razume, da mi odgovori. Juce mi je pusten novi paket EON PREMIUM. U razgovoru sa operaterom sam se dogovorio da mi sva oprema ostane ista. To podrazumeva i MODEM (ne ruter) EPC3208. Zena sa kojom sam pricao mi je rekla da novim korisnicima daju neki novi modem, zaboravio sam ime (valjda neko od vas zna o kom modelu je rec), ali ona mi je rekla da misli da je ovo bolji modem i nema potrebe da menjam, na sta sam ja pristao. E sad, u cemu je problem. Probleml je sto je deklarisana brzina 500/50 mbps, a meni je PREKO KABLA, 350/45(48). Ok, upload je manje vise taj koji treba da bude, ali download je znacajno nizi od tih deklarisanih 500 mbps. Sad treba njih da zovem, ali posto cu se, znam vec unapred, susresti sa gomiliom sablonskih odgovora, hteo sam prvo sa vama da vidim u cemu je zaista problem. Dakle prvo me zanima, posto se secam kao kroz maglu da sam bas ovde negde citao o tome, da li je ovaj modem koji ja imam dovoljno dobar, odnosno da li ima dovoljnu propusnu moc da moze da podrzi 500 mbps? Drugo, pre godinu dana sam nesto menjao po kuci i izmedju ostalog sam problacio novi lan kabl. Ovo je taj kabl koji sam provukao. Da li taj kabl podrzava ovu brzinu? Da li moze da bude problem jos u necem trecem, a da ima veze sa mnom, a ne SBB-om?

EPC3208 ne podržava 500Mbps u download-u. Tih ~350 je neki maksimum koji može da ostvari.
Imaš izbor: ili da ti daju neki od rutera koje sada koriste (Ubee ili Technicolor) i dobiješ svih 500Mbps, ili da se pomiriš sa 350Mbps i zadržiš modem. Nove, brže modeme nemaju, bar ne za fizička lica.
Pozdrav

Za Cat 5 kabl pise da ide do 100Mbps. Tebi bi trebao Cat 5e kabl koji ide do 1000Mbps.

Probao sam testa radi neki kratki kabl 5E i spojio na modem direktno i ista stvar. A i da kabl podrzava do 100 mbps, ne bih onda imao ovih 350 koje sada imam.

EPC3208 ne podržava 500Mbps u download-u. Tih ~350 je neki maksimum koji može da ostvari.
Imaš izbor: ili da ti daju neki od rutera koje sada koriste (Ubee ili Technicolor) i dobiješ svih 500Mbps, ili da se pomiriš sa 350Mbps i zadržiš modem. Nove, brže modeme nemaju, bar ne za fizička lica.
Pozdrav

Da, to sam bas u medjuvremenu ukapirao. Sta onda da radim? Sta je od tih rutera sto nude bolje? I da li mogu nekako da to upakujem sa svojim ruterom, a da izbegnem dupli NAT?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno