Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta raditi onda?
Sutra dolazi monter za klime,ako stupimo u kontakt sa dobavljacima sta bi im mogli reci kako bi mozda nesto uradili po tom pitanju,softver,elektronika...

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Pa sta da im kazes, neces taj model jer postoji problem, lako se to vrati uvozniku. Vidi ti sta ces drugo da izaberes.

Tapatalk from Poco loco

Kakav je to uvoznik kad prodaje i dalje klimu sa manom? Nek rese to pa nek prodaju posle.

Pricam s bratom i on kao ma nema veze nek ugrade sutra valjds ce raditi normalno mad zaladi,tako da cu javiti utiske kad pocne da ih koristi.

Nijedan Gree nije radio do sad tako, bar niko nije prijavljivao. Nece to nista bolje raditi kad bude hladnije.

Ostavi da radi duze, dan, 2, pa onda javi da li spusta.
Zavisno od algoritma, moguce je da gruva veliku potrosnju jer se brzo hladi prostorija, pa onda skonta da je ugrejala i gasi naglo.
Ako zaista radi tako kako su rekli i duze vreme, onda vrati i reci nam ovde, da ih drugi izbegavaju, pogotovo sto je zbog cene medju popularnijim modelima.

Da li ce inverter ako podesim fiksnu temperaturu raditi 24/7 da odrzava tu temperaturu uz potrosnju 500-1000Wh ili ce se paliti/gasiti po potrebi?

Znam da nisu kao on/off klime i da potrosnja varira od rada u trenutku, zanima me da li prelazi u neki "standby" mode kada se dostigne temperatura.

Sutra dolaze da urade montazu :D

Poslednja izmena:
Sta raditi onda?
Sutra dolazi monter za klime,ako stupimo u kontakt sa dobavljacima sta bi im mogli reci kako bi mozda nesto uradili po tom pitanju,softver,elektronika...

Pa sta da im kazes, neces taj model jer postoji problem, lako se to vrati uvozniku. Vidi ti sta ces drugo da izaberes.

Tapatalk from Poco loco

Pricam s bratom i on kao ma nema veze nek ugrade sutra valjds ce raditi normalno mad zaladi,tako da cu javiti utiske kad pocne da ih koristi.

Ostavi da radi duze, dan, 2, pa onda javi da li spusta.
Zavisno od algoritma, moguce je da gruva veliku potrosnju jer se brzo hladi prostorija, pa onda skonta da je ugrejala i gasi naglo.
Ako zaista radi tako kako su rekli i duze vreme, onda vrati i reci nam ovde, da ih drugi izbegavaju, pogotovo sto je zbog cene medju popularnijim modelima.

Na sve ovo cu samo reci da ako sada vrati nece imati trosak demontaze i ugradnje nekih drugih klima.

Meni nije jasno sto se uopste nadas da ce biti dobro kad su se dvojica (cini mi se) ovde zalili da slabo spusta potrosnji i da je bucna...

JEFTINIJE je odma vratiti, otkazati montere i poruciti drugi par.

Podesis i zaboravis. Kako ce da radi zavisi od klime, uslova unutra i napolju, mnogo je faktora. Ja se ne opterecujem previse sa tim, podesim i ne razmisljam. Sad kada je toplo sigurno ce da se pali gasi jer ce brzo da zagreje prostor. Kad bude hladnije radice cesce uz manju modulaciju. Meni sa minimalnom modulacijom od 300W odrzavaju kucu 4 klime cak do nekog blagog minusa, mozda cak i do -5C.

To reci mom bratu,on insistira da se montiraju i veruje da ce sve biti ok

Kad pominjete Fujitsu LU, onda mislite na LUCA model, zar ne?

Ima li neko saznanje kakav je model KMTA? U cenovnom rangu je sa LMCE,a jeftiniji je od LUCA modela s obzirom na to da pominjete KGTA.

Ne razumem se previše, ali mislim da je KMTA naslednik modela LMCE, a KGTA modela LUCA. Specifikacije govore da su u pitanju slabije klime sa većom efikasnošću, ali kolege i (veća) cena kažu da su u pitanju fore radi ekološkog i marketinškog klasifikovanja, te da su ipak ti modeli malo bolji od svojih prethodnika (barem tako ide priča za KGTA).

Da li bi neko od korisnika Muse bio voljan da snimi taj rad i okaci, kao i deklaraciju na vanjskoj i unutrasnjoj?
Muse je klima koja je ista kao moja Lomo Regular, samo sa malo razlicitim dizajnom unutrasnje.
Za moj Lomo Regular mogu potvrditi da modulacija nije bajna, i to sam navodio. Na 300njak wati moze najnize modulirat, na nekih 320 sam je hvatao da radi u kontinuitetu najnize. Max joj je 1900+, skoro 2 kw(iako je deklarisani max 1500w).

Pozdrav. Treba mi malo pomoć koju Inventer klimu da uzmem odp. 500 do 600 Eura
u Pitanju je kuća bez izolacije trenutno.stolarija Pvc,spojanji zid cigla ipo ( 40 cm) visina 2.85 m.plafon karatavan.klima bi se koristila za hlađenje i zimi možda 4 meseca ili kombinovano sa CG.
Za grejanje mi je sad prioritet dnevna + 2 sobe.
U planu je de se ugradi ( Centralno radijatori na Gas ) ako uspemo možda još ove godine.
Prikačiću sliku kako je raspored i gde sam mislo klimu staviti
Pogledajte prilog 290575

Evo par komada na koje sam mislio: Mideu i Gree ne bi uzeo ja bi nešto treće (možda Fujitsu ASYG 12 LLCE ) dosta vas pisalo da služi klima...

Bosch inverter klima uređaj 12 btu CLIMATE 5000 - 50 000
Fujitsu DC inverter ASYG 12 LLCE -56 000
Fujitsu ASYG12KPCA / AOYG12KPCA -58 000
Mitsubishi inverter MSZ HJ35VA MUZ HJ35VA 12000bty - 60 000 -62 000

Znači ne treba da mi greje celu zimu,samo sad trenutno da dogreje dok ne bude hladno.

ja mislim da je to slucaj samo zato sto se gree gase na 500w,pa narod istripovao na 1000w,pogotovo oni sa japancima koji su videli il osetili kako radi klima na 200w,
rade i na vise od 1000w al trenutno,pa obaraju do 520w i onda gase kompresor a ostaje turbina sa 20w
i bergeni i gree bez razlike
mada i Haier isto mada reklo bi se tise,mozda kao vivax,vox

Poslednja izmena:
Poluinverter što bi neki rekli.

Elem, od zanimljivih novina, Danci počeli da uvode sistem "pretplate" za toplotne pumpe. Da se smanje investiciona ulaganja, firme nude model pretplate gde se plati neka suma za uvođenje, firma odradi kompletnu instalaciju, i posle je zadužena za održavanje, i eventualne popravke, a korisnik izdvaja za to neku mesečnu sumu. I dalje povoljnije od drugih vidova grejanja (gas/nafta/struja).

Otkud 500? Sad sam ti napisao da moj Lomo Regular na 300 wati modulira. Lomo economical( u Srbiji best buy na 200-250). Hansol na 180. Ovo je sve provjereno.
Amber i U crown nemaju nisku modulaciju al nije im to ni namjena.

ja mislim da je to slucaj samo zato sto se gree gase na 500w,pa narod istripovao na 1000w,pogotovo oni sa japancima koji su videli il osetili kako radi klima na 200w,
rade i na vise od 1000w al trenutno,pa obaraju do 520w i onda gase kompresor a ostaje turbina sa 20w
Gree Viola odrzava na 300W, 50% skuplji japanac na 250W.
Viola ima grejac tacne i grejac kompresora koji ne znam kada rade.

Nijedna 12ica ne treba da se gasi na 500W, to je previse, a kamoli spomenutih 1000w.

Bilo bi lepo da nam neko okaci video modulacije te Muse klime.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Nema tu šta da se tripuje, sada su merači potrošnje dostupni svima i jeftini (2000din), ne verujem da je to neko napamet ofrljao, a ostali potvrdili. Bas ću da pogledam šta pišu na Elitu

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Slazem se, 500W je prerano za gasenje. 70% zime ce se tako paliti i gasiti, to nije nacin na koji treba klima da radi.

Tapatalk from Poco loco

Evo par komada na koje sam mislio: Mideu i Gree ne bi uzeo ja bi nešto treće (možda Fujitsu ASYG 12 LLCE ) dosta vas pisalo da služi klima...

Bosch inverter klima uređaj 12 btu CLIMATE 5000 - 50 000
Fujitsu DC inverter ASYG 12 LLCE -56 000
Fujitsu ASYG12KPCA / AOYG12KPCA -58 000
Mitsubishi inverter MSZ HJ35VA MUZ HJ35VA 12000bty - 60 000 -62 000

Znači ne treba da mi greje celu zimu,samo sad trenutno da dogreje dok ne bude hladno.

Boš izbaci sa liste.

Slazem se, 500W je prerano za gasenje. 70% zime ce se tako paliti i gasiti, to nije nacin na koji treba klima da radi.

Tapatalk from Poco loco

Jbm li ga, LG P12EN gasi na malo ispod 500 W, ali se bar kod mene nalazi u relativno velikom prostoru, pa se ne gasi i ne pali često. Da je u malom prostoru, ne bi valjalo.
Kako god bilo, inverter (sem ako nije baš težak krš) opet bolje održava zadatu temperaturu od bilo kojih drugih grejnih tela.

Svakako, bolje je da ide niže na grejanu, mada je sve ispod 250 W upitno u grejnoj sezoni zbog subjektivnog efekta rashlađivanja kada se nalazimo na liniji strujanja vazduha.

Ne pricamo o ciframa ispod 250w vec o onome izmedju 250-500W gde ce grejati pola zime realno. Znam zato sto imam nocriu koja mi pola zime radi ispod 600W za ceo stan od 65m2. Moze da spusti na 260-270W minimalno i to je vise nego ok za toliku krmacu i uopste nemam problem da mi deluje da duva hladno jer uspori i vent dosta. 500W mi je bukvalno kao da pola zime imam on/off klimu, jednostavno nije to to, nema komfora onako kako je zamisljeno.

Gree Muse<<<
ne znam da li sam ja spomenuo prvi put verovatno jesam za to gasenje na oko 1000w u ovom prelaznom periodu. Te dve klime sto sam gledao i preporucio ljudima iz dobre namere jer sam gledao prosle zime Violu kako radi u nadi da ce i Muse model isto ili bolje raditi.
Dakle obe identicno i koracima od 2-3w podizu potrosnju do oko 1200w, dosta brzo spuste na 1100w pa oko 1000w se zadrzavaju i spuste posle 10min na tih 954w i ugase do sledeceg paljenja. Snimao nisam jer nisu moje licno a ne volim da ljude gnjavim oko toga ako bas bude prilike naravno da hocu. Naravno javicu kad bude bilo hladnije ako se situacija promeni i prestane da gasi.
Imam samo ovu sliku tada kad sam merio.

Pozdrav svima. U potrazi za inverterom, u poslednjih mesec dana iščitao sam sigurno poslednjih 200 stranica ove teme. Na kraju sam doneo odluku i kupio Fujitsu ASYG12KMTA, noviji model, za prostoriju od 25m2, sa 5cm izolacije, uključujući tavan, i ugrađenom pvc stolarijom.

Pošto vidim da se u poslednje vreme javilo više ljudi sa pitanjima kakva je ova klima, i uopšteno ovi novi Fujitsu modeli, trudiću se da s vremena na vreme pišem neka svoja iskustva sa ovom klimom.

Elem, juče sam je prvi put probao na grejanju u trajanju od nekih pola sata-45min i moje zapaženje je da je klima izuzetno tiha. Spoljna jedinica se nije čula čak i sa otvorenim prozorom. Da napomenem da su stavljene cevi dužine 3.5m sa antivibracionim gumama. U sobi je u trenuku startovanja klime bilo 23 stepena, napolju oko 16-17. Setovao sam je na 25 i sa meračem pratio potrošnju. Odmah je povukla nekih 500w a zatim u naredna 3-4min smanjivala na 350, 300 pa na 250 da bi posle 7-8min potrošnja bila konstantnih 120w-140w sa povremenim i kratkim izletima do 230-240w.

Sve u svemu, ja sam za sada zadovoljan. Videćemo šta će nadalje biti.

Napisao sam iskustva sa klimom Fujitsu Asyg12Kmta ali koliko vidim taj post nije vidljiv. Zamolio bih moderatora da odobri taj post kao i sve buduće jer teško ćete na ovaj način privući nove članove.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno