poprilicno je lako i svedeno je sad maksimalno jer u sustini samo CBG i dalje aktivno radi na romovima i to dva - miui port i aosip tj klot android rom.i dalje ima relativno svez EUI rom ali on je do daske modovan i u sustini je za hc publiku.postupak je lak,ali ako te mrzi da se petljas (ne krivim te ni najmanje,ja sam izludeo ovo par dana od sitnih bubica i to nisam bas pocetnik niti mi je ovo prvi fon po kojem petljam) nije problem da se odradi.
moja preporuka narocito za klinca bi bio MIUI port i to zbog find my phone i emergency sos-a (znam,malo crno razmisljanje),ali ni AOSIP nije losa varijanta.za MIUI port treba xiaomi nalog,ali to bar nije problem da se napravi.
imas i dalje standardnu plejadu,LOS,aosp extended,crdroid itd ali skoro sve manje vise je napusteno i ne bih isao na njih,iako je skoro svaki od njih bio ili final ili jako blizu tog statusa tj ispeglan koliko su mogli,opet,ako iskoci neki tezak bag mora da se trazi drugi rom,dok CBG-ovi mogu da se gaze jedan sa drugim i on i dalje aktivno radi na njima (npr miui port sa miui portom,EUI njegov sa EUI-jem itd).
ako budes hteo ili neko drugi mogu ja popisem sve sta kako.