Šta je novo?

LeEco Le Max 2

ima neko twrp kojem mtp radi na win10?flesovao sam poslednji stable,neku CBG verziju,i dzabe,mtp nikako ne mogu da osposobim...menjao sam i racunar i vise kablova (mada ne bi mogao da pristupim fastboot-u i da flesujem twrp da je do toga...).

nikako mi ne nedostaje ovo besomucno akanje sa adb i ovim glupostima.

Probaj sa disable mtp pa onda enable.
Ili prvo disable, istekaj usb, pa enable i ubaci usb kabl.

ma kakvi,brisao sam i u registry-ju filtere,probao i te testing verzije,disejblovao,inejblovao,izvrteo 5 varijanti drajvera...jedino sto mi pada na pamet je da je firmware mnogo star (mislim da je cak neka 19s verzija) i da je tu problem.nemam otg varijantu da ga flesnem,a kao pravi *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* izbrisao sam sistem koji je bio pa ne mogu da ga skinem direkt na telefon.

jel' moram qfil pa sve iz pocetka ili postoji neko resenje?

edit: win10 problem,tj poslednjih buildova...resenje je da se rucno odabere standard mtp usb device drajver u device manageru:

https://www.droidviews.com/fix-mtp-driver-installation-on-windows-10/

(resenje pod 1.2 2. Install the MTP USB Device Driver)

Poslednja izmena:
Moze li pomoc. Imam Le Max 2 vec par godina. Prvo bio kod zene, pa kod klinke i sad kod najmladjeg clana zavrsio. Medjutim, ima android 6. Nisam vican zezanju sa romovima. Da li je neko voljan da mi ubaci neki android 9 rom (platio bih). Dolazim cesto za bg pa bi mogao da ostavim fon (a mogu i da posaljem kurirom).

Fon ne bih menjao, jer mi je idealan za klince zato sto ni jedan deo nije skuplji od 15eu. Do sada menjao ekran i bateriju. A android 9 mi treba zbog Firtnite.

poprilicno je lako i svedeno je sad maksimalno jer u sustini samo CBG i dalje aktivno radi na romovima i to dva - miui port i aosip tj klot android rom.i dalje ima relativno svez EUI rom ali on je do daske modovan i u sustini je za hc publiku.postupak je lak,ali ako te mrzi da se petljas (ne krivim te ni najmanje,ja sam izludeo ovo par dana od sitnih bubica i to nisam bas pocetnik niti mi je ovo prvi fon po kojem petljam) nije problem da se odradi.

moja preporuka narocito za klinca bi bio MIUI port i to zbog find my phone i emergency sos-a (znam,malo crno razmisljanje),ali ni AOSIP nije losa varijanta.za MIUI port treba xiaomi nalog,ali to bar nije problem da se napravi.

imas i dalje standardnu plejadu,LOS,aosp extended,crdroid itd ali skoro sve manje vise je napusteno i ne bih isao na njih,iako je skoro svaki od njih bio ili final ili jako blizu tog statusa tj ispeglan koliko su mogli,opet,ako iskoci neki tezak bag mora da se trazi drugi rom,dok CBG-ovi mogu da se gaze jedan sa drugim i on i dalje aktivno radi na njima (npr miui port sa miui portom,EUI njegov sa EUI-jem itd).

ako budes hteo ili neko drugi mogu ja popisem sve sta kako.

Ne bih da rizikujem da brikujem fon.

opet,i za to je za ovaj fon rizik minimalan,jer podrzava i ima po netu qfil.ali,ponuda stoji,meni je to koji minut posla,i sve fajlove imam jos na kompu. :)

Ok. Ajd cucemo se za vikend ako može. Da probam. Radim prvu smenu u igraonici u nedelju (znači ništa). Daćeš mi uputstva i linkove. Mada može i preko team viewera da prebacimo fajlove. Naravno, ako si slobodan.

Ok. Hvala.

@Orchard
Druže, daj neku preporuku za rom. Radi se o telefonu moje supruge, zeza je zvuk u slušalici-slabo se čuje. Ništa specijalno joj ne treba-akcenat na stabilnost i trajanje baterije. Za flesh nije problem.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

@Orchard
Druže, daj neku preporuku za rom. Radi se o telefonu moje supruge, zeza je zvuk u slušalici-slabo se čuje. Ništa specijalno joj ne treba-akcenat na stabilnost i trajanje baterije. Za flesh nije problem.

Ko ima problem sa slušalicom, ona da čuje ili sagovornik.
Ja koliko znam svi custom romo i koji niu na EUI osnovi imaju eho prilikom razgovora.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Na lemax2 se slabo čuje. Čitam da dosta primeraka ovog modela ima isti problem. Pomaže li tu neki Rom ili ne.

Poslednja izmena:
Ja sam problem rešio preko Alija. Naručio deo sa alija i zamenio kada sam menjao bateriju. Sad radi ko sat. Drugar našao fen za elektro uređaje na buvljaku za crvenu. Posle pratili tutorial na YT. Imao sam tada Le 2 i Le Max 2 i oba su imala isti problem. Naručio zamenske delove preko Alija za par dolara. Kad sam već otvarao Le Max 2, zamenili mu i bateriju (ona bila 9 dolara).

Ja sam problem rešio preko Alija. Naručio deo sa alija i zamenio kada sam menjao bateriju. Sad radi ko sat. Drugar našao fen za elektro uređaje na buvljaku za crvenu. Posle pratili tutorial na YT. Imao sam tada Le 2 i Le Max 2 i oba su imala isti problem. Naručio zamenske delove preko Alija za par dolara. Kad sam već otvarao Le Max 2, zamenili mu i bateriju (ona bila 9 dolara).
I to uzimam u razmatranje. Zvučnik u slušalici na ali košta oko 1€.
Koju bateriju si stavio? Vidim da ima u ponudi i neke od 5900mA (ako je istina to što pišu)

I mene zanima neka dobra baterija...posto obično lazu za kapacitet.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Screenshot_20200124_202703.jpg

Uzeo ovu gore. Drzi xtra. Accu battery potvrdjuje kapacitet.

pre otvaranja do kraja rekalibrisati postojecu.ja sam na ovom odradio i cak iznenadjen sam koliko sam povratio.

Kako se radi rekalibracija? Da znam za ubuduce.

u sustini prvo ispraznis telefon (pozeljno ne akajuci ga previse da bi sto pre ispraznio bateriju) dok se sam ne ugasi,pa palis besomucno nebitno do kog stadijuma boota dolazi (dal ulazi u sistem,ili se gasi na animaciji) dok ti sam firmver telefona ne kaze da je prazna a u slucaju ovog fona je crveno svetlo na notifikacionom ledu.onda ga tako ugasenog stavis na punjac i cekas da se do kraja napuni (opet,ne zareci ga qc punjacem ako je moguce),upalis i ako ne bude na 100 posto ugasis opet,upalis i sve tako dok se ne poklopi da je i u OS-u na 100 posto.

ponekad,kao u mom slucaju je situacija toliko losa da treba odraditi i dva puta.necu da se gadjam ciframa ali dobio sam baaas znacajno.

Poslednja izmena:
Poz svima... Posto ce LeMax da koristi junior ako mu zatreba za skolu, koji rom oreporucujete da fleshnem. Trenutno je na njemu neki Carbon CR 6.1 rom, nijesam siguran dok ne bih pogledao koji je twrp trenutno instaliran...
Dakle, rom, kernel, twrp verzija. Da je stabilan, fluidan, solidna baterija (u mjeri realnog)... Mislim, radi na ovome sve kako treba ali...

AOSP extended by shivatejapeddi, Android 9 pie. Moraš i njegov twrp baš za pie. Meni je taj radio perfektno. Bateriji se ne nadaj, ispodprosečna je za današnje standarde na bilo kojem romu.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Poslednja izmena:
AOSP extended by shivatejapeddi, Android 9 pie. Moraš i njegov twrp baš za pie. Meni je taj radio perfektno. Bateriji se ne nadaj, ispodprosečna je za današnje standarde na bilo kojem romu.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Ma ok za bateriju, svakako da ne ocekujem cudo ali rekoh da ne stavljam rom koji će da je posrče brzo i za nekadašnje standarde... Hvala na sugestiji svakako...

Ma ok za bateriju, svakako da ne ocekujem cudo ali rekoh da ne stavljam rom koji će da je posrče brzo i za nekadašnje standarde... Hvala na sugestiji svakako...

Ako ti taj rom koji imas radi i ne secka onda samo lepo odradi jedan lep restart i predaj sinu. Ne treba njemu sada ne znam sta, moze na net po potrebi moze da se javi da poslaje poruku i da kucka na drustvenim mrezama ako mu to dozvoljavas.

Naravno pre restarta sve prebaci sto ti treba na racunar.

Nazad
Vrh Dno