Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oktobar 2019 do sada,

S&P 500 Index:

SPX.jpg

BTC

BTC.jpg

Kako je danas SPX skočio 1,2% BTC otišao na 10700

Poslednja izmena:
Jedno pitanje , dali neko od vas koristi EXDODUS desktop wallet???
Mislim da prebacim na njega novcice, sada su na CEX.

Hebo wallet ako ti neda da sam podesis transaktion fee.
Koristim ledger i trust wallet na mob kao hot wallet.

Misio sam na to koliko je siguran , da ne bude sutra error 404... :)
I da oni puknu sutra (a nisu od 2017 pa na ovamo), ti i dalje imaš svoj seed i nisi uslovljen samo jednim programom. Ista sredstva možeš na istom kompjuteru da vidiš u 5 različitih novčanika, pa eksperimentiši :)

Misio sam na to koliko je siguran , da ne bude sutra error 404... :)

druze moj ako vec koristis software wallet koristi na nekom sistemu koji ti je samo za to ne cekaj moju sudbinu.

osmo karkterni password mi je na exodusu razbijen isit dan kada su mi i sve ostalo pokrali jazzima 4 cifre taj password exodus ima 8 karaktera malo veliko islovo i znak tako da imas cist sistem samo za takve stvari koji ni zasta drugo ne koristi

Poslednja izmena:
Uh, malo je 8 karaktera. Ja sam jos pre 5 godina stavljao 40 karaktera na btc, ltc i dash wallet.
Previse puta sam pukao da bih se sa time igrao. Kasnije sam uzeo trezor. Ko ima preko 1000e u novcicima mislim da mora da se pobrine da ima i hw wallet. Imam i jedan lap koji mi sluzi samo za berzu i sto se cuvanja tice sasvim mirno spavam.
Problemi ce poceti kada se novcici prodaju, gde i sta s parama. Onda se plasim da neke menjacnice ne puknu.

Sto se cene tice i dalje uzivajte opusteno do 11K kada je moguce da se odbijemo na 10600. Jace padove jos uvek ne ocekujem.

Tapatalk from Poco loco

Svejedno je da li imaš 8 ili 40 karaktera na walletu ako zakačiš keylogger. Mislim da više niko ne razbija šifre brute force-om

Poslednja izmena:
Postoji tema o walletima . Ne mora na ovu temu sve.

uravo i to nema druze cist sistem i HW wallet za*mjau**mjau**mjau**mjau* radnju. Taj osecaj kako vidis gde su koini otisli a ne mozes nista

Sto se cene tice i dalje uzivajte opusteno do 11K kada je moguce da se odbijemo na 10600. Jace padove jos uvek ne ocekujem.

Nazire se bearish divergence na 1h TF. Nisam snimio 4h TF, na poslu sam sad pa ne mogu da se sastavim, ali ako se desi i tamo kontam da idemo na dole, mada ništa ozbiljnije za sad.

Ako se cena odrzi iznad 11K krenuce altovi gore. Obzirom da su altovi malo kalirali zadnjih par dana to je sasvim realno.

Tapatalk from Poco loco

S&P 500 Index mrdne i odma i BTC za njim doslovno sada veliki kolo vode, bice nam kako oni odluce...

Ako se cena odrzi iznad 11K krenuce altovi gore. Obzirom da su altovi malo kalirali zadnjih par dana to je sasvim realno.

Trejderi su primetili dvostruko dno na BTC.D i potrčali da prebace altove u Bitcoin. BTC je već davno zreo da pokuša da povrati deo dominacije, ali ne očekujem bog zna koliki uspeh od tog pokušaja.

altovi jesu u padu zadnja 4 dana i ocekivano je sutra da se malo oporave, ali idemo opet u vikend i vrlo izvjesno nastavak pada prema BTC-u, a ni BTC ne ocekujem da nesto ide puno gore, mogli bi imati crveni vikend :)

Uniswap je u četvrtak napravio svoj novčić - UNI. Odmah su podelili za džaba 150 miliona UNI-ja. Svako ko je do 1. septembra, makar samo jednom povezao svoj MetaMask sa Uniswap-om i čak samo probao jednu neku transakciju, koja se npr. završila i bezuspešno zbog preopterećenosti mreže u tom trenutku - sada može da ode na Uniswap i pokupi 400 UNI-ja. Jedan UNI se trenutno vrti na oko $6, preključe je u jednom trenutku bio prešao $8.

Pa eto... ne pratim ove teme ovde na forumu, ali mi pade na pamet da možda postoji neko ko ni ne zna da ima jedno 6 ETH-a, koje samo treba da pokupi. Na Uniswap sajtu piše da ima 12.000 slučajeva samo kao gore opisanih - jednom su povezali Uniswap i MetaMask, pokušali neku konverziju, nisu uspeli, otišli i nikada se više nisu pojavili.

Uniswap je u četvrtak napravio svoj novčić - UNI. Odmah su podelili za džaba 150 miliona UNI-ja. Svako ko je do 1. septembra, makar samo jednom povezao svoj MetaMask sa Uniswap-om i čak samo probao jednu neku transakciju, koja se npr. završila i bezuspešno zbog preopterećenosti mreže u tom trenutku - sada može da ode na Uniswap i pokupi 400 UNI-ja. Jedan UNI se trenutno vrti na oko $6, preključe je u jednom trenutku bio prešao $8.

Pa eto... ne pratim ove teme ovde na forumu, ali mi pade na pamet da možda postoji neko ko ni ne zna da ima jedno 6 ETH-a, koje samo treba da pokupi. Na Uniswap sajtu piše da ima 12.000 slučajeva samo kao gore opisanih - jednom su povezali Uniswap i MetaMask, pokušali neku konverziju, nisu uspeli, otišli i nikada se više nisu pojavili.
Jel to ima veze sa Swap coinom?

Honor 8X [emoji108][emoji41]

Sad bi mogli da prokomentarisemo isplativost da se odredjeni deo eth ulozi u eth/usdt pool na uniswap-u. Da li ima neko na forumu da je bio liquidity pool provider?

Iznenadjujuce da altovi nisu krenuli jos uvek. Izgleda da se ceka konacni raslet, jel btc ide preko 11500 ili ne. Za sada sell strana ne prodaje sto mi je sasvim logicno obzirom da se akumulira. Videcemo sutra ili prekosutra napad gore sasvim sigurno. Posle toga altovi moraju da opale.

Tapatalk from Poco loco

Jel to ima veze sa Swap coinom?

https://www.coingecko.com/en/coins/...vW3SXnbG5HbyCizvoL57nvAC2m8uC6cYtx4HRIaqWIezA

Sad bi mogli da prokomentarisemo isplativost da se odredjeni deo eth ulozi u eth/usdt pool na uniswap-u. Da li ima neko na forumu da je bio liquidity pool provider?

Krajem avgusta je "neko" došao i grunuo novčića, u vrednosti od jedno 2-3 milijarde dolara, u prvih 12 pool-ova na Uniswap-u. Ako je do tada i bilo neke koristi od tih velikih pool-ova, sada je, ja bar tako mislim - više nema. Sve ti zavisi i od toga koliko novaca ubaciš u pool. Što manje novaca staviš - veća ti je, procentualno, provizija za konverzije itd. Što češće menjaš pool-ove - imaš više provizija, je li.

U takvim pool-ovima, kao što je taj ETH-USDT (gde je jedan novčić vezan za $) - ti si na dobitku ako vrednost ETH-a padne do trenutka kada izvadiš novac iz pool-a... Ili ako držiš novac u pool-u neki duži vremenski period, tokom kojeg će biti dosta konverzija... tj. fee-a tebi, a na kraju vrednost ETH-a ne poraste mnogo u odnosu na USDT, tj. na $.
... A ako ETH skoči za npr. 20-30% - ti si na gubitku čak i da onaj "neko" nije ubacio svojih 400 miliona $ u pool (i time pokupio jedno 98% fee-a).

Uniswap sada, pa u naredna 2 meseca, daje (da tako kažem) "dodatni fee" u UNI-ju za 4 pool-a (pored tog ETH-USDT i za ETH-USDC, ETH-DAI i ETH-WBTC)... Ali... pogađaš? Onaj "neko" je već ubacio svojih skoro 1,5 milijardi $ u ta 4 pool-a, pa je i 98% tih UNI-ja njegovo.

Sve u svemu - mrka je to kapa... A, ɐƃıqǝɾ, da si na vreme otvorio jedno 500 novčanika (onako laganica, samo po 2-3 dnevno dok je bilo ovo koronisanje), sa svakim napravio po jednu sitnu konverziju na Uniswap-u ili, još bolje, po jednu namerno bezuspešnu - sada bi inkasirao milion dolara :)

^to vrv ni mama nekog iz UNI nije znala da treba da uradi. :)

Poslednja izmena:
Mrle, hvala na informacijama.

Da li postoji mogucnost da nekako kvantifikujemo trenutnu isplativost na nekom primeru, bez obzira koliko mala bila, mozda bi nekog zainteresovalo.

Takodje, sta je sa sansom da se udje bar nekako u pricu pa da ljudi spremno docekaju sledeci eventualni airdrop, pretpostavljam da je to i bio cilj ovog sada airdropa, da se sto vise ljudi zainteresuje i ukljuci.

Ima li neke zarade u uniswap liquidity pool-u?

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Iznenadjujuce da altovi nisu krenuli jos uvek. Izgleda da se ceka konacni raslet, jel btc ide preko 11500 ili ne. Za sada sell strana ne prodaje sto mi je sasvim logicno obzirom da se akumulira. Videcemo sutra ili prekosutra napad gore sasvim sigurno. Posle toga altovi moraju da opale.

I ja sam očekivao da ovaj dead cat bounce bude veći, ali po svoj prilici, ništa od toga. Prozor se zatvara, ako koliko sutra ovo ne krene, idemo polako u slom. Na slici je moj uobičajeni XLM, ispod smo 200 DMA bez snage da probijemo, skoro smo i prošli kroz oblak koji je uz to i flipnuo crveno. Izgleda da je gotovo.

Što je zapravo dobra vest, kad se tržišta slome, imaćemo šansu da se napunimo po dobrim cenama. Ako ne pronađem zlato ispod 60 evra za gram, ja sam spreman da pružim veću priliku kriptu.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    33.1 KB · Pregleda: 114
Ne nadaj se slomu, nista ozbiljno se nece desiti. Ne znam zasto se i dalje bakces sa zlatom pored kripta, to je za matorce rodjene polovinom proslog veka ;)

Sto si lijen, digitron u ruke i izracunaj, sve se zna sem procenta koliko bi ti love ulozio.

I kako kolega mrle rece, ako ulazes u neki pool alt/ustd, donji si ukoliko alt skoci gore, tako da nema free love tek tako.

Ja sam npr stavio deo novcica u Celsius Wallet i ubirem finu lovu svakog ponedjeljka.
A i cel token sam kupio, a on je bas fino raste.

Svako za sebe nek procjeni risk/reward.

Ne nadaj se slomu, nista ozbiljno se nece desiti. Ne znam zasto se i dalje bakces sa zlatom pored kripta, to je za matorce rodjene polovinom proslog veka ;)

Slom će se sasvim sigurno desiti, samo je pitanje kada i koliko. Ako BTC padne samo do nekih 8k dok se berze ruše, to ću smatrati kao izuzetno bullish znak. Što istovremeno ti je i odgovor na pitanje zašto zlato, jer kad si čuo da neko priča o slomu cene zlata? Diverzifikacija pod obavezno.

Bio sam planirao da sve utopim u stan, ali kako sada stvari stoje, lepšta polovina će mi dobiti posao pri mornarici, što sa sobom povlači i besplatan stan na korišćenje od države. Glupo mi je da kupujem kravu kad već dele mleko džabe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno