Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

S obzirom na to da PS5 neće imati ekskluzive, već će Sony-eve igre biti dostupne i na PC-u, izgleda da je vreme da se pređe u XBOX tabor. Serija S će čudo da napravi.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ne znam cemu iscudjivanje za cene igara, poslednje 3 ekskluzive u EU regionu su isle 69.99e, bilo je ocekivano da ce da podignu cene cim izbacuju digitalnu konzolu.
Opste je poznato kakve su cene u EU (posebno kada su akcije) i koliko Sony tu dere musterije, a ako podignu cene i u USA bice veselo. Ako MS ne moze da parira jednostavno to nas ceka, isto kao i sa Intel/AMD i NV/Radeon pricom gde jedan drzi primat na trzistu.

Jos ako usvoje Ubijev model pa bude 69.99/89.99/99.99 za vanila/gold/deluxe verzije igara bice odlicno :) Naravno okoreli fanbojcici ce uvek imati razlog da opravdaju takve poteze...

Odgledah prezentaciju sinoc, deluje vrlo mlako, ali izgleda da je tako kada nema aplauza i urlanja publike... :D

@bobster
Najjace ekskluzive ce ostati na PS5 platformi, mozda neke dovuku za EOL ciklus 5ice na PC, Ili eventualno jos neke sa PS4 koje ocekuju sequel na PS5, da bi povecali potencijalne kupce.
Ne znam odakle takva logika jer drugog razloga nemas da kupis Konzolu...
A jos manje logike ima uzeti Xbox koji tek nema dobar izbora naslova i gde je dobar deo na PC-u. U tom slucaju je bolji njihoh stream service da se obrne sta ima i batali

Poslednja izmena:
Ako cu samo po grafici suditi ovaj rani next gen mi je smejurija. Sacekacu def tamo do neke 2021-2022 sa kupovinom, ovo sto sad nude od igara je sve jako mlako jos. Dok ne najave neki Uncharted ili Tlou to ce biti pravo

S obzirom na to da PS5 neće imati ekskluzive, već će Sony-eve igre biti dostupne i na PC-u, izgleda da je vreme da se pređe u XBOX tabor. Serija S će čudo da napravi.

Neće first party dolaziti na PC, kao što vidimo na primeru Demon Souls. Samo third party za koje su platili konzolnu ekskluzivnost. Series S će imati probleme zbog malo rama, to potpisujem. Ne vidim što bi iko kupio za samo 100 dolara manje konzolu sa 6gb rama manje, ssd manji za 300GB i preko duplo sporiji GPU. Plus ništa od novih igara na launchu uz taj čuveni Gamepass... koji bi kao trebao da bude prednost. Kupiš Gamepass i opet moraš kupiti Cyberpank ili Assassins Creed ako si u tome...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Gamepass jeste prednost, ustedeo sam gomilu novca u poslednje dve godine.
Lose je bilo ovo sinoc, ali i dalje planiram da odradim upgrade, dok jos mogu da se uzmu pare za ps4pro.

Complete accessory package

sol-64890-PS5-packages-with-disc-complete-access-with-remote-camera-180133.jpg

PS5 console with DualSense wireless controller
Extra controller
Pulse 3D headset
DualSense charging station
HD camera
Media remote
$790

https://www.bestbuy.com/site/playstation-5/playstation-5-packages/pcmcat1588107358954.c

Poslednja izmena:
Pa Sony je rekao da ce u buducnosti sve vise Sony igara doci na PC, pa vidjet cemo.
I ne razumijem hype oko ovih remastered i remake igara, i pac man ima remake pa niko ne svrsava na istog, a sigurno je popularniji pac man od Demon Soul's.

I na game pass dobijas SVE Ms igre day one, kad ce Sony tako nesto da ponudi za ps+?
A vjeruj da ce Cyberpunk biti na game pass za god dana kao sto je bio i RDR2.
Kad je ono bio RDR2 na ps+?

Neće first party dolaziti na PC, kao što vidimo na primeru Demon Souls. Samo third party za koje su platili konzolnu ekskluzivnost. Series S će imati probleme zbog malo rama, to potpisujem. Ne vidim što bi iko kupio za samo 100 dolara manje konzolu sa 6gb rama manje, ssd manji za 300GB i preko duplo sporiji GPU. Plus ništa od novih igara na launchu uz taj čuveni Gamepass... koji bi kao trebao da bude prednost. Kupiš Gamepass i opet moraš kupiti Cyberpank ili Assassins Creed ako si u tome...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk
Ja sam ubeđen posle onoga sinoć da dolazi i Demons Souls posle nekog vremena, a da je jedina greška to što je to objavljeno pre vremena. ;)

Delim isto misljenje, verovatno je samo bio pogresan moment da to objave pa su na brzinu prepravili ili izvukli plan B video.

Inace, ovaj novi Sonijev menadzment je tragedija, katastrofalna komunikacija a konzolni ciklus jos nije ni poceo, ko zna sta nas jos ocekuje u narednim mesecima.

U vezi GP, sve je to super ali evo i GP poskupljuje i pre neki dan sam obnovio clanarinu misleci da konacno zavrsim novi Metro, kad ono nema ga vise, otisla igra jos u junu tako da sad samo mogu da je kupim ako hocu da nastavim sa istim sejvom.

Previse je sto ce igre biti 79.99 eura u Evropi
Zasto su toliko za EU a USA 69.99$ ? Razlika bukvalno 26$ u kursnoj razlici
Znam da je severna amerika primarno trziste ali ovo je bezobrazluk
I jos uvek ne znamo dal ce biti omoguceno deljenje naloga kao do sad
Hladan tus, sad sam se oladio maksimalno

Poslednja izmena:
Kako su krenuli i sony i ms sa pretplatama i ovim cenama igara oni treba da daju ovaj hardware dzabe uz igrice i pass-eve, tako da kupovina ove petice najbolje negde u aprilu da se kupi kad izadje ponesto interesantno i cene kad se fino regulisu a ps4 ga neka nek bleji ne vredi ga ni prodavati za 200 eur.

Igraće se PS4 bar još godinu dana, izlazi još igara.

Igraće se PS4 bar još godinu dana, izlazi još igara.

Sta godinu dana? Bolje sacekati slim verziju za 3 godine da se nakupe hitovi. Ionako ih nece biti da ih izbrojis na prstima jedne ruke

Poslednja izmena:
Inace, da li je logicnije uzeti verziju sa diskom, pa posle kupovati fizicke igre, koje ce mozda biti malo jeftinije ili sve to moze da se nadje i na PSS? Pitam, jer davno nisam koristio sadrzaj...

PS5 bih rezervisao u preorder-u u HU, ali ne znam da li mogu...?

Mene uopšte ne brine što nema sta novo da se igra pošto ni staro nisam igrao. Ako ga uzmem sa ps+ cu imati da se naigram.

https://www.theverge.com/2020/9/16/21440388/playstation-plus-collection-ps5-ps4-games-titles

Taman dok prednjem neke sa spiska počeće da izlaze nove zanimljive igre.

I moći ću da se fokusiram na jedan dva naslova istovremeno. Ovako na pc "nabavim" sve i svašta a na kraju ništa ne odigram do kraja. Kad budem morao da platim 70eur za igru ima i da je predjem.

Zavisi od trzista, ali sam u poslednje vreme u EU vidjao da su diskovi bili jeftiniji za neke jace naslove (RDR2,Spidey itd).
Kupis, odigras i kasnije preprodas, digitalnu ne mozes da preprodas sem ako nemas nalog za to.

70e ce biti u startu igre, diskovima ce brze padati cena, dok digitalnim malo teze.

Jedan mi je clan rekao to je R* njihovim igrama ne pada cena i posle nekoliko godina... Posle 6 meseci od izlaska igra je bila za ~35e dostupna, pre 6 za 20e, sad vec za 15e moze da se nabavi disk... Toliko o tome...

Poslednja izmena:
Digitalno sam uzeo samo Witchera i preorder CP77, sve ostalo za ove par godine koliko sam u PS taboru furam na disku. Daleko je jeftinije, kupis, predjes, prodas.. I normalno podrazumeva se da ne kupujes diskove kod pilicara.. Mada sad kako ce igre biti 70e, onda G***s i G***Cen**r mogu da ostave postojece cene i opet ce biti skuplji. :D Kod njih 100e po igri bice hahahahaha...

Osecam da ce veci problem bit cena igara nego konzole, kaskacemo za igrama od sledece godine a ne za konzolama. Kupis 4 igre taman koliko konzola :)

Zavisi od trzista, ali sam u poslednje vreme u EU vidjao da su diskovi bili jeftiniji za neke jace naslove (RDR2,Spidey itd).
Kupis, odigras i kasnije preprodas, digitalnu ne mozes da preprodas sem ako nemas nalog za to.

70e ce biti u startu igre, diskovima ce brze padati cena, dok digitalnim malo teze.

Jedan mi je clan rekao to je R* njihovim igrama ne pada cena i posle nekoliko godina... Posle 6 meseci od izlaska igra je bila za ~35e dostupna, pre 6 za 20e, sad vec za 15e moze da se nabavi disk... Toliko o tome...

Bas suprotno. Cesce budu popusti za digitalne igre (kad su praznici) nego diskovi.
Jeftinije je digitalno pogotovu kad podelis nalog s nekim. Mozes da prodas posle za malo manje para

Mene uopšte ne brine što nema sta novo da se igra pošto ni staro nisam igrao. Ako ga uzmem sa ps+ cu imati da se naigram.

Taman dok prednjem neke sa spiska počeće da izlaze nove zanimljive igre.

I moći ću da se fokusiram na jedan dva naslova istovremeno. Ovako na pc "nabavim" sve i svašta a na kraju ništa ne odigram do kraja. Kad budem morao da platim 70eur za igru ima i da je predjem.

Uz sve moguce opcije, neces morati da placas 70 nikako. Uputi se, imas milion varijanti.

A ovo drugo stvarno stoji, na to zatrpavanje sadrzajem smo posebno mi ovde naviknuti zbog decenija piraterije. Kad dodjes u godine kad vise ne mozes ni teoretski tako da pristupas, posebno danasnjim igrama, mnogo toga utice na energiju i vreme koja ti preostaje za igranje. Skoro svako u ovim godinama ko se i dalje bavi piraterijom i skida i proba sve zivo dodje do te tacke, sve imas - nista nemas i ni u cemu ne uzivas. Klasican stuffed fridge sindrom.

Treba pazljivo birati i igrati samo ono sto ti se stvarno igra, nikako ne kupovati nesto samo zato sto je na popustu ili zato sto je popularno. Naizgled prolazis skuplje i manje igras, a zapravo kvalitetnije provodis vreme i ne bavis se glupostima. Treba neko vreme da se covek oduci od naseg starog "imam sve, probam sve uvek" pristupa. Vodi kvalitetnijem gamingu garantovano, nevezano za platfromu.

Poslednja izmena:
Da, zaboravljate na game sharing. Ne sećam se kad sam kupio igru po punoj ceni - ili čekam neki deal ili share.

Evo ja imam PS4 neke 3 godine i za tri godine, mislim da sam ukupno na 3-4 igre dao punu cenu day one.

Sve ostalo se uzelo na nekim popustima, čak se ne bavim ni sharing-om naloga, sve uzimam samo za sebe na popustima i meni to super odgovara.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ni ja se ne bavim sharingom i imam svoj library, ali ako neko ne moze da priusti tu varijantu, dobro dodje i to. Ili ako hoce nesto samo da isproba jeftino. Stvarno uvek ima dobrih popusta. Ponekad cak moze na g2a, shopto ili slicnim sajtovima da se kupi kredit za znacajno manje para od zvanicne cene, pa nekad ispadne da "kupim" pare 20% jeftinije i tim parama kupim nesto sto je na popustu. Da mi je neko rekao da cu imati ovoliku kolekciju, ne bih mu verovao. Bas se nakupilo za sve ove godine :)

Poslednja izmena:
Cini mi se da niko nije spomenuo, ali je meni interesantno i to da je release date za PS5 isti kao za Cyberpunk 2077... Ne mislim da je obavezno namerno, ali ne mogu da prihvatim ni da je 100% slucajno iako realno ne bi trebalo da ima logike da su ciljali sa namerom isti datum.

U zivotu misam kupio fizočku kopiju igre, a evo sada kada razmišljam nikada nisam ni ubacio disk u konzolu.
Cetiri god.imam konzolu, i ni jednom ama bas niti jednom nisam ubacio disk.
Uzgred, toliko ima igara koje je.toliko tesko naci.na.disku da je to.....

Ma kavi....nije mi.jasno kako je lakse prodati fizicku kopiju....a mozda se i ne krecem.po tim krugovima(forumima portalima) gde se prodaju fizicke kopije.

Sent from my SM-A815FN using Tapatalk

Da nismo banana, imali bi nedelju dana pre... Ovako cetvrtak pada, KP Elita dok donese, posalje, prodje vikend, a CP77 ne sme cekati!!!

Labelo, komentari su ti za medalju! [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno