Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sony KD55XG7077SAEP
vs
Samsung UE55TU7072UXXH
Ponoc bi mi dobrodosla. Hvala
Oba modela 5 godina garancije.
Za igranje igrica , gledanje tv,filmova serija...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

multitasker, koji si ti svemoguci hisense kupio? :) ...

Onaj sto sam kuva kafu :D

... mozda je u8b bolji od sony-ja 7...

Cuj, mozda. u8b je tri klase bolji od sonyja serije 7. Bolji je i od sonija serije 8, a tu je negde sa 85, bolji je po pitanju detalja i kontrasta, a sony 85 ima malo lepse boje sto je i normalno za ips, i sony 85 ima bolji motion i smart.
Meni licno sony 85 ima lepse boje od sonyja 90.

Sto se tice Sony-ja serije 7, cak je i Hisense B7500 bolji od njega, ali samo nakon kalibracije.

...sony 7 bar ne moras da cupas iz struje...

Kad zagrmi svaki tv se mora obavezno cupati iz struje :D

.. Dakle ti si kupio i philips the one i u8b, kalibrisao sliku i direktno poredio svaki snimak pa si zakljucio da u8b ima primetno bolju sliku...

TV se moze kalibrisati i u prodavnici :) , nemaju sve prodavnice politiku kao Emeceta

...svetliji, bolji procesor i vecu pokrivenost boja...

Zar je moguce da i ti spadas u onu grupu ljudi koja zakljucak o kvalitetu slike donosi na osnovu tehnickih detalja :S:

Znaci po tebi dovoljno je uporediti dci p3 parametar i onda doneti zakljucak koji tv ima lepse boje?

...ultra mega u8b u rangu sony-ja 9 tj skoro 9?...

Naravno da je Sony serije 9 bolji tv, kada sam uzeo tv h55u8b bio je 82000, a sony 55xf9005 je tada kostao oko 130.000, tu razliku u ceni uopste ne vredi doplatiti jer nije tako velika razlika u kvalitetu slike.
Trenutno H55u8b kosta oko 90.000din. a Sony 55xf9005 oko 110.000, to je vec razlika od samo 20.000 i mislim da vredi doplatiti.
Jeftinije Sony-je ne vredi razmatrati osim ukoliko vam je bas stalo sta ce komsije/prijatelji reci za vas novi tv.

...Eh dok nam je takvih strucnjaka...

Ne znam zbog cega ovakva prozivka? Da li sam te necim uvredio? Ja sam prozvao ljude koji se prave strucnjacima, a pojma nemaju koliko je velika razlika izmedju 100hz i 50hz panela, ako si ti jedan od njih onda OK.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

pa, Cinema mod ima dosta tačne boje, tako kaže benchmark.rs.
a koji je standard za narodnu sliku?

Nemam nista licno protiv tvojih kolega. Svestan sam da se oni ponasaju u skladu da standardima koji primenjuju svi profesionalni recenzenti.

Pohvalio bih Mancin komentar upravo vezan za ovu temu o tacnosti boja kako je licno primetio da neki televizori iako po merenjima nemaju tacne boje u praksi daju jako lepu sliku (bolju od tva koji imaju tzv. tacne boje).

Narod ili u prevodu Average Joe ne voli tacno kalibrisanu sliku vec znacajno dinamicniju sa napumpanim bojama i kontrastom (iako netacnu po merenjima).

Poslednja izmena:
Sony KD55XG7077SAEP
vs
Samsung UE55TU7072UXXH

Imam Samsung doduse stariju RU seriju isto UE55RU7172UXXH, Za sve sto si naveo radi perfektan posao pogotovo za igranje igrica posto ima nizak input lag u game mode...

Sony KD55XG7077SAEP
vs
Samsung UE55TU7072UXXH

Gde je to Samsung 5 godina garancije?

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Onaj sto sam kuva kafu :D

Cuj, mozda. u8b je tri klase bolji od sonyja serije 7. Bolji je i od sonija serije 8, a tu je negde sa 85, bolji je po pitanju detalja i kontrasta, a sony 85 ima malo lepse boje sto je i normalno za ips, i sony 85 ima bolji motion i smart.
Meni licno sony 85 ima lepse boje od sonyja 90.

Sto se tice Sony-ja serije 7, cak je i Hisense B7500 bolji od njega, ali samo nakon kalibracije.

Kad zagrmi svaki tv se mora obavezno cupati iz struje :D

TV se moze kalibrisati i u prodavnici :) , nemaju sve prodavnice politiku kao Emeceta

Zar je moguce da i ti spadas u onu grupu ljudi koja zakljucak o kvalitetu slike donosi na osnovu tehnickih detalja :S:

Znaci po tebi dovoljno je uporediti dci p3 parametar i onda doneti zakljucak koji tv ima lepse boje?

Naravno da je Sony serije 9 bolji tv, kada sam uzeo tv h55u8b bio je 82000, a sony 55xf9005 je tada kostao oko 130.000, tu razliku u ceni uopste ne vredi doplatiti jer nije tako velika razlika u kvalitetu slike.
Trenutno H55u8b kosta oko 90.000din. a Sony 55xf9005 oko 110.000, to je vec razlika od samo 20.000 i mislim da vredi doplatiti.
Jeftinije Sony-je ne vredi razmatrati osim ukoliko vam je bas stalo sta ce komsije/prijatelji reci za vas novi tv.

Ne znam zbog cega ovakva prozivka? Da li sam te necim uvredio? Ja sam prozvao ljude koji se prave strucnjacima, a pojma nemaju koliko je velika razlika izmedju 100hz i 50hz panela, ako si ti jedan od njih onda OK.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nemam nista licno protiv tvojih kolega. Svestan sam da se oni ponasaju u skladu da standardima koji primenjuju svi profesionalni recenzenti.

Pohvalio bih Mancin komentar upravo vezan za ovu temu o tacnosti boja kako je licno primetio da neki televizori iako po merenjima nemaju tacne boje u praksi daju jako lepu sliku (bolju od tva koji imaju tzv. tacne boje).

Narod ili u prevodu Average Joe ne voli tacno kalibrisanu sliku vec znacajno dinamicniju sa napumpanim bojama i kontrastom (iako netacnu po merenjima).

niko se ovde ne pravi strucnjak vec ljudi iznose svoja iskustva i misljenja. To sto ti sebe smatras strucnjakom pa prozivas druge to je drugo, nisam se ja uvredio samo je pomalo glupo prozivati druge, a da sam nemas nekog iskustva vec si "gledao u radnji". Ok nisi imao za bolji tv, morao si da kupis hisense ali to ne znaci da ne vredi doplatiti za druge i da je hisense najbolji jer si ga eto ti kupio. A ako si strucnjak valjda znas da se tv ne moze "kalibrisati" u prodavnici jer to ne daje realnu sliku o samoj upotrebi tv-a. Dakle ako ti nisi strucnjak koje si sam isprozivao, da li si kupio the one i u8b, sony 7,8 i 8,5, odneo kuci, narodno kalibrisao po tvom ukusu po narodnim standardima, pustio razne sd,hd i 4k, hdr materijale i nakon toga utvrdio da je u8b daleko ispred svih u kategoriji pa i the one, a i skoro sony 9? Da li si kupio wifi uticnicu da ne moras stalno da cupas kabal iz zida? Da li pustas filmove sa prevodima preko mreze? Koliko smart aplikacija imas? BMW sa napumpanim tehnickim detaljima je losiji od golfa 2, ima lepse boje? :) :d

samo nemojte otvarati temu bembara vs golf jer smo ga ugasili .... :)

ako mislis na profesionalnu kalibraciju to se radi posebnim kalibratorima, a ako hoces nesto priblizno onda potrazis neki review tvog tv-a i vidis da li imaju ispisana podesavanja za kalibrisanu sliku ali imaj na umu da nije svaki panel isti tako da jedna podesavanja nisu 100% ista za drugi tv iako je isti ili slican model. Takodje kalibrisana slika daje (priblizno) tacne boje koje se ne svidjaju svakome tako da je najbolje da podesis po tvom ukusu. Narodna kalibracija tipa stavi mi da sljasti ne postoji :)

Koji bi TV od 65" uzeli za oko 1.000€?
Najviše me zanima gledanje filmova, sport i igrice verovatno nikada neće ni videti.

niko se ovde ne pravi strucnjak vec ljudi iznose svoja iskustva i misljenja. To sto ti sebe smatras strucnjakom pa prozivas druge to je drugo, nisam se ja uvredio samo je pomalo glupo prozivati druge, a da sam nemas nekog iskustva vec si "gledao u radnji". Ok nisi imao za bolji tv, morao si da kupis hisense ali to ne znaci da ne vredi doplatiti za druge i da je hisense najbolji jer si ga eto ti kupio. A ako si strucnjak valjda znas da se tv ne moze "kalibrisati" u prodavnici jer to ne daje realnu sliku o samoj upotrebi tv-a. Dakle ako ti nisi strucnjak koje si sam isprozivao, da li si kupio the one i u8b, sony 7,8 i 8,5, odneo kuci, narodno kalibrisao po tvom ukusu po narodnim standardima, pustio razne sd,hd i 4k, hdr materijale i nakon toga utvrdio da je u8b daleko ispred svih u kategoriji pa i the one, a i skoro sony 9? Da li si kupio wifi uticnicu da ne moras stalno da cupas kabal iz zida? Da li pustas filmove sa prevodima preko mreze? Koliko smart aplikacija imas? BMW sa napumpanim tehnickim detaljima je losiji od golfa 2, ima lepse boje? :) :d

Testirao sam i podesavao na stotine televizora. Iz hobija, ne bavim se prodajom televizora isl. Veliki broj u kucnim uslovima. Nisam rekao da sam "gledao u radnji" vec da sam kalibrisao i testirao u radnji veliki broj televizora, sto je velika razlika.
Dve fleske sa istim materijalom pustiti istovremeno na dva podesena televizora i uporediti predstavlja odlican metod za proveru kvaliteta slike jednog u odnosu na drugi tv.
To sto je u radnji, a ne kuci, moze samo da bude prednost televizorima sa IPS ekranima koji ce u radnji imati znatno bolju sliku nego u kucnim uslovima.
Tu mislim na Sony serije 80 i 85 i na Philips the One ciji cak i VA panel ne daje bas veliki kontrast.

Nisam nikog prozvao, ali i dalje stojim iza tvrdnje da ovde neki ne znaju kolika je razlika izmedju 50 i 100hz panela, a predstavljaju se kao neki strucnjaci.

Ti si narocito pokazao koliko si strucan kada si izjavio da je Sony serije 7 bolji tv od Hisense U8B.

Ja sam bio jedan od prvih koji je zestoko kritikovao Hisense televizore, medjutim kako sam vise dolazio u dodir s njima i uvideo njihove mogucnosti prilicno sam promenio misljenje.

Bilo je cupanja iz struje kod starih modela i kod nekih novih modela sa pocetnim firmverom, ali to su noviji firmveri sve sredili. Updejtovan Hisense tv radi potpuno stabilno.

Po pitanju kvaliteta slike ulozeno/dobijeno najvise daju Hisense i Philips, s tim da moram napomenuti da je Philips lakse kalibrirati nego Hisense.

sve si mu lepo napisao.... edukativno "noofens" ....
ali mislim da ne razume

Ne znam zasto, ali stekao sam neki utisak da si prilicno veliki Sony fanboy :)

Nemam nista protiv Sonyja, ali ljudi moraju znati da Sony od pre npr. 5 godina i danas nije isto.

Imao sam Sony 42W6xxA , kako dobru sliku je taj tv davao to nije normalno. Danasnji Sony serije 6 ima uzasnu sliku, cak i serije 7 i 8 ne mogu prici tom nekadasnjem kvalitetu slike.

ako mislis na profesionalnu kalibraciju to se radi posebnim kalibratorima, a ako hoces nesto priblizno onda potrazis neki review tvog tv-a i vidis da li imaju ispisana podesavanja za kalibrisanu sliku ali imaj na umu da nije svaki panel isti tako da jedna podesavanja nisu 100% ista za drugi tv iako je isti ili slican model. Takodje kalibrisana slika daje (priblizno) tacne boje koje se ne svidjaju svakome tako da je najbolje da podesis po tvom ukusu. Narodna kalibracija tipa stavi mi da sljasti ne postoji :)

Upravo o tome pricam sve vreme. Samo bih ispravio ne da se ne svidja svakome, vec da se vecini ne svidja.

A sto se ticne "narodne kalibracije" zar je moguce da se toliko bukvalno shvati tako nesto :zgran:

Testirao sam i podesavao na stotine televizora. Iz hobija, ne bavim se prodajom televizora isl. Veliki broj u kucnim uslovima. Nisam rekao da sam "gledao u radnji" vec da sam kalibrisao i testirao u radnji veliki broj televizora, sto je velika razlika.
:

Koji konkretno software i hardware ste koristili za kalibraciju?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Imam EON paket, treba mi tv za dnevnu sobu, za gledanje filmova uglavnom (igrice STOP). Ima li neko nešto protiv da uzmem ovaj model: LG 43UN80003LC? Ima li nešto da mu ne valja ili tako nešto?

Bilo je cupanja iz struje kod starih modela i kod nekih novih modela sa pocetnim firmverom, ali to su noviji firmveri sve sredili. Updejtovan Hisense tv radi potpuno stabilno.

mozes li onda da pomognes coveku, da mu objasnis da mu tv u stvari radi?

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?428379-Hisense-televizori&p=6180129&viewfull=1#post6180129

A sto se ticne "narodne kalibracije" zar je moguce da se toliko bukvalno shvati tako nesto

to si ti sam izjavio kada si prozivao strucnjake. Pa nam evo objasni razlike izmedju narodne kalibracije i profesionalne, kao i kolika je razlika izmedju 50 i 100hz.

Nisam rekao da sam "gledao u radnji"

cekaj prvo kazes da si gledao u radnji pa nisi gledao u radnji pa ajd opet da pitam da li si u kucnim uslovima, sa istom kalibracijom uporedio pomenuti u8b sa pomenutim philips i sony modelima pa odgovorno tvrdis da je u8b apsolutno daleko ispred svih iako ostali imaju bolje specifikacije? Mozes li da nam opises kako ih je oduvao i da postavis neke rezultate testa? Nisi mi odgovorio na ostala pitanja vezana za smart. A i mogao bi djidjimidji-ju da odgovoris.

Ja sam bio jedan od prvih koji je zestoko kritikovao Hisense televizore, medjutim kako sam vise dolazio u dodir s njima i uvideo njihove mogucnosti prilicno sam promenio misljenje.

drugim recima nisi imao za bolji :) sve je to ok ali hisense hvalospevi se pisu u hisense temi, a kad vec zadjes tamo pomogni coveku na pomenutom linku. Budzet segment je budzet segment, ali vole ljudi tako ponekad da pomisle da su kupili high end :)

Poslednja izmena:
.... kolika je razlika izmedju 50 i 100hz...

S obzirom da si se ti nasao licno prozvanim da pojma nemas kolika je razlika izmedju 50 i 100hz televizora, red je na tebi da uveris clanove foruma u suprotno.

Pri tome ne mislim da bilo kome dokazujes nesto, vec te pitam da li smes ovde javno izneti svoj stav u vezi 50 i 100 hz televizora?

Znaci, interesuje me, a verujem i druge, tvoj licni stav u vezi 50 vs 100hz televizora, a ne tehnicki detalji koje svako moze procitati na netu.

....
cekaj prvo kazes da si gledao u radnji pa nisi gledao u radnji pa ajd opet da pitam...

Sve sam detaljno objasnio u prethodnoj poruci. Procitaj je jos jednom, ali potrudi se ovoga puta da to bude sa razumevanjem :)

....
drugim recima nisi imao za bolji...

Drugi put prozivas u vezi novca. Zaista je neverovatno koliko si nisko pao.
Takve stvari obicno rade iskompleksirani i emocionalno nezreli ljudi.

Ne znam u kojoj zemlji ti zivis, ali u Srbiji nije nista neobicno ako neko ne zeli/nema dati 130.000 din za tv. U trenutku moje kupovine Hisense 55U8B je bio 82.000, a Sony 55XF9005 je bio 130.000.
To je razlika od skoro 50.000din za malo bolji tv. A kupiti jeftiniji Sony (80 i 85) se ne isplati jer se dobija losiji tv za ne bas tako mali novac.

..... odgovorno tvrdis da je u8b apsolutno daleko ispred svih iako ostali imaju bolje specifikacije?

Mene bi bilo sramota da sam na tvom mestu. Svakim svojim postom pokazujes koliko neznanje posedujes.

U8B je bolji cak i po specifikacijama i od Philips the one i od Sony xg70, xg80 i xg85. Evo poredjenja:

Sony XG70 boje: REC2020-56% peak brighness 400-450 cd

Sony XG80 boje: REC2020-70% peak brightness: 400 cd

Sony XG85 boje: REC2020-70% peak brightness: 600 cd

Philips The one PUS7304 boje REC2020-54% peak brightness: 330 cd

Hisense U8B boje: REC2020-74% peak brightness: 1000+ cd

Poslednja izmena:
Hisense U8B review: HDR & gaming performance

We had high hopes for the U8B’s HDR talents. Hisense’s marketing material claims that it can hit a peak of 1,000cd/m2, which is higher than any OLED TV and not too far off far more expensive LCD models with FALD backlighting. The reality, as you can probably guess, is a little less exciting.

In one of our tests, the U8B actually exceeded Hisense’s claims: with a white window filling 18% of the screen, it managed to boost up to 1,200cd/m2 for around 30 seconds. After that initial burst, though, the brightness drops back to a much less impressive 360cd/m2.

Oddly enough, we found that peak brightness measured at only 390cd/m2 on a smaller 10% white window, and actually measured higher with an all-white screen, peaking at 415cd/m2. In real-life content, where HDR highlights will be on screen for much longer than 30 seconds, you can expect peak brightness to be much closer to 400cd/m2 than the claimed maximum of 1,000. The net effect is that subtle detail in specular highlights is flattened, and particularly so on content that’s been mastered to a maximum HDR brightness of 4000 nits.

Hisense U8B review: Verdict

For all its flaws, the Hisense U8B is a decent if unremarkable mid-range TV. The 120Hz panel is a bit of a coup at the price – not least because it permits smooth 24p playback – and buyers more interested in 4K big-screen thrills than out-and-out accuracy may not be unduly bothered by the colour accuracy issues. If, however, you were hoping for colour-accurate, vivacious HDR in a cut-price package, then keep hoping – this isn’t the holy grail you were searching for.

Should I buy a Hisense U8B 4K ULED TV?

Those looking for an inexpensive big-screen, primarily for regular TV, sports and gaming will be well served by the U8B.

This Hisense model offers terrific overall value, particularly if you want to kick-back with the latest FIFA, or invite your mates round to watch the big game. It’s less suitable for serious home cinema use – that tendency to bloom and halo is unlikely to endear itself to serious cinephiles.

Final verdict
Advertisement

The U8B is a 4K TV with clear mass-market appeal. It looks huge, offers striking – if somewhat oversaturated – images, and boasts a decent sound system. While it’s probably not going to hit the right note for home cinephiles – it’s black level performance and blooming issues are too obvious – there’s no doubt many will appreciate the sheer bang for buck.

Ništa posebno što se tiće tog Hisense modela.. A druga prića su modeli za Amerićko tržišće.

Uff, reci za xf9 da je "malo" bolji tv od u8b je bas nemanje pojma :)
To je 2 klase bolji tv i iznenadjen sam da nije duplo skuplji.

Ok je U8B tv, ali da ne ispadne da se dobija maltene xf9, jer se ne dobija.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
I ja sam ranije mislio da je xf90 duplo bolji tv kada sam prvi put video u8b u fabrickim postavkama.

Medjutim, kada se dobro podesi u8b, razlika i nije tako velika u odnosu na xf90. Detalji i dubina slike su priblizni, jedino u cemu je xf90 primetno bolji u boljem osvetljenju (FALD ).

OK, shvatiću da na moje pitanje nema odgovora iz razloga što se radi o čisto amaterskom mišljenju i komentarisanju(u prevodu - bez ikakve vrednosti), ipak za kalibraciju se koristi ozbiljan software i hardware, i potrebno je mnogo više od od podešavanja picture mode-a preko daljinskog upravljača tv-a.

I ja sam ranije mislio da je xf90 duplo bolji tv kada sam prvi put video u8b u fabrickim postavkama.

Medjutim, kada se dobro podesi u8b, razlika i nije tako velika u odnosu na xf90. Detalji i dubina slike su priblizni, jedino u cemu je xf90 primetno bolji u boljem osvetljenju (FALD ).
Ma da, a 3 puta vise dimming zona, sto znaci 3 puta bolju kontrolu pixela, 50% bolji kontrast, duplo bolji OS, preciznije i tacnije boje, 10 bita vs 8 bita panel...to nisu male razlike, vec celokupno cine dosta bolji tv.

Prosto, bas si omasio poredjenje.
Da si pokusao da ga uporedis sa xf80, pa i da imas neki argument...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

pa covek n zna, ispada da ga prozivam sto nije imao za x9, a u stvari kupio budzet klasu koju predstvlja kao premium iz samo njemu poznatog razloga.

Hisense U8B boje: REC2020-74% peak brightness: 1000+ cd

sad si dokazao svoje znanje koje nemas, nekome ne vredi ni crtati

u8b ima lazni peak kojeg mozes dobiti na par sekundi u testovima na delicu ekrana i to samo na test patern-u. Ovako ne prelazi 400nita, dok philips the one ima dci-p3 76%, i isti peak, negde i veci ;) inace kakav je input lag na u8b? Sljaka sve u ispod 10ms :D Neverovatno koliko se ljudi trude da ubede sebe u nesto samo zato sto... ma necu ni da kazem :) Na drugo ti necu ni odgovarati posto vesto izbegavas svako pitanje koje ti je postavljeno. Idi pomogni coveku da mu proradi tv ili "narodno kalibrisi" i dalje stotine tv-a po prodavnicama :) Ne znam kako se zovu ti ljudi sto kupe golfa 2, i idu po selu i pricaju na sav glav kako je njegov auto bolji i od najnovijeg mercedesa :wave: bolje da s kupio b7500, ustedeo bi vise, a razlika u slici je neznatna, neko cak kaze da je b7500 bolji i od u7b.

Poslednja izmena:
OK, shvatiću da na moje pitanje nema odgovora iz razloga što se radi o čisto amaterskom mišljenju i komentarisanju(u prevodu - bez ikakve vrednosti), ipak za kalibraciju se koristi ozbiljan software i hardware, i potrebno je mnogo više od od podešavanja picture mode-a preko daljinskog upravljača tv-a.

Zasto bi odgovarao coveku koji se registrovao pre dve godine i ima ukupno dve poruke?? I to bas da prozove coveka koji ocigledno ima hobi da testira televizore??
MarkoZ je strucnjak kome je svejedno 50hz ili 100hz panel!Ima ovde i LG lobi koji svatuju ljude da kupe raspada od LG sa RGBW panelom, u fazonu IPS je zakon ima dobar ugao gledanosti, a sto nema kontrast i bar nesto sto bi se nazvalo crnom bojom nema veze!

@MarkoZ

To sto izbegavas odgovor na direktno pitanje nije me uopste iznenadilo jer nemas neko znanje u ovoj oblasti. ( 50 hz vs 100hz - cak si to i dokazao uporedjujuci B7500 i U8B )

Nemas apsolutno nijedan argument koji moze potkrepiti tvoje tvrdnje, pa zato diskutujes na nivou nekog deteta.

Koliko ti obmanjujes ljude pa to je strasno.

Ajde da ostavimo po strani Sony xf90 , to je bolji tv od u8b i to je neosporno.
Ali, Sony xg70, xg80 i xg85 uopste nisu bolji televizori od u8b hisensa.
Sony serije 7 je bio i ostao los tv jos od serije XE70.

Posle si izneo tvrdnju da su oni po specifikacijama bolji. Lepo sam ti dao podatke koji pokazuju suprotno.

Sada izvrces podatke i obmanjujes ljude.

Uporedjujes REC2020 sa DCI-P3 procentima kako bi ispalo da je Philips bolji. Jel znas uopste koja je razlika izmedju tih standarda?

Evo jos jednom kolika je razlika u korist Hisensa

Hisense U8B REC2020 - 74%

Philips The One (pus7304) REC2020 - mizernih 55%

Tacno je da je onaj peak brightnesa kod hisensa jako kratak i na malom delu ekrana, ali ni standardni brighness od 450cd nije uopste los.

Tvoj Philips the one ima samo 330cd u peaku. Nije mi jasno zbog cega lazes da Philips The one ima isti peak brightness kao i Hisense.

Raspravljati s tobom vise nema smisla. Ako zelis nastaviti iznositi lazne informacije na forumu samo napred. Ti verovatno imas neku racunicu zasto to radis.

--------------------------------------------------------

@xeroj87

Kao sto sam vec rekao sony xf90 je neosporno bolji tv od hisense u8b, ali zaista nije tako velika razlika kao sto mnogi misle.

Evropska verzija, bar ova za Istocnu Evropu uopste nije nista spektakularno dobra.
Kazes da sony xf90 ima 50% veci kontrast. To uopste nije tacno. Jel znas koliki je kontrast XF9005 serije?

Kontrast je samo 2800:1 sto nije ni blizu americkih 5000-6000:1 .

Hisense u8b ima kontrast od oko 4000:1.
Naravno pricamo o nativnom kontrastu.

Sony XF9005 REC2020 - 70% - nista posebno impresivno.

U praksi meni je Samsung Q6 imao mnogo lepse boje od ovog Sonija.

Poslednja izmena:
To sto izbegavas odgovor na direktno pitanje nije me uopste iznenadilo jer nemas neko znanje u ovoj oblasti.

ja ne znam da li ti znas da citas ili shvatas sta se pise? nekoliko pitanja ti je postavljeno. Kada budes znao odgovor na njih tada cu ti i ja odgovoriti pa mozda nesto i naucis. Do tada lazi ljude kako nesto nisi rekao pa si rekao pa nisi rekao, te je bolji te nije... moze se zakljuciti iz tvojih postova da ne znas ni o cemu pises :) Nadji mi gde to u8b ima 450nita, a ja cu ti naci gde to philips ima i 600 nita ;) Kao i skoro svaki hisense fan na nivou deteta od 5god, ja sam kupio, nisam imao za bolji i zato je najbolji, moj tv je bolji od tvog, a tvoj je skuplji :) :wave:

i pomozi coveku da nadje aplikacije na svom hisensu, to cak ni sony 7 nema ;)

Zasto bi odgovarao coveku koji se registrovao pre dve godine i ima ukupno dve poruke?

zato sto pita coveka koji se registrovao pre 5 god i ima 50 poruka ;) i profesionalni je narodni kalibrator :d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno