multitasker, koji si ti svemoguci hisense kupio?...
... mozda je u8b bolji od sony-ja 7...
...sony 7 bar ne moras da cupas iz struje...
.. Dakle ti si kupio i philips the one i u8b, kalibrisao sliku i direktno poredio svaki snimak pa si zakljucio da u8b ima primetno bolju sliku...
...svetliji, bolji procesor i vecu pokrivenost boja...
...ultra mega u8b u rangu sony-ja 9 tj skoro 9?...
...Eh dok nam je takvih strucnjaka...
pa, Cinema mod ima dosta tačne boje, tako kaže benchmark.rs.
a koji je standard za narodnu sliku?
Sony KD55XG7077SAEP
vs
Samsung UE55TU7072UXXH
Ponoc bi mi dobrodosla. Hvala
Oba modela 5 godina garancije.
Za igranje igrica , gledanje tv,filmova serija...
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
[emoji106][emoji122][emoji122]Imam Samsung doduse stariju RU seriju isto UE55RU7172UXXH, Za sve sto si naveo radi perfektan posao pogotovo za igranje igrica posto ima nizak input lag u game mode...
Gde je to Samsung 5 godina garancije?Sony KD55XG7077SAEP
vs
Samsung UE55TU7072UXXH
Ponoc bi mi dobrodosla. Hvala
Oba modela 5 godina garancije.
Za igranje igrica , gledanje tv,filmova serija...
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
CG [emoji1]Gde je to Samsung 5 godina garancije?
Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk
Onaj sto sam kuva kafu
Cuj, mozda. u8b je tri klase bolji od sonyja serije 7. Bolji je i od sonija serije 8, a tu je negde sa 85, bolji je po pitanju detalja i kontrasta, a sony 85 ima malo lepse boje sto je i normalno za ips, i sony 85 ima bolji motion i smart.
Meni licno sony 85 ima lepse boje od sonyja 90.
Sto se tice Sony-ja serije 7, cak je i Hisense B7500 bolji od njega, ali samo nakon kalibracije.
Kad zagrmi svaki tv se mora obavezno cupati iz struje
TV se moze kalibrisati i u prodavnici, nemaju sve prodavnice politiku kao Emeceta
Zar je moguce da i ti spadas u onu grupu ljudi koja zakljucak o kvalitetu slike donosi na osnovu tehnickih detalja :S:
Znaci po tebi dovoljno je uporediti dci p3 parametar i onda doneti zakljucak koji tv ima lepse boje?
Naravno da je Sony serije 9 bolji tv, kada sam uzeo tv h55u8b bio je 82000, a sony 55xf9005 je tada kostao oko 130.000, tu razliku u ceni uopste ne vredi doplatiti jer nije tako velika razlika u kvalitetu slike.
Trenutno H55u8b kosta oko 90.000din. a Sony 55xf9005 oko 110.000, to je vec razlika od samo 20.000 i mislim da vredi doplatiti.
Jeftinije Sony-je ne vredi razmatrati osim ukoliko vam je bas stalo sta ce komsije/prijatelji reci za vas novi tv.
Ne znam zbog cega ovakva prozivka? Da li sam te necim uvredio? Ja sam prozvao ljude koji se prave strucnjacima, a pojma nemaju koliko je velika razlika izmedju 100hz i 50hz panela, ako si ti jedan od njih onda OK.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nemam nista licno protiv tvojih kolega. Svestan sam da se oni ponasaju u skladu da standardima koji primenjuju svi profesionalni recenzenti.
Pohvalio bih Mancin komentar upravo vezan za ovu temu o tacnosti boja kako je licno primetio da neki televizori iako po merenjima nemaju tacne boje u praksi daju jako lepu sliku (bolju od tva koji imaju tzv. tacne boje).
Narod ili u prevodu Average Joe ne voli tacno kalibrisanu sliku vec znacajno dinamicniju sa napumpanim bojama i kontrastom (iako netacnu po merenjima).
zato sam i napisao golf jer je narodni auto :d
niko se ovde ne pravi strucnjak vec ljudi iznose svoja iskustva i misljenja. To sto ti sebe smatras strucnjakom pa prozivas druge to je drugo, nisam se ja uvredio samo je pomalo glupo prozivati druge, a da sam nemas nekog iskustva vec si "gledao u radnji". Ok nisi imao za bolji tv, morao si da kupis hisense ali to ne znaci da ne vredi doplatiti za druge i da je hisense najbolji jer si ga eto ti kupio. A ako si strucnjak valjda znas da se tv ne moze "kalibrisati" u prodavnici jer to ne daje realnu sliku o samoj upotrebi tv-a. Dakle ako ti nisi strucnjak koje si sam isprozivao, da li si kupio the one i u8b, sony 7,8 i 8,5, odneo kuci, narodno kalibrisao po tvom ukusu po narodnim standardima, pustio razne sd,hd i 4k, hdr materijale i nakon toga utvrdio da je u8b daleko ispred svih u kategoriji pa i the one, a i skoro sony 9? Da li si kupio wifi uticnicu da ne moras stalno da cupas kabal iz zida? Da li pustas filmove sa prevodima preko mreze? Koliko smart aplikacija imas? BMW sa napumpanim tehnickim detaljima je losiji od golfa 2, ima lepse boje?:d
sve si mu lepo napisao.... edukativno "noofens" ....
ali mislim da ne razume
ako mislis na profesionalnu kalibraciju to se radi posebnim kalibratorima, a ako hoces nesto priblizno onda potrazis neki review tvog tv-a i vidis da li imaju ispisana podesavanja za kalibrisanu sliku ali imaj na umu da nije svaki panel isti tako da jedna podesavanja nisu 100% ista za drugi tv iako je isti ili slican model. Takodje kalibrisana slika daje (priblizno) tacne boje koje se ne svidjaju svakome tako da je najbolje da podesis po tvom ukusu. Narodna kalibracija tipa stavi mi da sljasti ne postoji![]()
Testirao sam i podesavao na stotine televizora. Iz hobija, ne bavim se prodajom televizora isl. Veliki broj u kucnim uslovima. Nisam rekao da sam "gledao u radnji" vec da sam kalibrisao i testirao u radnji veliki broj televizora, sto je velika razlika.
:
Bilo je cupanja iz struje kod starih modela i kod nekih novih modela sa pocetnim firmverom, ali to su noviji firmveri sve sredili. Updejtovan Hisense tv radi potpuno stabilno.
A sto se ticne "narodne kalibracije" zar je moguce da se toliko bukvalno shvati tako nesto
Nisam rekao da sam "gledao u radnji"
Ja sam bio jedan od prvih koji je zestoko kritikovao Hisense televizore, medjutim kako sam vise dolazio u dodir s njima i uvideo njihove mogucnosti prilicno sam promenio misljenje.
.... kolika je razlika izmedju 50 i 100hz...
....
cekaj prvo kazes da si gledao u radnji pa nisi gledao u radnji pa ajd opet da pitam...
....
drugim recima nisi imao za bolji...
..... odgovorno tvrdis da je u8b apsolutno daleko ispred svih iako ostali imaju bolje specifikacije?
Ma da, a 3 puta vise dimming zona, sto znaci 3 puta bolju kontrolu pixela, 50% bolji kontrast, duplo bolji OS, preciznije i tacnije boje, 10 bita vs 8 bita panel...to nisu male razlike, vec celokupno cine dosta bolji tv.I ja sam ranije mislio da je xf90 duplo bolji tv kada sam prvi put video u8b u fabrickim postavkama.
Medjutim, kada se dobro podesi u8b, razlika i nije tako velika u odnosu na xf90. Detalji i dubina slike su priblizni, jedino u cemu je xf90 primetno bolji u boljem osvetljenju (FALD ).
Hisense U8B boje: REC2020-74% peak brightness: 1000+ cd
OK, shvatiću da na moje pitanje nema odgovora iz razloga što se radi o čisto amaterskom mišljenju i komentarisanju(u prevodu - bez ikakve vrednosti), ipak za kalibraciju se koristi ozbiljan software i hardware, i potrebno je mnogo više od od podešavanja picture mode-a preko daljinskog upravljača tv-a.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
To sto izbegavas odgovor na direktno pitanje nije me uopste iznenadilo jer nemas neko znanje u ovoj oblasti.
Zasto bi odgovarao coveku koji se registrovao pre dve godine i ima ukupno dve poruke?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari