Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
Taj TV znam da je izlozen (ili bio izlozen) u Tehnomaniji u promenadi u NS-u, a cisto sumnjam da ih imaju nesto mnogo na stanju, tako da verovatno prodaju taj sto je bio u izlogu tu i u jos nekim radnjama.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Izgleda da je to to. Primamljiva cena, jedino ovako nešto je dostojan naslednik h65u9a :)

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
f4a1ad09a46dedd38276fa872863be83.jpg

Има ли неко искустава са LG 55UN80003LA. Свиђа ми се дизајн, webos ми је ок. ТВ би се углавном користио за игре и филмове/серије. Соба у којој би стајао је осветљена и значили би ми бољи углови гледања.

OLED pitanje
Ako su u pitanju sledeci modeli i njihove trenutne(okvirno) najnize cene na kp:
- LG 55" OLED55CX3LA 1.4k
- LG 65" OLED65B9SLA 1.6k
Da li ici na kvalitetniju C seriju i 55" ili za nesto vise novca izabrati osnovnu B seriju ali 10" vise? Koliki je kompromis?
Za ne previse zahtevnu upotrebu bez gejminga.
Molim iskusnije, upucenije i vlasnike istih za misljenja i savete.
Hvala!

vredi li ovaj LG OLED55B9SLA, (55 inch), UHD 4K, Smart TV, OLED
za 1100 ojra ?

@bikolor ja bih isao na B9, razlika izmedju B i C nije nesto spektakularna da opravda veliku razliku u ceni (ako bi gledali istu dimenziju). Plus na X seriji nema DTS podrske...

@Dark Angel vredi, naravno...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Planiram uskoro da uzmem tv za dnevnu sobu neki izbor sam suzio na ove neke modele pa sada ako može neki savet šta bi bilo najpametnije uzeti.
Gledao bi se sa udaljenosti oko 2,5m-3m i ne bi se gledao direktno posto je takav raspored sedenja.

Sony KD55XG7096
Sony KD55XG7077SAEP

Sony KD-55XG8096
Philips 55PUS7304/12

Nisu ista cenovna klasa znam ali to je neki izbor koji sam odabrao.
Imao sam Sony 32” do skoro u dnevnoj, pa sam uzeo hisense od 50” ali mi nije nekako legao pa bi njega prebacio u spavaću sobu.
Pa ako može neki savet.

Poslednja izmena:
za 2,5-3m udaljenosti je pre 65-ica. pretpostavljam da ti je 50-ica bila mala. 32-jka HD Ready ide i do 3,5 udaljenosti, recimo.

što se vrte panela tiče, treba IPS jer se ne gleda direktno. ova dva SONY-ja su VA, isti tip panela kao i na tom Hisense-u.

Hvala na savetu znaci da gledam Philips 55PUS7304/12 mislim da je on ips i možda zbog ambijent osvetljenja.
Da 32”-ka HD ready kod klinaca u sobi nekako mi bolja slika na njoj nego na hisense-u. Možda se tripujem, nemam pojma.

Poslednja izmena:
za 2,5-3m udaljenosti je pre 65-ica. pretpostavljam da ti je 50-ica bila mala. 32-jka HD Ready ide i do 3,5 udaljenosti, recimo.

što se vrte panela tiče, treba IPS jer se ne gleda direktno. ova dva SONY-ja su VA, isti tip panela kao i na tom Hisense-u.

tip panela (VA) da ali kvalitet ne
ne moze se porediti slika na Hisensu i Soniju ni po kom parametru

Ako ideš na Philips imaš i 55PUS7354/12 model koji po displayspecifications.com u odnosu na 7304 ima jedan USB 3.0 port i jedan 2.0 (7304 ima dva 2.0), sve ostalo je isto. Ovako na brzinu čini mi se da je i nešto niža cena u odnosu na 7304, mada to su cenovnici sa interneta, moguće da je "na terenu" druga situacija. Takođe na youtube imaš par finih testova tog Philipsa i na kanalu Benchmarka:

[YOUTUBE]lJSoqO4zTbA[/YOUTUBE]

i na kanalu Tech Watcher-a.

Poslednja izmena:
@dragosavljevic, Philips The One je dobar izbor, kako god da se okrene. pohvaljen je više puta u ovoj temi.

Da 32”-ka HD ready kod klinaca u sobi nekako mi bolja slika na njoj nego na hisense-u. Možda se tripujem, nemam pojma.
moguće je da je na 32-jci IPS (ili nešto IPS-oliko, poput ADS). mada, nisi naveo modele 50" Hisense-a (nije isto B7100, najslabiji 4K kod te marke, i U8B, najjeftiniji pravi HDR na tržištu) i te 32-jke.

tip panela (VA) da ali kvalitet ne
ne moze se porediti slika na Hisensu i Soniju ni po kom parametru
smela tvrdnja. gleda se po klasama, ne po markama. a SONY inače juri višu klasu dok Hisense gađa srednju.
retko ko ima priliku da u sličnim kućnim uslovima sa sličnim materijalima uporedi modele u istoj klasi (i sa istim tipom panela) i sa istim dijagonala a od različitih marki

Poslednja izmena:
U8B 65" ima izložen u Emeceti. Moram reći da nije ništa posebno uživo i odustao sam od kupovine istog. Jeste da sam očekivao dosta čitajući forum, ali uživo ništa posebno pored ostalih. Najbolje negde da se uporede lično gde ima izloženih modela.

Tesko da moze da se oceni uradnji VA panel , ako je izlozen pod nekim uglom. Nije mi jasno zasto ne iskoristite non stop akciju koju daje Hisense i uzmete tv na probu 15 dana?? Dobijes ga kuci i ispitas ga nekih 15ak dana i vidis da li ti odgovara i kako ti lezi u sobi!

Ako ne blista tu pored ostalih teško da će mi se svideti i kući pored takvog iskustva. Inače sam otišao u ubeđen da ću ga kupiti čitajući komentare ovde.

Poslednja izmena:
Ako ne blista tu pored ostalih teško da će mi se svideti i kući pored takvog iskustva. Inače sam otišao u ubeđen da ću ga kupiti čitajući komentare ovde.

Pa pazi, sa izlozenim snimcima, gomila tv-ova izgledaju jako, jako slicno.

Kao sto rece covek, postoji akcija kod Hisense-a 15 dana da probas i vidis jel ok u uslovima tvog koriscenja. Uz neki 4K HDR film ili gaming na konzoli, nijedan tv tog cenovnog ranga ne nudi takav prikaz.

Ako i nema za te pare nešto bolje, to nije razlog da se ne doda koja crvena i uzme bolji uređaj. Ili sačeka dobra akcija i za manje pare uzme bolji uređaj.

upravo tako
koju dodatnu crvenu cete brzo zaboraviti ako budete zadovoljni,
a ako ne ... gledacete TV koji vam se ne svidja malo duže vremena

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno