Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Neće da ostave skup,prstom prekrivaju iznos za plaćanje, a na samom paketu nema iznosa....i nikad nema sitno.
I svaki se isto ponaša tako da im je to preneseno.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

I najgore sto im ne mozes nista, mozes samo da ih razljutis da ti ne donose paket danima ili da ti ga dobro isutaju negde onako usput.. Jedino gde bi imalo efekta zaliti se to je na PE kurire koji su za razliku od ostalih cvece.

Uh ja sam imao razne verbalne okrsaje, i onda se to zavrsi tako sto nece u opste da mi uruci paket nego samo ode...
i nesto ne verujem da su ga sankcionisali za to ponasanje posto i dalje isti radi.

Treba svako da šalje PE-om i kada kupuje nešto da insistira da se pošalje istim. Ja tako radim.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Takodje. A od sibicara sa aks, royal i ostalim ugovorima ne kupujem.

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

zavisi sta sa salje, nije to bas tako univerzalno primenjiva odluka, jer da jeste ostali ne bi postojali.

Uh ja sam imao razne verbalne okrsaje, i onda se to zavrsi tako sto nece u opste da mi uruci paket nego samo ode...
i nesto ne verujem da su ga sankcionisali za to ponasanje posto i dalje isti radi.

Cuj sankcionisali, jos su mu dali podrsku, ma nemas ti kome tu da se zalis ninasta apsolutno.

Treba svako da šalje PE-om i kada kupuje nešto da insistira da se pošalje istim. Ja tako radim.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Pa ja uvek insistiram ali imas onih koji nece da posalju i kraj price. Em sto im je postarina klempa em sto kasne sa uslugom em sto su bezobrazni, a ako nisi kuci mozes da se slikas, ovako mi je bar u posti u pokupim kad mi odgovara.
Problem je sto je i PE od relativno skoro uveo za gabaritne posiljke zabranu, to jest da ne moze da se salje pa mora da se salje preko Poste kao paket, ali opet mora da se ide u postu da se preda sto nekima ne odgovara i tako..

Zato sam i napisao gore da PE nije opcija u dosta slučajeva ni kad primas ni kad šaljem.

Ako šaljem ) primam nešto krupno, teško ili jako skupo to je neisplativo preko PE

Da te malo ispravim to je isplatljivije preko PE nego preko bilo kod drugog kurira, najjeftiniji su.. problem je sto ne prevoze vise te gabaritne posiljke. Kome je posta blizu moze da salje kao paket i na konju je, ja sam juce 12 kila poslao za svega 337 din, to bi preko drugih bilo 900 din, a jos mi je paket osiguran kod drugih mogu samo da placem.

Ne mislim ja na paket od 12kg već na paket od recimo 100kg
Ili recimo 150000din otkup
teško da bi neko pristao da plati te troškove isporuke postexpresu a košta prilično malo preko ostalih čak i uz sve kilavosti njihovog transporta

Poslednja izmena:
Imam dosta iskustva sa kurirskim službama i mislim da su se u poslednje vreme jako osilili. Poslednje iskustvo imam sa City Exspress. Juče ujutru mi stiže poruka na Viber da u toku dana očekujem isporuku. Ceo dan se cimam organizujem da neko bude kod kuće da preuzme. Naravno ne pojavi se niko i u statusu pošiljke stoji da je kurir pokušao da uruči. Danas zovem odmah ujutru da proverim da li dolazi, odgovaraju naravno ne birinite i sl. Još uvek ih nema, navodno rade do 17. Pozovem CC daju mi neki mobilni broj regionalnog centra koji kao brine o kuririma, ali se na taj broj naravno nedostupan... Težak bezobrazluk.

^ Tako sam ja juče bio u kancelariji ceo dan do skoro 18h, iako je na BEX sajtu pisalo isporuka do 16h. Samo što sam otišao zove kurir :) OK, bio je kulturan i izvinio se što nije stigao ranije, pa je obećao danas do 10-11h, što je i ispunio, tako da eto, ima i normalnih kurira...

Sam pristup je od osobe do osobe. Juce mi BEX kurir doneo posiljku , pitao da li mogu da sidjem. Kad mogu, nije nikakav problem, sisao dole, rešili.. Prethodnih 3 nedelje sam dosta paketa poslao preko PE, nikavih problema nema.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Sa velikim otkupima nikako postekspres, par puta mi je i sam kurir govorio zovi bolje aks ili bex i izračuna mi, zaista ispadne da je preko njih jeftinije tako nešto....

Послато са Redmi Note 8 Pro уз помоћ Тапатока

Ne mislim ja na paket od 12kg već na paket od recimo 100kg
Ili recimo 150000din otkup
teško da bi neko pristao da plati te troškove isporuke postexpresu a košta prilično malo preko ostalih čak i uz sve kilavosti njihovog transporta

Za takve pakete i cifre koje si ti naveo isplati se sesti u kola i sam prvesti na bilo koju lokaciju u Srbiji, em ce jeftinije da ispadne em sigurnije.

Sa velikim otkupima nikako postekspres, par puta mi je i sam kurir govorio zovi bolje aks ili bex i izračuna mi, zaista ispadne da je preko njih jeftinije tako nešto....

Послато са Redmi Note 8 Pro уз помоћ Тапатока

Jeste a kada ti se desi da ti ostete paket sa velikom otkupninom preko ostalih mozes da places samo, tako da te na kraju ustvari izadje skuplje, sve ima svoje.
Za PE se navede otkup na tekuci racun onda je najmanja cena postarine, ali bar imas realnu i naplativu zastitu, kod drugih nemas nista.

PE kurir zvao jednom dok sam ja razgovarao, dakle bio mi je zauzet broj i nije ni pokušao isporuku, samo šibnuo poruku da preuzmem u pošti.

Danas mi je paket stigao preko PE, po meni nenormalno skupi, 7500 otkup, postarina 487+241 postarina za otkup.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Pa normalno kada je nakrkano sve najskuplje, do 12h i uplata Post netom.

Da je stavljeno da bude isporuka do 19h i uplata na tekuci racun bilo bi ti 512 din ukupno umesto 728..

Drugom sluzbom isto to bi ti bilo 612 din recimo Aks-om s tim sto posiljku je bi dobio danas nego u ponedeljak i to je mozda.

PE jeste malo skuplji ko ne zna da ga koristi, ali zato da su najbrzi i najpouzdaniji + sto mozes da ostvaris realnu nadoknadu stete vrede dodatnih para po meni. Imas opciju do 12h kada je nesto hitno, preko drugih mozes samo da se molis da li ce doci taj dan, moze uplata novca na 3 nacina pa kako ko voli, kod drugih kada te kurir trazi da vrati otkup ako nisi kuci sajonara posle moras da ga juris po gradu da uzmes pare.. itd po meni PE samo ima prednosti a o kvalitetu usluge u poredjenju sa drugima da ne pricam.

kako ide uplata na tekuci racun ? jel moram svaki put diktiram brojeve racuna onima u posti ?

Mora svaki put, nemaju to u sistemu da zapamti..
Ja uvek pisem na papir gde su mi i podatci od primaoca, ime prezime i ostalo i pored sume broj tekuce racuna pa ga salterski sluzbenik prekuca..

Inace ja kada narucujem uvek insistiram na uplati novca unapred ( imam online banking ), i onda je postarina zaista najniza, naravno uvek nadjem proverenog prodavca i 99% njih prihvata ovako.

Imate android aplikaciju za PE, gde se cuvaju svi vasi podaci. Tu kreirate posiljku i onda na salteru samo izdiktirate broj posiljke i to je to, sve zavrsite za minut.

Za takve pakete i cifre koje si ti naveo isplati se sesti u kola i sam prvesti na bilo koju lokaciju u Srbiji, em ce jeftinije da ispadne em sigurnije.

Jeste a kada ti se desi da ti ostete paket sa velikom otkupninom preko ostalih mozes da places samo, tako da te na kraju ustvari izadje skuplje, sve ima svoje.
Za PE se navede otkup na tekuci racun onda je najmanja cena postarine, ali bar imas realnu i naplativu zastitu, kod drugih nemas nista.
Aj malo razmisli kako ti se isplati kolima?

Iz Prokuplja u BG mi je stiglo metalno postolje 89kg, otkup 36000 poštarina 1000din.

Iz Knjaževca 6 stolica... Pa onda hrastova ploča težine skoro 100kg 180x90cm

Ma svašta nešto i sve je to poštarina oko 1000 din

Zamisli da kupujes polovan motor za kola, haubu, 4 točka, veš mašinu...

A kolima putarina do Niša košta 900din da i ne pominjem da ništa od toga ne može ni da stane u auto.

Poslednja izmena:
Dosta prodavaca je stava da oni salju sa kim oni hoce, a ne s kim prodavac, tako da nema tu nekog izbor , jos da biras hoces ovako hoces onako uslugu, on ti rokne, standardno kako ide, kako njemu najvise odgovara i cao zdravo.

Mislim i ja tako radim meni odgovara daily i samo preko njih saljem, ali napravim i da to kupcu najvise odgovara, tj ili nece platiti postarinu ili ce platiti koliko i mene kosta po ugovoru (manje od 250 din) i svi zadovoljni.

Poslednja izmena:
A gde to ima 89 kila za 1000 din ?
Meni su za obicne zvucnike od 17 kila uzimali crvenu i to sam placao unapred.

Bas gledaju... Imao sam bar slucajeva da je postarina prepravljena, odnosno uvecana, bas zbog mase. Kurir upise jedno ili posiljalac, a kad stigne na traku, na vagu preprave.

kako ide uplata na tekuci racun ? jel moram svaki put diktiram brojeve racuna onima u posti ?

Ne moras ukucas u Andorid aplikaciji ili preko web aplikacije samo preko web aplikacije ti treba i stampac i nalepnica da stampas bar je tkao bilo pre par meseci.

Ja koristim Android aplikaciju ima opcija snimis racun, broj licne karte i sve podatke jednom i posle vise nikada ne pita a na salter dodjes samo sa broj paketa nema sanse da pogrese nesto posto si sam popunio.
Pare ti lezu na racun sledeci dan posle 16h ili prekosutra u toku dana ako je primalac preuzeo paket a kurir ili vec neko ukucao, pre legnu ako saljes nekome u vecem gradu.

Da li post expres isporucuje subotom? Dobio sam sms da je stigao paket i da ga ocekujem u toku dana...?

Huawei P30

Isporučuju subotom, da

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Пре неки дам сам добио СМС о приспећу ПЕ пошиљке. Курир је ноншалантно оставио обавештење у сандуче, нити је позвао, нити позвонио. Док је писао, исто време би утрошио за испоруку, није ми јасно о чему размишља. Писао сам жалбу, кажу да је звонио на врата. Сад ће да ме мрзи цела пошта.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Ne znam da li je već pisano o ovome.
Da li je kurir dužan da donese pošiljku do stana, odnosno ulaznih vrata?
Čitao sam DE opšte uslove i tamo piše da je dostava na adresu korisnika, a pod adresu može da se računa i ulaz u zgradu.
Prisustvovao sam jednom sceni, gde je kurir pop*zdeo, jer je morao da se popne do komšije koji ima bebu, pa nije mogao da siđe.

Nazad
Vrh Dno