Šta je novo?

Samsung Galaxy S10 Lite

Nažalost upravo tako...ubo si u poentu!! Imaju ti tim stručnjaka samo za odmeravanje i sakaćenje [emoji849]

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

S10 lite ima prilično loše sve kamere, ne samo tu macro [emoji6]

Nema potrebe za sarkazmom. Svako koristi sta mu treba, meni je recimo macro kamera od 5mpx beskorisna. Radije bih uzeo telephoto i ultrawide.
Samsung je uradio pametan posao, na jednom ponudio bolji setup kamera a na drugom bolji procesor.

Kakav sarkazam?...evo koristim tel neko vreme već i samo kažem što vidim!

Definitivno nisu odlicne, ali nisu ni "prilicno lose" kako kazes. Poredjenje sa S9:
Glavna: u mozda 95% slucajeva moze da se nosi sa S9-kom, ali S9 odnosi tesnu pobedu.
Prednja: Na S10lite mnogo bolja nego na S9.
Ultrawide: sasvim pristojna za ovaj cenovni rang.
Macro: nisam je ni probao, beskorisna za mene, bolje da su stavili osrednju telefoto.

Generalno sam bas zadovoljan telefonom, menjacu ga mozda za S20FE ako bude imao SD865 i 12MP IMX555 kameru, kad mu padne cena.

Pa recimo da su dobre dok ne krene mrak da pada [emoji3526][emoji6] ...meni je problem što sam posle otprilike 20ak flagshipa (od toga četiri pixel telefona) prešao na midrange, a svaki skok sa "konja na magarca" se primeti [emoji6] Sa druge strane, kralj autonomije i dalje, zato i jesmo u ljubavi i verovatno će potrajati još neko vreme + ravan ekran!

Ja sam mislio da S10 lite ima mnogo bolju kameru nego note lite. Na Note 10 lite je ista kamera kao na Note 8, a S10 lite ima noviju, sad kako je upakovana ne znam.

Sasvim je ok kamera, @Proday poredi sa Pixelima, to je druga prica...

Pa sa pixelima, note 10 i one plus 8 pro koje sam zadnje imao [emoji6]

Pa da, to je i kod mene slučaj. Treba da pređeš sa starog flagshipa na srednju klasu, dobiješ samo bateriju bolju, ostalo je sve u rangu starog telefona i još obogaljeno za IP68, bežično punjenje

Jel neko koristio gcam? Ako jeste jel moze neki link za verziju koja radi dobro.

Ja sam mislio da S10 lite ima mnogo bolju kameru nego note lite. Na Note 10 lite je ista kamera kao na Note 8, a S10 lite ima noviju, sad kako je upakovana ne znam.

te novije su razne izmišljotine tipa 48 ili 64mp, te stare su bile ono što piše na njima i bile su odlične...sad su stigle ove pixel binovane, nisam probao neku na boljim telefonima ali na mom a70 je ta od 32mp jako loša...zato je ona na lg v20 koji još uvek imam od 16mp odlična...

ne znam ponavljam kako je na skupljim telefonima ali ono što sam probao od tih 48/64 fotke su preprocesirane, preeksponirane, fali im nešto oštrine, itd...zato onako na prvu loptu imam više poverenja u kameru na note 10 lite...

da, kad smo već pomenuli exy...šta su tačno njegove mane? onako usput sam pokupio: slabiji signal, više se greju, i više troše bateriju? jel to to i važi za sve njihove procesore?

Vezano za exy odogovor...da i da! +Ima slabiju gpu jedinicu [emoji24]

bezveze...s10 lite istrčava u prvi plan...jeste da malo deluje kao nekako ušminkana A serija, ali ipak deluje kao solidna kupovina...

Pošto se već piše o s10 lite. Koristio sam ga neko vreme i kamera mi je baš bila loša, to je razlog zbog kog sam ga na kraju i prodao. Kakav je note 10 (ne lite verizja) u poređenju sa njim ili eto kolega je imao i oneplus 8 pro, pa ako moze da kaze i u odnosu na taj telefon?

Sent from my IN2013 using Tapatalk

I note 10 i one plus 8p poprilično bolje...posebno u ll. Nažalost nisam radio poređenja i sl pa jedino možeš da mi veruješ na reč [emoji6][emoji2772]

Da li je resen green tint nekim update, ako je uopste to i moguce resiti update-om u sta sumnjam, mozda bih kupio danas ovaj telefon iako samsung i ne preferiram bas?

Nije, ne kupuj

Nije, ne kupuj

I necu veruj mi, kada sam procitao danas da Samsung tvrdi da je to zbog preuzimanja update preko mobilne mreze i da treba iskljucivo update preuzimati preko wifi da bi ekran ostao "cist" smejao sam se 10min. I sad se nasmejem. Hvala drug na informaciji.

Kako brzo telefon od oduševljenja dođe do "ne preporučujem". Meni ekran ok poslije paljenja sport tracker, ali kada nije non stop upaljen da pratim parametre, već povremeno upalim.

Apsolutno preporučujem telefon, verovatno i najkompletniji za ove novce...ne preporučujem samo ljudima koji ciljano vijaju green tint i koristiće tel na 0 brightness [emoji6][emoji2772]

Apsolutno preporučujem telefon, verovatno i najkompletniji za ove novce...ne preporučujem samo ljudima koji ciljano vijaju green tint i koristiće tel na 0 brightness [emoji6][emoji2772]

Kada sam postavio pitanje nisam mislio da "ubijem" nekoga. Zato i postoje forumi zar ne? Nije donesen nikakav zakljucak u tom trenutku bio sa moje strane. Pistoje slike i na ovom a i na puno foruma gde je taj problem veoma izrazen a postoje i gde je zanemarljiv. Be zakljucujte naglo o nekome. Mene je odgovor naveo da kopam dalje i odustanem od kupovine. Da je odgovor bio blazi ili u ovom smislu kako je odgovoreno posle sad bih posedovao S10 Lite. Naravno, pogresio bih!

Da sam ti blaže odgovorio možda bi se dvoumio, pa čak i kupio telefon (koji ti 99% ne bi odgovarao jel bi ciljano tražio to što ti ne odgovara) ali sam skroz ozbiljno dao odgovor. Meni koji u životu nisam (niti ću) spustio brightness klizač ispod 30% problem se nije ispoljio i super mi. Možda postoji na mom telefonu, možda ne...ne znači mi. Eventualno kad budem prodavao nekad mogu da proverim da bi kupcu preneo što precizniji info.

Ja sam oduševljen telefonom. Još od s9+ Snapdragon varijante nisam bio zadovoljniji sa nekim Samsungom. Ekran sjajan, zvuk u slušalici fenomenalan, brz i fluidan, ne greje se, baterija odlična. Svaki prethodni je imao jedan ili dva ozbiljna nedostatka dok je ovaj baš lepo izbalansiran.

Da sam ti blaže odgovorio možda bi se dvoumio, pa čak i kupio telefon (koji ti 99% ne bi odgovarao jel bi ciljano tražio to što ti ne odgovara) ali sam skroz ozbiljno dao odgovor. Meni koji u životu nisam (niti ću) spustio brightness klizač ispod 30% problem se nije ispoljio i super mi. Možda postoji na mom telefonu, možda ne...ne znači mi. Eventualno kad budem prodavao nekad mogu da proverim da bi kupcu preneo što precizniji info.

U pravu si donekle ali ne i da ne bi kupio. Dosao sam ovde i pitao, poceo da citam temu unazad i bilo mi je podnosljivo. Medjutim, kada sam otisao na jos nekoliko foruma, stranica i kada sam video koliki problem moze da se javi, odustao sam. Pogotovo posle sve veceg prijavljivanja prestanka rada wifi i mobilnih podataka a krajnje je bilo kada sam procitao odgovor Samsunga na probleme sa ekranima koji sam gore naveo. Ali tvoj komentar je stavio tacku na svako dvoumljenje jeri pored svega sam imao neko dvoumljenje a samo zato sto si clan od kredibiliteta, ne znam koliko zaista znas o uredjajima ali da si ovde svracao na nedelju dana po 10 min do sada bi od 2005-te naucio abecedu mobilne telefonije, sto ne kazem da nisi jer sam upravo zbog toga tvoj komentar uvazio kao relevantan i nisam ga shvatio sarkasticnim.

Znam abecedu mobilne telefone sasvim ok, poprilično sam i učestvovao u njoj. Ako nisi gadljiv na polovno, uzmi s9+, Note 8/9 pa čak i s10 kontam da može da se nađe i slično u klasi (ali sa snapdragon procesorom) za manje para ili dodaj još malo i pazari mi 10. Ako šta mogu da pomognem, tu sam uvek [emoji2772]

Znam abecedu mobilne telefone sasvim ok, poprilično sam i učestvovao u njoj. Ako nisi gadljiv na polovno, uzmi s9+, Note 8/9 pa čak i s10 kontam da može da se nađe i slično u klasi (ali sa snapdragon procesorom) za manje para ili dodaj još malo i pazari mi 10. Ako šta mogu da pomognem, tu sam uvek [emoji2772]

Opusteno.

@Kiug Za sad nista, dopao mi se S10 lite ali sam odustao a moj Huawei 5T ne bi ni menjao za sada radi ok ali me smara ova prica sa SAD. Oceju neceju ovo ono- promenio bi brend a da bacam pare na Iphone vise zaista mi nije ono. Nisam bio na Androidu poodavno. Apple i kraj ali Android je ipak zaista napredovao opasno tako da mogu komotno da baratam sa uredjajima od 500-600€. Videcemo.

I necu veruj mi, kada sam procitao danas da Samsung tvrdi da je to zbog preuzimanja update preko mobilne mreze i da treba iskljucivo update preuzimati preko wifi da bi ekran ostao "cist" smejao sam se 10min. I sad se nasmejem. Hvala drug na informaciji.

Vodi racuna da je ovo slobodan prevod nekoga ko nije bas najbolji sa engleskim jer si ovo procitao na Samsung Comunity support forumu kao odgovor jednog korisnika...Takodje tu su napisali da i m je Samsung rekao da ce problem biti "resen" u Septembarskom update-u...

Ja sam o green tint problemu pisao pre par strana ovde. Kolega iz firme koji je isto uzeo s10 lite preko Telenora isti problem ima kao i masa A71 korisnika ali i korisnici telefona drugih proizvodjaca koji koriste Samsung AMOLED ekrane (OnePlus 8 pro, novi OnePlus Nord, IPhone 11, neki Xiaomi modeli). Pitanje je samo u kojoj meri se javlja problem, na kom delu ekrana i da li korisnik primecuje problem jer se desava u specificnim uslovima (nije samo osvetljenje ekrana kljucno vec i pozadina na ekranu i da li ste u mracnoj ili svetloj prostoriji)

Svi su oni (sem Samsunga) izbacili softverske zakrpe koje zamaskiraju problem. Negde sam procitao da je to uradjeno jednim trikom. Ako se recimo problem javlja u rasponu 5-10% osvetljenja ako ti udjes u taj opseg on ce u stvari ekran drzati na 11% osvetljenja i primenjivati filter koji potamljuje sliku a cim izadjes iz problemaricnog opsega iskljucuje filter i koristi prave vrednosti osvetljenja...Green tint problem je karakteristika danasnjih AMOLED (i ne samo ovaj problem) ekrana i kvalitetniji primerci (iz sredine proizvodne trake) iz jedne serije idu na skuplje telefone a losiji (sa pocetka i kraja) idu u jeftiije.

Nazad
Vrh Dno