Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Danas me je poštar iznenadio sa slušalicama koje sam poručio još 11.03. a pre nekih mesec dana dobio povrat novca (20 USD) jer nisu stigle, iako je zaštita produžavana dva puta.

Kako je najbolje sada da prodavcu uplatim ponovo pare?

Odgovorio mi je prodavac, zahvalio se na ponudi i rekao da ne moram da išta plaćam, ali da bi hteli da im ostavim pozitivnu ocenu i review za transakciju.

E sada, problem je što ja više nemam tu opciju na toj porudžbini. Na ostalim proizvodima, gde nije bilo dispute-a, imam stavku Leave additional feedback, dok ovde stoje dve opcije: Dispute finished/Refund information, bez opcija ocene prodavca.

Da li je i kod vas tako, na predmetima za koje ste išli na dispute i dobili povrat novca?

Prodavac je ispao korektan i baš bih hteo da mu ostavim maksimalnu ocenu.

Možda nije za ovu temu, ali je više puta pitano o naručivanju dioptrijskih naočara.
Ja nisam naručio sa Alia već sa Zenni optical-a. Dioptrija je velika -9.0, na oba oka. Imam i cilindre, ali su mali pa ih već godinama ne stavljam na sočiva. Sočiva su BlokZ Photochromic, tj fotogrey sa njihom dodatnom zaštitom od plave svetlosti, plus antireflekcioni i hidrofobni premaz. Indeks prelamanja je 1,67. Ram je dobro obrađen, čvrst. Dobijete krpicu i čvrstu kutiju. Ukupna cena je bila 117,8 dolara, pa je na kraju sa kuponom sve izašlo 99,82 dolara. Ram je bio 29.95,sočiva 59,95 plus 14 dolara jer je dioptrija velika i naplaćuju ugradnju, dodatna tamna clipon tamna stakla 3,95 i poštarina 9,95 U Srbiji bi me samo najjeftinija sočiva 1,67 sa fotogrey-em izašla 24000 dinara... Naočare sam naručio 17.07., a juče 31.08. su isporučene.

@Drakensanger ja sam imao mogucnost da ostavim review nakon odobrenog refunda .
Sad nemam opciju za dodatni komentar , istekao rok .

Poslednja izmena:
Po meni losa su kineska dioptrijska stakla, kao i fotogrey.
Ram je ok.

Možda nije za ovu temu, ali je više puta pitano o naručivanju dioptrijskih naočara.
Ja nisam naručio sa Alia već sa Zenni optical-a. Dioptrija je velika -9.0, na oba oka. Imam i cilindre, ali su mali pa ih već godinama ne stavljam na sočiva. Sočiva su BlokZ Photochromic, tj fotogrey sa njihom dodatnom zaštitom od plave svetlosti, plus antireflekcioni i hidrofobni premaz. Indeks prelamanja je 1,67. Ram je dobro obrađen, čvrst. Dobijete krpicu i čvrstu kutiju. Ukupna cena je bila 117,8 dolara, pa je na kraju sa kuponom sve izašlo 99,82 dolara. Ram je bio 29.95,sočiva 59,95 plus 14 dolara jer je dioptrija velika i naplaćuju ugradnju, dodatna tamna clipon tamna stakla 3,95 i poštarina 9,95 U Srbiji bi me samo najjeftinija sočiva 1,67 sa fotogrey-em izašla 24000 dinara... Naočare sam naručio 17.07., a juče 31.08. su isporučene.

Poceo je super septembar na Alibababi.
Kod vecine artikala pise u napomeni Super. Mada ne vidim neke narocite pogodnosti?

Poslednja izmena:
Narode treba mi pomoć. Posle 4 meseca stigao mi je paket (torbica za bajs) a dobio sam refund pre 10 dana. Kontaktirao sam prodavca i rekao da hoću da mu platim onoliko koliko sam platio pre nego što su naduvali cene sa poštarinom. Evo je moja poruka Greeting!
The shipment arrived after 4 months, in the meantime I received a refund. I want to pay you. How can I pay you $ 17.21 just so there are no extra commissions. I paid that much for that product.
A ovo je poruka od prodavca HI,Nenad,thanks for good news and kindness to us ,please place same order on the item ,and don't pay for it before we adjust the price to $17.21 (choose "other payment methods",then you will creat an order without payment) ,also please leave us a message not to send the parcel out after payment confirmed. thanks again for your good heart .have a great day!Cara Jel zna neko šta ona hoće da ja uradim?
Nije mi jasno kako može da promeni cenu kada napravim "porudžbinu".

Poslednja izmena:
Narode treba mi pomoć. Posle 4 meseca stigao mi je paket (torbica za bajs) a dobio sam refund pre 10 dana. Kontaktirao sam prodavca i rekao da hoću da mu platim onoliko koliko sam platio pre nego što su naduvali cene sa poštarinom. Evo je moja poruka Greeting!
The shipment arrived after 4 months, in the meantime I received a refund. I want to pay you. How can I pay you $ 17.21 just so there are no extra commissions. I paid that much for that product.
A ovo je poruka od prodavca HI,Nenad,thanks for good news and kindness to us ,please place same order on the item ,and don't pay for it before we adjust the price to $17.21 (choose "other payment methods",then you will creat an order without payment) ,also please leave us a message not to send the parcel out after payment confirmed. thanks again for your good heart .have a great day!Cara Jel zna neko šta ona hoće da ja uradim?
Moze uvek da kreira popust i smanjuje cenu, najbolje da nemas dovoljno para na toj kartici i krenes da kupis. Kupovina se zapamti u orders i ceka placanje, a ti odes kroz porudzbinu contact seller i napises mu to sto ti je napisao. On ce smanjiti na cenu koja odgovara tvom refundu i nece ti poslati proizvod, a ti posle 15 dana potvrdis da ti je stigao. Njemu legnu pare i ti si ucinio ono sto si hteo [emoji6]

Sent from my moto x4 using Tapatalk

@tumbe Ajde probaću tako. Hvala na pomoći [emoji106]

Poslato sa PRA-LX1 pomoću Tapatoka

Meni je za takvu situaciju prodavac poslao ovo. Platio sam i gotovo.
fc74fc8be380ebdf27e111f01499f53a.jpg

Izaberi neku stvar iz njegovog shopa, tamo gde ti stoji kojom karticom plaćaš ti izaberi webmoney i idi na pay now. Kada te odvede na stranicu web moneya samo se vrati nazad i to je to. Sačekaj da promeni cenu i plati svojom karticom

Sent from my MI 8 using Tapatalk

@Miksat E ta mi je informacija trebala. Hvala na pomoći.

Poslato sa PRA-LX1 pomoću Tapatoka

Danas stigla maska za telefon narucena 6.08. znaci za 29 dana.
Prijatno sam iznenadjen.

Tvoj prodavac je level pro :)

Sent from my moto x4 using Tapatalk

Dosta prodavaca to ima. Meni je stiglo nešto posle 6 meseci, refund sam dobio odavno. Šaljem ja poruku, čovek mi vrati link sa virtuelnim artiklom od 1$, da uplatim 15 komada (14.95 je bio proizvod). Ja kliknem 15, kad za Srbiju može samo up to 5 komada po transakciji. Dakle, oštećeni smo i na virtuelnim transakcijama :d

11.11
Mozda bude i nesto pre. Mada nama nista ne znaci kad 80% stvari i dalje nema normalan neki shipping.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Danas sam sa 3 prodavca pricao i kazu da nikada vise dok je aliexpressa nece slati pakete u Srbiju.
Koliko je to tracno ne znam.

Kako si pricao?
Jesu rekli razlog?

Pa ovi naši napredni sa carine i pošte operisali pakete a vodilo se kao nestalo ...ciganska posla.
Sada je slanje skuplje nego paket , npr telefon 50e a slanje 100.
Užas.

Ne verujem, evo imam 2 primera:

Rodjak naručio 3 sata, kasnjenje vise od 65 dana uzima pare nazad, stizu satovi oko 90tog dana i naravno sad ima i pare i satove

Isti slučaj sa drugarom, mi band 4 naručio i isti scenario.

E sad, deluje da su se na carini doterali, meni stigli paket za nešto jace od 35 dana, a neki i krace, ali steta je vec napravljena, nece se to lako vratiti na staro.

Ne verujem, evo imam 2 primera:

Rodjak naručio 3 sata, kasnjenje vise od 65 dana uzima pare nazad, stizu satovi oko 90tog dana i naravno sad ima i pare i satove

Isti slučaj sa drugarom, mi band 4 naručio i isti scenario.

E sad, deluje da su se na carini doterali, meni stigli paket za nešto jace od 35 dana, a neki i krace, ali steta je vec napravljena, nece se to lako vratiti na staro.
I jare i pare...neverovatno.
Meni su jedva vraćali prošle godine refund.
U fazonu to je do vaše pošte oni drže paket duže...
Ja poludeo , sada sam prešao na banggood da vidim da li je bolje.

Danas sam sa 3 prodavca pricao i kazu da nikada vise dok je aliexpressa nece slati pakete u Srbiju.
Koliko je to tracno ne znam.
Pa oni i sad salju za Srbiju samo je onemogucen Aliexpress standard shipping zbog covida 19 jer Singapurska posta ne vozi standardnim letovima i rutama i ne leti ka Srbiji.
Kakve bre fluposti kradje i to, gospode boze.
Da se covek upisa od smeha sta sve moze da se procita.
95% onih koji su slali i pre covida salju i sad samo ili dhl ili neki kurir drugi ili u najmanju ruku Aliexpress premium shipping a ako je mala vrednost paketa ide jeftina posta od free do nesto sitno ne skuplje od 1$ negergistrovanom postom.
A dok se ovo ludilo oko ove nazovi korone ne sredi i dok ne krene Singapurska posta da leti ka nama nema standard shippinga za Dž ili simbolicno koliko je bilo pre "panndemije".
To ti je istina ne nasedaj na te gluposti kradje i ostalo.
Pozdrav.

Vrh Dno