Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Najbolja opcija Intesina Visa Classic Debit. Devizni besplatan, kartica besplatna, nema provizije,...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

jel ona zamena sad za onu staru internet intesa visa karticu ili skroz druga prica?
i dalje postoji ta internet intesa visa a uz nju ima i ova?

Obe postoje dugo, Visa Internet je "mlađa". Vezuju se za različite devizne račune.

Sent from my AC2003 using Tapatalk

kakav je Studentski tekući račun unicredit banke ? da li je moguće da besplatno daju :

tekući dinarski račun
Tekući devizni račun
Račun štednje po viđenju
Račun oročenog depozita
Maestro debitna karticu
Visa Electron debitna karticu
Telefonski servis
Internet bankarstvo
Mobilno bankarstvo
SMS servis

https://studenti.unicreditbank.rs/k...-tekuci-racun/studentski-tekuci-racun.10.html

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Ok je, imas i u kombanci studentski paket.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Pozdrav ljudi,

Potrebna mi je pomoc oko otvaranja deviznog racuna koji bi mi sluzio za povezivanje sa payoneerom da primam uplate u USD, koja banka je najbolja za tu akciju?

@ Balzak
Mastercard ti radi dolare dok visa samo euro pa tastaturu u ruke i guli prste guglajući koja banka daje master uz devizni račun ako nećeš da vezuješ na svoj tekući račun

Aha, pa po tome bi onda mts banka najbolje radila posao, imaju i dobar kurs svakako bih ja konvertovao to u eur ili rsd da podignem

@ Balzak
Pogledaš uslove koje daju za devizni račun, koje valute su u opticaju

Da li ima neki limit za internet intesa visa karticu? Koliko na primer mogu maksimalno para da uplatim na nju? Jel moze na primer 500e ili 1000e?
Ili je to samo za sitne kupovine?
Nemam racun u intesi, vec samo tu karticu ako bih koristio i na salteru ako bih uplacivao novac na karticu, depozit.

Mislim da nema ograničenja za uplatu. Eventualno, za veće uplate (~10K€) možda će tražiti neku izjavu o poreklu novca.
No, držanje veće sume na ovoj kartici je u suprotnosti sa osnovnom idejom ove kartice. Ideja je da na računu nemaš ništa, ili da imaš što manje para, i da račun dopunjuješ onda kad ti zatreba za plaćanje. Znači da imaš dva devizna računa: jedan vezan za Internet karticu, i drugi koji je štedni. Devize držiš na štednom, a kad hoćeš da platiš Internet karticom, onda preko online bankinga prebaciš potrebnu svotu na račun Internet kartice. Račun vezan za Internet karticu je rizičan i lakše možeš ostati bez para na njemu ne svojom voljom.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Mislio sam ako na primer uplatim 500-1000e na karticu i odma izvrsim kupovinu ili prebacaj novca na skril, znaci isti dan. Nisam mislio da mi tu pare stoje danima ili mesecima.

Limit za nju kada je potrosnja u pitanju je 3.000 evra dnevno, 15.000 mesecno. A sto se tice uplata na racun za koji je vezana tu nema limita.

Poslednja izmena:
Evo dosla mi internet intesa kartica, i izvrsio neku transakciju i uzeli mi 14e provizije, na 200e ? Koji je to fazon da mi je znati, kakvo klepanje haos

Verovatno je greska do tebe, uradjena ti je dupla konverzija.
Koji sajt je u pitanju?

imao sam 302e i probao 300 da premestim ono ne moze, pise nemate dovoljno novca na racunu, i ja udjem u online intesa naloh pise ima 302, ja reko probacu 200 i ono prodje, a na racunu ostane 88e, znaci nestalo je 14e, sutra zovem call centar pa javljam

Ček, jesi li ti plaćao nešto karticom ili si radio prenos novca? To nije isto, i prenos novca u zemlji može samo u RSD, pa ide i konverzija po lošijem kursu.
Pozdrav

kripto berza je u pitanju, znaci prenos novca, ali prenos u evrima... ne znam zasto toliko velika provizija

nazvao sam call centar, kazu da kad se proknjizi bice vracen neki procenat od toga, ali mi rece da je vrsena transakcija iz Evra u Dinare pa iz Dinara u Evro, ne znam koja je to logika, kad znam da je njihov kurs uzas i da tu gubim lepu svotu novca?
Zasto je to devizna kartica ako se menja iz e u din, pa iz din u e ? koja glupost za korisnika a za njih milina klepaju na kursu

Da li je tako slucaj i sa Intesina Visa Classic Debit ?

I sta bi vi preporucili a da imam sto manju proviziju? I da nemam to menjanje e u din, din u e?

Poslednja izmena:
Ta internet intezina kartica ti je najjeftinija.
Banka ti rezerviše do 6% više sredstava ali ti se vrati to sve kada se proknjiži transakcija.

Prouči malo zbog čeka i kada se radi dupla konverzija (dosta o tome je bilo reči i na benchmark forumu).

za ovo sto sam naveo ta Intezina Internet je najbolje?

Ali sto ovo menjanje iz e u din, pa iz din u e? a devizna kartica bzv malo nema logike

erste banka poslala obaveštenje da na njihove gift visa kartice više ne može više puta da se uplaćuje novac, valjda samo prvi put kad je kupiš uplatiš koliko želiš i dalje nema do isteka kartice...navodno bilo nekih zloupotreba, zna li neko o čemu je reč? meni je taj sistem bio jako zgodan ali eto, sve moramo da pokvarimo...:-devil-:

I mene interesuje to za Erste banku i poklon karticu. Isti mail mi je stigao.
Godinama sam je koristio za online plaćanje i odlično mi je radila posao, a pri tom sam se osećao bezbedno.
Prebacim iz aplikacije koliko mi sredstava treba na nju i sve je instant i u 2 klika...

U skladu sa članom 49. Zakona o platnim uslugama („Službeni glasnik RS“ broj 139/2014 i 44/2018) i tačkom 6.6 Opštih pravila i uslova izdavanja elektronskog novca i korišćenja Visa Electron Poklon kartice, obaveštavamo Vas o predstojećoj blokadi jedne od funkcionalnosti ovog platnog instrumenta. U pitanju je funkcionalnost dodatnih uplata i priliva na Visa Electron Poklon kartice, koja će biti onemogućena momentalno jer su određene specifične transakcije pri uplati na ove Kartice pokazale neželjene nedostatke. Sve druge funkcionalnosti Visa Electron Poklon kartice biće Vam na raspolaganju kao i do sada.

Ni izvinjenje, ni alternativa već momentalna blokada. Bahato i bezobrazno.

Ima li neko ideju za alternativu? (odvojena kartica i DINARSKI račun na koji se prebaci potrebna količina novca)?

Pridružujem se pitanju za alternativu...koliko znam kartice ovog tipa, bar kako je bilo do sada kod Erste banke, nema nijedna druga banka? Postoje već neke gift kartice kod drugih banaka ali su one od početka limitirane inicijalnim iznosom koji uplatiš na karticu...

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Zasto bi uopste morala da bude gift kartica, to mi nije jasno, imate obicnu online karticu na koju po potrebi prebacite novac i nema rizika.

Vrh Dno