D
Deleted member 46590
Guest
Čisto sumnjam, x570 radi baš sve potrebno što Zen3 može da pruži. Dok ne stigne nova generacija sa DDR5/6 i PCIe 5/6 nema nikakve potrebe.
Da li će AMD da izbaci i novu seriju čipsetova uz Zen 3 procesore ? Npr X670, eventualno B650 ?
Da, Zen 3 je serija 4000 za desktop (doduše, šuška se da će se zvati serija 5000).Zen3 je serija 4000 za desktop? Nisam bas pratio... I izlazi na jesen? Imam ryzen 3000 na laptopu (to je zen+, a ne zen2?), na zimu planiram novi desktop nakon 12 godina. :d Bice valjda ryzen 4000, mogu misliti koliki ce biti napredak naspram intel coreduo iz 2008.Dojadilo mi da sve radim na laptopu...
Ogroman novac je relativan pojam... i uopšte nije merilo moći
Uzimam RDNA 2 i Zen 3 zato što će biti više nego 15% bolje performanse, a želim da bude što je moguće najnovije.
Uz to, uzimam i 165 Hz monitor, pa mi treba što je više moguće frejmova, a za to mi treba overkill od grafičke za 1080p.
Što se tiče cena, nije mi problem jer ću svakako uzeti samo GPU i CPU na rate, sve ostalo nabavljam za gotovinu,
nešto kod Mađara, nešto kod naših ako su najpovoljniji (dešava se i to).
Ne znam samo u koji ste pasulj gledali pa znate koliki će biti dobitak u performansama...no ajd'. Internet nagađa, mora da je 100% tačno. Totalno se nisu obrukali sa AMD glasinama zadnjih par godina...
Ja, lično, nisam imao želju više da čekam za toliko
Za 1080p i 165 fps ti je dovoljan i 5700XT![]()
Grafičku OBAVEZNO uzimaj preko Mađara, jer ako neki Navi 6700XT (lupam naziv) bude oko 450-500$ na zapadu, kod nas neće biti ispod 85.000 ni pod tačkom razno, bar prvih nekoliko meseci.
Meni je CPU 3700x usko? Grlo postao u renderu jako brzo sa H265 10BIT 4k [emoji2957], a gpu je 5700xt, x570 ploca 32gb rama, u LR/P.S. takodje ga zagušim opasno, GPU dobro šljaka s druge strane. Al je CPU nebih rekao usko grlo al oseca se da je on ono sto me koči, 3950x jedino bi isčupao stvar xDKako bih voleo da sam u tvojoj koži, da imam tu lovu za kompjuter.
Uzeo bi R7 3700X, neku X570 matičnu i 2070 Super (ili 2080 na popustu) i imao futureproof u sledeće tri godine najmanje. Neće biti ni igre ni programa u minimum naredne tri godine gde će bilo šta biti usko grlo da se na ovome ne potera na maksimalni maksimum.
Ma PCIe 4.0 i "komunikacija sa procesorom" su bitniji, nemoj tako da pricasTi si u startu trebao da uzmes 3700X i B450 umesto 3600 i X570. Za prakticno isti novac.
Ti si u startu trebao da uzmes 3700X i B450 umesto 3600 i X570. Za prakticno isti novac.
Ti si u startu trebao da uzmes 3700X i B450 umesto 3600 i X570. Za prakticno isti novac.
Kao sto mu je savetovano na drugim mestima, trebao je da usteka novac i predje dogodine na AMD i novu platformu (4600 recimo), umesto sto je prvo uzeo 5700xt, a zatim i na 3600/x570 odnosno ceo novi desk...
Covek je odlucio da istera svoje hirove, nezavisno od tudjih konstruktivnih i prijateljskih saveta i to u vise navrata - dobio bi mnogo veci gain a pritom je vrlo moguce da bi i ustedeo novac tj mogao bolje da iskombinuje usled pada cena.
Interesuje ga samo misljenje o odredjenim komponentama za koje se vec odlucio da pazari, ne samo na ovom vec i na komsijskom forumu je to pokazao...
Ako je njemu do 00, ne vredi se cimati jer se savetima kolega se pokazalo kao da pricas zidu...
Posebno sto nas posle pocasti sa esejima i o tome kako je hc gejmer i PC entuzijasta jos od 90 i neke. (kao moj pradeda sto je potezao price o WWII i Titu, kada su ga hvatali momenti demencije)
Ne vidim šta ima tu čudno i loše ako se odlučiš za nešto?? Jače od R5 3600 mi nije potrebno, matična ploča je moj hir, to sam i sam objasnio, možda bih i sačekao pad cena da mi nije crkla moja B360 matična pa nisam mogao dugo bez kompjutera, grafičku sam menjao zbog Red Dead Redemption 2 i ne vidim šta ima loše u tome pitati ljude za mišljenje o stvarima koje želim da pazarim i njihova iskustva. Valjda forumi služe za to, a, usput, postoji i podteme "ŠTA DA KUPIM" pa bih i išao tamo da sam hteo da vidim šta bi mi ko savetovao da mi je to bilo potrebno.
A, pride, nisam nikakav HC gamer, naprotiv, 5 istih igara vrtim već dve godine, ne volim pucačine niti ove moderne battle royale igre, ne zanima me online mlataranje, a što se tehnologije tiče počeo sam sa Spectrumom ZX 1986. ako se ne varam, pa preko Commodore 64, pa prvog PC-a čije firme su propale pre nego što si se rodio i ne smatram se nikakvim PC entuzijastom jer ne jurim više jezgra, više megaherca, nit ganjam vodena hlađenja ili bilo šta što bi se smatralo entuzijazmom.
A to što pišem "eseje" to je zato što brzo kucam, pa mi za tako nešto nije potrebno previše vremena, pa kome se ne sviđa može mirne duše da preskoči ili stavi na ignore. Ništa lakše.
Nasty brate, odem na mentalnu pauzu 5 min u toku radnog vremena, ne gledam ženske na instagramu, niti tipujem na kladionicama, niti čitam kurire. Otvorim ovaj forum i gledam šta se ko ponovio i šta ima novo po pitanju novih cpuova i grafika, jer me to opušta. Nažalost, več neko vreme moji živci trpe jer te brate svuda ima sa kilometsrskim postovima. Aj smanji malo doživljaj maloBez ljutnje
Mozda je cudno ne ako se odlucis za nesto,nego ako vec pitas za misljenje i 10 ljudi ti napise isto ili slicno misljenje,a ti onda uradis nesto totalno 10to,nevezano od misljenja onih 10 ljudi....
Tj,koja je onda poenta pitati za necije misljenje kada ga neces poslusati?....radis po svom i nema brige...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari