Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ljudi da li neko zna gde imaju da se nadju sticne fi 30? Ako neko zna nek mi pusti dm ?

Ja sam nesto merio sa shublerom, 30,6 pise... Hvala na odg ^

Ima li ko neki dobar trek za Zlatibor, nešto za mtb?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima neki sicevi u lindi (znam da je neko pita za njihove) i svetla na akciji

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Gde kupiti i koji brend pakne za disk kocnice?

pa zavisi koje su disk kocnince. da li su dvo ili cetvoro klipne, pa ima i licnih preferenci da li metalic, sinthetic ili organic

Znam da je oznaka br-m355 a da li su plastic fantastik pojma nemam.Salim se, koje su bolje metalic ili sintetik to je sintetik zar ne?

Necu organic. :D

Poslednja izmena:
Na rotoru ako su shimano ti verovatno pise resin pads only

Ima li neko ideju šta je meni ovde potrebno da bih mogao da stavim neko novo sedište? Stariji bicikl je i pitanju i izgleda da je način montiranja drugačiji nego za nova sedišta. Izmerio sam 2cm je širina vrha cevi na koju nalaže ovo trenutno središte.
Da li moram da kupujem novu cev koja već ima vrh na koji se samo zašrafi sedište ili da tražim neki adapter ako tako nešto postoji?
4957ea80373ba029448e974dca748abf.jpg
af61139b72e55e96d9d73c1572b875ed.jpg

Ima li neko ideju šta je meni ovde potrebno da bih mogao da stavim neko novo sedište? Stariji bicikl je i pitanju i izgleda da je način montiranja drugačiji nego za nova sedišta. Izmerio sam 2cm je širina vrha cevi na koju nalaže ovo trenutno središte.
Da li moram da kupujem novu cev koja već ima vrh na koji se samo zašrafi sedište ili da tražim neki adapter ako tako nešto postoji?[]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200815/4957ea80373ba029448e974dca748abf.jpg[/IMG][]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200815/af61139b72e55e96d9d73c1572b875ed.jpg[/IMG]

ne bi te ubilo i da kupis novu cev, ali nije neophodan izdatak. Uz dosta sedista ces dobiti upravo taj deo koji ide na tu cev, a ima da se kupi i posebno kao sto si dobio link.

Ja imam takvo samo je pod brendom kls i nije lose, samo sam ga ja platio 1100 na snizenju. Sada ne znam kakva su druga, znam da definitivno ima jacih jer ima ludaka koji me bukvalno zaslepe svojim retardiranim reflektorima uperenim direkt u oci. Ali za te pare sumnjam da ima jačih

Poslednja izmena:
Meni deluje kao klasični kineski plastikaner koji neće dugo da traje.
Takođe, "dve moćne diode" i baterija od 300mAh nejdu baš zajedno, to je veoma veoma mali kapacitet,
veličina baterije za taj kapacitet bi bila recimo 3cm x 3cm x 4mm (lipo baterija).

Rekao bi da to nije svetlo da ti vidiš gde ideš već više da tebe primete kad ti neko dolazi u susret.

Meni moje traje godinu dana i ko novo je. Ne punim toliko cesto ali dobro ne vozim satima noću. Jačina je sasvim dovoljna za grad (jer ja koristim za grad). Ako vec hoćeš da napravis od noci dan definitivno nije to to i za to idu one od par hiljada dinara

Poslednja izmena:
Ako ja dobro vidim, koristi 3 baterije od 300mAh

Koliki je ekvivalent običnih AA baterija, da ne guglam sada? Moj Cateye koristi dve. Istina jedno sočivo ali nije LED, bat su Duracel, ne koristim ga često i traje mi već...ohoho.

Ja već par godina koristim ovu kinesku kopiju SolarStorm x2 lampe i prezadovoljan sam. Jačine je nekog prosečnog automobilskog fara, a baterija traje dosta dugo. U lumenima bi trebalo da je negde između 800 i 1000. U najjačem modu mi je trajala oko 4 sata, ali je potpuno nepotreban za većinu vožnji. Najslabiji mod je i više nego dovoljan, a on traje desetak sati. Mislim da je i dalje za svoju cenu (3800rsd) najbolji izbor.

Druga varijanta, bez spoljne baterije (kompaktnije, ali rekao bih i slabije), bi bila neka Convoy S2+ lampa sa nosačem, baterijom i punjačem, ali to ispadne skuplje od SS x2.

Poslednja izmena:
te su dobre, samo sto moras negde da okacis bateriju, nekako mi ruzno izgleda tako :D vecina jakih lampi ima externe baterije zbog grejanja

Meni stoji baterija ispod torbice, a kako je ovaj 29er i poprilično veliki, niko i ne provali gde je baterija na bajsu. ( :

Moj drumas!
Juce malo sredjen za voznju.
Mada, vise rabim mtb, ne znam sto :) ...
0712808776b370a48bfad1be76b3faea.jpg

lep :)

samo ovaj magnet za senzor brzine, nije malo cudno postavljen?

Misliš mnogo "nisko". Možda tako treba :)

@Pirate, fino izgleda.
Koji je to brzinomer?

@illidan
@BokiPK

Tnx! :)

Što se tiče magneta, šta znam. Mislim da je OK!
Tačno pokazuje... xexex

Uh, zaboravio sam koji je brzinometar. Nije neki ultra top brand.
Ovo mi je drugi bajk. MTB mi je primaran. Pa se i nisam nesto "otvorio" :).

Evo ostatka opreme kad vec ne znam model brzinometra: :)

RAM: EASTON ALUMINIUM
VILJUŠKA: SPECIALIZED PEMIUM ALUMINIUM
ŠOLJE VILE: FSA
LULA VOLANA: RITCHEY ALUMINIUM
VOLAN: RITCHEY ALUMINIUM
TRAKE VOLANA: VELO GRIP CRNE
CEV SEDIŠTA: ALUMINIUM 26,8 X 350
SEDIŠTE: MONTE GRAPPA
GUMA: CONTINENTAL ULTRA SPORT III (700X25C)
PREDNJA NABLA / GLAVA: SHIMANO WH-R500
ZADNJA NABLA / GLAVA: SHIMANO WH-R500
POGON: SHIMANO 105
KASETA: SHIMANO HYPERGLIDE
LANAC: SHIMANO DEORE CN-HG93
PEDALE: SHIMANO SPD PD-M520S BELE
RUČICE MENJAČA: SHIMANO 105
PREDNJI MENJAČ: SHIMANO 105
ZADNJI MENJAČ: SHIMANO 105
RUČICE KOČNICA: SHIMANO 105
PREDNJA KOČNICA: SHIMANO 105 / PAKNE R55C4 105
ZADNJA KOČNICA: SHIMANO 600 / PAKNE R55C4 105

Lepo ide!

Oho
I treba :)

Iduća kupovina bi mi bila bolji amortizer, posto moj bicikl ima non tapered vrat, jel ima kod nas onaj "nastavak" da ležajevi budu "spolja" pa da moze da se stavi tapered vila

Vrh Dno