Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ne poredim nisi shvatio, vec ukazujem da je jako los ping i jitter i da nije sve u brzini.
Znao sam da ce se neko javiti sa totalno pogresnim razumevanjem mog posta.
Mogao bih da uporedim sa mojom bivsom paricom dok sam bio na vdsl pa je tamo ping bio max 7ms a jitter 3ms, tada sam imao bese 76Mbit zbog 2 stb, generalno nije bas najbolje resenje to pokusavam da objasnim jer nije sama brzina najbitnija bar ne bi trebala biti.
Ja vise volim da imam stabilnu i dobru vezu od gomile megabita.
 
Poslednja izmena:
Sve je to ok ali ciji telefon sada koristis? Sve operatere si napljuvao izbacio iz stana :)

Druze, ja ne pljujem nikoga, oni sami sebe pljuju.
U zgradi imam 7 kablovskih operatera i moje je pravo da biram od koga cu uzeti usluge. Mobilne telefone sam prebacio sa mts na telenor 3 telefona, dva globaltela, imam jos samo jedan fiksni kod mts al nisam siguran da ce jos dugo i on. Kablovske kbcnet fttb i orion optika koji se uvek trude da budu korektni, a kod sbb mi istice ugovor za koji mesec i posle neka lazu sami sebe. Takve mi usluge ne trebaju, da obecavaju kule i gradove dok ne potpises sa njima ugovor, a kad potpises onda vidis da je mnogo toga samo prevara. Moje pare nisu prevara i necu dozvoliti da me ponovo namagarce.
 
Poslednja izmena:
Nisi me razumeo, ugovorna obaveza je ISTEKLA, ali je ostao ugovor, sto znaci da se sada moze raskinuti bez penala ali je iznos racuna uvecan,

Ne mogu da verujem da nece da izadju u susret osobama u insotranstvu s obzirom na celu COVID situaciju i obaveznim karantinom pri prelasku granica.

malo sam i ja doprineo (sa ova moja prethodna dva posta) da se potisnu tvoji postovi, ali sam hteo napisati da nisam iznenadjen takvim postupcima mts-a i da se takav bezobrazluk praktikuje medju najvecim kablovskim distributerima, ponasaju se kao da su nezaobilazni.

Sada i trzisna inspekcija ima posebne mere koje preduzima prema onima koji iskoriscavaju situaciju sa covid-19 da podizu cene. Kod tebe je prakticno takav slucaj, jer kako drugacije opravdati toliko povecanje cene, skoro je duplirana. Zato sam ti i napisao u prvom javljanju da pre svega dobro procitas ugovor, verovatno ga imas. Pitanje je da li te oni u ovoj situaciji mogu ucenjivati da placas duplo jer si sprecen vanrdnim merama da dobijes to punomocje. A u sustini vi sada i placate te racune (a ne majka), koje ne mozete promeniti.
 
Hibridni modem ne moze svako da dobije, vec samo oni koji su segmentirani na njega. Daje se iskljucivo korisnicima box 3 i 4 paketa.
 
Ja ne znam da li u pravoj temi pisem ali ne znam sta da mislim vise, pisao sam da imam box 4, i stalni problem sa televizijom. Prijavljujemo problem uporno, dolazili su iz tehnicke sluzbe, radi u toku dana i uvece nestane. Oni sumnjaju da ja imam virus na kompu i da uvece kad igram dotu 2 da to zaglupi onaj beli huawei ruter i to utice na signal. E sad, posto je ocigledno da ja ne mogu da shvatim ovu vezu, molio bih da mi neko kaze da sam ja lud ili su oni totalni sarlatani. Pritom su rekli mojoj majci da slobodno mogu da koristim kompjuter, surfujem itd ali da vcrs preskocim dotu 2 jer to isto mozda utice.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
 
Imate li savete sta gledati prilikom potpisivanja UO, tipa kao neko sto je napisao pre par strana da se proveri u ugovoru da pise "HD TV paket", a ne "SD paket"?

Uskoro potpisujem box 4 crveni, pa da obratim paznju. Pise li u ugovoru da je prvih 8 meseci po dinar (toliko sam dobio zbog prelaska iz sbb-a)?
 
Ne znam jos uvek, treba da dodju majstori sa ugovorom. Ali mislim da ne, vec usmeno....
Trazite od promotera (ako sam ne ponudi, sto je kod mene uradio) da vam posalju mejl kao potvrdu za dodatne mesece. Meni su poslali, pa cisto da se nadje ako im nesto posle zabaguje...

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
 
Nece pisati u ugovoru vec ce zabeleziti kod njih u sistemu.Znaci,u ugovoru ce pisati 2 meseca a u sistemu koliko ste vec dogovorili.
 
Samo da kazem da je razlika kablovske u slici mts-SD (treba da je fhd 1080, a nije mozda max 720 mada tesko) u odnosu na Sbb-HD(jeste fhd 1080i), velika razlika u kvalitetu slike, bas uocljiva na HD televizoru
 
Napisao si mts SD, al vrv je greska jer si mislio na HD. U svakom slučaju, mnogi forumaši tvrde suprotno (Gileb, renne, jok...), odnosno da je kvalitet HD kanala na mts optici isti kao kod Sbb a.
 
Tako je moja hreska u SD-HD. Izvinjavam se, meni je sbb za sada cistija slika nego na mts, za sada. Rekao mi je monter da zna malo da zeza po nekada dan-dva.
Internet radi dobro malo varira down. 91 do 105, up. 19 minimum.
 
Moja majka je otisla da zivi u Austriju jos pre cele ove situacije sa COVID i ostavila ovde BOX ugovornu obavezu koja je istekla u junu 2020. Posto ja i moj otac sada hocemo da raskinemo taj ugovor, ovi iz mt:s kazu da je jedini nacin da ona ide u konzulat ili ambasadu Srbije u Austriji, zakazuje rad sa strankom, overi ovlascenje, posalje ovlascenje u Srbiju...i tek onda ja mogu da dodjem u poslovnicu sa ovlascenjem i raskinem ugovor.

S obzirom da konzulati postoje samo u Becu i u Salcburgu, a ona je u Gracu i veoma joj je komplikovano da obavi ceo ovaj proces zbog prekomernih poslovnih obaveza i nedostatka licnog prevoznog sredstva, da li je ovo sto su mi rekli iz mt:s ZAISTA jedini nacin da se taj ugovor raskine? A pritom stizu racuni... pod obavezom je bilo 3.500, a sada 6.000 din...

Unapred se zahvaljujem svima na pomoci i savetima
Ја сам ово завршио за комшију, који је тренутно у Немачкој, све преко мејла. Објаснио ситуацију, све у његово име, додуше било је за мобилни, вероватно је исто за бокс.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
 
Da li su nekom menjali opremu (ruter/modem ili risiver) pri prelasku na vece brzine (konkretno sa 20 na 50)?
Navodno ne mogu da podrze brzinu i zbog HD kanala...
Imam modem H168N v3.1 ... i set top boxeve Huawei stbq11 (ona malecne)

nije da me valjda opet farbaju kao ekipa donosi a u stvari da proveri moze li to fercerati?

inace stanje na terenu ovako

P.S.

Izvinjenje.
Vidim na drugoj temi vec pisano
Huawei HG8245Q2 ruter
 

Prilozi

  • Screenshot_2020-08-12 ZXHN H168N V3 1.png
    Screenshot_2020-08-12 ZXHN H168N V3 1.png
    41.6 KB · Pregleda: 122
Poslednja izmena:
Huawei HG8245Q2 je ONT, dakle uređaj za optički internet. A ti si VDSL korisnik :p Za VDSL za sve pakete koji su u ponudi (do 100 Mbps) se koristi isti uređaj koji već imaš. Dakle ako prelaziš na brži VDSL paket (ne prelaziš na optiku) ne menjaju ti ništa od opreme. Jedino kad ti crkne ruter možeš da dobiješ ponovo isti ZTE model eventualno neki Huawei ako se zadesi da samo to imaju na stanju.
 
Poslednja izmena:
@shamanNS

Nisam ni sumnjao u tebe legendo da ces prvi reagovati.Ipak si ti 1-st savetnik na ovim temama...svaka cast i drugim clanovima naravno.

Sto se tice opreme,stvarno nisam upucen u mts-ovu skalameriju.Ipak sam bio deceniju i kusur kod rivala (tamo koristio modeme 2100,3208,cg 121 plus risiver 4682,3121,eon)

Pa sto mi onda prodaju maglu i pominju menjanje opreme?Sta li sada mute da mi je znati?

@Danilo74
@dam-dam

Evo mojeg skromnog misljenja u vezi HD kvaliteta sbb-mts.jeste da nisam na optici ali
Ipak je bolji sbb po pitanju kvaliteta HD kanala,pogotovo na EON platformi (plus jos neki procenat na tv apliaciji).
 
Mislim da treba da procitas sve sto sam napisao (pogotovu u zagradi)
Nihovi hd kanali su losiji od hd sbb-a, kao da su 720 umesto 1080, ok :wave:

Bar kod mene, za sada.
Kod mene obrnuto, vidljivo bolji HD mts od HD sbb posto imam obe televizije.
 
i neshvatljivo da premijum kanali tipa hbo imanu i u sd i hd varijanti, stim što u hd nemaju vraćanje, a u sd imaju????

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
 
Kao i svuda. Kada istekne ugovor, pozoveš i kažeš da želiš da ukineš usluge. Zovu posle par dana i nude 6 meseci za box 3, 2 meseca za Box 2.
 
Nazad
Vrh Dno