U toku je rad na novoj verziji joystick tester-a (sa OLED-om), pa treba mi da znam šta bi bilo lepo da se može testirati. Trenutno je u planu da tester ima dva konektora na sebi, 9-pinski D-SUB i 6-pinski DIN (kao i prethodni):
D-SUB zasad pokriva Atari/Commodore 8bit, Amstrad CPC, MSX, Atari/Commodore Paddle, Amiga/Atari mouse, Sinclair ZX +2/+3, Sega Master, Sega Genesis 3-Button, Vectrex, Texas Instruments TI-99/4A, ColecoVision i Apple IIc (zasad netestirano).
DIN pokriva Videopac G7400 i Tandy CoCo/Misedo.
Plan za D-SUB je da se doda podrška za CD32 i Sega Genesis 6-Button (ako ne bude nekih nepredviđenih problema, pošto su im protokoli malo zeznutiji). Da li možda neko zna za džojstik sa DIN-om koji se ne uklapa u predviđeni 6-pinski konektor?
Moje osnovno pitanje je šta bi eventualno bilo zgodno da se još doda? Novi konektori pored dva pomenuta mislim da se ne bi dodavali, pa ograničite predloge na ta dva konektora (uz predlog treba da ide i link(ovi) ka dokumentaciji o džojstiku).
Ako postoji baš velika potreba za još nekim konektorom i ako se uopšte mogu nabaviti u varijanti za montažu na pločicu, moglo bi se razmisliti i na tu temu, pod uslovom da protokol za kominikaciju sa džojstikom nije previše komplikovan...