Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno je uzas zivi kako je ovo odradjeno.

Evo ga Gree, kreni odavde pa listaj na dalje... Za sada, koliko vidim, ima samo za modele iz Amber, Fairy, Bora i Lomo serije.

Poslednja izmena:
Da ne bude zabune, gledajte fabričke oznake, a ne trgovačke nazive, jer su Lomo i Bora kod nas bili on off, a na drugim tržištima inverteri, pa bi Lomo trebao da bude Viola.

Stvarno je uzas zivi kako je ovo odradjeno.

Evo ga Gree, kreni odavde pa listaj na dalje... Za sada, koliko vidim, ima samo za modele iz Amber, Fairy, Bora i Lomo serije.

Ne valja ti link.

Takodje vidim da nema vise LGC model, ASYA i Nocria modeli a bilo je ranije sve.

Evo ga Gree, Hong Kong Gree u naslovu, uzas sajt:
https://www.eurovent-certification....ls/5216887/1?results=331&participant=12341083

Ovo mi nije jasno, Amber 12 (GWH12YC-K6DNA1Z), Power Design 3kW (ne znam na kojoj temperaturi jer ne pise) dok LU ima 3,9kW na -10C (ovo Fujitsu navodi i isto pise na Euroventa). Tbiv je -7C, da li to znaci da se na toj temperaturi testira ili?

Poslednja izmena:
Mislim da to nije Amber za naše tržište.

Da, po oznaci nije. Steta sto nisu sve testirali.

Da, to je sa g10 obicnim inverterom, nas krece sa S6 oznaka za spoljasnju, sa twin rotor 1Hz inverterom.

Ali se taj losiji Amber spusta nesto ispod 150W na grejanju...

Lomo nikada nije bio on off, oduvek je inverter, krajem 2019. su izbacili novi sa r32 gasom i boljim performansama.

Ali uvek gledajte oznake spoljasnje jedinice.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moja greška. Na Fairy sam mislio. Lomo je kod nas ulazni inverter i valjda je isti kao Lomo eco u HR. A oni imaju i drugi Lomo koji je jači.

Da li uopste da idem na Inverter posto mi nece sluziti za grejanje. Nisam siguran da li Inverter manje trosi struje.
Opcija mi je i neka Hisense Expert Classic A 9K - 2700 W posto je soba 4x3 metra koja se hladi a Hisense je ustvari Gorenje.

Od svih inverter kineza najbolji i najeftiniji je Vox 33.000 u dijaspora shop 5 god.bezuslone garancije.
Gorenje,Bosch ne pravi klime,kinezi prave za njih.

Pa ni Vox sigurno ne pravi klime u Beogradu.

Gorenje je Hisense, njihov je brend.
Bosch klime roavi Midea.

Vivax auji je isto AUX
Vox mozda pola pola AUX i Midea,uzeo drugar IVA5 i nemoze nista da zagreje sa njom,16kvadrata soba preopterecuje klimu a nema 20c,cesto odlazi u defrost
Daewoo i Favorit je za izbegavanje kao i njihov proizvodjac TCL
na grejanju sam mislio,hladjenje rade

Poslednja izmena:
Toliki Kinez, da ni scop i seer ne daju, jedva se nadje max jacina, na sajtu proizvodjaca stoji samo koliko trosi :D

Zbog takvih kineskih Kineza, dobre kineske firme poput Gree i Midea imaju losu reputaciju :)

Poslednja izmena:
Da li uopste da idem na Inverter posto mi nece sluziti za grejanje. Nisam siguran da li Inverter manje trosi struje.
Opcija mi je i neka Hisense Expert Classic A 9K - 2700 W posto je soba 4x3 metra koja se hladi a Hisense je ustvari Gorenje.

Za tu površinu prostorije dovoljan je klima uređaj kapaciteta 2,1kW.
Imaš u ponudi na srpskom tržištu Hisense Expert Classic A 7K, koji je jeftiniji 2.000rsd od navedenog modela.

Vivax auji je isto AUX
Vox mozda pola pola AUX i Midea,uzeo drugar IVA5 i nemoze nista da zagreje sa njom,16kvadrata soba preopterecuje klimu a nema 20c,cesto odlazi u defrost
Daewoo i Favorit je za izbegavanje kao i njihov proizvodjac TCL
na grejanju sam mislio,hladjenje rade

Ti si prvi koji tvrdi da Vox ne greje dobro,kazi drugaru da zatvori prozor ;)

Dobar je Vox,mozda i najbolji od ovih najjeftinijih kineza,dve zime grejem sa njim 25 kvadrata 3 prostorije u nizu: kuhinja,predsoblje i kupatilo,daljinski je na 6 metara od klime zadana 23c,ukljucim I-Feel i kupatilo je toplo,merio sam plocice u kupatilu 22 stepena su.
Sto je najbitnije stabilan je,tacno ocitava zadanu, nijednom nije poludio za ove dve godine da bi ga morao cupati iz struje.

Može li i jedan Vox ili Vivax bez ifeel funkcije da radi kako treba?

Moze Vox,ukljucim ifeel da bi kupatili bilo toplo za tusiranje,kupatilo je zadnja prostorija u nizu
pa bi bez ifeel bilo 1-2 stepena manje.

Šta mu onda dođe ifeel?
Turbo boost?

*mjau**mjau**mjau*, ako ne može da održava temepraturu samostalno, onda jbm ti takvu klimu.

Razumem možda neke specifične situacije, npr. visoke plafone i sl. gde se mogu javiti značajne razlike u temperaturi po vertikali, ali u standardnom prostoru...???

Ti si prvi koji tvrdi da Vox ne greje dobro,kazi drugaru da zatvori prozor ;)

Dobar je Vox,mozda i najbolji od ovih najjeftinijih kineza,dve zime grejem sa njim 25 kvadrata 3 prostorije u nizu: kuhinja,predsoblje i kupatilo,daljinski je na 6 metara od klime zadana 23c,ukljucim I-Feel i kupatilo je toplo,merio sam plocice u kupatilu 22 stepena su.
Sto je najbitnije stabilan je,tacno ocitava zadanu, nijednom nije poludio za ove dve godine da bi ga morao cupati iz struje.

Cekaj, zadas na klimi 23 u drugoj prostoriji i plocice u kupatilu ti budu na 22c?

To neka magicna klima sa ugradjenim podnim i zidnim grejanjem? :)

Šta mu onda dođe ifeel?
Turbo boost?

*mjau**mjau**mjau*, ako ne može da održava temepraturu samostalno, onda jbm ti takvu klimu.

Razumem možda neke specifične situacije, npr. visoke plafone i sl. gde se mogu javiti značajne razlike u temperaturi po vertikali, ali u standardnom prostoru...???

Ifeel ili follow me se koristi ako grejes vise od jedne prostorije sa jednom klimom.Da bi temperatura bila ista
svugde u drugu prostoriju stavis daljinac i ukljucis Ifeel ili follow me, kod mene 23c i klima se gasi tek kad dostigne 23c na daljincu i usvakom cosku je 23c u te tri prostorije kod mene: kuhinja,predsoblje i kupatilo.

Da li je opšti stav da je za potrebe hlađenja (i eventualnog grejanja u prelaznom periodu, na +10c) bolje uzeti inverter (ulazna kategorija oko 40k) nego običnu on/off klimu?

Rekao bih da se isti efekat postiže i podizanjem zadate temperature i stavljanjem turbine ma max.

Cekaj, zadas na klimi 23 u drugoj prostoriji i plocice u kupatilu ti budu na 22c?

To neka magicna klima sa ugradjenim podnim i zidnim grejanjem? :)

Klima radi nonstop a daljinac je metar od kupatila,kad sam merio plocice na zidu i ja sam bio iznenadjen,moja kuca je stara gradnja zidovi 60cm debeli.

Rekao bih da se isti efekat postiže i podizanjem zadate temperature i stavljanjem turbine ma max.

Tako je,ali ne bi bila ista temperatura svugde.

Poslednja izmena od urednika:
Da li je opšti stav da je za potrebe hlađenja (i eventualnog grejanja u prelaznom periodu, na +10c) bolje uzeti inverter (ulazna kategorija oko 40k) nego običnu on/off klimu?

Tako je.

Tako je,ali ne bi bila ista temperatura svugde.

Ovo mi nikako nije jasno. Kako može biti identična temperatura u svim prostorijama? *mjau**mjau**mjau*, ja kad hoću jednom klimom da ugrejem ceo stan, to ne mogu da postignem tako da mi temperatura bude ista ili približno ista u svim sobama. Moram i ja tu funkciju da probam, pa da iz dečije sobe grejem ceo stan na 23 C.

Poslednja izmena od urednika:
Zavisi od sirine i visine vrata, kroz klasicna nema sanse ni sa cim da iz jedne sobe grejes hodnik i onda drugu sobu.

@maxy ne mozes ceo stan da grejes sa jednom klimom zbog rasporeda.

55 kvadrata grejem sa dve klime:
Klima 1 Vox:grejem pola kuce raspored je isealan,kao da su znali kad su gradili kucu pre 100 godina da cu se grejati na klimu.
Klima u kuhinji nasuprot vrata hodnika i nasuprt hodnika kupatilo,sve tri prostorije u nizu, klima se vidi iz kupatila.
To je sve ukupno 25 kvadrata,daljinski sam stavio na radijator blizu kupatila i sa i feel sve to ugrije na zadanu 23c.

Klima 2 vivax:Dve sobe u nizu klima u dnevnoj bez i feel otvorena vrata spavace i tu je 2-3 stepena manje 30 kvadrata
ukupno i to je ok za spavacu.

jel stalno moras da klikces na i feel ili i follow posto pise u manualu da to traje minut il 2 pa onda ona vrati na svoj senzor gore,ili si mozda nasao put da to stoji stalno zakucano

Stara kuca i zid 60cm (preko pola metra, obicno cigla na ciglu po duzini). Novije kuce idu na blok 25cm plus izolacija. Zato on i moze da greje jer ima tvrdjavu ;)

Izolacija je jako bitna.
Ja se grejem celu zimu na prvoj brzini mozda retko puste drugu posle defrosta i to kad je jako hladno.
Znaci nema nekog strujanja ili "dobacivanja" toplog vazduha do recimo kupatila koja je tehnicki "van domasaja" duvanja bilo koje klime a opet je u njemu ista temperatura kao u ostatku kuce. To vazi iz stepeniste i kupatilo u potkrovlju koje ne greje ni jedna klima a opet je dovoljan topao vazduh iz prizemlja koji cirkulise na gore da je i tamo ravnomerna temperatura.

jel stalno moras da klikces na i feel ili i follow posto pise u manualu da to traje minut il 2 pa onda ona vrati na svoj senzor gore,ili si mozda nasao put da to stoji stalno zakucano

Samo jednom i traje dok ne iskljucis ifeel ili ako nestane struje.

Iz uputstva:

Tipka FOLLOW ME
Ovom se tipkom pokreće značajka kojom će uređaj
pratiti vas u prostoriji. Daljinski upravljač će svake 3
minute uređaju slati signal dok ponovno ne
pritisnete ovu tipku. Funkcija praćenja će se
automatski isključiti ako uređaj ne primi signal
unutar 7 minuta.

Recite mi ako bi gledali grejanje, kako stoji Midea mission II MB-12N8D6 u odnosu na Gree Muse? Gree ima veću cenu, da li to opravdava?

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno