45 m2 otvorenog prostora pokriva jedna dobra klima bez ikakve muke. Prioritet mora da bude izolacija tavana, bez toga je sve duvanje u prazno.
Nikako 18-icu tu gde se boravi, duva kao djavo. My 2 cents.
Nece ici 18-tica onda 100%. Za drugi klimu nemam pojma, ili pored te klime, metar-dva desno od nje, ili kao na slici u prilogu.Gde bi stavio drugu klimu?
Neki članovi su imali problema sa tom Midea 18. Nije spuštala potrošnju ispod 1kW.
Po slici, severna strana je dole.Uvek na crtezu mora da stoji obelezje strane sveta.A i zbog montaze klime je pozeljno.
Tako je, jos toliko iznad plus tavan.ivanbass1
Ovo je bese donji sprat, iznad imas jos toliko? Izolacija mora na tavanu, tu se izgubi najvise energije kod grejanja.
45 m2 otvorenog prostora pokriva jedna dobra klima bez ikakve muke. Prioritet mora da bude izolacija tavana, bez toga je sve duvanje u prazno.
Fantasticna ideja za zatvaranje stepenica zimi. Za WC mi nije ideja da bude topao koliko i dnevna/kuhinja, okej je da bude podnosljiva temperatura, a za tusiranje imam klasicnu kupatilsku grejalicu iznad vrata vec postavljenu. U principu, ako se smiri korona do zime, tusiranje kuci ce biti retko jer bi se tusirali u teretani nakon treninga (treniram sa devojkom zajedno i pre virusa sam se kuci tusirao mozda 1x nedeljno, idemo u spa i teretanu 5-6 puta nedeljno i tamo se tusiramo kad zavrsimo).Tesko ces ugrejati kupatilo, neces ga drzati stalno otvorenim, tako da za kupatilo planiras neku grejalicu kad se kupate a ostalo da radite u hladnom...
Neka dobra (od pristojne do odlicne 12-ke) postavljena tu negde kao sto si zamislio.
A da kupis neku termoizolaciju, ove "vunaste" neke pa poslozis barem 10cm ako ne i svih 20cm odozgo i posle ih premestis pod krov ili sta je vec iznad prostorija koje ces dogodine sredivati.
Obavezno nekako zatvori prostor sa stepenistem da odozgo ne duva.
Kod mene u kuci, u kojoj inace niko ne zivi... je na otvor stepenista stavljena jedna tabla tanke spere sa drvenim laganim ramom, ukoso da zatvori prostor otvora stepenista, idealno pokrilo 190x90cm
Da, Fujitsu LT ili Gree Amber 12, ispod toga je sve lutrija. A to kosta. Ako planira da radi izolaciju tavana nema potrebe za tako jakom klimom. I uvek je bolje dve slabije zbog defrosta.
Meni je dve klime u jednoj sobi potpuni promašaj, dve unutrašnje i spoljne jedinice, dupla instalacija, duplo održavanje, dva daljinska. Ova moja nova uradi defrost za 3-4 minuta, da ne pravi zvuk ne bi mogao ni da se primeti.
2000 i nešto evra sa ugradnjon, nisu cene za poređenje, u Norveškoj je i najjeftiniji Fujitsu LL, i LM preko 1000 evra bez ugradnje. Ja bih lično uvek izabrao jednu dobru klimu nego dve iz najniže klase, posebno u ovakvoj situaciji gde greje jednu celinu.Koliko para je bila?
@ Markic
Daj malo skicu gde se namerava staviti ta klima, da se vidi moze li malo unutrasnja ili spoljasnja da se pomeri, mozda damo bolji predlog.
U svakom slucaju ne manje od 3m cevi a moze i nesto vise da se stavi da ne tandrce, da ne zvrci i ne ciči klima i njene cevi kad radi, to mu dodje kao neko pravilo za inverter klime.
Neko rece ako je kratko rastojanje, onda se cevi namotaju u krug iza klime (obicno 1-2 kruga) pa moze i na metar da budu unutrasnja i spoljnja jedinica ali je duzina cevi 3,5m i više.
Dobra 12-ca (LT, Amber) rešava grejanje u 45kvm. Ali se podrazumeva odlična izolacija (pod, zidovi, krov), i odlična stolarija. Ako plafon ne izoluješ, ode 30% energije u grejanje vrabaca. Da ne spominjem osećaj topline u kući, kad nema izolacije uvek imas osećaj da od nekud "duva". Ja imam izolaciju i u podu, i zidovi i ploča sa tavanske strane, dobra PVC stolarija, i zaista ugođaj je poootpuno drugačiji. Za 45kvm ne bih išao na slabije od LT ili Ambera. Ili 12 i 9 LMCE. Mada je spopjašnja kod LT prilično tiša u odnosu na LMCE, jer se kod LMCE kompresor vrti većom frekvencijom, češće ide u defrost, itd. Imam i LT i 3kom LMCE, pa vidim razliku. Mislim da se isplati dodati za LU, ali tebi je LU ni tamo ni vamo za tih 45kvm.45 m2 otvorenog prostora pokriva jedna dobra klima bez ikakve muke. Prioritet mora da bude izolacija tavana, bez toga je sve duvanje u prazno.
Koju biste klimu preporucili za sobu od 15 kvadrata? Ne bih dao puno para, treba mi samo za tu sobu jer klima koja je u drugoj sobi ne moze da stigne da ohladi ovu.
Valjaju li sta ove Vox, Tesla i slicne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari