Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ili da probaš preko koda *100# tu uvek imam realno stanje.

proveravao sam i preko aplikacije i preko koda.. azuriralo se posle sat-dva..

a imao sam problem i sa pozivima tj iz aplikacije mi je prijavljivalo da nemam kredita, iako i u samoj aplikaciji pise da imam 50min/sms, 5gb, 500 din kredita.. morao sam da obrisem kes i korisnicke podatke i da se ulogujem ponovo, onda je proradilo. bas bez veze.

a kad smo vec kod kukanja, ni kartica mi nije proradila kada sam je ubacio u telefon. nije bilo mreze. pa sam nakon poziva call centru saznao da moram da udjem u SIM paket alatki, pa STK Services pa da izaberem Connect to the network (Manual).. bas smarajuce..

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Slučajno sam duplo aktivirao freepaid paket. Da li se moze stornirati?

@Globaltel-supp

ranije sam skinuo globaltel aplikaciju. i dobio taj virtuelni broj u aplikaciji. sim karticu nisam imao. taj virtuelni broj sam dopunio sa oko 450 din kredita.

sada sam jedan telenor pripejd broj preneo u globaltel, stigla mi je njihova sim kartica.

da li bih mogao prebaciti kredit sa tog virtuelnog broja, na broj koji je prenet sa telenora na globaltel, koji mi je sad na sim kartici?

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока
Reci mi molim te da ne trazim ,posto i ja hocu jedan telenor prepaid broj da prebacim u globaltel za proceduru i jel ima ikKvih skrivenih placanja...

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

nema nikakvih troskova. pozoves globaltel, kazes im da hoces da preneses broj kod njih, i das im svoje podatke. posalju ti kuci ugovor, i kad im kurir vrati taj ugovor salju ti sim karticu. ne placas nista.

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

nema nikakvih troskova. pozoves globaltel, kazes im da hoces da preneses broj kod njih, i das im svoje podatke. posalju ti kuci ugovor, i kad im kurir vrati taj ugovor salju ti sim karticu. ne placas nista.

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока
Hvala

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Zna li neko da li je sledeća situacija izvodljiva: već imam Globaltelovu karticu, i hteo bih preneti broj iz druge mreže. Kad se potpiše ugovor o prenosu, da li se preneti broj može povezati na postojeću karticu, pošto po pravilu šalju novu karticu?

Mislim da može, ako se prethodno dogovoriš sa njima.
Ionako uzmu karticu sa 0677 brojem i zamene ga prenetim.

Требало би да може.С обзиром да број није слободан,не можеш самостално промијенити(као код слободног броја) већ да ти они то ураде.Питај,ништа не кошта.

Zna li neko da li je sledeća situacija izvodljiva: već imam Globaltelovu karticu, i hteo bih preneti broj iz druge mreže. Kad se potpiše ugovor o prenosu, da li se preneti broj može povezati na postojeću karticu, pošto po pravilu šalju novu karticu?

Poštovani,
Kada prenos broja bude odobren, dobijate novu SIM karticu na korišćenje.

Poštovani,
Kada prenos broja bude odobren, dobijate novu SIM karticu na korišćenje.
Pun pogodak za neograničene minute i sms, još da smislite fiksnu cenu za tv pa kad se tv gleda da se ne troši internet i pun pogodak što se kaže full. [emoji481][emoji481][emoji481]

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Da li Globaltel kartica u romingu može da radi na 4G mreži i kako da to podesim pošto mi je sve vreme na 3G. Na istoj lokaciji Vip na istom provajderu radi na 4G

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
Mislim da to što su virtuelni operater koji koristi vip mrežu ne znači da imaju iste roaming ugovore. Svako za sebe pregovara uslove sa inostranim operaterima.

Da li Globaltel kartica u romingu može da radi na 4G mreži i kako da to podesim pošto mi je sve vreme na 3G. Na istoj lokaciji Vip na istom provajderu radi na 4G

Da odgovorim sam sebi, nema 4G već samo 3G i ograničen je na Vodafon 3G mrežu konkretno u Grčkoj. Probao sam ručno da isforsiram da se poveže na bilo koju 4G ali to očito nije moguće. Čisto da znate, ko planira da koristi Globaltel internet dodatak u romingu u Grčkoj moraće da se zadovolji 3G mrežom.

03577058db863510552520498bb0107c.jpg
d4898bfc95019b17a173e24e68624896.jpg

Poslednja izmena:
Kako radi na 3G?
Sam 3G po sebi nije loš (spor) standard, ako je signal dobar, to može da radi bez problema.

Ovako nekako otprilike
b03bb0d6aa160299840946ac2f8401e4.jpg

152ms je zato sto saobracaj ide iz Grcke u Beograd, pa nazad. Ako bi merio ka Vip serveru u BGD, bilo bi mnogo manji ping.

Ping jeste veliki, ali taj protok je meni dovoljan za sve što radim. Samo da je veza stabilna. Sve zavisi koji servisi se koriste.

Stoji sve to, ali 3G...malo sam se iznenadio da budem iskren, nisam to očekivao. Trebalo bi to da naglase da je 3G, ja bih sigurno tražio neku drugu varijantu, ipak je 2020 godina.
Inače, iako mi je podešeno da primam pozive u aplikaciji, desi se da poziv dođe direktno preko sim kartice, i ako ne primetite... ode kredit. Malopre sam imao takav slučaj. Sve u svemu, lepo zamišljeno, ali realizacija je jako slaba.

Poslednja izmena:
Da li je neko imao priliku da proba roaming u USA sa Globaltel karticom? Čikago i/ili Njujork?

Razmisljam da prenesem broj u globaltel. Uzeo bih 150 min/por i 10gb neta za 1000 dinara.
Kakav je kvalitet poziva i brzina interneta generalno? Zanima me da li je mreza dovoljno kvalitetna.
Drugo pitanje je, da li svakog meseca moram da uplacujem tj produzujem svoj paket?
I trece pitabje,da li svakog meseca mogu da menjam paket po zelji?
I da,jos jedno pitanje. Recimo uzmem paket od 10gb, da li mogu uz njega da aktiviram i dodatak od jos 5gb?

Poslednja izmena:
Mreza je VIP, kako radi VIP kod tebe, tako će raditi i Globaltel.

Pre 5 dana prešao na globaltel sa MTS. Zadovoljan mrežom i kvalitetom usluge. Treba da se dopunjuje stanje svakog meseca ali mogu da se menjaju paketi, ako ima ne potrošenih minuta ili gigabajta da pokrije sledeći mesec onda se za 300 RSD uplati 1 GB i 50 minuta čisto da progura mesec. Treba uplatiti novi paket bar dan pre isteka starog da bi se prenelo stanje.

Svaki dodatak može da se aktivira zasebno bilo kad i stanje se u aplikaciji se odmah produži za navedeni broj dana koliko traje dodatak.

Sjajno. Ukoliko mi telenor ne ponudi nesto dobro prelazim na globaltel. Ionako od telenora koristim samo hbogo i deezer. Ali necu zbog toga da me sisaju.

Pozz svima. Jedno pitanje. Da li je SIM kartica i njena dostava besplatna samo uz Freepaid paket, kupljen putem Globaltel sajta i plaćen platnom karticom, ili i za Uzbudljivi prepaid?

Pre 5 dana prešao na globaltel sa MTS. Zadovoljan mrežom i kvalitetom usluge. Treba da se dopunjuje stanje svakog meseca ali mogu da se menjaju paketi, ako ima ne potrošenih minuta ili gigabajta da pokrije sledeći mesec onda se za 300 RSD uplati 1 GB i 50 minuta čisto da progura mesec. Treba uplatiti novi paket bar dan pre isteka starog da bi se prenelo stanje.
U MTS su bio postpaid ili na prepaid korisnik? Razmišljam se da prenesem postpaid broj bez ugovorne obaveze, pa me interesuje.

Nazad
Vrh Dno