Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, sta kupiti od ove ponude? https://www.eponuda.com/televizori-cene/1/f1_0-1-2-5-6-15-18~f3_0~f5_1~maxcena_42000

Namesteni su svi filteri kako treba, namerno nisam ubacio Toshibu, jer po suvim specifikacijama (Dolby Vision, TruSurround...) mi ona izgleda najzanimljivije, pa sa, je izuzeo preporuke radi.

Mora 43'' zbog prostora, bice zakacen za EON box pa OS nije bitan (osim ugradjenog Netflixa) i cenu sam i dodao malo preko od zeljenje, tako da ne bih isao i preko ove. Osim samo gledanja TV, mozda bude povezan na SteamLink, ali bas retko.

Hvala unapred na preporuci.

PS. Ne bih ni Madjare zbog garancije

Preporuka za 65" do 100-115k ? Za dvenu sobu, kablovska, filmovi/serije većinom i malo PS4.
Hisense H65U8B, LG 65UM7450PLA, Philips 65PUS7354/12 ? Ili nešto četvrto? Ili nešto četvrto?

PS. i Sony KD65XF7596 BAEP, on je oko 110.00 trenutno na nekoj akciji (ako je uopšte to prava akcija).

Poslednja izmena:
Sve su to dobri tv-i. Iskreno mislim da U8B ima najbolju sliku, ali je OS klimav malo.. Je l' opet na nekoj ekstra akciji pa ga ima po toj ceni? Obicno je oko 130, na "akciji" sa 145....

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Lomim se oko TV-a od 55". Budzet mi je oko 80.000 pa u obzir dolaze:

SONY KD55XG8096 cena 78.000, a msm da sam nasao za 73.000
LG 55SM8200 cena 80.000
SAMSUNG UE55RU8002 cena 80.000

Ako imate jos neku preporuku recite.
Na rtings sajtu sam video da su ti ru8000 tv-i dosta dobro ocenjeni, sta mislite? TV bi sluzio kao tv u dnevnoj sobi, nekad zamraceno, nekad ne. Nista prezahtevno uglavnom za svakodnevno koriscenje i ponekad igranje igrica. Hvala unapred :)

Definitivno ru8.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Koliko jadan potez sa ovim sitnim slovima u dnu *dostupno 30 uredjaja. Treba da cekam toliki red da bi mi na kraju rekli rasprodato, a pitanje je da li stvarno i stave 30 uredjaja.
Ako vec kopiras apple hajp budi dzek pa vec kad čekaju ljudi prodaj svima po toj ceni. Kakvi pilićari.
Da ne govorimo o tome sto su te njihove cene sa popustima regularne cene u Kini. Opasna besplatna reklama.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne razumem, niko te ne tera da čekaš red. Lepo su napisali koliko uredjaja imaju na raspolaganju. Ako ti odgovara, staneš u red, ako ne, ne staneš. Ionako po toj ceni uvek može da se uzme u Kini.
Probaj u nekoj drugoj prodavnici da nadješ bilo koji artikal u količini od 30 komada pa nam javi kako si prošao (Maxi i Kravica jogurt se ne računaju)...
Pozdrav

Pokusavam da nadjem novi TV jer je Samsung 40NU7192 koji sam imao oko godinu ipo poljubio parket pre neki dan, ali je dosta los izbor trenutno. Bio sam relativno zadovoljan tim TV-om osim sto je imao ghosting sa crnim bojama i dosta los HDR, kog svakako nema za ove pare.

Gledam da bude maksimalno do oko 500e cena ali Samsungova RU71/400 serija je koliko vidim jos gora od moje NU7100 serije. NU8000 ga nema nigde ni po radnjama ni na KP, a RU8000 izgleda jedva bolje od RU7400 za dosta vecu cenu. Svi LG-evi u tom rangu imaju IPS i lose kontraste plus RGBW panele, a svi modeli i brendovi koje preporucuju Rtings itd su nedostupni kod nas.

Ima li neko preporuku za ovaj budzet ako ce TV primarno biti koriscen za filmove, gejming, i povremeno kao monitor? Trudim se da nadjem dobar kontrast, uniformitet i vreme odziva jer me uglavnom izludjuju banding, mrlje i ghosting od niskog odziva. Svaki savet je dobrodosao jer je ludilo trazenje pristojnog modela za ogranicen budzet :)

Znam samo se trudim da bude najmanji kompromis bar za ove stvari koje sam naveo poslednje.

Za LG konkretno me najvise brine IPS jer u radnjama ne mogu lepo da vidim kontrast u normalnim okolnostima kad je mracna osba itd. Video sam izlozen um7600 i izgleda odlicno u radnji ali to opet nisu realne okolnosti koriscenja..

A jel su ovi jeftiniji "NanoCell" LG modeli kao SM8200 ista bolji od UM serije?

Pa imaš 50UM7450 sa VA panelom, ako je do kontrasta. SM8200 je malo bolji, SM8500 malo više bolji, SM9000 znatno bolji...

Sve su to dobri tv-i. Iskreno mislim da U8B ima najbolju sliku, ali je OS klimav malo.. Je l' opet na nekoj ekstra akciji pa ga ima po toj ceni? Obicno je oko 130, na "akciji" sa 145....

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
U8B ima za 110k. Pogledaj ekupi.
Samo nisam siguran da je najbolji 65" od navedenih, jedino ga izdvaja 120 Hz. 10k ispada skuplji od navedenih + još 60/70e moraš kupiti android box. Tako izađe skoro 20k skuplji.

Lomim se oko TV-a od 55". Budzet mi je oko 80.000 pa u obzir dolaze:

SONY KD55XG8096 cena 78.000, a msm da sam nasao za 73.000
LG 55SM8200 cena 80.000
SAMSUNG UE55RU8002 cena 80.000

Ako imate jos neku preporuku recite.
Na rtings sajtu sam video da su ti ru8000 tv-i dosta dobro ocenjeni, sta mislite? TV bi sluzio kao tv u dnevnoj sobi, nekad zamraceno, nekad ne. Nista prezahtevno uglavnom za svakodnevno koriscenje i ponekad igranje igrica. Hvala unapred :)

Philips 58PUS7304/12, još ima garanaciju 2+3 godine ako se kupi do 31.07, uz to je 58ica, P5 procesor, Android 9, rotirajuće postolje po 15 stepeni, da nadomesti ako nekom treba drugi ugao pošto je VA panel, još par dodataka kao što je ambi, hdr10+, dolby atmos, ja sam u dilemi bio kao i ti, samo umesto LG-a bio je U8B, ali je izbor pao na Philips ipak.

Zdravo,

Hteo bih da kupim TV do 500e i dvoumim se izmedju
TCL 600 serije (npr. 55ep660 je 55k din, 55ep680 je 60k din) i
Samsung RU7xxx serije (npr. 55ru7172 je 62k din, 55ru7092 je 58k din).

Da li neko ima iskustva sa ovim modelima? TV mi treba za gejming (PS4, ne planiram da povezujem sa PC), gledanje 4k filmova i neki nba.

TCL modeli imaju relativno pristojnu cenu, direct led, android i 5god garancije ali nemam iskustva sa tom markom i nisam siguran za kvalitet slike (malo nita, nema nekih posebnih algoritama za obradu slike). Samsung mi je pouzdaniji (prethodni tv mi je samsungov i zadovoljan sam) ali je edge led, malo skuplji i kazu da je ova serija generalno slaba.

Pozdrav i hvala

Zdravo ,
VOX 55ADJ798B oled nov po ceni od 89000, kakva je kupovina ? Znam da je LG panel i da navodno nije HDR kompatibilan. Ako neko ima jos neke informacije neka pise .
Hvala

Poslednja izmena:
mislim da se negde pisalo tom modelu, nema hdr, losije near to black performanse i verovatno osvetljenje nije na nivou boljih ali za malo vise od 700e moze biti dobar 4k monitor.

Pozdrav ekipa,kupujem u narednih par dana televizor pa bi mi svaka pomoc bila od koristi, naime TV mi pre svega treba za normalnu upotrebu, filmovi, gledanje sportova itd, pored toga bih uzo i sony neki mozda ili ne znam tako za igrice kao sto su pes i tako to, 55inca bih uzo, budzet mi je negde do 70 000din, tako da ako neko ima neku najbolju preporuku, bio bih zahvalan, hvala lepo :)

Nije pitanje u vezi televizora ali ima povezanosti pa da pitam.
Narucio sam tv LG 55SM8200PLA i treba mi da ga povezem sa kompjuterom preko HDMI kabla,kabal mi treba nekih 5-7 metara(odokativno) da li da kupim kabal od 10m ili od 5 + 1-2m pa da ih spojim onom nekom spojnicom za HDMI kablove?
Mislim da li je bolje da spajam kablove ili da kupim duzi pa da visak smotam iza tv-a?
Isto me interesuje koji HDMI kabal da kupim vidim da ima obicni HDMI i HDMI 2.0?
Posto se ne razumem u kablove svaka pomoc bi bila dobrodosla.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno