Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Пробајте UltraM8 верзију,није лоша и има освежен интерфејс.

Ja pisem o ultracvm vec odavno. Niko be cita [emoji2]

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Pao mi je telefon sa kreveta i ugasio se. Srećom, pao je na leđa. Pop up kamera se čudno čuje kad se uvlači, da li treba da brinem?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Ne znam kako izvlacite toliko ali dobro... Meni izdrzi jedan dan uvek, nekad ostane 30-40 posto ali svakako mora na punjac preko noci da bi izdrzao sledeći dan...

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Moj je uvek isključen tokom noći a baterija kod mene može da traje i 5 dana jer ga zbog posla ne koristim mnogo.

Pa kolko je tebi sot? Neko izvuče sot za dva dana 7 sati, a nekom je za to dovoljan dan. U suštini gledaj sot kolko ti daje. Po meni sve preko 7 sati je odlično za ovaj telefon (a i za većinu). Ja takodje punim preko noći, ali uglavnom retko kada bude ispod 30% kad ga uključim na punjač. Sot uglavnom bude 7,5 do 8, kad se desi da potrošim za jedan dan. Kad ne potrošim sve za jedan dan, onda sracunam od prilike kolko bi mi bilo, znam iz iskustva :).

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ne znam kako izvlacite toliko ali dobro... Meni izdrzi jedan dan uvek, nekad ostane 30-40 posto ali svakako mora na punjac preko noci da bi izdrzao sledeći dan...

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Ovo kod mene je custom rom XEU 20.6.18 i full deblotovan je, sve sto nije imalo znacaja za telefon a samo je smetalo je uninstalirano iz istog.

Telefon je konstantno na wifi, i ne gasim ga uopste ali jos jedan bitna stvar je ta da je meni osvetljenje na telefonu namesteno na nekih 20% mozda vise mozda manje ne znam jer ne pise.

Poslednja izmena:
Nije striktno vezano za ovu temu, jedno (pretpostavljam) glupo pitanje [emoji849][emoji16]
Koristim jednu aplikaciju kojoj je non stop neophodan net. Međutim, kada dobijem poziv na drugu sim karticu (ne ovu sa koje vuče net), sve se prekida dok razgovor traje, a to je problem.
Postoji li neko rešenje za ovo?

Nešto sam eksperimentisao i došao do interesantnog rezultata, pa probajte i Vi, ne može da šteti - može samo da koristi.

Ako Vam se pojavi veliki stepen potrošnje baterije od strane Android sistema (Cell standby), probajte ovo:
- pred spavanje, pustite Google Play Store da uradi apdejt (ako ga ima),
- ugasite (Power off) telefon na 2-3 min.,
- upalite telfon i ulogujte se na Home ekran,
- (ovo možda nije potrebano?!) ponovo pokrenite Google Play Store, i kada završi - ugasite ga,
- zatim uradite Force Stop za Google Play Stor (duži pritisak na njegovu ikonu, pa tap na App info).

Proverite ujutru koliko je bila potrošnja baterije u toku noći (trebalo bi samo 1% za nekih 6-7 sati).

P.S.
Naravno ovo ne morate radi svako veče, ali ne škodi jednom na svakih nekoliko nedelja.

Poslednja izmena:
Ko zna kako da podesim da mi se ne brisu automatski poskidane apk sa interneta koje se automatski odlazu u folder download?Imao sam 4-5 apk sto sam ovih dana skinuo sa neta,sve su mi bile u folderu download,malo pre kad sam usao da vidim nema ni jedne..Nasao sam neku opciju da se izuzmu pojedine aplikacije od sistemskog ciscenja/brisanja,ali kad udjem u nju nema opcije za dodavanje.
34bedd81a0bcc70ad7ef55677dffcc51.jpg
0ab03809d4b559e47821bb319c94acff.jpg

@Pavell

Mislim da ima opcija da se aplikacija (instalacioni file) obriše nakon instaliranja. Pogledaj da ti nije uključena ta opcija, ukoliko jeste deaktiviraj je.

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

@Pavell

Mislim da ima opcija da se aplikacija (instalacioni file) obriše nakon instaliranja. Pogledaj da ti nije uključena ta opcija, ukoliko jeste deaktiviraj je.

Gde se nalazi ta opcija,vise ne mogu nista da nadjem na telefonu,ovo mi je drugi Mi9t,prvi sam podesio dobro ali to bilo odavno isto pitao nekog na PM..

@Tomi,kad udjem u cleaner ima ovo:
f7d6d47400ea7749b54722b43170f2cf.jpg

Te apk koje sam poskidao sa neta nisam instalirao na telefon,vec ih imam instalirane.Hteo da ih sacuvam na telefonu pa kad povezem sa kompom da ih prebacim,medjutim kad sam usao u folder download nema ni jedne.Danas sam pokretao cistac,on je obrisao,ali me zanima kako da zastitim taj folder download da mi ne cisti skinute apk od brisanja,slike nije obrisao a bile su isto u tom folderu.

Ja to rešavam reimenovanjem, dodam crticu iza ekstenzije.
Primer: GCam_7.3.018_Urnyx05-v2.0.apk_

Ili jednostavno ne obrises to klinerom.

Ja to rešavam reimenovanjem, dodam crticu iza ekstenzije.
Primer: GCam_7.3.018_Urnyx05-v2.0.apk_
I tad nece da obrise?

@Darko,ja to i hocu da izvedem ali kad pokrenes cliner on pocinje da skenira i brise,kako doci do opcije da se izuzme folder "download" od skeniranja?

Neće.

Pokreni cleaner
Nakon skeniranja izaberi apk i dodaj u exceptions

28cd9ed32270f5db1d910a44b76928ba.jpg
0598ac03c53830edd30810fdf7b9aa87.jpg

Poslednja izmena:
@josemourinho,Nije to to sto mi treba..Necu da ubacujem apk u exceptions,vec sistemski folder "Download" koji cuva sejvovane aplikacije sa interneta..Hocu ceo folder da izuzmem od skeniranja i da mi se ne brisu apk koje se nalaze u njemu koje sam pre toga neki dan sskinuo sa neta..Ne znam da li me razumes,mozda ja ne umem da objasnim.. :)

Edit: Malo SOTa od poslednjeg praznjenja,od 100%-15%

Screenshot_2020-06-21-04-05-16-614_com.miui.securitycenter.jpg

Poslednja izmena:
@josemourinho,Nije to to sto mi treba..Necu da ubacujem apk u exceptions,vec sistemski folder "Download" koji cuva sejvovane aplikacije sa interneta..Hocu ceo folder da izuzmem od skeniranja i da mi se ne brisu apk koje se nalaze u njemu koje sam pre toga neki dan sskinuo sa neta..Ne znam da li me razumes,mozda ja ne umem da objasnim.. :)
Razumijem ja tebe ali ovo je jedini način na koji to približno mozes izvesti jer ne mozes cijeli folder dodati ali mozes apk fajlove dodati u exceptions

Znaci kad ih skines opet i upalis cleaner nemoj cistiti nego ih dodaj kao izuzetke i onda neće ti ih nikad pri ciscenju brisati

Naravno opet kada neki apk skines i njega dodas

Da li je neko pronasao 48mp fix za miui12? Svaki dan gledam i nista, mozda ne gledam dobro.

Izašao MIUI12 global stable (mix) za Mi 9t pro.

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Pao mi je telefon sa kreveta i ugasio se. Srećom, pao je na leđa. Pop up kamera se čudno čuje kad se uvlači, da li treba da brinem?

Danas mi padne telefon na stepenistu, bio mi u dzepu od trenerke iispadne napolje. Dobro je udario u beton, ja ga podignem, srecom valjda lepo pao, ni tackice na njemu, pao na ledja, ali sam primetio cudan zvuk kada se kamera uvlaci . Kao da malo skripi, nije to ni skripanje vec se pomalo cuje mehanizam, kao da rupa za kameru uska, pa se cuje plastika o plastiku prilikom kretanja kamere.
Bas sam ispizdeo, cuvam telefone uvek ih stavljam same u dzepu, trudim.se da mi ne padnu i desi mi se ovakva glupost, potrcao sam uza stepenice, a nisam zakopcao dzep i ispade.
Doduse yelefon mi jw sa mts garancijom, ne znam koliko ovo moze da smeta mehanizmu, sto se tice rada kamere svw je u redu, ali izgleda da im je ovo boljka, ako ke tebi pao sa kreveta na tepih pretpostavljam onda su im ovi mehanizmi osetljivi na potrese. Ja sam imao srece, ekran je mogao da pukne kao od sale, nemam nista na njemu, samo masku koja je odradila posao.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Meni je pao na parket i ugasio se. Upalio sam ga i sve je bilo ok. Ne koristim pop up kameru tako da mi i nije toliko bitno.

Mislim da se nakon padova jedan kraći vremenski period motor kalibriše pa možda tada proizvodi čudne zvukove. Ako ne prestane ubrzo, onda vjerovatno nije to u pitanju.

Da li postoji način da se bekapuju aplikacije zajedno sa podacima iz aplikacija tj. da li mogu bekapovati banking, authentication... aplikacije bez ponovnog aktiviranja da bih mogao da odradim factory reset?

Poslednja izmena:
Vrh Dno