Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Telefonska podrška kod svih služi da:
- proveri da li su kablovi ispravno povezani
- proveri signal
- proveri da li je model on Line
- pusti ili resetuje paket
- proveri da niste možda isključeni ili je negde u vašem delu mreže prekid
- daljinski resetuje modem

Ako nije ništa od toga poslaće ekipu na teren jer fizički mora da se otkloni problem

2 dana je rok za otklanjanje problema a ne rok za dolazak

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
E od toga sto si nabrojao znaju samo 1. O tome i pricam kad bi malo bolje citao.
Nisam ja rekao da su madjionicari ili da treba da budu.

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

@veljadj ti je sve lepo objasnio. Od ovih 509 stranica ovde, 90% je pisano o lošim iskustvima,žao mi je što nisi ranije naišao na temu da izbegneš patnju. Dosta nas ovde nema izbora pa ćuti i trpi, ali promeniće se i to nekog dana pa će tražiti obnovu ugovora oni...

Sad dok čekaš tih 48 sati ostajeti samo da se tešiš i da ponjavljaš mantru da je ipak sve vredelo ipak je 12 meseci po dinar ostatak 1000 din manje nego što si dosad plaćo uštedeću na kraju čitavih 60000 din.

Sad dok čekaš tih 48 sati ostajeti samo da se tešiš i da ponjavljaš mantru da je ipak sve vredelo ipak je 12 meseci po dinar ostatak 1000 din manje nego što si dosad plaćo uštedeću na kraju čitavih 60000 din.
Fora je sto ce probit i ovih 48h i nece doci.

Nece ni doci ako si samo jednom zvao. Racunace da je sredjeno mora da smaras svakih 2 sata.

Nece ni doci ako si samo jednom zvao. Racunace da je sredjeno mora da smaras svakih 2 sata.
Ne bi vjerovao ali zvao sam od juce 6-7x i evo ni danas nista. Ljudi 2 dana ni neta ni tv. Firme u sijera leone su ozbiljnije od ove.

Poslednja izmena:
Ko uvodi ili potpisuje novi ugovor u periodu 01.06.-30.09. imaju akciju za nove korisnike i one koji u tom periodu obnove ugovor (naravno na 24 meseca) gde se za dzabe dobija IP STB, za super sve max paket 2 uredjaja, za super sve plus paket 1 uredjaj.

Pogledajte prilog 286600

Pitas ove sto uvode u zgradu i montiraju vertikale, ako ih vidis u kraju. I kod mene su skoro usli u zgradu i pitao sam montere i rekli su da je RV u pitanju, a pre ih nije bilo u blizini.

U sustini ako u kraju imas samo jednog od ovih koje je telekom kupio, onda su oni 99%. Ako ih ima vise pitaj montere ili jednostavno okreni ih telefonom i pitaj ih.

Gde moze da se vidi ovo sto pise u tabeli?

Danas sam isao do poslovnice da pitam da li dobijam 2 ip stb ako predjem sa super sve plus na max.
Devojka koja radi mi objasnjava da dobijem jedan stb i to da doplatim 120 dina za tv po tvom.

Nista meni tu nije jasno :D

Danas sam isao do poslovnice da pitam da li dobijam 2 ip stb ako predjem sa super sve plus na max.
Devojka koja radi mi objasnjava da dobijem jedan stb i to da doplatim 120 dina za tv po tvom.

Ne umeju da objasne.

Ne umeju da objasne.
Ne da ne umeju nego ni oni ne znaju šta piše u njihovim dokumentima. A čak su i bili dužni da mi daju uz ugovor neki papir na kome piše koju sam ponudu dobio i na koliko meseci se odnosi ta akcija po 1 din. Ništa od toga. Potpisivanjem ugovora ja sam smatrao da su me "ubacili" u svoj sistem. Međutim neko nije odradio svoj posao i to sam na kraju morao da idem kod njih u Sava Centar, jer nikako da mi priključe telefon i tada mi ona žena kaže pa vi niste u sistemu. Ja joj pokažem ugovor i onda me je ona kao ubacila. Kod SBB-a su mi dali neki njihov privremeni broj, dok nisu izvršili prebacivanje telefona. Ovde samo da čekaš i nerviraš se.

Imas na sajtu, stoji u cenovnicima. Nadji akcijski cenovnik za tv po tvom. Koliko sam ja razumeo, ovo je akcija za one koji potpisu ili obnove ugovor u periodu 01.06.-30.09. i popust se odobrava prilikom potpisivanja ugovora i traje tokom cele ugovorne obaveze.

Imam paket Super par plus i net 120/15,vidim od jutros da su puštena sva četiri kanala za upload(do sada su bila dva) i sada je u speedtestu ping između 6 i 7ms a ranije je retko kada bio jednocifren obično oko 12ms.Znači ako hoće i postoji dobra volja da se sredi mreža,setovanja i podešavanja svega to mpže i da se uradi....

Imam paket Super par plus i net 120/15,vidim od jutros da su puštena sva četiri kanala za upload(do sada su bila dva) i sada je u speedtestu ping između 6 i 7ms a ranije je retko kada bio jednocifren obično oko 12ms.Znači ako hoće i postoji dobra volja da se sredi mreža,setovanja i podešavanja svega to mpže i da se uradi....

Nema nikakve razlike ako je ping 13 ili 0.To je sve odlicno. Meni je ping uvek od 3-5

Evo i ja da napisem prve utiske posle uvodjenja(RV, HTTB). Sto se neta tice, brzina uglavnom konstantna, jedino je par puta merenje preko telenora palo malo ispod 100 i na sbb-u na 60, ali ubrzo je sve vraceno u normalu. Zanimljivo mi je da imam duplo manje brzine prema nekim komsijama iz okruzenja i to zavisno od provajdera. Npr. u Hrvatskoj mi je od 4 merenja samo prema HT-u bila puna brzina, dok preko drugih servera 30-60. Nisam jos nista ozbiljnije skidao tako da ne mogu ozbiljnije da ocenim, ali deluje ok za sada. Koga zanima, iza NAT-a sam.

9636549185.png

Sto se tv-a tice, meni se cini da su HD kanali bili malo bolji kod ptt-a(mozda se tripujem, ali tako mi deluje). Solidan izbor kanala. Osim razocarenja sto je Pink Premium u SD rezoluciji, a realno izgleda poprilicno lose i za SD. Bas skoro sam krenuo da ga gledam, tj tokom ovog vanrednog stanja i stvarno je bio solidan program. A ne znam koja im je poenta onog superstar HD kanala, kada sve pustaju u sd-u. Za IP STB su mi rekli da se javim naknadno, pa cemo videti. Bilo bi lepo da omoguce da se instalira HBO GO ili da omoguce HBO OD preko tog boksa, mislim da bi mnogi vise koristili za to nego za vracanje kanala. Uglavnom za uredjaj cu da javim utisak naknadno, mada je pitanje koliko cu ga i koristiti(ako ubace HBO aplikaciju, to je druga prica).

Sve u svemu ok za sada, videcemo u narednom periodu.

Usput treba mi i mala pomoc od ljudi koji koriste Technicolor 7200(7200.20): Jel imate u klijentima uredjaj koji nije vas? Restartvovao sam ruter, ugasio wifi i u nakacenim uredjajima imam moj pc koji je na 192.168.0.11 i taj drugi kojem ruter prvo zaduzi IP 192.168.0.10. Nije mi jasno sta je povezano. Mislio sam da nije neki modul za telefoniju, ali u voipu nema nikakav info za tu mek adresu koja je na 192.168.0.10

Poslednja izmena:
Da nemaš još neki ruter, TV i sl?

Samo PC povezan kablom(iskljucio wifi). Opet ugasio i upalio i sada je ruter prvo dodelio IP kompu, ali mu je svejedno dao adresu .11, a tom nepoznatom uredjaju .10. Deluje kao da je neki dodatni modul u ruteru za koji je rezervisana prva ip pri dodeli. Jedino mi je logicno da je neka voip komponenta, pa je kao odvojena od rutera. Zato rekoh da pitam ovde da li ljudi sa tim ruterom imaju isto to ili ne.

Nasao sam da je MAC adresa Tomsonova, tj Tehnikolor, znaci nesto je njihovo u samom ruteru, ali me neverovatno da saznam sta je. Naleteo sam na nekog Nemca koji je pitao isto, ali nije dobio nikakav odgovor.

Poslednja izmena:
Dobio sam neku ponudu da pored interneta koji koristim (ethernet) uzmem i kablovsku tv, u prvih 12 meseci cena bi bila ista.

Zanimaju me 2 stvari:
ima li stb neku prednost u odnosu na cam modul? Deluje mi da je cam modul jednostavnija varijanta, a verovatno i brza. Jos nisam video stb kojim sam zadovoljan kako radi...

Trenutno imam home ethernet, tj. mrezni kabl mi ulazi u stan do rutera. Sad bi to zamenili koaksijalnim kablom, pa ne znam da li je to u sustini ista konekcija do zgrade ili ima neke razlike.. Kad sam uvodio ovaj net, nudili su mi i optiku (av com), sad kazu da nemaju optiku u zgradi, moram da proverim

Sa ovako sarolikim iskustvima sa supernovom(previse razlicitih iskustava sa istim provajderom na razlicitim delovima mreze, a tek kad se na to doda koliko provajdera ima...), najbolje je da pitas nekog u kraju ko je to vec odradio. Ako je nova mreza trebalo bi da bude ok, ali opet je najbolje da nadjes nekog u okolini ko je to odradio. Cisto napisi i koji grad ili kraj ako je BG, ako ovde ima nekog iz tvog kraja da bi mogao da dobijes iskustva iz prve ruke. Sto se cene tice vidi da li ti se islpati. Da li vec placas po ovim njihovim cenama ili imas neki paket od starog provajdera koji ti je dosta povoljniji.

A za modul i stb pitanje, naravno da je cam mnogo jednostavnije resenje. Sa modulom dekodiranje ti se vrsi u samom tv-u i nemas nikakav dodatni uredjaj. Naravno preduslov je da imas ulaz za karticu u tv-u, ali svi ovi noviji u poslednjih 10 godina imaju taj ulaz. STB mozes da uzmes ako imas neki stariji tv ili eventualno neki pc monitor sa audio izlazom na koji bi hteo da spojis.

Poslednja izmena:
Posle 2 dana, niko nije dosao jednostavno se popravilo "samo od sebe". Ta napredna tehnicka podrska je ocito trebala samo da odardi svoj dio posla, ali ni nakon 10prijava problema nisu htjeli. Uvece kad sam ih zvao opet doslo je posle 10min i sve radi normalno.

Sou program.

Verovatno si ih smorio(ne mislim u negativnom kontekstu, vec da i treba to da uradis) pa su oni urgirali da se to odmah zavrsi, a to je ocigledno moglo na daljinu da se odradi. :D

Poslednja izmena:
Verovatno si ih smorio(ne mislim u negativnom kontekstu, vec da i treba to da uradis) pa su oni urgirali da se to odmah zavrsi. :D
To im je obaveza da tehnicka podrska pokusa preko svojih alata da mi sanira problem. Ali ne oni su me ubedjivali sa su im ovi rekli kao pokusali su. I kao ekipa ce doci, tako njima osgovorili. Na kraju kad sam bas bio bezobrazan brzo su rijesili.
Sledeci put kad bude bio peoblem samo maksimalno bezobrazno, jer ocito lijepo ne moze a i nece.

Meni je jedina svrha STB-a sto preko njega snimam zeljeni tv program na externi hdd i zato sam ga uzeo kao 3. stavku uz 2 CA modula koji su u 2 delevizora i preko kojih gledam tv.
Signal u stan ide preko coaksialnog kabla gde se prvo u dnevnoj jednom deli kabl u razdelniku na dva kabla za tv u toj sobi, pa odvodi drugim koaksialnim kablom u drugu sobu za drugi tv, ruter i stb.
Radi to sve ali mislim da je u toj drugoj sobi signal na granici, hoce malo da na pocetku prilikom prebacivanja kanala bude malo pixelizacije.
Dok je bio samo razdelnik za tv i ruter slika je bila stabilnija, bez pixelizacije.

Sa ovako sarolikim iskustvima sa supernovom(previse razlicitih iskustava sa istim provajderom na razlicitim delovima mreze, a tek kad se na to doda koliko provajdera ima...), najbolje je da pitas nekog u kraju ko je to vec odradio. Ako je nova mreza trebalo bi da bude ok, ali opet je najbolje da nadjes nekog u okolini ko je to odradio. Cisto napisi i koji grad ili kraj ako je BG, ako ovde ima nekog iz tvog kraja da bi mogao da dobijes iskustva iz prve ruke. Sto se cene tice vidi da li ti se islpati. Da li vec placas po ovim njihovim cenama ili imas neki paket od starog provajdera koji ti je dosta povoljniji.

A za modul i stb pitanje, naravno da je cam mnogo jednostavnije resenje. Sa modulom dekodiranje ti se vrsi u samom tv-u i nemas nikakav dodatni uredjaj. Naravno preduslov je da imas ulaz za karticu u tv-u, ali svi ovi noviji u poslednjih 10 godina imaju taj ulaz. STB mozes da uzmes ako imas neki stariji tv ili eventualno neki pc monitor sa audio izlazom na koji bi hteo da spojis.
Ja sam kod Zire u Bg, imam neki net od 30mb/s, bivsi avcom koji placam 1540din. Sad bih uzeo paket net +tv, dobio bih duplo brzi net, kablovsku do 3 uredjaja, po istoj ceni prvih godinu dana, a posle po 2600din.
Sto se tice cene, ponuda je korektna, zanima me samo da li ce net biti isti(tj brzi) ili ce da me prebace na neku drugu instalaciju gde nogu da imam problema.

Znaci cam modul, kao sto sam i mislio, je bolje resenje...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Ma tehnicka sredila, nego nece dok ne budes bas bezobrazan da odrade nista.

Kada nema neta i TV 2 dana to nikako ne može da sredi tehnička podrška, već onaj sa merdevinama

Prilozi

• 1..jpg
    1..jpg
    148.2 KB · Pregleda: 145
20200620_205954.png

Meni izgleda kao da neki Thomson dobija taj IP

Da li je Tehnicolor bivši Thomson?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.