Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Mozes da se odkljuca BL to je najmanji problem, sada ne znam kako je za ovaj model ali ne bi trebal oda bude neke velike razlike ali poveses mi account i instaliras njihov program na telefonu povezes sve i odes na odkljucavanje, nekome odkljucaju telefon odmah a neko ceka 7 dana, mada mislim da svima sada odkljucavaju BL odmah. Ne salju ti nikakve kodove nego se se sve zavrsava ocitavanjme tvojih podataka od telefona.

Posle nadjes twrp za svoj model i xeu rom i to je to.

Generalne razlike izmedju xeu i global mozda ima a mozda nema ali ne brini se neces imati kineske app i slova nego regularan rom. Ja na svom Mi 9T ga imam, odlican rom.

Odlično.
Mnogo sam te stvari radio nekad sa HTC One X, a onda prosto prestao.
Nisam imao potrebe.
Kako ide posle sa OTA ažuriranjem? Ne može da se radi? Mora da se oproste nove verzije xeu na xda recimo?

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Ne, OTA azuriranja ti stizu normalno preko update telefona. Skine update resetuje telefon ode u twrp instalira i vrati se nazad u miui 12 bez gubljenja podataka. Tako da se ne brines sto se tice toga, update na XEU stize na svakih 5-7 dana, mada zavisi nekada neki telefon preskoce ako odkriju neke probleme kod neke verzije.

Aktivirao sam obe kartice....
Ne podrzava e.sim
Evo danas stiglo neko azuriranje....
Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ovo sa Dual-Sim me tako smara,da nema toga već bi ga pazario.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Najmanji problem je da se instalira XEU rom da bi imao 2 kartice, cak i ne gubis garanciju ako ga kupis u domacoj radnji. Problem je sto nema da se nadje na oglasima takav, vec samo iz Madjarske, ja vec 2 nedelje ne mogu da ga pazarim :D

Najmanji problem je da se instalira XEU rom da bi imao 2 kartice, cak i ne gubis garanciju ako ga kupis u domacoj radnji. Problem je sto nema da se nadje na oglasima takav, vec samo iz Madjarske, ja vec 2 nedelje ne mogu da ga pazarim :D
Tako je,pratim i ja oglase.Nema ništa sem kod prodavaca sa KP.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Ima ali pro varijanta uzeta u vip-u 2 godine garancija.Mislim da je 900€....

Realno je mnogo! Na oglasima je oko 750e a on 900e, da je stavio 800e pa da ga razumem....

Jeste 750 eura od kp prodavca koji ti daje godinu dana garancije jer ne verujem da daje dve godine... ali ako si citao oglas lepo pise da se proveri prvo dostupnost telefona i cena, tako da cena moze da bude 750 a moze da bude i 850.

Pazi za telefon sa 2 godine full garancije od operatera 900 evra nije puno, ako smatras da je to puno uzmi bilo koju tarifu uz koju se daje taj telefon pa preracunaj koliko bi te posle 2 godine kostao taj telefon da ga uzmes direktno od operatera. Da uzmes telefon direktno za kes i posle samo da placas rate za predpaltu ce te posle dve godine izadje od 135.000 do 150.000 a da ga uzmes na mesecne rate i predplatu i telefon izace te od 150.000 do 165.000 dinara.

I jel idalje mislis da je 106.000 za cist telefon bez dodatnih mesecnih obaveza puno?

Jeste 750 eura od kp prodavca koji ti daje godinu dana garancije jer ne verujem da daje dve godine... ali ako si citao oglas lepo pise da se proveri prvo dostupnost telefona i cena, tako da cena moze da bude 750 a moze da bude i 850.

Pazi za telefon sa 2 godine full garancije od operatera 900 evra nije puno, ako smatras da je to puno uzmi bilo koju tarifu uz koju se daje taj telefon pa preracunaj koliko bi te posle 2 godine kostao taj telefon da ga uzmes direktno od operatera. Da uzmes telefon direktno za kes i posle samo da placas rate za predpaltu ce te posle dve godine izadje od 135.000 do 150.000 a da ga uzmes na mesecne rate i predplatu i telefon izace te od 150.000 do 165.000 dinara.

I jel idalje mislis da je 106.000 za cist telefon bez dodatnih mesecnih obaveza puno?
Nije puno za tu garanciju ali pod uslovom da neces da ga menjas za dve godine.
Ima i za 600€ pro star par dana ali samo mesec dana garancije.

a onda odeš da prijaviš žutilo na displeju,ovi te vrate sa pričom da si kupao fon u slanoj vodi...i traže 100+e za nov panel.ili ti uvale reklamni,malo umotaju kao u neku foliju i prave se blesavi i završavaš reklamaciju kao da prenosiš nuklearni otpad preko zemlje.

ta garancija je mit,davno prošlo vreme (koje nikad nije nešto ni bilo)...

To je nekad bilo, ali servisi su se zategli. ProMobi npr nikad to nije radio, najprofesionalniji servis u Srbiji. I nemoj da ti padne na pamet da propagiras KP i govoris da je ta garancija super. Samo dobra volja tog lika da li ce ti izaci u susret. Ako ne izadje, skupo ce te izaci to planinarenje.

Nije puno za tu garanciju ali pod uslovom da neces da ga menjas za dve godine.
Ima i za 600€ pro star par dana ali samo mesec dana garancije.

Zato sam i reko da za 2 godine garancije je ok, svako ko da 900 evra za telefon ga sigurno nece menjati posle 3 meseca.

A zapitaj se taj sto je star par dana i ima mesec dana garancije koja je to muljaza?

Iskreno da li bi ti dao 600 evra nekome na pricu star par dana a grancija mesec dana, sta je to ispao iz kamiona?

Po meni je i dalje puno,realno to sto kupuje preko operatera, to jos znizava cenu, to sto neko placa preplatu to je druga prica. Obicna verzija 8/128gb sada kosta oko 590e to je neka solidna cena, PRO sve preko 800e je mnogo!

Eno ga jedan na oglasima nov, doduse sivi, ali sta god za 500e sa garancijom operatera...Dakle Mi 10 8/128GB, za taj novac objektivno vrhunski deal, najbolji izbor.

Ja čekam običan na 500e. Godinu dana garancije kod proverenog prodavca je i više nego dovoljno.

To je nekad bilo, ali servisi su se zategli. ProMobi npr nikad to nije radio, najprofesionalniji servis u Srbiji. I nemoj da ti padne na pamet da propagiras KP i govoris da je ta garancija super. Samo dobra volja tog lika da li ce ti izaci u susret. Ako ne izadje, skupo ce te izaci to planinarenje.

ja ću da napišem moje iskustvo i mišljenje a ti sankcioniši i pravdaj kako želiš.po meni da se manemo ostrašćenosti itd oslanjati se na bilo kakvu garanciju ovde a kamoli dvogodišnju bilo čiju za mobilni telefon je apsurd.čak iza ljude koji često menjaju fonove i prodaju po oglasima,a tek prosečan korisnik,još ako je neupućen nema na šta da se oslanja.ko meni ne veruje eto mu dupke pun forum iskustava ljudi,samo šta je dečko pre koju nedelju prošao sa mi9t od operatera je dovoljno za zaključak.

a moje lično iskustvo sa kp prodavcima (kojeg imam i to povelikog) je da ne nestaju preko noći i da za sve razumno i racionalno su tu.naravno ovde zavisi od čoveka do čoveka i nema generalnog pravila...pa čak i za tu kažem sem toga da si dobio šta si kupio i da to radi tj nije DOA ili defekt po paljenju nema puno poente...a ni tolicno nema kod oficijelnih kanala za fonove.

i koliko znam promobi nije serviser za šaomije inače.

To sto se coveku desilo je problem operatera, a ne servisa (mesas stvari).

Ti pricas generalno za servise, a ako i hoces za Xiaomi samo da pricas, opet imao sam dobra iskustva sa PC centrom dok je bio zvanican servis, sada je to MESC, koji isto odradjuje posao kako treba.

To sto se coveku desilo je problem operatera, a ne servisa (mesas stvari).

Ti pricas generalno za servise, a ako i hoces za Xiaomi samo da pricas, opet imao sam dobra iskustva sa PC centrom dok je bio zvanican servis, sada je to MESC, koji isto odradjuje posao kako treba.

ja pričam generalno o garanciji.još su trebali mučenika u servis u bg da šalju...uglavnom nemaju čitaoci ništa od ja tebi serdare ti meni vojvodo,eno i to više tema pa neka donose zaključke.

Ne treba žuriti sa kupovinom, Xiaomiju cene brzo padaju.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Ako misliš na sivi iz MTS-a taj stoji već neko duže vreme. Bio je 530e kad sam poslednji put gledao. Evo sad je 500e i piše da je prodat.
Ja ću bogami zeleni da jurim, crni, beli i sivi telefoni me više ne interesuju.

Taj. Ma boja mi najmanje bitna, samo da fa nadjem na oglasima :D

Biće polovnih za 350-400e oko nove godine da se biraju [emoji2]

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Taman da menjam Mi 8. :d Teško da će izaći nešto kompletnije do 500e na oglasima.

Po meni je i dalje puno,realno to sto kupuje preko operatera, to jos znizava cenu, to sto neko placa preplatu to je druga prica. Obicna verzija 8/128gb sada kosta oko 590e to je neka solidna cena, PRO sve preko 800e je mnogo!

Kako si dosao do tog zakljucka ako kupuje preko operatera da treba da prodaje jos jeftinije?

Nazad
Vrh Dno